Heyy!.. Ben De Varım Dünyada 5. Bl.


Kedi Bakımı
Ponçiğimiz
MERHABA ARKADAŞLARIM. BUGÜN ÇANAKKALE'NİN KURTULUŞUNUN 101. YILI BURUK BİR GURURLA ANIYORUZ VE VATAN İÇİN CAN VERMİŞ TÜM ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUZ. RUHLARI ŞAD OLSUN.

Aslında hiç keyfim yok. Hikayem de iç açıcı değil, bire bir tarafımızdan yaşanmış bir ibret öyküsü. Fakat başladığım hiç bir şeyi yarım bırakmamaya çalışırım. O zaman devam ediyorum...

Eski damadım durumu uygun ve çok güzel bir mesleği olmasına rağmen bizi hep küçük evlerde oturtuyordu. Yavrucak eve yayılamıyor, yatak odasından çıkamıyordu. Dört yaşındayken ayrılmıştı anne ve babası. O zaman, boşandıklarını anlatma görevi bana verilmişti. Benim mücadeleci bir yapım olduğu için ilk aldatmada kızımın neden böyle gurur yaptığına biraz hak vermekle beraber çocuğu için, onun aile hakkı olduğu için bunu yapmamasını dilerdim. Şimdi ben dünya güzeli o masmavi soru dolu bakışlara ne gibi bir konuşma yapabilirdim ki? Kısa bir cümle söyledim. Anladığı kadarı bile gözlerinin rengini bulandırmaya yetmişti ve bana_ "Ama onlar hiç kavga etmezler ki..." dedi. Koptuğum andı.

Eşim hastaydı. On senelik bir hastane koşuşturmacasından sonra daha yeni kaybetmiştim onu. Onlar Yeşilköy’de yine bir bahçe katında oturuyorlardı. Artık beraber yaşayacaktık. Birbirimizden destek alarak ve sevgiyle. Başka bir semte taşıdı bizi hamimiz. Çocuğuna uzun bir hasret beklerken onu, bu geçiş dönemindeki aşağılanmalarımızdan söz edecek değilim. Yazıldı ve yaşanıyordu. Benim, torunumun baba sevgisinden uzak kalmasına gönlüm razı olamazdı. Kendime de eşim vefat ettiği ve yalnız kaldığım için aynı sitede ve evlerine yakın 1+1 ev tutup, hafta sonları kızımı yanıma alıp, eski damadımın bizim için tuttuğu evde torunumla kalmasını dayatarak kabul ettirdim. Ama yetmedi torunuma, gerçeği kabul edemiyordu bir türlü. Tam altı sene ’’Babam, babam..’’diye yan odada ağlarken ben bir duvar ötesinde sessizce akıtırdım gözyaşlarımı ve gözyaşlarıma katacak o kadar çok şeyim vardı ki aslında...

Hikayeme döneyim. Bu arada arka oda camımızda bir gariban kedi, yavrulamıştı. İnsanlıktan nasibi olan birinin dayanamayacağı bir görüntüydü. Aslında anneliğin doğuştan bahşedildiği bu masumlar, doğalarının gereği kim bilir kaç defa doğurmak zorunda kalıyorlardı? Ben ilkin tepki gösterdim. Fakat kızım ve torunum, onları belli bir aya gelene kadar demirli pencerenin etrafını büyük naylonlarla kaplayarak büyütmeye ve sonra da sahiplendirmeye karar verdiler. Aslında ben de kıyamıyordum, çok şirinlerdi. Aşk acısı çeken torunum içlerinden bir tanesini seçip, onu göğsünün üstüne yatırarak kokusuyla büyüttü haftalarca. Onu sevmenin tesellisi ve gözyaşlarıyla. Minicik güzel şey sevildiğini anlıyor ve sanki sakinliğiyle torunumun üzüntüsünü bir nebze hafifletiyordu. Bu toramanlar bizi çok neşelendiriyorlardı. Kardeş kardeşe yaptıkları oyunları seyretmek o kadar zevkliydi ki... Onları kızım çok güzel besledi ve anne sütünden nasiplerini aldılar. Hepsi son derece güzel olmuşlardı. İlkin birisini sahiplendirirken bile duyduğumuz üzüntüyü anlatamam. Bu kediciklerle manevi bir bağımız olmuştu. Ayrılmak çok zordu. Bakalım neler olacaktı?



 Ece Evren.






16 yorum:

  1. Demvamını bekliyorum sabırsızlıkla. Kitap okuyormuşum gibi hissettim bi an ve gülüsedim. Çok sevdim bu seriyi Ece annem :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samet, akıllı oğlum.Seni ihmal ettim ben.Beni hoş gör oğlum. Yazı hazırlıyordum. Beğenmene sevindim. Artık fahri çalışacağım, daha çok vaktim olur. Gözlerinden öperim Samet,Sevgilerimle, görüşmek üzere.Ece annen :)

      Sil
  2. Çok acı anılar bunlar sevgili Ece hanım. :( :( ben hep derim, herkesin hayatı bir roman:( keşke hep mutlu şeyler olsa o romanlarda ama maalesef genelde acılar oluyor. Merhametiniz ve yaptığınız iyilikler o minik, masum canlılara koruyucu melek olmanız eminim gün olur size iyilik olarak döner. Bakın buraya yazıyorum. Demedi demeyim. Bana oldu çünkü. :)
    Sevgilerimle...
    not: Şu masum bakışlara kayıtsız kalanları anlamıyorum zaten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah sevgili kardeşim, ne güzel sözler bunlar...Sizin de kediniz var anlamıştım zaten. O kadar seviyoruz ki...Bu arada dışarıda gördüğümüz yerlerde ve eski semtimizde.arabanın bagajına koyduğumuz kuru mamaları dağıtıyoruz kediciklere ve köpeklerde eğer aç görünüyorsa onlara da...Biz gerçekten onlarla çok mutluyuz. Sevgilerimle,çok teşekkürler ilginize...Hayırlı geceler dilerim ve vatanımızda huzur :((

      Sil
  3. Ece ablacım ilk seriden itibaren okudum. Oldum olası ayrılıklarda en çok çocuklara acımışımdır. Eşini evlatlarını kaybetmişsin başın sağolsun Allah sabırlar versin. Ben de bipolarım ve doktor borderline da olabilirsin dedi belirtilerim çok uyuyor:) Kedicikleriniz çok tatlı:) Ben de bu seriyi çok sevdim devamını bekliyorum.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Camım :) Aslında sizleri üzerim diye çekinerek yazsam da elim durmuyor işte :( Geçmiş olsun yavrum. Sadece ilaçlar düzenli içilirse inan düzeliyor. Hassas insanları hayat da zorlayınca davetsiz misafir gibi nasıl geldiğini anlamıyorsun bile.Ama senin için de dua edeceğim. Çok teşekkür ediyorum ziyaretin ve yorum için. Sevgiler yavrum.Hepinizi seviyorum...Ece ablan :)

      Sil
  4. Ece ablacım biz üzülsekte sen yazmaktan geri kalma. Nasıl sevinçler paylaşıldıkça çoğalıyorsa üzüntülerde paylaşarak azalıyor. Bloğumuz bir çeşit günlüğümüz değil mi? İlaç içiyorum evet ama bir yeri düzeltirken başka yeri bozuyor. Kilo aldırıyor:( Benim de dualarım seninle. Seviliyorsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım. Bana da dokunuyor ilaçlar . Kilom normal, ama yesem bayağı müsait gibi.Yazarım yavrum , zira çok seviyorum yazmayı :) Sevgilerimle canım.Teşekkürler :)

      Sil
  5. Allah gerçekten analı babalı büyümeyi nasip etsin evlatları. böyle çok üzülüyorum çocukların anne baba ayrılıklarında çektikleri acıya. ama sevgi dolu bir anneanne ve anneyle yaralarını sarmıştır muhtemelen.
    kediciklere kucağınızı açmışsınız ne güzel
    yazın öyle samimi öyle akıcı ki seni okumak çok zevkli iyi ki tanımışım sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım.Evet sevgi her şeyin başı.İnşallah bundan sonra kaderi iyi olur.Şimdi üniversiteye başladı şükürler olsun ve başarılı bir evlat. Kediciklerimizle mutluyuz. Tabii hijyene çok dikkat ediyoruz. Hepimizin zaman zaman elimizde rulo habire şeker şeylerin tüylerini topluyoruz. İlgine sonsuz teşekkürler. Ailen ve çevrenle hep mutlu ol dilerim yavrum.Yine paylaşımlarda görüşmek üzere diyorum. Sevgilerimle :)

      Sil
  6. Onca acı içine sevginizi de öyle güzel serpiyorsunuz ki. hep sağlıklı kalın ve bizler siz okumaya devam edelim.
    Kedilerin böyle bir tılsımı var sakinleştirici ilaç gibiler .Bu da onlara bahşedilmiş bir ayrıcalık. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hatice'ciğim. Gerçekten o duyguyu verebildiğimi senden öğrenmek çok mutlu etti beni canım. Evet kediciklerin faydaları çok:) Sevgilerimle.Teşekkürler her şey için :)

      Sil
  7. Yüreğinize sağlık ne güzel anlatmışsınız devamını bende merakla bekliyorum. Evet bu dünya yalnızca bizim değil. Hepimizin bütün canlıların. Bloğumu ziyaret edip yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim. Geç kalmak ne kelime düşünüp uğramanız, zahmet edip yorum bırakmanız yeter. Sayfamda yaşadığım bir sorundan dolayı yorum yapamıyorum o yüzden bizzat gelip buradan teşekkür etmek istedim :). Teşekkür ederim. Sevgilerimle ece ablacım..

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar Zehra :) Devamı bayağı uzun...Ta ki evimizden edilene kadar.Rica ederim, bloglarımızla ilgili hepimiz bayağı sorunlar yaşıyoruz zaman zaman Zehra kızım. İşte gelmişsin çok sevindim. Paylaşımlarda yine görüşmek dileğimle canım :)

    YanıtlaSil
  9. Canımmmmm kaç gündür misafirim vardı gelemedim buralara . Yazılarını özledim . Seni özledimmmmm ;))
    Heyecanla okuyorum her bölümü bir o kadar da buruk içim . Yaşadıklarınız az uz şey değil . Ama güçlüsün hem de çok . Sevgiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de özledim Tigris'im...Sağol canım benim :) Görüşürüz yavrum.Sevgiler sana hem de çok :)

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la