Oyuncular 1. Bl

Oyuncular
Aşk Öyküsü

Oyuncular 1. Bl

Bir aşk öyküsüdür bu...

2013 eylülü. Hayat bana bir seçenek sundu. Kabul etmem hiç de zor olmamıştı...

Bir oyun gibiydi. İkimiz de şaşkındık. Şaşırtan sendin. İşsiz kalmıştın zaar. Beni aradın. Senin oyununda bana rol olabilir mi? dedin. Eee eskiden tanıyordum seni. Gençken karakterli ciddi bir gençtin. Ne kadar değişir ki diye, olumlu düşünerek "Evet epey oldu vefat eden oyuncunun yeri boş, ama zor bir rol dedim. "Hiç fark etmez, ben becerebilirim. Lütfen beni kırma..." dedin. Acıdım işte. Pılını pırtını da getir, çekimlere başlayalım dedim. Ama önce bir tanıtımını yapmalıyız, elalem ne der? dedim. Her şeye "Evet..."dedin. Geldiğinde bana bir zincir sallanıyordu ayak bileğinden. "Bu nedir yahu?" dedim. "O mu? " dedin. "Zincirim, o senin artık ..." "Hiç zincirli oyuncum olmamıştı, neyse...kullanmayı öğretirsin artık..." dedim.

Sen tembel bir oyuncuydun. Sete geç kalmana alışmıştık da, kısa bir zaman sonra bu oyuna  hiç gönüllü görünmüyordun. Anlaşılıyordu. Lakin olmazdı böyle..."Bir yazın ortasında,bir de kışın başında çekelim. Ne yapalım yani, en çok seyirci bekler." diye düşündüğüne kalıbımı basardım. Zira imalı sözlerden çıkan oklar her defasında  bu cümleyi işaret ediyorlardı. Bulmaca çözmek gibi bir hobim ve giderek pratiğim olduğunu bilemezdin haliyle. Seni anlayamadığımı sürekli söylerken buna bayağı inanmış görünüyordun. "Çok büyük bir sözleşme yapmadık zaten, ölüm yok ya ucunda..."diyordun.

Aslında sen anlamamakta ısrar ediyordun. Bu oyun oynanacaktı. Senin kavrayamadığın da buydu. Peh...daha ne zor çekimler vardı. Bunlar en keyifli sahnelerdi. Savunma güdün çok tetikteydi. Aman bir saniyen tatsız geçmesindi! Sürekli neşe dolu sahneler çekmek istiyordun. Bunu farketmemiz geç olmadı. Senaryoda yazmadığı halde, elinde sürekli alkolle geziyordun. Oyuna sık sık müdahale ediyor ve hevesinin  kaçtığını hemen belli ediyordun. Bu oyun nasıl oynanır hiç deneyimin yoktu sanki. Aslında sen bunun babasını ayağında kelepçelerle durup dinlenmeden senelerdir oynuyordun. Esasen benim de çok bilgim yoktu, ama bu oyun için bilgiye değil, ancak mazisinde kirlenmemiş bir sevgiye ihtiyaç vardı.

Senaristi tanımadan imzalamıştın sözleşmeyi sen. Şikayet etmeye hakkı olmayan biri varsa o da sendin. Alacağın ederin yüklü miktarını peşin vermek ve gerisinin kokusunu hissettirmek bile seni sete çekmekte referans olmuyordu artık. Bir keçi gibi çekiştiriyorduk. Zira bu oyun sensiz olmazdı.

Bir gün bile sormadın "Senarist kim?" diye. Gafil!... Sorsaydın eğer sana "Hatırlasana, fikir senden çıkmıştı. Lakin maymun iştahınla sen vazgeçtin. Belki de ondan böyle kaçıyorsun..." derdim. Demedim. Bazı sahnelerde  mutlaka olman gerekiyordu ama o sahnelerde hep yalnızdım ben. Yardımcı oyuncu istemedim. Sensiz olmuyordu. Gözyaşlarım ıslattılar hep tekstlerimi.

Çekimin dışındaki uzun zamanlarda sen, gittiğin o uzakça yerden sızlanıyor, rahatsız olduğunu söylerken bunu da "Beni atın bu oyundan, bir kaçamak nelere maloldu böyle?" diyerek içimi çok acıtıyordun. "Ya Sabır..." diyordum ve korukların tatlanmasını bekliyordum. 

İki koca sene ve altı ay geçti. On-on beş arası kadar bölüm çektik. Rolüne aşık ben, zorla gelen, ancak uzakta ve sürekli  rol aldığı sahnesinde hep mutlu olan sendin. Oyun arkadaşların senin başka bir oyunda rol aldığını bilmediler, bildirmedin. Sen aslında asıl o oyununa ihanet ediyordun.

Fikir sana ait olduğu halde hiç sahip çıkmadın ve sonunda ben senaristten oyunu devraldım. Çoktan pişman olmuş, sıkılmıştın. Yazılımda değişiklik yapma zamanıydı. Cazip hale getirmeliydim. Çünkü başarısızlık bana göre bir şey değildi. Kahrolurdum.     

Bitmedi.....

Ece EVREN

14 yorum:

  1. Çok keyifle okudum devamını bekliyor olacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahsen'im, sağol canım.Ben de senin üç taneydi sanırım yazının yorumunu masaüstünde hazırlıyorum.Zira internetim kısıtlı şehir dışındayım.Sanırım bu akşam tamamlar ve sitene bırakırım.Sevgimle kızım.Ece ablan :)

      Sil
  2. Muhteşem olmuş, devamını merakla bekliyorum Ece Abla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Blana, en yakın zamanda canım :) Sevgilerimle.

      Sil
  3. İkinci bölümü de yayımlamışsın Ece Abla ama ben galiba bu bölümü sindirmeden ona geçemeyeceğim. "Bazı sahnelerde olman gerekirken olmaman", "Senaryoda yazmadığı halde elime alkol tutuşturman", "Çok büyük bir sözleşme yapmamamız" lı kareler, şu an zihnimde soğuk anıları kemiriyor. Bir sancıyla okudum yazını. En sevdiğim hazlardan biri aslında, bir metnin bana sancı vermesi. Bir çeşit katharsis yaşıyorum. Devamını hemen olmasa da kısa bir süre sonra, bu bölümü sindirdikten sonra okuyacağım. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem canım.Yaşadıklarımız hayal ettiklerimizin tümü olmasın, ama bu kadar da ummadık ve yıpratıcı olmasın dilerim kızım.Sevgimle canım.

      Sil
  4. hepsini biriktirdim şimdi okuyorum eceablacım :) çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim :) Ne güzel yazmışsın öyle...Hikayemi biriktirip öyle okuyorsun.Bu benim için büyük mutluluk.Öpüyorum seni güzel kızım :)

      Sil
  5. Ece Abla, serilerine başlamak istiyorum ben de. Önce algılayamamıştım şimdi oturuyor.. İki farklı hikaye yürütüyorsun değil mi?
    Kalemine bayılıyorum!
    Son bölüme kadar hızlıca getirmez beni ufaklık ama, çok güzel başladı, merak ediyorum Bu aşk hikayesini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu gün bir sebeple bitirmekle, bitirmemek arasında gidip geliyorum canım.Aslında ben hep, tecrübelerimden tatsız bir dille yazılar çıkarmak yerine, alaycı bir dille götürmeye çalışıyorum *Oyuncular*ı.Aynı başlık gibi, hayatın ta kendisi gibi, olayların üzüntüsünden kurtulmak için değişik bir yazım kullanmak istiyorum ve öyle de yaptım zaten.Fakat biraz ara vereceğim.O zamana kadar fırsatın olursa okursun canım.Hikaye, sonunda benim zararıma sonlanacak gibi görünse de, ben hayatta kaderin metozori aldıklarından başka hiç bir insan ilişkimde kaybetmedim.

      İkinci hikayem de(Aslında ikisini birden yürütmem iyi olmadı), fakat dönemiyorum.O da kedicikler.Yorum ve iltifatın için teşekkürler canım. Yapıcı yorumları seviyorum, nihayetinde bir hikaye ve ben abartmak zorundayım.Sevgilerimle Dağınık'cığım.Ben de senin yazdığını merakla bekliyeceğim.Mutlu kal canım :)

      Sil
    2. Ece Ablacım, şimdi ufaklık öğle uykusundayken geldim!
      Böyle içime sinmeyecek, ben senin hikayeleri bir güzel çıktı alıp kitap niyetine okuyacağım :))) Öyle daha rahat okurum eminim peşpeşe!
      Bunu yine yakalamışım ama diğer hikaye bitti bile!
      Sen de mutlu kal ablacım!
      Sevgi ve saygılar benden :)

      Sil
    3. Benim tatlı kızımın minik bir yavrusu var.Allah bağışlasın.Buna rağmen bana vakit ayırdığın için sonsuz teşekkürler.Bilgisayar tekliyordu, bir hastahaneye götürdü kızım :) yormuşum onu :) gün bitmeden sana cevap verebildim şükür.Sevgilerimle ufaklığı ve seni öperim kızım.Hep mutlu ve sağlıklı olun ailecek dilerim :)

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la