Hepimiz Değerliyiz...


Blog Yazarları Çalıştayı
Bloggerlar

Hepimiz Değerliyiz.

Tanıdığım, tanımadığım ama değil mi ki bu yola baş koymuş tüm blog yazarlarına en içten sevgilerimle…

Yazımda bazı kısımları, yanlış yaptığım düşüncesiyle sildim. Gazetelerdeki eleştiri yazarlarına döndük. Az bir dinlenmeyle ve duyumlarla ben hiçbir şeye dâhil ve müdahil olmak zorunda olmadığıma karar verdim. Hayatın gerçekleriyle boğuşurken, bunlarla uğraşmanın aklıma ve yaşadıklarıma ihanet olacağını düşündüm.

Belli sayıda tuttuğum ve onları tanımanın ardından; seneler birbirini devirdikçe sevmenin ve bana kattıkları mutluluk nedeniyle onlara ayrıcalık tanıyıp, yine de diğerlerini kırarım korkusuyla, ürkek ve dikkatlice bir paylaşım yapmak niyetindeyim. Yani siz tanıdıklarım, hepinizi gerçekten seviyorum. Allah’ın izin verdiği sürece aranızda kalmak, dolaşmak ve yazılarımı paylaşmak istiyorum. Hayatım, blog yazmadan önce çok sıradandı. Metrelerce örgü ve çeşitli işe yarar ürünler. Azını kullanır, çoğunu hediye eder ve bundan büyük bir mutluluk duyardım... 

Sonra, hani görücü usulü evliliğe benzer bir başlangıçla, tanıyamamanın  dezavantajı olmadı blogla kaynaşmam… O sıralarda çeşitli zorluklar yaşamama rağmen beni çok oyaladı ve mutlu etti. Giderek vazgeçilmez bir hâl almaya başladı. Şimdi ise ihmal etmemem gereken, manevi bir evim var diyorum. Ve evime geldiğimde ziyaretçilerim oluyor; seviniyorum, onlarla hasbihâl ediyoruz. İade-i ziyarete gitmeye can attığım, hatta gidemeyince ciddi ciddi dertlendiğim sizler varsınız... Zaman zaman aramızda gerginlikler olsa da, hiçbirinin hallolması çok da zor değil. Yalnız kaliteli zamanlara ve "bu konu hakkında neler yapılabilir?" diye düşünmeye ihtiyaç var. Anlıyorum; kendilerini özel ve ayrıcalıklı hissedenler, gereksiz ve etkisiz misyon üstlenirken; dışarıdan tepki görebilecekleri kısmını atlayıp ve birtakım büyüklenme diyebileceğimiz tavırlar sergileyenler; kıran hitap tarzları ve hakaretler olursa işin rengi haliyle değişiyor... Tabii olarak tepkilerimizi vereceğiz. Her şeyden önce –BİZ- olmaktan asla çıkmamalıyız. Hatır ve gönül, insan onurunun incitildiği yerde biter. 

Ben amatör yazarlık heyecanımı, bu ilerlemiş ama pes etmeyen yaşıma nasıl kabul ettirdim, buna şaşırıyor ve inanın kendimi bazen kutluyorum. Yine bazen, ukalalık yaptığımı ve birilerini kızdırabildiğimi fark ediyor ve kendi cezamı, sizlere bırakmadan kesiyorum. Bunu sizlere döndüğümde ifade tarzımdan mutlaka fark ediyorsunuzdur. Eğer kırdıklarım, hâlâ bunları unutamadılarsa en içtenliğimle özür diliyorum. Dedim ya, hepiniz benim için değerlisiniz. Bulunduğumuz yerleri aydınlatan kocaman bir pencereye, çeşitli yerler ve yönlerden bakıyor, bazen de farklı algılayabiliyoruz. Bundan doğal ne olabilir ki? Ama her şey saygı çerçevesinde olmalı. Bir yemek ya da ikram sunan, eleştirileri de göze almalı ki, değişik bir bakışı yakalayıp, o yönünü de geliştirsin. Ya da ‘Ben doğru düşünüyormuş ve biliyor muşum…’ desin. 

Sizi temin ederim ki, ben… Hani bir yorum vardı bana yapılan, tesadüf bu ya belki rastlamışsınızdır. Hep ‘ben, ben ben’ diyormuşum ya… Burada kullanılacak kelime, ne sen, ne siz, ne de o ya da onlar olamaz herhalde… Sözüm meclisten dışarı…

İşte ben, bana seksen kez anlatılsa da kavramaya önce niyeti ve bir nebze merakı olmayan teknoloji özürlü, bir de üstüne, inatçı bir kadınım. Bana bir şey anlatırken çıldırttıklarım olmuştur. Kabul ediyorum. Ben de, bu halleri sergileyen ve anlamadıkça hırslanan Ece’ye gıcık olurdum yani… Ne yapsınlar insanlar? 

Gelen kutuma twitterdan “Ece, on bildirim seni bekliyor, bakmak istemez misin?” diye ünleyen sanki mesajlar gelir zaman zaman. Tabii ki duyarsız kalmam ama ilk bildirimde takılırım genellikle, başka şeylere tıklar, unuturum hepsine bakmayı. İşte böyle bir dalgın bir gezginim ben… Yani twitter okumayı tamam da, tweet atmayı bilmiyorum. Ama retweeti anladım sanki… Cevaplıyorum, ne hikmetse onu beceriyorum. Çok komik biriyim gerçekten 😆

İnstagramdan söz edeyim biraz da. Ben bu olayı çok sevdim. Akıp giden nehir gibi... Kahve yanında bir çiçek 🌷 yerleştirip, paylaşanı da, (ancak yakın plan görüntü verenlerin haricinde ve doğa manzaraları favorimdir) tüm yayınları seviyorum. Tabii ki benim olmazsa olmazım minik, büyük, sakat, çirkin, her türlü kedicikler ve mağduriyet yaşayan, eziyet gören köpekler. Çok canım acır gördüğümde. Sayar dökerim…
Konudan fazla çıkmadan U dönüşümüzü yapalım. 

Gelelim hepimizin; ne kadar çok çeşitleri olan, kendimize özel olan yapılarımıza ve buna uyacak şekilde bu –büyük- sahnedeki duruşumuz ve çeşitli görüntülerimize. Son olarak da ürünlerimize. Verilerimiz bunlar. Tabii ki takip seçimlerimizi belirleyen faktörler de bunlardır. Gerçek olan şu ki, bizler değerliyiz. Ne birbirimizden kaçıyor, ne de doğallıklarımızdan ödün vermiyoruz. Bizlerin, bilgimiz dışında ayrı bir başlık ve kadro oluşturulmamalı. Üstelik katılımımız olmadan kararlar almak hele, hiç etik olmaz. 

Hiç kimseyi birbirinden ayırt etmeden can kulağıyla dinlerim. Ne yaşım, ne de hiçbir başka özelliğim benim kusursuz olmama yetmez ve söz sahibi kılamaz. Ama bildiğimi yazmaktan da çekinmem. Beni ikilemde bırakan tek manim  duygusal olmam. Bu nedenle benim, olaylara bakış açısı ve algılama konusunda çok daha dikkatli, tedbirli ve biraz da esnek olmam gerekiyor. 

Sanırım düşüncelerimi anlatabildim. Kişi ve blog isimleri verip, ne kendimi, ne de tam emin olmadan kimseyi üzmek prensibim değildir. Bu uğraşı rant aracına döndürmeye çalışanları fark edecek kadar zekiyiz. Şunu unutmamalıyız ki, bizler aynı topraklarda, yani vatanımızda birlikte yaşayan, ortak endişelerimiz olmasını yeğlediğim ” Değerleri unutturulmaya çalışılan” Türk Milleti'nin (en çok da manevi)mağdurlarıyız. Her konuda fikir ayrılığından çok, anlaşmaya talip olmalı, bizi bir başlığa dâhil etmedilerse bile, bu başlığı biz koymalıyız. Bu açıdan bakmanın bizi huzura ve manevi kazanca ulaştıracağına inancım sonsuzdur.”Ece abla, Ece teyze…” her neyse, işte ben oyum sizler için…

Kimsenin ya da kimilerinin gölgesinde değiliz, kendi gölgelerimizle, her şeyimizle varız. Bunu hiç unutmayalım...

Not=Bazı bölümleri sildim. Olayın boyutu beni aştı. Yaşımın kaç olduğunu hatırlatırım. Hayatım her şeyden daha önemlidir. Bunu ancak altmış küsur yaşımda öğrendim. Ve üstelik bugünlerde düşünmem gereken tek kişi kızımdır. Kişisel çatışmalar beni bağlamaz. Olaya dâhil olmak istemediğimi, zorunda olmadığımı; daha yeni fark ettiğim yorumlardan sonra, bu gece yazıyorum. 

Hiç tanımadığım kişiler hakkında böyle yazmamı; sadece kafamda evladımın sağlık sorunu olmalıyken, başka şeylere yer vermenin şaşkınlık ve  gafletten olduğunu düşünüyorum. Ben kişisel hırslardan, hastalanacak kadar nasibimi aldım. Bir mahkemede görülen davada jüri de değiliz. Haddimize değil... Dışında olduğumuz ve hangi duygularla birbirine ters düşmüş insanları yargılamak ya da korumak bize düşmez.
Bu olayın dışında olmalıyız, ittifak kuvvetleri değiliz. Ben sessiz köşeme dönüp, rutinlerimle meşgul olacağım.   Herkese sevgi ve saygılar.  10.12.2017


Tanıdığım, tanımadığım, tarzımız aynı ya da değişik tüm blog yazarlarına saygı ve sevgilerimle… Bu uğraşa gönül vermiş insanlarız, yolumuz açık olsun… 


Ece Evren/08.12.2017

44 yorum:

  1. Ece Abla öncelikle geçmiş olsun. Umarım önemli bir şeyi yoktur kızının. Allah'ım acil şifalar versin. Dediğin gibi hepimiz değerliyiz. Bloglar hepimizin nefes aldığı yerler. Kimse kimseden üstün değildir. Önemli olan dostluktur. Sonuçta üç günlük dünyadayız. Sevgiler ablacığım yeniden geçmişler olsun. Şifalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Beyda'cığım. Dilerim kızım sağlığına kavuşur.
      Bu gelişen ve ayrıntıları beni üzen durum ise, tartışılır öneme haiz. Tek tek yazdıklarınızı, vaktim nispetinde okuyacağım. Sevgilerimle canım.

      Sil
  2. Ablacığım, bir solukta okudum yazını, ekleyecek tek satır bile bulamıyorum zaten o kadar güzel izah etmiş, analiz etmişsin ki, söylenecek söz kalmamış bizlere:). Yine de yorum yapmadan gitmemek için güzel yazına çorbada tuzum olsun misali bir, iki şey söyleyeyim naçizane:

    Hepimiz 9 aylığız Ece ablam. Birinin başkasına üstünlük taslaması en sevmediğim huydur, ne gereksiz bir şey. Hele ki, sanal dünyada adı üstünde sanal, gerçek bile değil.:)))

    Sevgilerimle kocaman öptüm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii Müjde'm. Teşekkürler, üzüldüm olanlara. Biz hanımlar zaten hassasız, saygıyı ve anlayışı hak ediyoruz. Kimse kırılmasın.
      Sağ ol kardeşim. Sevgiyle kucaklıyorum seni.

      Sil
  3. Güzel bir yazıydı abla. Çok nazik kelimelerle eleştirilerini yaptın. Ben de dahil çoğunlukla nazik ifadeleri bir kenara bıraktığımız oluyor. Hepimiz değerliyiz. İnsanları yanlış yazdıkları kelimelerle bile ayıran sayfalar gördüm. "Lortlar Kamarası" İstemiyoruz... Sadece huzur, samimiyet ve yaşama dair güzel halleri yazmak istiyoruz. Abla keşke görünen yüzler de hareketlerine dikkat etse. Görünen yüz de havalanır ise ve sevimsizce davranırsa gizli kalanlardan bir farkı kalmaz ki!

    Naif bir eleştiri, eleştirirken birleştiren ve "sakin olun biraz be!"yi kibarca söyleyen yazını dikkatle okudum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş gelmiş kardeşim benim. Çok güzel yazmışsın. Huzur, samimiyet ve güven. Beni tanıdın artık. Hak sahibinindir. Haklarımız, bir diğerinin hakkıyla sınırlıdır. Bu çizgiye dikkat etmek zorundayız. Yazalım biz sadece; su akar, yolunu bulur. Sevgiler Mustafa...

      Sil
  4. Ece Ablacım, güzel yazınıza sağlık. Size tüm kalbimle katılıyorum, bizler bir aradayız ve değerliyiz. Yazılar yazıyor, okuyor, yorum yapıyor ve huzur buluyoruz bu dünyada. Bir aradayken birlik olabiliyoruz, en azından destek oluyoruz birbirimizi okuyarak bile. Umarım bu durum güzel bir şekilde tatlıya bağlanır..
    Sevgilerimi iletiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş gelmişsin kızım. Umarım bağlanır canım. Evet, hele sizler, o kadar seviyorum ki hepinizi. Bir gün hepimiz buluşsak ne güzel olur. Sevgilerimle canım.

      Sil
  5. Evet ablacım emek veren, uğraşan tüm blogger dostlarımızın yolu açık olsun, daha güzel günler görmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Mücahit. Ne güzel arkadaşlıklar oldu, yaş farkı bile engel olmuyor. Hele siz gençler, gözümde öyle değerlisiniz ki...

      Sil
  6. Kalemine sağlık ablacığım, iyi ki varsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emree (gülen surat)
      Sevindim seni gördüğüme. Hoş geldin. Sağ ol oğlum. Sizler de iyi ki varsınız oğlum. Sevgilerimle.

      Sil
  7. Çok geçmiş olsun. En yakın zamanda kızınız şifa bulur inşallah. Neden yurdum insanı olarak bir araya doğru düzgün gelip güzel işler yapmayı başaramıyoruz diye düşünüyorum. Ben çalıştay ya da hangi adla olursa olsun blog yazmanın güzelliklerini, kişiye olan katkılarını anlatan her türlü çalışmanın arkasındayım. Fakat her yapılan işle ilgili eleştiriler de olacak tabii. Bunları da olgunlukla kabul edip, varsa karşı fikirler söyledikten sonra orada bırakmış olsak kimseyi kırmadan yolumuza devam etsek güzel olmaz mıydı? Olay biraz da buradan patlak vermiş gibi görünüyor.
    Ben şahsen biraz rahatlamak için buradayım ve iyi ki sizin gibi güzel insanlarla karşılaşmışım diyorum.

    "Her konuda fikir ayrılığından çok, anlaşmaya talip olmalı" sözünüz altı çizilecek değerde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Derya'cığım. Ben de çok mutluyum sizleri tanıdığım için. Anlaşacağız sonunda buna inanıyorum Derya. Arada bir sular bulanır ama kimse kimseyi kırmasın ya, ben çok üzülüyorum. Sevgilerimle kızım.

      Sil
  8. Ece ablacım meraba bende bugün bununla ilgili bir yazı paylaştım.

    Açıkçası bir topluluğun neden bu kadar sorun olduğunu anlamış değilim. Yapılaşmasını beğenmiyorsak içinde yer almayız olur biter. Bizim adımıza ne karsr alırsa alsınlsr biz uygulamazsak hayata geçer mi?

    Bu konular çok uzadı. Sadece o çalıştayın yanlılarından bazılarının yaptığı ahlaksız hakaretler nedeniyle tüm çalıştayı karalamak doğru gelmiyor bana. İsteyen aralarında yer alır istemeyen yer almaz. :)

    Çocuguna da geçmis olsun diyorum. Ellerinden öpüyorum ablacım🌼

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem kızım. Bu konuda değişik düşüncelerimiz olsa bile, hoşgörü esastır. Yazını okumam yarına kaldı, zira yorumlarınızı cevapsız bırakmaya gönlüm razı gelmedi. Sağ ol yavrum. Önümüzdeki pazartesi kızımın ameliyat bitince, sanırım mutluluk şiiri yazarım...
      Sevgilerimle kızım, Esila'mızı ve seni öpüyorum canım.

      Sil
    2. Bu bakış açın beni hem incitti hem üzdü.Mevzu hakaret değildi sadece.Beni merak edip soranlara açıklama yapmak gereği duyarak o yazıyı yazdım.Zaten yorumlara da kapattım.Sağ olsun öyle çok seven arkadaşımız varmış ki onlar da destek verdi.Çalıştay neye göre kime göre?Karalamak diye bir şey yok,kendilerince evcilik oynamışlar,bir de hadsizlik artınca başka türlü durduramadım.Hakaret edenler ve aşağılayanlar da zaten o 3,5 kişilik grup olduğu için tüm çalıştay oldu yani sorun.Komplesi zaten o kadarlar.Yaptığın eleştiriyi gerçekten hala algılayamadım ve durumun anlaşılamaması üzdü beni.Tabi ki takip de etmiyoruz,içinde de olmayız eşitlikçi olmayan işlerin.Mevzu o değildi.Sadece bir parçayı alıp öyle bakman gerçekten üzücü.Yine de herkesin yolu açık olsun.Kusura bakma Ece abla,duvarına böyle bir açıklama yapma gereği duydum,meşgul ettim duvarı.Yazına da daha sağlıklı kafayla ayrıca yorum yapacağım.Sevgi ve selamlarımla :)

      Sil
    3. Yurdagül yalnız sen benim olaya nereden baktığımı çok yanlış anlamışsın ki ben yazdığım yazıyla aslında senin arkanda olduğumu belirtmiştim benim lafım beni kimse seçemez diyenlere. Yani derdim sadece seçme seçilmeyle ilgili.Benim kendimi sectirmeme laf söyleyen ve bunu kirici sekilde yapana. Geri kalan diğer yazıları onaylamıyorum demedim. Aksine sen aralarında en haklı olanlardansın. Konu hakarete varmadan o yazıyı yazmadığın için senin düşüncelerinin arkasındayim.

      Ben sadece her kim olursa hatta hangi topluluk olursa olsun istemiyorsak ilgilenmeyelim ne halleri varsa görsünler. Hem bizler üzülmeyiz hemde onlar ilgiyi göremeyince zaten bir çapları olmayacak anlamında yazmıştım. Asıl ben senden bunları duyduğuma üzldüm. Bir de bana iletmek istediğin seyleri bloğuma yada mailime yazarsan daha saglikli olur diye düşnyorum. Buradan takip edemeyebilirim.

      Tesekkür ederim bu arada Ece ablacim. Kusura bakma panelini doldurdm

      Sil
    4. Bir de ben hala koca bir grubun bu hadsizlik icinde yer aldigina inanmiyorum. Severek takip ettigim semi eller var mesela. Gercekten deger verdigim bir blog. İste anlatmak istedigim buydu. 5 parmagin beside bir degil. Terbiyesizlik sahsa aittir ve yapan gercekten ayip etmis.

      Calistayda var mi yokmu umrumda degil. Varsada yoksa da bizi dgil kendilerini kandirmis olurlsr. Her insan kendi davranışlarından yargılanacak. Ben sadece bana seçtirmem ben kendimi diyenlere katılmiyorum. Hayatin her dalinda seciliyoruz gayette normal bir durum.

      Sil
    5. Yurdagül, burada Ece abla burada tartışmaların dışında kalmak istemiş. "Herkese eşitim, yoruluyorum, kavgaları sevmiyorum, herkes gözümde eşit, ben sadece yazmak istiyorum" demiş. Bana öyle geldi ki bu konuyu bence artık kapatalım. Konu değişmeye başladı. Ve sen kimin tarafındasın? Gidi saçma bir yöne doğru ilerlemeye başladı. Bence konuyu o yöne getirmemek gerekli. Hepimiz eleştirileri yaptık ki ben neredeyse 2 ay önceden eleştirim olduğunu ve zamanı geldiğinde yazacağımı yorumlarda yazmıştım. Ben de eleştirimi kendimce yazdım. Hatta kelimeler üzerinden yapılan küçük düşürücü sözler için ben de yorum yazmıştım.

      Bence artık uzatmaya gerek yoktur. Ece abla umarım bu yayını silersin. Bence çok uzatılacak bir konu da değil. Ve dediğim gibi karşı duranlar ve savunanlar şeklinde ikiye bölünmenin de anlamı yoktur. Önemsiz bir konu...

      Ben de bugün çok uzatmamak gerektiği kanısına vardım. Kişisel bir düşmanlık da zaten yoktur. Destek verip ittifak kurup olayı büyüttüğüm yok. Sonuçta karşımızdakiler de bizim gibi insan fazla acımasız olmamak gerekli.

      Tekrar edecek olursam: Eleştiri yazısını ilk olarak ben yazdım ve amacım asla bir karşı ittifak kurmak değildi. Kişisel sorun haline getirmemek gerekli.

      Yurdagül, bence Ece ablaya kızacak ya da küsecek bir durum ortada yoktur... Bence Ece ablanın bu tavrını örnek almalıyız ki ben örnek aldım. Ben çoğu blog yazısına cevap bile yazmadım, uzatmaya gerek yoktur...

      Sil
    6. Teşekkür ederim Mustafa. Beni sevindirdin. Sağ ol kardeşim.

      Sil
    7. Kızımın operasyonu iyi geçti Özlem. Sayfamı meşgul etmedin, için ferah olsun. Sevgilerimle kızım.

      Sil
  9. kimseyi kırmadan yazılmış güzel bir eleştiri yazısı..elinize sağlık..bu arada kızınız için çok geçmiş olsun,Allah'ım acil şifalar versin..Allah'ın izniyle biran önce sağlığına kavuşur inşallah,tekrar geçmiş olsun,sağlıcakla kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ertuğrul. Tek düşüncem kızım olmalıydı. Sağ ol yorum için. Sana da sağlıklı günler dilerim kardeşim.

      Sil
  10. Gerçekten çok güzel yazmışsın Ece Ablacığım hepimiz değerliyiz ve kimsenin gölgesine de ihtiyacımız yok yeter ki kendimizin farkında olarak ilerleyelim. Gerçekten burası çok güzel bir ortam bende buraya gelmeden önce hayatım monotonmuş burası çok iyi geldi diyorum. Sevgilerimle Ece Ablacığım kalemine sağlık, ellerinden öperim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Atakan oğlum. Değerliyiz tabii. Hepimize iyi geldi. Sevgilerimle gözlerinden öpüyorum.

      Sil
  11. Yüreğin sağlık Ece Abla. Çok güzel izah etmişsin herşeyi. Hepimizin ayrılıktan ziyade birlikteliğe ihtiyacımız var.
    Çocuğunuza da geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Arif kardeşim. Sağlıcakla...

      Sil
  12. Eve hanimcigim her zamanki gibi tecrpbenizi konusturdunuz ve enteresan bir noktaya degindiniz. Kimdir bu balkonun arkasindaki krallar merak ettim. Demek ki bizim bilmedigimiz isler dönüyor. Bloglarda fikrimizi belirttik ve bunu yeterli buluyorum. Artik uzatmadan yolumuza devam etmeliyiz. Hepimiz birbirimizi sevmeyebiliriz ancak belirli bir saygi sinirini korumaliyiz. Medeniyet bunu gerektirir. Konu kisisel tartismalar ve bloglar arasi kavgalara dönerse iyi olmaz. Mustafanin dedigi bir cümleye katiliyorum. Ortada görünen yüz en azindan bir blogger olarak ulasilir ve bize daha yakin olmali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Derya kızım, yollarımıza dönmeliyiz. Teşekkürler canım.

      Sil
  13. ''Çalıştay” organizasyonunun kulisinde neler döndüğünü bizler de yeni öğrenmeye başladık.Bir olay nelere vesile oluyor hayret.Dönen oyunlar,entrikalar,meğerse bizim gördüğümüz buz dağının üzeriymiş.Bir de bizim bu olaydan nemalanan insanlar :) Vay be dedim ablacığım :) Yapıcı olmaktansa insanları ötekileştiren,bizim yazılarımızı düzgünce okuyup anlamayıp,hiç bir fikri olmadan konuşan insanlar :) Valla sosyal deney olarak görmeye başladım bu olayı.Çok insan olması çok önemli değil.Nitelikler doğrultusunda biz de elemeler yaptık elbette.Çalıştay da hiç göründüğü kadar masum değilmiş.Evren bile etkili değilmiş,yönetiliyormuş.Üzüldüm Evrene'de.Yolu açık olsun herkesin.Bu yapıcı yazın için de yürekten teşekkür ederim ablacığım.Sevdiklerin tarafından anlaşılmak çok güzel.Anlamak istemeyene de sürekli açıklama yapmak çok gereksiz.Sevgiyle öpüyorum seni ablacığım.Sevgi ve saygılarımla :)

    YanıtlaSil
  14. Teşekkürler kızım. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  15. Ece ablacım sizi iyi ki tanımışım . Siz de bizim için çok değerlisiniz . Hiç bir şey için canınızı sıkmayın lütfen . Her yerde kötü Ve art niyetli insanlar var maalesef. Umarım sizin yaşlarınıza geldiğimizde bizler de blog işlerini yürütüyor oluruz. Sizi azminizden dolayı gönülden kutluyorum başarılarınızın devamını diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili kızım. Kibar ve değerli yorumun için çok teşekkürler. Sevgiyle öpüyorum.

      Sil
  16. Kızınız için geçmiş olsun dileklerimi iletir acil şifalar dilerim. Bir an önce sağlığına kavuşur da sizler de rahatlarsınız umarım. Hoşça kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ olun Halil Bey. Ameliyat başarılı geçti. İnşallah bundan sonrası da iyi giderse sorun kalmaz. Çok teşekkürler.

      Sil
  17. Burada Ece abla burada tartışmaların dışında kalmak istemiş. "Herkese eşitim, yoruluyorum, kavgaları sevmiyorum, herkes gözümde eşit, ben sadece yazmak istiyorum" demiş. Bana öyle geldi ki bu konuyu bence artık kapatalım. Konu değişmeye başladı. Ve sen kimin tarafındasın? Gidi saçma bir yöne doğru ilerlemeye başladı. Bence konuyu o yöne getirmemek gerekli. Hepimiz eleştirileri yaptık ki ben neredeyse 2 ay önceden eleştirim olduğunu ve zamanı geldiğinde yazacağımı yorumlarda yazmıştım. Ben de eleştirimi kendimce yazdım. Hatta kelimeler üzerinden yapılan küçük düşürücü sözler için ben de yorum yazmıştım.

    Bence artık uzatmaya gerek yoktur. Bence çok uzatılacak bir konu da değil. Ve dediğim gibi karşı duranlar ve savunanlar şeklinde ikiye bölünmenin de anlamı yoktur. Önemsiz bir konu...

    Ben de bugün çok uzatmamak gerektiği kanısına vardım. Kişisel bir düşmanlık da zaten yoktur. Destek verip ittifak kurup olayı büyüttüğüm yok. Sonuçta karşımızdakiler de bizim gibi insan fazla acımasız olmamak gerekli.

    Tekrar edecek olursam: Eleştiri yazısını ilk olarak ben yazdım ve amacım asla bir karşı ittifak kurmak değildi. Kişisel sorun haline getirmemek gerekli. Yazımı ben kimseye destek olmak için de köstek olmak için de yazmadım. Ben zaten her konuyu çekinmeden yazan çok renkli sınırsız biriyim.

    Bence Ece ablaya kızacak ya da küsecek bir durum ortada yoktur... Bence Ece ablanın bu tavrını örnek almalıyız ki ben örnek aldım. Ben çoğu blog yazısına cevap bile yazmadım, uzatmaya gerek yoktur... Ece ablayı bu konulardan uzak tutmak ve küsmemek gerekli... Herkesle kavga etmek de iyi bir şey değil ki! Daha doğrusu olayı kavga boyutuna taşımak da gereksiz.

    Eleştiri hakkımız
    Başkalarını kendi tartışmamıza çekmek hakkımız değil
    Olayı kişiselleştirme hakkımız da yoktur
    Her karşı fikirdeki insana küsmek de doğru değil...

    Ece ablanın bu yazısından ben çok şey öğrendim... Salla be boş ver... Huzur içinde yaz... Tekrar şu ifadelerdeki kendime dönüş yapıyorum:

    Sönmez, Çılgın bir kalabalığın uğultusuna kulak tıkayan, sükunet içinde yazdıkları ve okudukları ile meşgul; inancını sorgulayan ve ön kabullerden uzak insancıl; geleneklere, dogmalara körü körüne bağlanmayan; evrene ve müziklerin büyülü dünyasına dost bir yabancı... Blogunda ise sadece yazıyor... İçinden geldiği gibi... Sadece kendi olmaya çalışıyor, çıkarıp bütün maskeleri...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak bu yayına da katılıyorum.

      Ece abla onu bunu boşverde kızın nasıl iyi mi? Özelden yazmak istedim ama mail adrsini unuttum. İnternetim de yok daha erken yazmaliydim kusura bakma. Tam olarak neyi vardi? Daha iyidie umarim

      Sil
    2. "Özlem, operasyon başarılı geçti kızım. Sağ ol. Mail adresim eceevren20@gmail.com

      Sil
  18. Geçmiş olsun Ece ablacım.Kızın için Rabbim acil şifalar versin.

    YanıtlaSil
  19. Gerçekten yazınızı etkilenerek okudum. Kızınıza Allah şifa versin, Allah yardım etsin.
    Her insan aynı fikirde olmaya bilir, bizimle aynı fikirde olmayan insanlarla kavga etmek yerine uzlaşmaya çalışmak ya da onun düşüncesini de empati yoluyla düşünmek yararlı olacaktır.
    Saygılarımla ve sevgilerimle, kendinize iyi bakın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Eleştirmen Adam. Hoş gelmişsiniz sayfama. Yorumun çok güzeldi. Sağlıcakla kalın.

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la