Yanılmak Doğruya Çıkabilir...


Dua Etmek İbadet
Dua Etmek     

Yanılmak Doğruya Çıkabilir...

Evet, kendi yaşanmışlıklarımın esnalarında belâ fırtınalarıyla boğuşurken kendimi Allah’a en yakın hissettim hep. Kaynaklardan bihaber değilim. Çok kıymetli eserleri tabii ki okurum. Ama hakiki Müslümanlık şartlarının anlaşılması zor bir din asla değil. İşte ben okuduklarımdan ve bazılarını abartılı bulup, daha çok endişe, korku ve ileriye giderek soğumamak için iç sesime kulak verdim hep. Saçları düğüm düğüm olarak kendinden geçmiş genç bir doktor, mesleğini yapması, insanlara şifa dağıtması gerekirken bir Kuran’ın şifresi diye tutturdu.

Varsanılar görecek ve kendinden geçecek kadar. Yaptığı aslında Kur-an'ın bir mucize olduğunu anlatmaya çalışmaktı belki... Ama Kuran’ı Kerim'in anlamından ötesini deşmek diye bir şey yanlıştı, değilse de ortalıkta yapılmazdı. Cifirsel hesaplarla kendi kendine araştırıp sağlamasını yapmadan, gösteriye dönüşünce bu iş, oldukça büyük günaha girme ihtimali belirdi. Aslında cifir ilminin İslam’da da aslı ve hükmü yoktur. Şimdilerde bu doktorumuz ortalarda yok, bir bilgim de yok. İnancımız gereği sürekli başucumuzda duran Kuran’ı Kerim için, bir süre "Orada hesap makinesi var da biz mi görmüyoruz?"diye düşündürttü.

Ve görünmesi imkânsız, sadece akıl yanılmalarından ötürü görüldüğü sanılan varlıkları resmedecek kadar ileri gitti. İslam Dini ve Kuran’ı Kerim asla hiç bir şeye alet edilemez. Reklamı yapılmaz. Namazla oruç övünç vesilesi olamaz. Faydası kendinize, takdiri Allah’a aittir. Ancak tavsiye edebilirsiniz. Bunu herhangi bir nedenle yapmayan ya da yapamayanlara... O da bir kere olur. Ben inanıyorum ki çok irdelerseniz günaha girersiniz. Bazen gördükleriniz sizi yanıltabilir. Ve daha birçok yanlış. Bu durumlardan hep üzüntü duydum. Ezberlenip inanılan şeklinden, uygulanması gerekenlerinin kişisel ibadetlerde sıkışıp kalmasından, asla uygulanmadığından, buna rağmen Kuran’ı Kerim ayetlerinden surelerin olur olmaz yerlerde bahsedilmesinden, siyasi söylemlerin içinde geçmesinden, kaçıncı asırda hala değişik manâlar çıkarılmasından bir de bunu 'Müslümanlık' başlığı altında sergilenmesinden dolayı çok kederlendim.

Öyle bir devirde yaşıyoruz ki, sanki Allah "Sürekli tekâmül edin, etik bir şekilde kendinizi yenileyin, geliştirin!" dememiş de "Alın size tüm nimetlerden bir oyuncak, oynaya oynaya bozun, belki eski şekline getirebilirsiniz, ya da doğru yoldasınız." demiş! Şirkten Allah’a sığınırım. "Tüm bu saçmalıklar bana ulaşan yoldur." demişçesine gaflette birileri. Yazık, çok yazık, Allah ve sayısı ancak onun varlığında sabit olan insanların arasındakiler. Tek ALLAH ve biz, bir de bizim için doğru olduğunu bildirdiği yapmamız gerekenler. Aslında bu kadarı yetmeli bize. Ben ve Allah, aramıza kimse girebilir mi? Tabii ki HAYIR! İşte bunca insanla aynı anda kontak halinde olduğunu, bunu yapmak için de hiçbir gayrete gerek duymadığını düşünürsek ki bu olayın sadece insanlarla olan kısmı. 

KÂİNAT,  ÂLEMLER,  GÜNEŞ,  AY, BİTKİLER ÂLEMİ, HAYVANLAR ÂLEMİ ve daha bilmediğimiz niceleri. Üstelik de tüm bunların tek bir gücün yönetiminde olması. Tatminsiz ruhlarımızın "Görmeden inanmam!" diyerek istedikleri mucize budur işte. Daha ne görmek istiyoruz ki? Gördüklerimizi ve belki anlayıp, ya da algı bozukluğundan anlayamadıklarımızı daha üstümüze oturtup değerlendirememişken ve uygulamamışken bu istek niye? Onları da keşfedip Allah yolunda harcanmayacağı netleşen açgözlülüğümüzle ve sırf nefsimiz nemalansın diye istediğimiz artık kesindir. Bu konularda düşünüp yazdıklarımı ve yazacaklarımı zaman zaman paylaşacağım sizlerle... Sağlıcakla kalın.



Ece Evren / İstanbul








4 yorum:

  1. Selam,
    Güzel bir yazı. Dini yozlaştıran ve anlamsızlaştıran maalesef Kuran dışı her şeyi kaynak kabul edenler. Öyle akıl almaz öğretilen di altında insanlara dikte ediliyor ki insanlar ister istemez uzaklaşıyor. Ben de bu tür konuları ara ara işliyorum Absürt İşler kategorisinde blogumda yazmaya çalışıyorum. Umarım daha fazla yazı paylaşırsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Mustafa,yorum yazıyor,fakat sayfamda göremiyorum.Dilerim geliyordur sana.Bu konunun devamı niteliğindeki yazılarımı düzenliyorum.

      Sil
      Yanıtla

      Sil
  2. Mustafa'ya katılıyorum ben de.Konu güzel konu.Devamını bekliyorum.Altı çizilecek çok cümle var.Öpüyorum seni :))

    YanıtlaSil
  3. Sağ ol canım. Daha önce yazdığım bir yazıydı. Ama bugünlere uygun olduğunu düşündüm. Ben de seni öpüyorum yavrum :)

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la