Ankara Düştü Yine Bak Dara


Ankara
Terör

Ankara Düştü Yine Bak Dara

Yine mi vuruldun tam da ortandan
Başkentim kim ceza kesti sana,  hangi günahtan?
Hedefte sen varsın neden? yine Kızılay'ından
Ne zaman kurtuluruz ki bu oyunlardan?
Kimler nasıl becerir ki  büyük boyundan...

Nasıl bir oyun dönüyor ki topraklarımızda?
Yoksa başında mıyız,  kötünün daha,
Daha kötüsü ne olacak ki lanet  oyunda...
Allah'ım güç ver sen vatanımıza
Söyleyecek sözlerimiz tıkadı yüreklerimizi,
Bizler cumhur değil miyiz? dinlemediniz bizi...

Kaç ana, kaç kardeş koştu telaşla?
Ankara'm yine bulandın sen al kanlara...
Sonu yok gibi bunun, anlasanıza !
Mayın döşenmiş sanki topraklarımıza.
Bu vatan haram olsun ona acıkanlara...

Kanlarınızda boğulun siz, belli ki  mahşer kapıda. 
Sözlerin hükmü yok, adalet bu mudur ey kader ?
Ne beklersin ki? diksene gözünü tüm canlarımıza
Birimizi alırken diğerimizi arkada  bırakma.
Bilirsin ki vatana canımız feda.
Yaşamak buysa eğer, bize ölümü anlatsana...

'Soylarınız kurusun' ey gözünü  dikenler
Kötü emellerinizde yitsin o hasta beyinler
Ölmüş bedenlerinizle bile tehlikesiniz
At toprağım üstünden at tüm hainleri.
Yaşatma, sen al içine, cana  göz dikenleri .


Ece Evren


18 yorum:

  1. Sanki oturmuşuz, sıranın bize geleceği günü bekliyoruz çaresiz. Kaçıncı demekten, lanetlemekten harap düştük. Onlar öldü, biz kahrımızdan öldük. Elimizde bir dua, umut ediyoruz dinecek acımız. Bir daha yaşamayız, umut ediyoruz. Ve fırsat bulmasın bir daha bunu bize yaşatanlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlemci'ğim,mucize gibi bir şey olsun Rabbimiz,önce vatanımızı,askerlerimizi ve tüm güvenlik kuvvetlerimizi ve hepimizi korusun, onlara üstün kılsın dilerim.İnan hasta gibiyim.Allah gençlerimizi gelecekten kuşkulu ve güvensiz hissetmekten korusun yavrum.

      Sil
  2. Ah ece ablam ya...yine yine yine hep aynı. Orada patlama olacağı biliniyormuş, patlama olan yerin yakınında çalışan arkadaşlarım duymuş. Avm de olacak diye söylenti gelmiş. Bence yeterince önlem alınmadı. Madem böyle bir haber bar redifli okumamalıydı. Yazık çok yazık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar yitirilen candan nemalananlar da bir gün ettiklerini bulurlar elbet.Ama yine çok kişi öldü ve yakınları ne haldeler kim bilir.Neler oluyor ve neden oluyor?Böyle muti bir halk nerede var?'Sabrın sonu selamettir' sözü anlamını çoktan yitirdi yavrum.Vatan sevgisiyle edeceğimiz dualardan başka tutunacak dalımız yok maalesef:(((

      Sil
  3. Çok üzgünüm Ece Abla çokk. Kelimeler kifayetsiz.
    Kahrolsun vatanımın, milletimin huzuruna, varlığına, bir karış da olsa toprağına göz dikenler...
    Allah hepimize sabır versin. Mekanları cennet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık başımı kaldırıp, etrafa bakacak ve yaşıyorum hala diye sevinmekten neredeyse utanacak haldeyim.Allah vatanımızı bu zor günlerden kurtarsın diliyoruz.Sadece seyrediyoruz.Evet yavrum,sabrımız tükenmesin, umut çok gecikmeden bizi karşılasın.Eskisi gibi vatanımız huzurlu olsun.Zira hiiiç böyle olmamıştı.Hepsi nurlar içinde yatsın dileriz yavrum.Amin.

      Sil
  4. Lanet kelimesinin de anlamını yitirdiği günlerden geçiyoruz. Sıra bize ne zaman gelecek korkusuyla yaşıyoruz. Nereye gidiştir bu ? :(((((

    YanıtlaSil
  5. Harika yazmışsın Ece Ablam kalemine sağlık.. Başımız sağolsun nemalananlar da gün yüzü görmesin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek'ciğim.Amin diyorum.Anlayamadığımız,tahmin etmek istemediğimiz; fakat bu pis emellerin caniliklerinde ,her zaman her ırktan halkların verdiği kayıplar ve acıların hikayeleriyle dolu tarih.Dilerim sebep olanların yaşayanları düşüncelerinde boğulsunlar.Acıyı birebir yüreğinde hala yaşayan bir evlatsın.Tekrar hepsi için Allah'tan rahmet diliyorum.ve bu pis emellerde canlarını kaybedenlerin ruhları şadolsun.Mekanları cennet olsun. Bir gün ergeç, şu son olaylarda da dahli olanlar kendi canlarında hissetsinler bu acıyı..Aynı sonlarda yitip gitsinler.

      Sil
  6. Merhabalar.
    Yaşadıklarımızın suçlusu ve sorumlusu biziz!.. Hala başımızdaki idareyi ve zihniyetini savunanlar var. Milletin başını bağlamışlar. Yayın yasağı var. Konuşana ceza var. Ne olacak böyle? Nereye kadar gidecek? En sonunda bir iç kargaşa çıkacak ve henüz daha tam anlamıyla yaşayamadığımız baharımızı da o zaman yaşayacağız herhalde.

    Menfur terör saldırılarında yaşamlarını yitiren tüm kardeşlerimize Cenab-ı Hakk'tan rahmet diliyor; acılı ailelerinin acılarını hafifletmesini ve onlara sabr-ı cemil ihsan eylemesini niyaz ediyorum.
    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Recep bey,güzel özetlemişsiniz.Baharlarımızı bir müddet asıl manasında yaşayamama ve huzurumuzun tümden kaçırılıp, uzun sürede zor onarılabilecek yaralar alma ihtimalleri var.Yönetimimizin gaflet uykusundan uyanamama ve bizi sürekli azap içinde bırakma ihtimalleri var.Dilerim bunların tam tersi olur ve onlar bu hasta zihniyetlerinde helak olurlar. Susturmak,duyulması şiddetle muhtemel işlerine gelmeyen tepkilere tahammül edememektir. Bu vahim durumlardaki payları yüksek olanların, olayların yüzleşmelerinden kaçmaları, vicdanlarının çoktan devre dışı kalmışlığındandır. Bakalım yetkileri;giderek yükselen yapmak istediklerine yetmez hale gelince , kayıttaki şehitlerin sayısı dolunca, bizim için layık görülen sona kaderlerimizin tahammülü ve izni bitince neler olacak?.Çünkü onun emirlerini kesecek,hiç bir yapay güç yoktur.Dünya ve biz en güzele emanetiz.Sağolun düşünceleriniz için.Saygılar.

      Sil
  7. Bir kaç gün dahi mutlu olmayı çok görür oldular:((( ve bir olmayı hiç bir zaman öğrenilmeyeceğini izliyorum:(( yitip giden cnlar için bile herkes kafasına göre bir kulp bulmuş oh çekebiliyor,ölen evlat,eş,ana ,baba ya insan işte diyemiyorlar Çok içimi acıtıyor insanlığın unutulduğu bir dünya da biz hala umut etmeye çabalıyoruz edeceğiz de ama sanki baya bir uzakta iyi günler:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günaydın Hatice,yorumun için teşekkürler.Umut etmek bile lüks gibi görünüyor şu günlerde.Dilerim toplumda duyarlılık ve farkındalık tam olarak insanlarda yerleşir de belki halk olarak tepkilerimizi sonuç alacak bir birliktelikte gösterebiliriz..Yoksa ah larla,vah larla ve böyle pasif tepkilerle yakınır dururuz.Size de iyi günler diliyorum.

      Sil
  8. Nasıl alışmış nasıl vurdumduymazlaşmışız böyle. Yazıklar olsun bizlere. Bazı şeyleri anlayıp tepki göstermemiz için illa ateşin bizim ocağımıza düşmesi gerek sanırım. Eskiden ne olursa olsun acılarda birleşirdi bu millet tek yürek olurdu. Şimdi nasılda ayrıştırılmışız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Sevilay kızım. Düşünüyorum da toptan uyuşturulmuş gibiyiz. Tepki ölümle sonuçlanıp çoğunlukla , şiddetle karşılanıyor.Kimin meydanlarda olduğunu pek ayıramıyorsak da,o gençler yerlerde... Ne olursa olsun ölmeyi hiç kimse hak etmez bu şekilde. Ben bütün takipçilerimi yürekten olabilse aynı saatlerde dua etmeye davet edeyim diye düşünüyorum inanın. Bu gün mubarek cuma.öğle ezanı esnasında hep dua ettik kızımla.Dilerim huzurlu günler çok uzak değildir canım. Sevgiler. Teşekkürler yorum için. Ece ablanız :(

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la