Hakkımda


         

Tanıtım yazım
Ece Evren .


Hakkımda

Merhabalar;

Sizlere bloğumu tanıtmak üzere karşınızdayım. Ama öncelikle kendimi tanıtmam gerekir düşüncesindeyim. Ben Ece Evren; 20 ağustos 1950 tarihinde Konya'nın Çumra ilçesinde dünyaya  geldim. Etrafımdakileri fark etmeye başladığım ilk günlerde bile çok neşeli bir yapım vardı. Babamın önemli görevi nedeniyle, çok sosyalleşemesem de hiçbir zaman insanlardan ne ilgimi ve olması gereken tarzlarına göre de sevgimi esirgemedim. Tiyatroya çok meraklıydım. Aslında oyunculuğa merakım vardı olmadı. Ben de yaşadığım sürece bu yeteneğimi gereken yerlerde kullandım... Lise dönemimde en başarılı olduğum dersler, Türkçe/Dil bilgisi ve babamın lügat hazırlayacak kadar vakıf olduğu; haliyle bize de öğrettiği  Fransızca ve Psikoloji idi.

Ben özgür ruhlu bir çocuktum. Kendime göre düşüncelerimden taviz vermezdim. En çok da edebiyata tutkundum. Kompozisyon ödevlerini teslim edip, bir sonraki ders saatinde öğretmenimizin tahtaya kaldırıp okuttuğu en güzel ödev kağıtlarındaki imzaların çoğu bana aitti. Yazmayı çok seviyordum. Erken yaşta evlendim. Hayatın çarkına karışınca da, yaşadığım olayları, etrafımda ve toplumda olanları; sürekli kendi bakış açıma göre değerlendirme ihtiyacında oldum. Üstlerinde düşünüp taşınıp notlar aldım.


Sevgi odaklı olanlarında  kırgınlık ve kızgınlıklarımı da kaydettim... Dünya benim etrafımda dönmüyordu tabii ki de... Empati kurabilme yetim Allah vergisiydi. Dinlediğim kişinin hissettiklerini bile anlamaya çalışırdım. Bunlar bana esin kaynakları olurdu.  Yakınlarımın yerine yazdığım, onların içlerini dökmelerim  vardır. Ben; insan olmanın gerektirdiği mes'uliyetlerin bilincinde olan biriyim. Sayfamı ekonomik kullanmam gerektiği için sanki bana sorulan bir soru varmış gibi düşünüyor ve soruyorum.

Nasıl ve neden blogger olmak istedin Ece?


Daha  konularına göre ayırıp, değerlendirip bir başlık altında toplayacağım yüzlerce yazım var. Ama onlara biraz ihanet edip; eşimi kaybettikten on dört sene sonra, taaa kırk beş sene öncesinden tanıdığım; uzun ve çetrefilli yollardan gelen birini, sırf sevilmeye duyduğum  zaaf nedeniyle reddedemedim... Bütün büyük sözlerimin hışmına uğrayıp aşık oldum. Ve bir kitap yazdım. Bu nedenle açtığım blog sayesinde bir çok değerli insan tanıdım. Amacım değişti. Zira ciddi bir aktivite olması gerektiğini kavradım... İnsan; bazı şeylerin değerini o işe baş koyduktan sonra daha çok anlayabiliyormuş demek ki...


Böylelikle yazılarımı paylaşmak için aşk alet oldu diyebiliriz ve asıl ağır gelen ise, bu arkadaşlığı yürütmek oldu... Her şeye rağmen yazmaktan mutluyum. İlerlemiş yaşımın buna mani olmadığına seviniyorum.  Zira ruhumun bir yerinde hâlâ başının okşanmasını bekleyen bir çocuk var... Ben o söylenmeye başlayınca, hepsini kaçırmadan yazıyorum. Diğer blog yazarlarının paylaşımlarını, ilgimi çekmeyen konular hariç hep okurum. Gözümden kaçanların dışında, okuduklarımdan yorumlarımı hiç esirgemem. Çünkü yorumun motivasyonu etkilemede ne denli öneme haiz olduğunu bilirim. Yazılarımı ve şiirlerimi paylaşıyorum. İnşallah sizlere hitap edebiliyorumdur. Sağlıcakla ve huzurla kalın...

                                                                                    
H.Halide Simav

(Mahlas)Ece Evren  14.10.2015                       



37 yorum:

  1. Ne kadar güzel yapmışsınız.. Hayatta herşeyin bir yaşı vardır diyenlere inanmıyorum, hayır, hiç bir şeyin yaşı yoktur bence. Hayat bir şeylere başlamak için o kadar uzun ki, kişi dilediği an, dilediği işlere başlayabilir. Sevgiyle ablacım.

    YanıtlaSil
  2. Elif İpek, hoşgeldin kızım. Samimi yorumun ve ziyaretin beni çok sevindirdi. Teşekkür ediyorum. Yayınlarımızda hep görüşmek dileğiyle sevgiler yavrum :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Ece Hanım...

    Sizi tanıdığıma ve hemşehrili olmamıza sevindim. Şimdilik öylesine bir gezinti yaptım blogunuzda ve sevdim. Fırsat buldukça gelirim artık.

    YanıtlaSil
  4. Hoş gelmişsiniz Abdullah bey, çok memnun oldum. Ben de bir hemşehrim olduğuna çok sevindim. Takipleşmek üzere. Sağlık ve huzurlu günler dileklerimle :)Beklerim.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Ece Hanım.
    Blog blog gezerken yolum size çıktı. Kader. Hâlâ keşfedilecek yazarlar varmış. Sayfanızı ayrıntılı bir şekilde inceleyeceğim ilk fırsatta. Sayfanızın cep görünümünde yazılar çok küçük. Okumak zor oluyor.
    Bu yaşta blog yazan birini bulmuş olmaktan ayrıca mutluyum. :)

    YanıtlaSil
  6. Hoşgeldiniz ve mutlu ettiniz. Yazıların küçük olması ve okuma zorluğuna sebep olması mevzuu hakkında yapabileceğim bir şey var mı diye düşündüm bir an. Sitemin son düzenine beni kavuşturan oğluma sorabilirim. Eğer bir çare varsa hemen uygulasın. Teknoloji beni korkutacak kadar önünde çaresiz kaldığım bir konu. Teşekkür ederim yorumunuz için. Ben de bir okur kazandığım için mutluyum. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlar rahat okunuyor. Sanırım asıl yazıların rengi veya yazı tipi biraz sıkıntılı. Bir de zemin rengi daha açık olabilir belki. :)
      Kolay gelsin.

      Sil
  7. Hakkımda kısmında En sevdiğim yer Hoş gelmişin Ece abla blog dünyasına :)

    YanıtlaSil
  8. Hoş buldum Mayıs, sevindim bu metni okumana canım. Ben de sizleri tanımaktan çok mutluyum :)

    YanıtlaSil
  9. Ece hanım sadece hakkımda kısmında bile beni alıp götürdü yazınız. Ne güzel ne içten. Benim hayata bakışımda da temel taşlardan biri de hiçbir şey için geç değildir. Blogunuzu ilgiyle takipteyim. Siz hoşgelmişsiniz. Bende iyi ki sizi keşfetmişim. sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Ah... gecenin sürprizi, beni çok mutlu ettiniz. Özlem, ne güzel bir isim. Hayatım hep birilerini özlemekle geçti, ama güzeldi. Genç düşünmem bana hiç bir zaman yaşımı hissettirmedi ve inkar da ettirmedi. Onca yaşanmışlıkları yazmak bana öyle iyi geldi ki.
    Hakkımda kategorisinin çok ziyaretçisi olmaz genelde. Ama gelenler, tanımayı isteyenlerdir. Sıra benim sizi tanımamda. Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ismini taşıyanlardanım bende zaten herkesin de taşıdıgına inanıyorum:) özlemek hep basucumuzda. Bence bol bol yazın . Cok kırılgan ama bir o kadar da guclu bir yürek hissediyorum. Merakla okuyacagım yazılacakları ve bugüne kadar yazılıp benim kacırdıklarımı. sevgiler:)

      Sil
  11. Sağ ol Özlem. Yazı dilini çok sevdim, ben de seni okuyacağım kızım. Teşhisin çok doğru. Kırılgan bir yapım var. Ummadığım şeyler beni sarsıyor. Boş veremiyorum. Lâkin dirilmem uzun sürmüyor. Sevgiler kızıma :)

    YanıtlaSil
  12. Yaaa nasıl güzel yazmışsınız öyle. Sıcacık oldu içim. O çocuk her birimizin içinde var ama çoğumuz görmezden geliyoruz. Siz fark etmişsiniz ne güzel :)) Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Büşra. Görürsünüz yavrum dilerim. Bize o yanımızın ihtiyacı olduğu kadar bizim de onun saflığına ve sevgisine ihtiyacımız var :) Teşekkürler canım, sevgiler sana :)

      Sil
  13. Merhabalar Ece Hanım.
    Bir güz yaprağı gibi daldan düşmekten ve rüzgarlarda savrulmaktan kurtulamıyoruz. Maalesef adına yaşam dediğimiz bu çizgi boynumuza kement olmuş, sıktıkça sıkıyor ve bir gün işimizi bitirecek!..
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Recep bey. Savrulmak kaderden olunca başımızın üzerinde yeri var. Dilerim ki, Emri Hak vaki olana kadar üstümüzde hak bırakmamayı başarırız. Selam ve saygılarımla.

      Sil
  14. Merhabalar daha önce sizi yorumlarda çeşitli etkinliklerde adınızı görmüştüm. Hiç blogunuza girip bakmamıştım. Bugün beni takibinizden sonra blogunuzu biraz karıştırdım ve kocaman sevgi yüklü bir yüreğe sahip güzel yazıları olan hoş bir bayanla karşılaştım :) Ve bunu tüm samimiyetimle yazıyorum emin olun :) Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  15. Hoş geldin canım :) Gecemin son saatlerinin sürprizi oldun. Çok sevindim. Bugün miminizi gördüm lakin tanımadığınızı hissettim, yazmakta aceleci davranmak istemedim. Ama bu jestiniz beni çok mutlu etti. Artık yayınlarda görüşmek ve yorumlaşmak üzere o zaman :) Teşekkür ederim. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  16. Merhabalar, bloğunuzda dolaştım biraz. Okumayı çok severim, yazılarınızdan birkaçını okudum.Yüreğinize sağlık.Ne güzel bir yetenek insanın yazabilmesi. İnsanın yaşının yazmasını olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum. Yaşla birlikte cebimizde biriktirdiklerimiz de artıyor. Empati yapabilme yeteneğimiz gelişiyor. Hem yaşınızda ne var ki...

    YanıtlaSil
  17. Merhabalar, hoş geldiniz. Yayın yapıp çıkarken rastladım yorumunuza ve haliyle size de :) Evet, yazmak çok rahatlatıcı bir şey. Ziyaretiniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim. Şimdi profilinizden giderek sizi tanımak istiyorum. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  18. Yorumlardan etkinlikten karşılaştık ve sonunda kavuştuk sanıyoruz ki :) Biz iki arkadaş sizi çok sıcak gördük ve blogunuza da baktık ne kadar içten ve gönülden yazmışsınız, dileriz ki daha çoook iletişimimiz artar, yüreğinizin yazılara bıraktığı güzel izlerle her günümüz daha güzelleşir. İyiki varsınız iyiki tanıştık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki tanıştık canım. İletişimimiz hayat engeline takılmadığı sürece devam edecek dilerim. Yüreğimin izlerini yazılarda görmeniz ayrıcalığınız. İfade etmeniz beni mutlu etti. Nice yazılarda görüşmek üzere. Sevgilerimle :)

      Sil
  19. blog dunyasinda basarilarinin devamini dilerim

    YanıtlaSil
  20. Teşekkür ederim, sağ ol Ferhat.

    YanıtlaSil
  21. Blogger dunyasinda yeni katilan birisi olarak sizin gibi deneyimli ve tecrube sahibi bir blogger tanidigima memnun oldum. Sizi takipte kalacağım.

    Tecrübeler ve hayata dair paylasimlar her daim gençlere ışık tutacaktir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de memnun oldum. Dilerim sizlere hitap etmeye devam edecek sıhhati ve gücü bulabilirim. Çok teşekkürler oğlum.

      Sil
  22. Merhaba Ece Hanım,
    Eşim ve ben de 46 yaşındayız ve yeni yeni blog yazmaya ve dünyayı birlikte gezmeye başlıyoruz. İnternett dolanırken bu yazınıza denk geldim. Sizi de takip ettiğimiz bloglar arasına katıyoruz. Başarılar dileriz.

    YanıtlaSil
  23. Bu sabah yolum size çıktı. Ne iyi oldu :)

    YanıtlaSil
  24. Hoş geldln canım. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  25. Abla yer bulamadım buraya geldim Kızınız nasıl iyimi ??? Ameliyat diyordunuz merak ettim ???

    YanıtlaSil
  26. Canım kızım, ilgin beni çok mutlu etti. Ameliyattan sonra patalojik muayene temiz çıkmasına rağmen; tedbir olarak, farkı hakiki tedaviden sadece daha hafif, değişik ama yan etkileri benzer bir süreci yaşıyoruz. Mide bulantıları perişan ediyor. Üç dört gün sürüyor.

    Ben ilk defa saçma sapan şeyler için üzüldüğüme pişman oldum kızım. Moralimiz yüksek, o da pozitif bir hanımdır. Yalnız biz hanımlar olarak fark ettiğimiz en ufak değişik bir durumda doktora gitmeliyiz. Bunu iyice anladım. Eğer ihmal etmeseydi, bu uzun yollar olmayacaktı.
    Buna da şükür canım. Beni çok mutlu ettim Mayıs. Gözlerinden sevgiyle öpüyorum canım 💙 💚 💛 💜 Seni mimledimmmm 😂 sana gmailimi yazıyorum 💟 eceevren20@gmail.com

    YanıtlaSil
  27. Abla en büyük moral bu tarz işlerde... İlk başlarda ise hemen atlatır kızınız. Abla sende kendini moral olarak en yüksek seviyelerde tutmaya çalış bende seni öperim abla Kızınıza bol bol şifa diliyorum Onunda yanaklarından öperim abla :) Sen yine bir ara buradan da yaz :) Mailde atarım abla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Mayıs, daha başlarda. Morali iyi, ben de abartmadan ilgimi gösteriyorum canım. Ben yazarım buradan sana. Çok öptüm seni 😊

      Sil
  28. Annesini kaybetmiş bir kız çocuğu olarak sizin bu samimi yavrumlu cümleleriniz içime dokundu sanki, böyle size sarılmak istedim...
    iyi ki gelmişsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah kızım... Canım, tabii ki üzüldüm. Ben burada tanıdığım kızlarımı, oğullarımdan çok daha fazla seviyorum Melissa. Bunu yazarken ise, bu yorumu okuma ihtimallerini de gözardı ediyorum. Hatta " neden?" diye sorgulayan biri olsa da bir-iki cümleyle anlatsam...
      Kızlarım çoklar ve sen de benim kızımsın. Samimi yorumların beni çok mutlu ediyor. Burada bir es verip, bloğunda "hakkımda" yazın dâhil üç yazını okudum. Bugün bu kadar ama seni hiç yalnız bırakmam canım.
      Bir de bloğunda, e-maille takip butonun yoksa ki; bulamıyorum bazen, ekler misin? Şimdiden teşekkürler Melissa. Kendine dikkat et ve değerinin büyük olduğunu bil yavrum. Kucaklıyorum seni canım 💙 💚 💛 💜

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la