Ramazan Bayramınız Kutlu olsun...



Ramazan Bayramı Kutlu Olsun
Ramazan Bayramı


Hocalarımız Şeker Bayramı denmesinden rahatsız oluyorlarmış. Hadi kırmayalım onları...
Doğduğumdan itibaren hesap edersem, hatırlamaya başladığım ilk günlerden beri dini bayramlarımızı aksatmadan kutluyoruz. Ben bayağı bir nüfusun oruç tuttuğunu düşünüyorum. Bu uygulama da küçükken ailenizin size aşıladığı  inanç faktörü ve rol model olmalarından geçer. Aile en önemli değerimizdir. İşte yine bir mubarek Ramazan Bayramı'nı kutluyoruz. Maksadımız eşimizi dostumuzun bayramını kutlayıp gönül almak ve ihtiyaç sahiplerini hiç unutmamak olmalıdır. Belli bir kesim, tüm hazırlıklarını, temizliklerini yapmış huzur içinde konuklarını beklerler. Ya da yaşça küçüklerse onlar ziyarete giderler.

Şimdilerde tatil, ancak  bayramlarda olabildiği için, sene içinde işten bunalmış insanlar bunu tatil yapma fırsatı olarak değerlendiriyorlar. Ben çağdaş bir kadınım. Bu durumu kınamıyorum. Varsınlar çocuklarıyla gezip tozsunlar. Milletçe çok sıkıntılı ve gergin bir dönemden geçtik, hala da ne olacağımız belli değil. Bu kadarcık mutluluğu kınayalım mı yani?

Babam asosyaldi. O nedenle ne kimse gelir, ne de biz giderdik.Tadını ancak evlenince öğrendim. Komşularımızla iyi ilişkilerimiz oldu. Sevdik, sevildik. Şimdi biraz da, şehit olanların aileleri bu bayram nasıl bir psikoloji içinde olabilirler biraz empati yapalım. Bir ya da iki eksikle gözlerinin alıştığı evlatları olmadan buruk bir halde ve konuşmaların oldukça tatsız olabileceği bayram ziyaretleri. Evleri talan edilmiş insanlar ne gibi hazırlıklar yaptılar acaba? Bence hep dertleştiler, başlarına gelenlere yeniden kahroldular. Bunları düşünmeden olmaz.

Son olarak milli bayramlarımıza değinmek isterim. Vatan aşkıyla titreyen yüreklerimizle, dikenlenmiş tüylerimizle o marşların eşliğinde resmi geçit yapmanın ne gibi bir sakıncası olabilirdi ki...Ama çok eksikliğini ve mutsuzluğunu yaşadık. Her şeyden kötüsü de hiç bir şey anlayamamdı. Bir geçerli neden, tatmin etmeyen açıklamalardan başka sadece karar ve uygulama vardı. Ata'mıza nankörlük yaptık. Sırtında cepheye havan tüfeği taşımak için bebesini kurban eden bacı kadının hakları da, diğer kahramanlarla birlikte manevi bir yük bindirdi sebep olanlara:Ve hiç bir hak ödenmeden dünya nın, yaşamın hakkı verilmezdi elbet. İnsanların gözardı edilen  hakları bir bir dönecek onlara. Gün gelecek yaşadığımız rahatlıklar, nafile ibadetler yüzümüze duracaklar. HESAP GÜNÜNDEN KORKUN, KORKALIM, O NE ÇETİN BİR GÜNDÜR...

Hepinize olabildiğince iyi bayramlar diliyorum. Sorarsanız mutlu musunuz? diye...Şimdilik yarı mutluyum, akraba eşrafından ve evimdeki üç candan eksilme yok ...
Rahat ve güvencede hissediyor musunuz öz be öz vatanınızda? HAYIR, BİNLERCE KEZ HAYIR! Peki nasıl etkiliyor sizi insanların böyle bombalarla uçuşması? İNSAN EVLADI OLDUĞUMUZ İÇİN DERİNDEN  ETKİLİYOR. Sonuç?Sonuç hakkında hiç bir etkimiz ve dahlimiz olamaz. BİZ KİMİZ SÖYLER MİSİNİZ?BEN BİLMİYORUM.

Ece Evren                   05.07.2016

24 yorum:

  1. Canım ablam ;(
    Ne denir ki? Haber bile iZleyemeZken, empati hastalığım tavan olmuşken düşünemiyorum bile, gözlerimden yaşlar süzülüyor!!!
    Allahım sabır sabır katbekat sabır versin hepsine ;(

    Birlikte olalım, birlikte olabileceğimizi bilelim yeter!

    Mutlu bayramlar ablacım, her geçen gün yüzümüzün ve vatanımızın daha çok gülmesi dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende özel bir yeri olan kızım gelmiş.Ne kadar mutlu oldum.Senin ve ailenin bayramınız huzur ve mutluluk içinde geçsin.Allah'a emanetsiniz yavrum.Atakan'ı ve seni kucaklıyor, öpüyorum.Bir dolu sevgiler bir tanem :) Ayrıca dilerim vatanımıza uzanan eller çekilir ve huzura kavuşuruz.

      Sil
  2. Bayramın mubarek olsun Sevgili ablam.Çok zor günler geçiriyoruz, Allah yardımcımız olsun.Bu bayram inşallah hiç can kaybı yaşamayız.
    Biz bu toprakların 1000 yıllık sahipleriyiz.
    Vatanimiza zeval gelmesin...
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim yavrum.Sağol, senin ve ailenin de bayramınız kutlu olsun.Vatanımzda artık kan dökülmesin.Huzur dolu günlere kavuşalım.Sevgilerimle yavrum :)

      Sil
  3. Ece ablacım artık o hale geldik ki bize hergün bayram.
    Kafamda deli sorular susuyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzeldi Tigris'im.Susmak... en sonunda susmak, bugünlerde sık sık düşündüğüm şey.Karar veremiyorum.

      Sil
  4. Bu yazınız karşısında önce ne yazacağımı bilemedim.Ben diyorum ki en dibe düştüğünüzde yükselişleriniz de o kadar fazla olur.Umutluyum,gelecek güzel günlere inanıyorum.Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu duymuştum, dibe vurunca; vuruşun hızı gibi yükselişler beklenir.Fakat ben gelmesi umulan güzel günlere kavuşsak da, kalanların selameti için sevinsem bile, gidenlerin ve ailelerinin hallerini hiç bir zaman unutamam.Beyinleri özenle ve sonuca kararlılıkla yıkanmış, çağın gerisine gitmeye çalışan onca insan...
      Zamanla belki, hele sebep olan politikaları, umursamaz yetkilileri ve oyuncak olduğumuzu asla.Bir millet bu kadar kahredilmez. Gençlerin umutları yıkılmaz.Vatanını önemsemeyenin değer verdiği hiç bir şeye saygı duyulmaz.Ne düşündüğü, sabit fikri bellidir zaten.Bu kalitesizlik ve spontan yaşam ne kadar uğraşılsa da düzelir mi bilmem.Halk olarak cahilinden, en kültürlümüze kadar, değişik programlar dahilinde terapiler almamız gerekir. Aldığımız yaraların telafisi çok uzun seneler alır.Ama türk toplumu olarak sorgulamadan kabul etmek gibi karaktere sahibiz.Belki bu zayıf karakterlerimiz kurtarır bizi.Saygılarımla, iyi bayramlar canım .

      Sil
  5. Bayrama gönlümüz buruk girmek istemezdik inşallah güzel bayramlar görürüz. İyi bayramlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Bayrama tüm bunlara rağmen hiç bir şey olmamış gibi girenlerden olmama ayrıcalığına ve insafına sahibiz.Dilerim gereken tüm bayramlarımızı saygıyla, minnetle kutlayacağımız günler de gelir.Size de iyi bayramlar.Tanıştığıma sevindim.Bloğunuza ziyarete gidiyorum şimdi.

      Sil
  6. Öncelikle Ramazan Bayramınız mübarek olsun öncelikle.Geçen hoca vaaz verdi şeker bayramı denmesi çok hoş bir şey değil kurban bayramına da et bayramı diyelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın dediğini dinle, yaptığını yapma derler.Ben ne dediğini dinlerim, ne de yaptığı umrumda olmaz.Ben Konya'lıyım.Dedeme bile bildiğim, aklımın yatmadığı şeyleri hiç korkmadan kafa tutarak söylerdim.Sofu, yobaz ,geri kafalı akrabalarımdan geriye bir tek rahmetli babamın kültürlü biri olduğu için aşırılıktan uzak müslümanlıkla ilgili bilgilendirmesi, en çok da insan nasıl olunur öğretileri kalmış kafamda.Hoca kelimesi bile allerji yapıyor bende.Şeker bayramın kutlu olsun Emre oğlum.Mubarek Ramazanın ise, insanlara iyilik, doğruluk ve güzel huylar nelerdir? hatırlatmış ve uygulamak için vesile olduğunu umuyorum...

      Sil
  7. Ece ablam, öncelikle bayramın mübarek olsun öpüyorum ellerinden, yanaklarından. Ne güzel konulara değişmişsin. Rabbim sabır versin. O acıya dayanma gücü versin. Bayramları kana bulayanlanlara ve buna sessiz kalanlara, sebep olanlara Rabbim cezalarını versin😢 Sevgilerimle 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel düşünceli iyi kalpli kızım benim.Etki tepki doğurur ama sadece yazabiliyoruz.Bütün dualarına anim diyorum kızım.Hayırlı uğurlu bayramın olsun, hep mutlu ol inşallah.Sevgilerimle Zehra'm :)

      Sil
  8. Daha nice güzel bayramlarımız olsun.. Bayramlarda önemli olan şey hep birlikte olmaktır. Bayrama şeker bayramı denip denmemesine takılarak zihinlerin meşgul edilmesi yanlış. Bir konunun üstünde çok durulunca maalesef diğer doğrularımızı da kaybediyoruz. Biz en iyisi bayramda gelen misafirlere ikramlarımızı yapalım, büyüklerin ellerinden öpelim, küçüklere harçlık verelim, dost ve akrabalarla iletişimi kesmeyelim.. İşte o zaman gerçek bayram olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusuf oğlum.Evet isim konusu abesle iştigal.Ama değinilince, isyankar yönüm çıkıyor hemen.O kadar ciddi olaylar varken bayramın hayırlara vesile olmasını dilemeli önce.Akraba, eş dost kutlamaları ve eskiden ne yapıyorsak aynısı.Sayfama kadar gelip beni kutladığın için Allah razı olsun oğlum.Sevgilerimle...

      Sil
  9. Ece abla, biraz geç oldu, bizde akraba ziyareti çok oluyor o yüzden neredeyse hiç açamadım bilgisayarı, kusura bakmazsın umarım. :)
    Herkesin ölümlerden ve huzursuzluklardan içinin yandığı dönemlerde, hocalarımız bunları görmezden gelerek bayramın adı gibi ciddiyetsiz meselelerin üzerinde duruyorlarsa, bunun altında farklı şeyler aramak gerekir zaten.
    Ali Şeriati benim sevdiğim İranlı bir düşünür ve şöyle diyor: " Bir yerde yangın varken biri seni ibadet etmeye çağırıyorsa, bil ki bu bir hainin davetidir." Biz tarih boyunca içimizdeki hainler yüzünden, aramıza aldığımız kişiler yüzünden bölündük, parçalandık ve tekrar tekrar küllerimizden doğduk. Bugünlerde de tarih tekerrür ediyor maalesef. Her şeye rağmen bayram benim için umuttur, bir yenilenmedir, hatırlama ve hatırlatmadır. Dilerim her şey güzel olur artık, eskiden gerçekten mutlu geçerdi bayramlarımız, şimdi hepsi buruk, hepsi yarım... Her şeye rağmen hayırlı bayramlar dilerim, geç yazdığım için de tekrar affına sığınıyorum. Saygılar, sevgiler, selamlar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serhat oğlum.Bayramlar gerçekten dua kapılarının açıldığı, has niyetlerle hatırların gönüllerin alındığı kutsal günlerimizdir.Manasına göre hareket etmeyenler ziyandadır.Senin öyle güzel bir yüreğin var ki, hiç geç olmadı oğlum.Öyle bir günde oldu ki, beni umutlandırdın yazdıklarınla.Önce insanın selameti gelir.Yeniden doğarız, dünya böyle devrelerden kim bilir kaçıncı kez geçiyor.O kurban oldular dediklerimize gün olup hesap günü gelince belki özeneceğiz.Var olan hiç bir şey yok olmaz.Onlar da yok olmadılar.Allah hepsine rahmet eylesin.Siz gençlerimizin öncelikli hatırına huzurlu günlere kavuştursun.Ailecek bayramınız kutlu olsun yavrum.Sevgiler, selamlar :)

      Sil
  10. Iyi bayramlar dilerim. Sevgiyle kalin.

    YanıtlaSil
  11. inşaALLAH bundan sonra ki bayramlarda bu bayramları hatırlayıp şükür olsun huzur dolu bayramları gördük diyeceğiz tüm sevdiklerimiz ile, inanmaktan başka birşey kalmadı elimizde.Yüreğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanmak aynı düşünce ve dileklerde.Ergeç hak ettiğimiz huzurlu günlere kavuşuruz Yasemin kızım.Teşekkürlerim ve sevgilerimle.Böyle yürekleri tanımak çok güzel :)

      Sil
  12. Geçmiş bayramın kutlu olsun Ece ablacım. Biraz geç oldu biliyorum kusura bakma lütfen. Her geçen gün kötü haberler almaktan gerçekten bıktık.Bu ülkeden midem bulanıyor artık! Bu kötülükleri yapanın, yaptıranın ve yapanlara destek olanların yanına bırakma Allah'ım! 🙏 Sevgi ve saygılarımla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Elif, hiç kusur olur mu canım kızım.Sayfamda seni görmek çok mutlu etti beni.Nasıl yıpratıldığınızı biliyorum.En çok da sizlerin hatırına huzurlu günler gelsin diye dua ediyorum canım.Dualarına da amin diyorum. Sevgilerimle :)

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la