Hayattan Kesitler...


Kötü Muamele
Kötü Muamele

Hayattan Kesitler...

Siz hayatınızda hiç, küçücük bir çocuk gibi hissettiniz mi? Kendisinin neye kızdığını bile bilmeyen ve haliyle neden kendisine kızıldığını anlayamayan? Topunuz düşmüştü yan bahçeye. Zaten arkadaşınız da yoktu. Tek başına oynardınız hep. Peki sizin için "O kötü, yalancı, sahtekar bir çocuk!" dendi mi hiç? Siz çaresiz kalıp, nereden kimden yardım isterken, ya da isteyemediğiniz için sabırsızlanıp, hem topunuzdan olup, duvarlara çarpıp şaşkınlıktan ve üzüntüyle boğuldunuz mu? "Beni rahatsız ediyorsun, kes artık, sen kötü bir yaşlı çocuksun!" dendi mi hiç?

Riyakarlıkla suçlandınız mı yaşlı çocukluğunuzda? Dindiremediniz mi göz yaşlarınızı hiç tanımadığınız bir acıyla akan?  Daha bir yaktı mı göz çukurlarınızı? Hiç ilk defa ve bu kadar çaresiz kaldınız mı? Ulaşacağınız yolu bulmaya çabalarken, çıktı mı ayaklarınız, yorgun ve olabildiğine bitkinken, dört tarafınızdan çıkmaz yollara? Yapayalnızlığınıza anlam veremediniz mi hiç? Evde sözünüz geçerdi de, sizi tanımak için süreye ihtiyaç olan, yani buna imkan olmayan, sadece vitrininizi gören, bambaşka yollarda seyrederken hasbelkader yolları çakışan ve birden çarpışıp kaza yapanlardan biri oldunuz mu ki?

Cennete yolculamıştınız oğullarınızı da, tek evladınızın sizin gözyaşlarınızı silmek için nasıl çırpındığını, hiç anlamadığı konularda sizi nasıl teselli edeceğini bilemediği çaresiz bakışlarını gördünüz mü hiç? Peki sert bir üslupla azarlandınız mı? Sizi hiç aşağıladılar mı "Su uçar, yazı kalır" misali silemeyip tekrar tekrar okuyup kahrolduğunuz mesajlarda? Peki siz hiç "İyi ki ölmüş çocuklarım, ya hayırsız uğursuz, ya da canı yanar, belki de can yakar, Allah böylesini uygun görmüş." diye düşünmek zorunda bırakıldınız mı? Dişlerinizi birbirine geçercesine kenetleyip kanatırcasına ağzınızı hırslandınız mı hiç? Hakkınızı ararken saf saf, saf dışı edildiniz mi? Peki onca sıkıntıdan sonra, yaşlı çocukluğunuzda rahatsızlanıp beyninizin emarını çektiler mi sizin? Beyniniz, sınırlarını aşıp dışarı kaçmak istedi mi yaşadığınızdan? 


Tüm sorduklarım başıma geldi benim. Evet başıma bunlar geldi maalesef ve hastalık varsa da infazına gönülle gitmeyeceğim. Raporumdan beni affetmesini dileyeceğim. Bir yol arkadaşımın dediği gibi...



SEVGİYLE VE SAYGIYLA KALIN...   Gün olur, devran döner...


Bugün 12.10.2016 

Aynı durumun bir benzeri ile karşılaştım bir gece evvel yine. Bu defa da saygısızlık doruk yapmıştı. Hırslandım, tıpkı hayatımda bazen olduğu gibi. Ama uzaklarda birine hırslanmak insanı çaresiz bırakıp, bir yumruk oluveriyor boğazda. Dilerim tatmin olmuştur bunu yapan. Yaşımı hiç sorun etmeyin. Kuvvetliyim ben. Ama siz hayatı daha tam hazmedememişsiniz . Dilerim aynı durumu bir şekliyle yaşamazsınız. 


Ece Evren    12.10.2016







37 yorum:

  1. Ne kadar çok şey geçmiş öyle başınızdan :( Doğrusu çok zor bu kadar zorluklara dayanabilmek.Siz son derece güçlü birisiniz yıpratmayın bence kendinizi daha fazla Her şeyin üstesinden gelebilecek gücünüzün olduğundan eminim. Daha iyi olacaksınız inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,siteme hoş geldiniz,belki okuyanları üzebilir ama...Ben hayatımı paylaşmayı herkesi kardeş bildiğim için ve insanın bu yaşında hala başına neler gelebileceğini anlatabilmek adına ibret olsun diye paylaşıyorum.Evet güçlüyüm.Güçlü olduğum kadar da hassasım.Yorumunuz beni sevindirdi.Sağolun.Huzurlu bir gece dileklerimle.Ece ablanız.

      Sil
    2. Uğur bey, bu gün sitemde bazı uygulamalar ve erken bahar temizliği yapmayı istedim. Riyakârca yapılan yorumları arayıp bulup sileceğim. Ben bu bloğu, ne milletin oyuncağı olayım diye, ne de hiç bir şeyi ispatlamak için açmadım. İçimde olanı söyleyecek ve bunca yaşadıklarımdan sonra bunları ancak anlayanlara ibret olması ve dertlerimden kurtulmak için açtım. Anlayamayacağını bildiğim kişilerin okumak zorunda olmadıkları, nedense cazip gelip okuyup samimiyetsiz cevaplarından burayı arındıracağım. Onlara ancak tavsiyelerim olur ki, çoğu belirli yaşı aşmış insanlar. Onlarla aşık atmam. Ben ters yazarım. Zira onlar hak etmişlerdir. Bu yorumu oğlum sana söylüyorum, damadım sen anla düşüncesiyle en uygun yere bıraktım. Aklıma yatmayan, hayatı tanımamış ve bana hadsizce dil uzatanların layık oldukları cevaplarını veririm. Bir gün büyüklerine saygılı olmayı öğrenirlerse de bana faydası olmaz. Ancak günahları üstlerine yapışmıştır, atamazlar. Ve onlar da yaşlanacaklar, keşke benim gibi imanlı ve başkalarının hakkına saygılı olsalar. Benim için kimse tasalanmasın. Size ise teşekkür ediyorum oğlum. Sağlıcakla kalın.

      Sil
  2. Evet Ece ablacığım kapının arkasına büzüşüp ağlayan küçük bir çocuk şu an ruhum!
    Canımsın Seni anlıyorum neden bilmiyorum aslında yaşadıklarını yaşamadım ama yazılarında kaybettiğin evladına duyduğun özlem yaşamla , yaşamamak arasındaki çizgi ve etrafında fır dönen yavrucuğunu üzmemek adına iyi miş gibi görünmeye çalışman .:( anlıyormuşum gibime geldi yada ben yazdıklarından böyle çıkardım seviliyorsun :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Kuğu'm.Zaman zaman çeşitli nedenlerle üzülmekten kaçamıyor insan.Onlardan biri işte.Olsun.Demek öğreneceğim şeyler varmış.İyi geceler yavrum.Ece ablan.Ben de seviyorum,canım kızım.

      Sil
  3. Ece teyzem okurken kendimden geçtim. Özellikle de çaresiz bakışları görmek insanı bir yerden alıp başka bir kıyıya, kumsala götürüyor. Gönlü güzel Ece teyzem yüreğine sağlık.
    Selametle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdullah sevgili oğlum.Ben rahatsızlandım biraz.Üzüntü yaramıyor işte.Seni daha sık ziyaret edeceğim oğlum.Sağlığına duacıyım.İyi geceler oğlum.Ece teyzen.

      Sil
  4. Bu dünya çok adaletsiz yaa onca kötülük yapan varken gelir de böyle sevgi dolu yüreği nasıl parçalar bu acılar:(
    Adınızı kulağına okuyan baştan görevlendirmiş sizi yaşamı iyisiyle acısyla kucaklayacağınızı tahmin etmiş gibi :Dünya kraliçesi
    Sağlık ,huzur ve güzellikler için de olun daima ,çok kısa bir süre de olsa Müjdem sayesin de tanıyıp çok sevdim sizi sevgiyle kucaklandınız.

    YanıtlaSil
  5. Yazmayı unuttum bu fotoğraf beni çocukluğuma götürdü:) Ankara' da yaşadığımız yıllardı ve bu fotoğraf çok gündemdeydi yeni çıkmıştı ,babam oldukça büyük bir kopyasını çerçeveletip yeğeninin buna çok benzeyen oğluşuna armağan etmişti sen tam tersine hep gül diyerek:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hatice,sanki uzaktan elinle başımı okşadın.Tüm güzel düşüncelerin için teşekkür yetmez bilirim.Ama kalbimi ferahlattın dediğimde,mutlu olacağını hissedebilirim.Sevgiyle kucaklıyorum.Diliyorum vatanımız da huzura kavuşur da bir gün, güzelliklerde buluşuruz hep canım.Sevgilerimle.Sağol:)

      Sil
    2. Sevgili Hatice kardeşim. Bazı anlayamadığın, seni de çelişkiye düşürecek şeyler olduğunu biliyorum. Bir olayın bir mağdur, bir de baskın tarafı vardır. Yaşlılık referans olamıyorsa zaten sorun olacaktır. Siz benim dikkatimi çeken ve Bücürükle ben arkadaşım gibi kendime yakın hissettiğim bir hanımsınız. Sizi zor durumda bırakmak istemem. Bu yaşımda derdime dert katmak gibi bir düşüncem olamayacağını takdir edersiniz. Ben bazı şeylerin gidişatından sonuca gidebilen bir düşünce yeteneğine sahibim. Ama bazen insanın seçim yapamadığı, ne düşüneceğini bilemediği durumlar da olur. Nihayetinde blog dışında bir çok mesuliyetlerimiz var. Beni de düşünüp, ayrım yapmadan bıraktığınız yorumlar için size çok teşekkür ederim. Ben ummadığım bir kişi tarafından engellenmişim. Onun için yorumları temizlemek zorundayım. Sadece samimi hissettiklerim kalacak. Sizi sevgiyle kucaklıyor, size, kızınıza ve Duru torununuza sağlık ve mutluluk dolu günler diliyorum.

      Sil
  6. Hastalıklar, acılar hayatın içinde, her an yanı başımızda.Ne zaman, nasıl, ne şekilde karşımıza çıkacakları meçhul. Mutluluk ve hüzün ardı arkasına yaşanıyor bazen. Hiç ummadığımız anda-zamanda. Duygularımız köreliyor adeta, yaşam dayanılmaz oluyor ama gün geliyor kendini tekrar sönük de olsa bir ışığın içinde buluyor insan.
    Nasıl bir dayanıklılıktır bu bilinmez ama İNSAN'ız.
    Acınızı paylaşmak istedim. Hayatı sorgulayınca bir başka biçimde öyle çok acı var ki. Dayanma gücünüzü kutluyorum.Sabır diliyorum. Sağlıklı-mutlu günler çok uzağınızda olmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Makbule, çok ferahlattınız ve sizleri kederlendirmenin sıkıntısını çekmiyor değilim.Ama birbirimize destek olmanın güzelliği anlatılır gibi değil.İlginize sonsuz teşekkürler.Bir güzellik gelecektir ardından.inşallah ve vatanımıza asıl, ben umudumu hiç yitirmedim.

      Sil
  7. Yazıyı tekrar tekrar okudum . Kimdir sizi bu kadar üzen . Buna tahammül edemem çok üzüldüm çok :((( kimse sağlığınızı bozacak derecede sizi üzemez buna hakkı yok :(( Nedir sizden istedikleri anlayamıyorum. Sizi azarlamak ne hadlerine . Gerçekten size yapılanları hazmedemiyorum . Kabullenemiyorum .:((( Ece Ablacım canımmmmm lütfen ve lütfen benim için ,bizim için iyi olun ve sadece ve sadece kendinizi dşünün . Unutmayın ki meyveli ağaç taşlanır. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Tigris'im.Oldu, ama unutmaya çalışıyorum. Çok teşekkür ederim yavrum.Sevgilerimle.

      Sil
    2. Kabullen Tigris'im. Daha da artarak alevlenen bu yangında yok olmadım, olmayacağım da. Sen zaten eklenerek giden bu tayfayı biliyorsun. Meyveliden çok yaralı bir ağacım ama yıkılmayacağım.

      Sil
  8. Merhabalar Ece Hanım

    Sayfanızı uzun zamandır takip eden bir kullanıcıyım. Sizin gibi bir hanım efendiyi kim budar kızdırmış olabilir açıkçası merak içerisindeyim. Sizden blog yazarı olarak ricamız bu insanların kim olduğu hakkında bilgi vermenizi rica ediyoruz. Hani bizlerde bilgi sahibi olalım.

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar ve hoşgeldiniz siteme. Sağdan, soldan, ya da başladığımdan beri yanımda olan.Ne farkeder ki? Hiç gerek yok yazmama. Etik olmaz.Aslında size zaman zaman rastlarım ama, profil zorluyor. İlginize teşekkür edebilirim ancak.Allah'dan herşeyin hayırlısını dileyelim.Hayırlı geceler...

      Sil
    2. Genelde, siteme gelen ve yorum bırakan ziyaretçilerimin adlarının üzerine tıklar, hem teşekkür babında,hem de eklemek için site ya da bloglarına gider ve eklerim.Sizin adınıza basmaya yeltendim, adınızle mausun çizgisi tam ters konumda, yani gideceğim ve bilgi edineceğim bir veri yok.Ben gizemi hiç sevmem.Eğer beni okuyorsanız, neden ilk defa böyle kritik bir konuda yazma ihtiyacı hissettiniz ki.Selametle diyorum...

      Sil
    3. Ne saçma bir yorumdu. Salak olmadığımı biliyordunuz. Ama adsız biri bence korkak biridir. Bu kadar cevap fazla bile. İnsan kendisini tanımıyorsa yaptıkları da yanlıştır zaten. Hani sizler bilgi sahibisiniz zaten. Ama insanın kendisinden korunması çok zordur.

      Sil
    4. Sayfamın kullanıcısıydınız. Adınızı yazsanız yeter, ben ne yazayım? Ne isterdiniz ?

      Sil
  9. Ah hayat bazen çok ağır yük veriliyor insanın omzuna Ece Abla. Ama anladığım çok güçlü bir insansın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul malum,bugün hiç nete girmedim.Yorumun için çok teşekkürler canım.Güçlü olmaya çalıştım ve sanırım oldum, ilgine sonsuz teşekkürler. Sevgilerimle kızım.Ece ablanız .

      Sil
  10. Ece ablacım, okurken çok etkinlendim, çok duygulandım. Ama siz güçlü, harika bir bayansınız. Yüzünüzden gülümseme eksik olmasın hiç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ilgın :) Biraz öyle oldum sanırım.Amin herkes gülsün, siz de gülün hep yavrum.Sevgilerimle :)

      Sil
  11. Size nasıl hitap edebileceğimi bilemedim ama şu yazdığınız yazı içime oturdu. Ne kadar ağır şartlardan geçiyor ve sınanıyoruz. Çok güçlü bir insansınız belli ki ve hep de öyle olursunuz umarım. Hayat sürprizlerle dolu olduğu kadar acımasız, kibirli. Önemli olan her şeye rağmen ayakta kalabilmek. Nice güzel günler diliyorum size. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece abla de canım...Tanıdığıma sevindim. Birazdan ziyaretine gelirim, zira zaten çok severim teşekküre gitmeyi. Güçlüyüm şükürler olsun. Bazen beni anlayamayanlar olsa da, ki dilerim anlamazlar. Zira çektiklerimin içinde iki zor şey vardı ki, artık beni o acılardan sonra bir tek acı yıkar.O da kızım ve torunuma bir şey olursa.Kalan hastalık da dahil her şeyi göğüsleyebilirim. Evlat kaybıydı onlar. Ama bunu bildiği halde bana acımasız davranan ve yaşıma hürmet etmeyenleri, Allah'a havale ettim bile. Tekrar teşekkürler ziyaretin için canım. Sevgilerimle. Ece ablan :)

      Sil
  12. Ablam insanlar uslanir umarım. Bir gün aynı acıyı daha derinden hissederler umarım.

    YanıtlaSil
  13. Emre oğlum. Düzenlerken bu yazıya gelmişti sıra. Güncelledim onu beni kıran o insanın kaydıyla. Geçti oğlum. Lütfen inan, geçti. Değen insanlar için üzülürüm artık. Değmeyenler yazdığın gibi elbet bir gün... Sevgilerimle oğlum, selamlarımı da unutma :)

    YanıtlaSil
  14. Güzel yüreği olanlar acı ile imtihan edilir derdi babam. Çok güzel bir yüreğin var ablam ve dayanıklısın. Ben çabucak yıkılırım. Hayat seni bundan sonra güzel insanlar ile karşılaştırsın. 💙

    YanıtlaSil
  15. Seni de bütün insanî hasletlere sahip olanları da Semanur'um. Yeni tanımama rağmen seni, kalbinin ışığını görebiliyorum gönül gözümle. Sınanmaya devam! ama artık birazcık insaf diyorum. Nedense hep erkek bloggerlar... Olsun varsın canım. Dünde bırakmaya karar verdim olayı. Seni sevgiyle kucaklar öperim kızım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablam benim sen üzülme. Bende 1 hafta önce hakaret içerikli bir yorum aldım. Sonrasında kadın olduğum için blog konusunda hiç şansım olmadığı söylendi. Biz kadınlar çok şey başarıyoruz. Kimseyi takmaya değmez ablam. Kendimiz için yazmaya devam💙

      Sil
  16. Evet Semanur, lâkin beni arkadaşımın bloğundan, misafir yazar olduğum halde ; artık rahatsız ettiğim gerekçesiyle çıkmamı yazmış haddi olmadığı halde, saygısızca. Ama geçti gitti. Amacının ne olduğu bilinmeyen biri. Sağ ol kızım, sen de üzülme sakın. Efeler gibi devam ederiz biz yolumuza .Sevgilerimle Semanur :)

    YanıtlaSil
  17. Ece ablam daha önce de söyledim kötü söz sahibinindir diye =(. Üzme sen kendini ne olur bak sağlığın herşeyden önemli. 1 kişinin yaptığı bir hata yüzünden bu kadar yıpratma kendini lütfen =(. Bizler seni çok seviyoruz öpüyorum ellerinden sevgilerimle ablacım ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazıyı uzun süre görmek istemedim Zehra kızım. Ben bu arkadaşlarla yaşıt değilim. Herkes ikilemde kaldı ama ortada =apaçık bir saygısız çıkışa= sessiz kalmam tercih edildi. Hayır! ben doğrularımdan emindim, gelişme sürecini beni hırpalayarak yapılandırmalarına asla izin veremezdim. Herkes haddini bilmeliydi. Seçimler sevgi ve sempatiye göre yapılırsa bir tarafın harcanacağı kesindir. Ben bağımsız, sevgisi tam ve açık sözlü biriyim. Samimiyeti anlama konusunda daha hiç yanılmadım. Senin adaletli olduğunu biliyorum. Seçim yapmaya mecbur değilsin. Sorun iki kişilikse ya da üç ceremesini onlar çekmelidir. Sevgiyle kucaklıyorum seni kızım

      Sil
    2. Ece ablacım merhaba nasılsın? Mailime düşen bu yorumların arasında bana da yazmış olduğun bu yorumu görünce önce çok şaşırdım sonra telaşla üzüldüm 😔. Dedim ben yanlış bir yorum yaptım da Ece ablamı bilmeden istemeden kırdım mı? Üzdüm mü? Diye. Hemen geldim bak, yaptığım yoruma baktım 😊. Seçim yapmak zorunda olduğum bir durumun içinde olduğumu sanmıyorum. Ben seni sever fazlasıyla sayarım neden seçim yapmak zorunda kalayım ki 😊. Canım ablam bilmeden seni üzecek bir şey yaptıysam lütfen kusuruma bakma yorumumu tekrar okudum dedim ya tekrar okudum içinde seni üzebilecek bir cümleye rastlamadım çünkü genelde kelimelerimi özenle seçmeye çalışırım. Haa uzun süredir bloğunu ihmal ettiğimi düşünüyorsan inan bu ara buraları hep ihmal ettim kendi bloğumda dahil lütfen bunun için bana darılma lütfen 😍. Aklımı toparlayamıyorum ve bu yüzden de bir türlü konsantre olamıyorum ne yayınlarıma ne de yorumlarıma. Ama artık bir silkinmem gerektiğimin de farkındayım dediğim gibi yinede ben bilmeden istemeden seni kırdıysam affına sığınırım. Ben burada tanıdığım herkesi ayırım yapmadan seviyorum ve senide çok seviyor ve sayıyorum. Ben de seni sevgiyle kucaklıyor ve ellerinden öpüyorum ablacım 🤗❤💕

      Sil
  18. Zehra, canım kızım. Bugün bloğumda biraz temizliğe gideyim dedim.Ben senin ne kadar adaletli biri olduğunu, saygılı ve sevgili olduğunu zaten adım gibi biliyorum. Sana dert yanmak mı, iç dökmek mi, sanırım böyle bir ihtiyaç hissettim. Belki de bir tek senin dürüstlüğüne sığınmak istedim.
    Yaşım, tecrübelerim, yazılardan bile beni sonuca götürebiliyor. Ben hepinizi sevdim ama farklı sevgiler olur ya ezber dışı, sana daha bir yakın hissediyorum kendimi.
    Malum olayı hâlâ unutamıyorum. Sanki üstüme zift sıçratılmış gibi oldum, bir türlü atamıyorum zihnimden. O yazıya ek olarak yazılan, "ben o insanla ilişkimi kestim, birinciliğimi yaşamak istiyorum" yazısı ve hikayelerimin çöp gibi atılması beni çok yaraladı. Ben nasıl örtülü yazarım bilemiyorum ama sen arada kalma, ikimize de istediğin gibi yaz demek istedim. Zira tedbirsiz davranan ve saf hareket eden bendim.O hikayeleri o kadar içten ve iyilik yaptığımı sanarak yazmıştım ki. Yorumlar var mı diye gittiğimde Tufan'ın saygısızca yazdığıyorumla karşılaştım . Onları siz göremezdiniz zira silindi onlar.yazmış ki "bir blog bu kadar işgal edilmez, tabi anlayana..." bunu görünce beynimden vurulmuşa döndüm. Asla affetmem bana yapılanı ama demek istediğim bunlar ne olur seni etkilemesin. Siz istediğiniz gibi yorumlaşın. Sadece bunu demek istedim sana Zehra kızım. Sen ne yaptın ki? Söz konusu bile olamaz asla beni kırman. Keşke böyle şeyler olmasaydı. Ömrüm boyunca saygı gördüm ben. Çok feci hastalandım. Canım, yazdıklarımı sadece sana dert yanmam olarak düşün. Yani kızımsın ve sana dert yandım. Hepsi bundan ibaret. Sen beni istesen de kıramazsın. Seni tanıdım ben. Hep mutlu ol güzel kızım. Kendine iyi bak. Evlatlarını ve seni sevgiyle öpüyorum. İyi geceler yavrum :))

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la