Mesele Ne Bilir misin?




Yaşlılar Sevgi
Aşık Çift       

Mesele Ne Bilir Misin?

Mesele ne bilir misin?
Mesele onun yokluğu değil
Onun varlığında kök vermişliğin...
Mesele senin yokluğun değil
Onda vücut bulmuşluğun...

Mecnunluğun yollarına
Yapayalnız sürülmüşlüğüm
Aç ve susuz sevgiye
Seraba muhtaçlığım.
Mesele tehlikeli yalnız bırakılışım.

Mesele sensin,
Bütün meselemiz sen ve korkuların sevgili...
Artık son aldanmışlığım
Seni oraya bırakamadığım
Ya da sökerek alamamışlığım.

Asıl mesele ne bilir misin?
Onda bitmiş dallarından
Biriyle onu sararken tüm alışkanlığınla
Bir dalının da arsızca bana uzanmışlığı
Mesele o dalı çatırdatarak sökemeyişim
Canınızı acıta acıta
Kökünüzü kurutamayışım

Mesele seni, sende yok edememişliğim
İnadını ezememiş
Ezberlerini bozamamışlığım
Kalbini paramparça edemediğim

Mesele bildiğin onur kırılmışlığım
Mesele bildiğin ar meselesi
Ama hep duymazdan gelmişliğin...




Ece Evren    20.01.2016.






19 yorum:

  1. Çok güzel bir şiir olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Serdaaar.Çok mutlu oldum.Faceden de yazdığım gibi birden parladın.Azim ve herşeyden önce bu işi sevmek çok önemli.Yeni tarzı güzel olmuş bloğunun.Sık sık ziyaret edeceğim oğlum.Sevgilerimle başarılar..:)

      Sil
    2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

      Sil
  2. Ece abla diyecegim ben de gelmisim 45ime. Siz bir tanesiniz. Kaleminize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah ileri yaşların hep güzel geçer.Daha çok gençsin.Çok teşekkürler canım.Sizler de benim değerli kardeşlerim,kızlarımsınız.Sevgilerimle :)Sağol canım.

      Sil
  3. Mesele bu şekilde derin olunca üzülen hep sen olursun.Kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.İnanın yazdıktan sonra rahmetli Müslim Gürses geldi.Ben bir sabahın çok erkeninde yazmıştım.Yazdıklarım yaşadıklarım olduğu için kaynak sıkıntım yok.Mesele çok kaptırıp üzülmemekte:))Sağolun.

      Sil
  4. Saygim sonsuz yazdığın her satıra ablam yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgilerimiz evvel ezelden yüreklere damgalanmış ,tanışacakları günü beklerlermiş.Sevgili oğlum .Sonsuz teşekkürler ve her alanda başarılar dileklerimle.Sevgilerimle Emre:)

      Sil
  5. Harika bir şiir.. Hele ki
    "Mesele ne bilir misin?
    Mesele onun yokluğu değil.
    Onun varlığında kök vermişliğin..
    Mesele senin yokluğun değil,
    Onda vücut bulmuşluğun.." dizeleri beni benden aldı. Kaleminize, duygularınıza sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.Mutlu oldum doğrusu.İhtiyacım vardı bu duyguya ,Sağol yavrum.Gerçekten çok sevindim.Sevgilerimle.Ece ablanız:)

      Sil
  6. Ablacığım güzel bir şiir olmuş. Mesele alışılmışın yokluğunda bırakılmaktır bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdullah kardeşim bayağı bir keşif yapmış sitemde.Bu bemim için çok önemli.Sağlıcakla kal kardeşim.Ece ablan:)

      Sil
  7. Meseleler, daha yeni kök vermeye başlamışken bedeninde ben oturdum bahçemdeki menekşeleri suladım. Ve dallarının hoyratlığını kendine özgü bir parça sandım. Sonra bir gün yırtık gülüşler yeri göğü sardı. Uzattığım menekşeye al parmaklar bulaştı. Bir gün, iki gün diye diye bir gün yanlış öğrenilmiş sevginin ellerinde yanlış peydahlanmış ümitlerim, beni iliklerime kadar emdi. Şimdi de senin ellerine emanet ettiğim aşk, hıyanetin hazin parçalarını üzerime salıyor. Mesele ne biliyor musun adam? Biz bu sevdanın başını daha baştan kesecektik…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl mesele buydu zaten.Çürük de olsa sevginin pek de ufak olmayan fidanlarının bizde kök vermeye çalışması,yanlışın en acımasızıydı.Her halükarda kurban bendim. Serzenişlerimde haklı değildim,tepkilerim çok güçlü olmalıydı zira..Aklım sıra bir hayat kurar ve yasal bir şekilde yaşarım masum isteğindeydim.Keza verilen söz buydu.Bana, biz otelde kalan iki yabancıyız diyordu.Ben ise aşkımıza renk katmaya çalışarak uzamasını amaçlıyordum.O ise uzaktan uzağa beni dengede tutmaktan başka hiç bir şey yapmıyordu.Beni belki haklı çıkarabilecek tek şey ise onu sevmiş olmamdı.Tüm kusurlarına rağmen.Aşk hatalarla dolu dahi olsa onu yaşamak heyecan verir,esin kaynağı olurdu.Ve en önemlisi de kendime işkence vesilesi. Nasıl yani?diye bir soru gelmeli ardından.Şöyle ki: kocamın ve hayatın işkencelerinin acısını,bu aşkı yaşarken zaman zaman seyrini değiştirip işkence moduna sokarak acılarımı yenileriyle yer değiştiriyordum..Bundan ise sadistçe bir zevk alıyordum..Mesele diye bir şey yokken,birden bir düzenbaz çıkar ortaya.Sevgiye ne kadar susamış ve hayatından memnun kalmamış,ruhunu onarıma geçmiş bir mağduru en zayıf yerinden vurup,onu ani ve mesnetsiz olduğunu ancak anladığım uyandırmasıydı.Mesele akrebe ateşle gelmekti.Mesele bu adamın dünyadaki mevcudiyetiydi.Şimdi artık koyu bir mesele vardı.Çözülmesi gerekiyordu.Üç suçlusu vardı bu meselenin.En masumu inan ki bendim.Biri kaçışa izin veren,diğerinin kaç defa kaçmaya teşebbüs ettiğini asla bilemiyeceğim, üçüncüsü ise,bir sevgiyle bakan göze hasret bir kadın.BEN.Benim dürtülmemi hafife almak gibi bir şansım asla olamazdı,kendimi yeterince tanıyorum. Mesele bir şekilde hallolacak ve tek başıma katlandığım bu yükü malum iki kişiye de bölerek yükümü biraz hafifletmek zorundayım.Bu son ise mutlaka kaleme alınacak.İlginç yorumunu derhal aldım ve yarım saatte cevap yazabildim.Teşekkürler Özlem.

      Sil
    2. Bir meseleyi kaç parçaya bölsen her parçasından dumanı üstüne nice meseleler ortaya çıkar şimdi. Ve mesele bilse bu denli meze olduğunu acaba meselesinden utanır mıydı? Renk katarak uzatmaya çalışmanın altında ezilen bir ruhu yerinden kaldırmayı dengede tutma teşebbüsünü ve bunun esas kadında yaratacağı enkazı tasavvur etmeye çalışıyorum. Etmekten öte bazı anılarımın destursuz geldiklerini dahi görebiliyorum. Acıların daha miadı dolmadan bir üst modeliyle değiştirilmesiyle bedene haz ve hüznü aynı harlı ateşe tutma eylemi nasıl bir yıkım… Üstüne dâhil olan bir düzenbaz ile oyun, yazarın elinden altından usulca kayar. Meselenin mesele olmaktan çıkacağı ve o bahsettiğin sonun kaleme alacağın günü bekliyorum Ece Abla. Çok etkilendim. Uzun bir süre ne yazacağımı kestiremedim. Sonsuz sevgilerimle…

      Sil
    3. Özlem'ciğim; ben on altı yaşımda kaderime el attım.otuz beş sene bu kararımın bedeline gık demeden katlandım.Netten Yazar'da yayına verdiğim 'Tek Kişilik Kalabalık 'hikayemde hayatım var.Küçükten aşılıyım her tersliğe.Zoru sevmem bundandır.Bu hikayeyi de başı hariç ben yazdım. Ama rolünün hakkını veremeyen ve vermemekte ısrar eden bu sonu hak edecek.Sabırlıyım ,kendime biçtiğim rolün hakkını vereceğim. Mutlak son benim yazdığım gibi olacak.Biraz vakit gerekiyor ve son testlerim kaldı.Canım;ben katı biri değilim. Yumuşacık yüreğimi ateşten yumağa çeviren,ilk gelişiyle son halinin arasında dağlar kadar fark olan biri cezasız kalamaz.Mutlaka yazacağım.Sonsuz sevgiler de benden sana gelsin canım.İyi geceler Özlem.

      Sil
    4. Bahsettiğiniz siteden hikayeni mutlakaya okuyacağım Ece Abla. Çok, çok etkilendim. İyi geceler diliyorum.

      Sil
    5. İlgine sonsuz teşekkürler Özlem'ciğim.Beni mutlu ettin,zira beni tanımanı istiyorum.Ben de seni tanımayı.Sana da iyi geceler canım.

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la