Heyy! Ben De Varım Dünyada...13.Bl.


Ev Kedisi
Ponçiğimiz

Heyy! Ben De Varım Dünyada... 13.Bl.

Apartmanda genellikle ev sahipleri oturuyorlardı. Karşı duruşlarını buna yormak istiyordum. Zira kendi halimizde yaşayıp gidiyorduk. Ne gürültü yapardık, ne de atipik hâl ve hareketlerimiz vardı. Eğer ev bizim olsa, kalemizden daha güvenlice tepkimizi verirdik. Günlerimiz bazen  olanları unutup, huzurlu geçiyordu. Ta ki 2015 in 17 nisanına kadar.

O gün torunumu okuluna yolcu ettik. Günlerden cumaydı. Kızım kahvaltımızı ederken, biraz uzakça bir semte oturan amcasının kızıyla buluşmaya gideceğini söylemişti. Aslında gitmesini istememiştim ama bir kere sözleşmişlerdi. Yolcu ettim ve balkonu biraz temizler ve yazılarıma geçerim diye düşündüm. Önce yollukları silkelemek üzere balkon sol kapısını(yatak odalarının olduğu kısma açılan) açıp, kapının dış sol köşesine bıraktım. Sonra elektrik süpürgesi ile her yerini süpürdüm ve sildim. Şu kilimleri de silkeler rahat ederim diye düşünüyordum. Yorulmuştum. Bir an önce bitsin dedim ve kapıyı açtım. Haliyle kilimlere yöneldim. Köpüklü su vardı üstlerinde ve bayağı ıslanmışlardı. Herhalde yukardaki katlardan birinin balkon borusu çatladı ki bu kadar su olmuş diye saf bir düşünceyle onları sağdaki otların üstüne bıraktım ve gayri ihtiyari başımı yukarı doğru kaldırdım. Önce yatak odamızın camlarının da köpük içinde kaldığını gördüm.

O zaman şaşkınlık içinde yukarıya bakmamla Yusuf Beyin eşinin bakışlarını görmem bir oldu. Haince bakıyordu sanki düşmana bakar gibi. Elindeki kova büyüklüğüne yakın kabın içindeki sıcağa yakın bol köpüklü suyu başımdan aşağı anında boşaltması bir oldu. Dünyam kararmıştı. "Allah kahretsin, bunun hesabını elbet vereceksin" diye bağırdım. Fakat tüm vücudum tir tir titremeye başlamıştı. İçeri girdim, üstüm başım köpüklü sular içinde kalmış ve şaşkındım. Başım vertigo  sinyalleri veriyordu, fakat her tersliğe rağmen nöbet gelmeden bir şeyler yapmalıydım.


      Ece Evren 


9 yorum:

  1. Hayvanları çok seviyorum evde beslemek büyük sorumluluk gerektiriyor.İnan sizi tebrik ediyorum benim yapabileceğim bir iş değil.Ayrıca komşunuz da diyemeceğim o insanı da kınıyorum.Her canlının bir yaşama hakkı var.Önce onu eğitmeli,çocukluğuna inmeli hatta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş gelmişsiniz canım.Kedi sahibi olmamız tamamen büyük sözümüz(kuzenimi kınardım, fakat çok kedisi vardı ve insan gibi öncelik veriyordu) ve benim ablanı kaybettiğimde sanırım biraz medet umdum, çok güzel bir kediyi sevmemle başladı, sonrası geldi zaten.Gerçekten zor.Sürekli temizlik halindeyiz.Allahtan sakin ikisi de.Sevgiler canım.

      Sil
  2. Ne yani, Yusuf Beyin eşi kedi beslediğiniz için mi başınızdan aşağı bir kova köpüklü su boşaltıyor? Eğer anladığım doğruysa, Yusuf Beyin bu hatunu en kısa zamanda bir ruh ve sinir hastalıkları uzmanına götürmesi şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaystros, hoş gelmişsiniz.Kedilerden son derece irite oluyorlardı.Biz yazın kedilerimizle gittikten bir müddet sonra rahat çalışmak için eve dönmüştüm.Geldiğimde gördüğüm manzara beni yine çok yıkmıştı.Zira bahçemizin kapattığımız kısmının sağ ve sol köşesinde iki tane, yaprakları kauçuğa benzeyen (ismini bilemiyorum)ağaçlar vardı.İkisinin de köklerinden kesildiğini gördüm.Şok oldum, apartman görevlimizi çağırdım hemen.'Neden ağaçlar kesildi?'dediğimde, 'Üstünüzdekiler kes dedi kestim, sokak kedileri ona tırmanıp balkonlarına gelmeye çalışıyorlarmış'cevabını aldım.Hikayemin başlarında sergilenen tavırları anlatmıştım.Bir gün içinde gelişmedi olaylar.Bu tip hastaları hastahaneye, ya da bu suçla hapishaneye kapatamazsınız.Suçlu bu olaylarda en kolay yerdedir.

      Sil
  3. Bu kadar mi? dedim okuyunca...kendilerine hicbir zararı olmayan hayvanlar dan ne istiyorlar anlamadım. Bir de bu tavır. Üzülme Ece ablacim sen doğru yoldasın. Hayvanlari sevmeyen kimseyi sevemez..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili anne güncesi, hoş gelmişsin canım.Olaylar ve oradaki yaşantımız bitti.Şimdi en ağır yük onlarda.

      Sil
  4. Umarım yaptıklarının bedelini ödemişlerdir, insanlıktan çıkmış hepsi Ece Ablam :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Blana'cığım...Unuturum gider inşallah.Sağol canım.Sevgiler sana.

      Sil
  5. Ece Abla sondan başa gidiyorum, ters bir başlangıç oldu ama ne insanlar var dicem ama "insan" kategorisine dahil etmeye çekindim...

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la