Yine Mim Gibi Bir Güzellik...


Tanışmak
Mim Cevapları

Yine Mim Gibi Bir Güzellik...



Hepinizin güzel bir gecenin içinde olmanız dileğimle. 

Dreamella kızım ve sevgili D.Soygul beni yine mim gibi bir güzelliğe layık görmüşler... Kendilerine teşekkür ederek başlıyorum.

Mimlemek nasıl bir şeydir, başta pek anlayamasam da biraz takip edince tabii ki kavradım. Sorular bu defa çok ilginçti. Sırf bunlar için bile katılmak gerekir diye düşünüyorum. Artıları ise birbirimizi tanımak, eleştiriler almak. Tüm bunlar ise bizlerin başarı yolunda daha emin adımlarla  yürümemizi sağlayacaktır.

Haydi başlayalım o zamaaaan:))

1- Yakın çevrenizdeki insanlara bloğunuzdan söz ediyormusunuz?

Yakın çevremde kızım ve torunum haricinde pek bu tatlılığı anlayacak ve "Aman da ne hoş, hiç olmazsa boş kalmaktan, boş işlerden kurtulmuşsun, ne kadar güzel kutlarız seni..." diyecek biri yok. Yani o anlayışta biri. İnanır mısınız kitabımı bile merak etmediler. Duyarsızlık en yakınımıza kadar bulaşmış durumda. Ne yazık...Onun için de burada paylaşabileceğim, sadece kızım ve torunum beni destekledikler onları çok seviyorum.

2. Neden blog yazıyorsunuz?

Başlama nedenimi gereken yayınlarımda dürüstçe yazmışımdır. Şöyle başlar hikayem. Hep yazardım aslında, küçüklükten beri... Çeşitli konularda tepkilerimi yazarak verirdim. Onlar okumasa da ben rahatlardım. Bir çok konuda şiirler yazar bir kenarda bırakırdım onları. Eşim diyaliz hastası idi, sık sık hastahaneye yatırırdı doktorlar...Onu hiç bir zaman yalnız bırakmadım. İşte o günlerde daha çok yazardım.

On senelik bir hastalık döneminden sonra onu kaybettim.
O vefat ettikten on altı sene sonra olanlar oldu.

Geçmişte, Ege'nin bir şehrinde lisede okuyordum. Komşumuzun oğluydu. İkinci sınıf, fakat ayrı şubelerde okuyorduk. Bu delikanlı bana aşıktı. Tam kırk beş sene sonra beni arayıp bulduğunda, evlendiğim için bana çok kırıldığını ve hala beni sevdiğini anlattı bana. Aslında ben ona geçmişte hiç ümit vermemiştim, o da bana açılamamıştı.

Hayatım tek düzeydi ve ben bir de evlat kaybı yaşadığım için atlatamadığım, yüzleşemediğim travmalarımdan sonra kendimi sanki etraftan soyutlamış bir şekilde inzivaya çekmiş öylece yaşıyordum...

Ve ne yaşa, ne de başa bakmayan bir aşk başladı aramızda. O zaten beni unutamamıştı ve benim sevilmeye çok ihtiyacım vardı. İlk birinci sene bazı engellerden dolayı tüm üzüldüğüm, ya da mutlu olduklarımı anlattığım bir roman yazdım ve yayımlandı. Sırf romanımın tanıtımı için başladığım bloggerlıkta şimdi amacım tamamen değişti. Bloğuma, ismi biraz itici olsa da kitabımın adını verdim. Yazıyor, yazıyorum. Üç seneye varan arkadaşlığımızın mutlu sonla bitmesi tek umudum.

3. İlk yazınızla son yazınız arasında ne gibi farklar var?

Başta zaten sadece yarışmalardaki yazılarımı paylaşıyordum. Sonra bende, bloggerları izleme ve yorum yapma merakı başladı. Seviyorum yorum yapmayı ve diğer bloggerlardan çeşitli konularda bilgi almayı. Zamanla konularım da tarzım da değişti. Genellikle yaradılışımıza duyduğum merak ve ters giden her şeyin bende sıkıntı yarattığını farkettim. Bu konularda bir şeyler yazarsam belki rahatlarım dedim. Yorumlar olursa da bu konularda düşünceleri öğrenir, hem aydınlanır, hem de belki aydınlatabilirim fikri oturdu bende. Dilin kemiği yoktur derler ya, benim de yazarken bazen frenim tutmuyor farkındayım. Fakat ben buyum... Şiirlerimi ise evin sessizliğinde yazarım, gözüm yarı kapalıdır. Zira en duygulu olduğum zamanlar sabahın seheridir.

4. Blog yazmak normal yaşantınıza neler kattı?

İnanır mısınız kendimi çalışan bir kadın gibi hissettirdi. Çünkü ben evliliği dolu dolu yaşadım ve her yaşadığımın hakkını hep verdim. Hiç pişman olduğum şey olmadı hayatımda. Blog yazmak beni mutlu etti... Şimdi ise bloggerlığın hakkını vermeye çalışıyorum gücüm, düşüncelerim ve vaktim yettiğince... Görmesem bile sıcaklıklarını hissettiğim bir çok kızım ve değerli oğlum var artık. Kızdırdıklarım da oldu tabii. Her şeyin farkındayım.

5. Yakın arkadaşlarınıza blog yazmalarını önerir misiniz?

Bu soru beni hüzünlendirdi biraz. Zira oğlumu kaybettikten sonra ve eşimin hastalığı döneminde hepsi teker teker uzaklaştılar. Yani sizlerleyim. Ama olsalardı tavsiye ederdim.

6. Hangi kaynaklardan ilham alıyorsunuz?

Sadece sizlerden ve bir de iç dünyamdan.

7. Diğer blog sahipleri ile iyi iletişim kuruyor musunuz?

Hepsini ve hepinizi çok seviyorum. İyi ki varsınız. Kızdırdıkları mı da seviyorum. Zira sadece dostlar acı söylerler. Onlar da bir gün anlayacaklar, eminim.

8. Rahatsız olduğunuz konular var mı?

Oluyor tabii, yaradılış diye bir şey var. Birbirimizin her yazısını, ya da paylaşımını onun gözünden bakmaya çalışarak değerlendirirsek sorun kalmaz. Ya da uygun bir lisanla uyarmak en güzeli. Biz zaten hep söyleyemediğimiz şeylerden kaybetmedik mi?

İşte böyle... Ben vazifemi yaptım kızlarım. 


Ece Evren.

44 yorum:

  1. AŞK denilen yerde ben bitiyorum :)
    Ablam nasılda güzel yazmışsın ya roman gibi okudum inan ki :))
    2. şıkkını okurken çok duygulandım bunu belirtmeden geçemeyeceğim..
    Rabbim hakkında hayırlısı ne ise onu nasip etsin :)
    Bundan sonra hep mutlu olursun İNŞALLAH :)
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ne güzel.Yeniden bir kızım oldu.Hoş geldin Açelya:))Evet canım,hala süren ve sonunda mutluyum diyebileceğim hayırlı bir son diliyorum.Herkes mutlu olsun.Çünkü sevmek yeniden doğmaktır.Sevgilerimle canım.İyi geceler :))

      Sil
  2. Ablacım kendini yalnız hissetmek bizler varız. İnsanlar çok duyarsizlasti. Kıskançlık hat safhada. Bizim çevremizde de var öyle insanlar. Burası yani blog alemi daha iyi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevdicann,hoşgeldin canım:))Yok şimdilerde öyle hissetmiyorum.Gerçekten bana çok iyi geldiniz.Teşekkürler canım.Sevgilerimle:))

      Sil
  3. Seni bu yazıyla daha iyi tanıdım ece ablam...içindeki hüznü daha iyi anladım. Evlat acısı anlatılmaz allah kimseye yasatmasın. Bundan sonra gülsün yüzün. Seni çok seviyoruz. Buralardan eksik olma...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir tatlı kızım daha.Bu gece beni çok mutlu ettiniz.Evlat kaybı için,evet Allah hiç kimseye yaşatmasın .Yavrularınızı dilerim her türlü menfi şeylerden korusun.Ziyaretine çok sevindim.Güzel bir gecenin içinde olman dileklerimle yavrum.Sevgilerimle:))

      Sil
    2. iyi geceler ablacım. Rabbim sabır versin. tüm içtenliğinizle verdiğiniz cevaplar size daha yakın hissettirdi kendimi. yüreğinize sağlık. Bazen en yakın bildiklerimiz en erken gidenler oluyor. insanın canının en çokta bu acıtıyor ama yeni dostlar en güzel merhem diye düşünüyorum sizi taınımaktan mutluluk duyuyorum. Sevgilerimle..

      Sil
    3. Artık dinlenmeye geçtiğim o saatte kızlarımdan biri bloğuma ziyarete gelmiş.Yorumunu da nazikçe bırakıp sessizce çıkmış.Güne yorgunluk nedeniyle biraz geç dahil olmak biraz da bu nedenle,yani sizlere geç cevap verdiğim için üzüyor beni.Ama beni anladığınızı biliyorum.Sağol Zehra'cığım,yorumun terapi gibi geldi.Ben de çok memnunum sizleri tanımaktan ve artık isimleriniz hafızamda hatırı sayılır bir yere oturdular.Sevgilerimle güzel bir gün ve hayırlı yayınlar dilerim canım.Ece ablan:))

      Sil
  4. Yüreğine sağlık Ece teyzeciğim sevgiler.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Didemciğim.Yorumun aralara düşmüş şimdi gördüm.Hoşgeldin cici kızım.Sağol teşekkür ederim canım:))

      Sil
  5. Bir solukta okudum. Canım ablacım, seni biraz daha iyi tanıdım bu mimle. Yaşadıkların az uz şeyler değil. Bazen ben de toplumda kendimi çok yalnız hissediyorum. Başkalarından farklı düşünüp farklı pencerelerden dünyaya bakınca maalesef ki insanlar dışlama gereği duyuyorlar. Ama burada gerçek dostlarım olduğunu görüyorum. Lütfen ve lütfen bizimle uzun seneler hep burda ol. Seni çok çok seviyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tigris'im.Tünaydın;))Ne kadar güzel seni burada hissetmek.Hoş gelmişsin yavrum.

      Ben duygularımı olduğu gibi paylaşabilen bir yapıdayım şükür.O gönderme ya da karşı çıkma çalışmaları eğer üst üste oluyorsa,samimi olmadıklarını anlar ve zaafları olarak görürüm.Sanırım (en basitinden masa tenisi örneğinde olsun)başarılı olurmuşum.O mesnetsiz ataklara pek gecikmeden layık oldukları cevabı veririm.Sinsilik ve korkaklık hayatta benim tanımadığım,ama ilgi alanımda olan bir diğerinde,çok çabuk fark ettiğim bir haldir.Çok müşteki olduğum bir durum olmuyor. Zaten böyle bir durumla karşılaşırsam; biraz düşünme fırsatı veriyorum kendime.Vicdanımda muhasebeye çekiyorum kendimi ve o insanı.Sonrası haliyle yine benim kararımla şekilleniyor.Ya o hiç yoktu benim hayatımda,ya da beni gerçekten anlayamadı diyorum.
      Değerli yorumun ve ziyaretin için çok teşekkür ederim canım.Başarılarının devamı ve hep mutlu olman dileklerimle kucaklıyorum seni.Dilerim sizlerle kayda değer vakitler paylaşırım.Sevgilerimle Tigris canım.Ece ablan::

      Sil
  6. Çok içten cevaplar vermişsiniz, ne kadar güçlü olduğunuzu hissettim cevaplarınız da kaleminiz hep yazsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adam Mutlu:))Sizi yeni tanıdım ve daha da tanımak istiyorum.Tabii ki tek tek bloglarınıza gideceğim buradan..Güçlülük...Evet sanırım yaşananların karşısındaki önce sabır ve metanetten zorunlu,fakat sonradan layıkıyla yerleşen o güçlü duruş.Teşekkürler. Sevgilerimle,güzel ve hayırlı yayınlar diliyorum.Ece ablanız;)

      Sil
  7. Okurken duygu geçişleri yaşadım, ne kadar güzel duygular varmış hüzünle birlikte senin yazdıklarında umudu gördüm...fotoğrafının altında ne hikayelerin var daha kimbilir...çok güçlüsün...bizim sevgimizlede dahada güçlü bir kadın olacaksın, yazdiklarin çok etkikeyici ...kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili ümmü şahin kızım.İnsan hayatı gerçekten çok ilginç ve bazılarına tüm yaşadıklarında sonra fırsatlar veriyor.Ama bu fırsatlarda da,çok dikkatle ve kişilikten ödün vermeden hareket etmek gerekiyor.Mücadeleyi severim.Hayat bana böyle de mutlu olunabileceğini öğretti.Sizlerin bu içten yorumlarınız,bana destek niteliğinde.Hepinize verecek sevgim var benim.Çok teşekkürler canım.Yayın ve yorumlarda yine birbirimizi hissedip bu güzel duyguları birlikte yaşamak dileğiyle.Mutlu günler,geceler ve hep sevdiklerinle beraber bir ömür dileğimle.Sevgilerimle yavrum:))

      Sil
  8. Çok değerli ECE ABLACIĞIM. İnan bana sende benim için çok değerlisin, ablam kendini hiç yalnız hissetme biz hep birlikte büyük bir aileyiz. Bu mimi severek cevaplayacağım. ( sen mimlersinde ben cevaplamazmıyım :), Ayrıca benden bahsettiğin için can-ı gönülden teşekkür ederim ablam benim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili ve değerli oğlum.Bu hitabı sen o kadar hak ediyorsun ki...Ben yaşıma istinaden,nefsin zulmünden tam olmasa da kurtulma aşamasında olduğum için,artık teşhislerimde genel olarak yanılmamanın mutluluğunu da beraber yaşıyorum.Bir insanın hem kendisiyle barışık ve hem de etrafına saygılı ve sevgili olması vicdanına yük bindirmemesidir aynı zamanda.Ve yaşarken eğer bu duygu eşlik ederse tüm yaşamına,zaten hem huzurludur ve huzur saçar etrafına.Sen bu özelliklere sahipsin.Link yerleştirmeyi beceremem bilirsin.Ama sanki küçük bir mucizeydi yapabildim.Sevgilerimle oğlum. Sağlık ve başarılarının devamını diliyorum.Ece ablan:))

      Sil
    2. Güzel düşüncelerin için tekrar teşekkür ederim ablam.

      Sil
    3. Rica ederim Gökhan oğlum:))

      Sil
  9. merhaba ne güzel bir yazı olmuş.bloğunuzu yeni keşfettim ve takipdeyim bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ümran:))Hoşgeldiniz canım.Yorum için çok teşekkürler.Tabii ki de ziyaret edeceğim inşallah.Sevgilerimle:))

      Sil
  10. Ece abla mime cevap yazdım son yazımdan bakabilirsin.

    YanıtlaSil
  11. Ablacığım unutmaki bir kızın daha var unutma ,arada İstanbula gelmeye başladım belki bir gün bir kahve içeriz denizin bir kenarında:)) sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unuturmuyum Kuğu kızım.Geldiğinde buluşuruz sen istersin,ben de çok isterim.Ne güzel olur kimbilir))İneriz Yeşilköy sahile açık havada sohbetler ederiz kızım benim.,Yeşilköy'ü çok özlüyorum zaten.Kızım bizi arabasıyla buluşturur:))Başımla beraber canım benim.Sevgiler canım:))

      Sil
  12. Ablacım ellerine sağlık. İnsan zaten çevresindekiler böyle duyarsız olunca hiç bilmesinler daha iyi diyor. ve diğer arkadaşlarıma kesinlikle katılıyorum, biz buradayız ablacım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dream,tatlı kızım.Sizler beni güncelliyorsunuz.Buralarda mutluyum.Kendi kızımla beraber oturuyorum zaten,ben gençlerle iyi anlaşıyorum.Seviyorum çoğunuzu.Bazı şeyleri farkediyorum ama öyle güzel dönüş ve kurtarışlar yapıyorsunuz ki,bayılıyorum.Sevgiler canım:))

      Sil
  13. Ağladım okurken... Ben kardeşini kaybetmiş biri olarak, paylaşıyorum tüm duygularınızı...
    Ablacım sakın kendinizi yalnız hissetmeyin, biz varız :) Sevgiyle kucaklıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim.Senin de başın sağolsun.Çok acı gerçekten.İnan artık sizlerin aranızda mutluyum.Bana çok iyi geldiniz.Yakınlığın için çok teşekkürler canım.Sevgilerimle.İyi geceler,mutlu huzurlu günler dileklerimle :))

      Sil
  14. Yine harika yazmissin ece abla. Umarim yazip yorumlanirken butun kayiplarini azda olsa giderebiliyorsundur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin canım,yorumun için teşekkürler.Tabii yazdıklarınız beni onarıyor.

      Sil
  15. Şu "mim"lere alışamadım gitti. Sadece iki "mim" var bloguma. Aslında buna benzer yayınlarım "Neden Blog Yazıyorum" kategorisi altında bloğumda var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin tarzın değil,biliyorum Mustafa..Adı daha değişik olsa ,biraz daha açıklayıcı,ilginç olur.Kızlar şahane aktifler.Sağolsunlar ablalarını da katıyorlar.Sürekli olursa katılamıyabilirim.Zira siteme gireceğim yazılarım şişti.Başa çıkamam zira.

      Sil
  16. Ece teyzem seni yalnız bırakanlar hiç tanımamışlar. Yalnızlığı yaşamak insanlara yaşamakla eş değerdir diye düşünüyorum. Çok şükür buradasın iyi ki varsın senin tecrübelerin bizleri aydınlatıyor. Yüreğine kalemine sağlık.
    Sevgi ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  17. Hoş geldiin Abdullah.Seni merak ettiğimi hiç unutma canım seni görünce:)).İyi olduğunu düşünüyor ve diliyorum.Sevgilerimle Abdullah oğlum:))Ece teyzen..

    YanıtlaSil
  18. Kıymetli Ece ablam, içten tavrınla gönlü zengin tam bir gönül insanısın. Büyüğümüz olarak yanımızda olmandan kıvanç duymaktayız. Eksik olma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel sözler bunlar.Ben de sizlerle olmaktan çok hoşnutum.Sen de gönül insanısın ki anladın oğlum.Hepinizi seviyorum.Değerlisiniz çünkü.Sevgilerimle oğlum.Sizlerin Ece ablanız:)

      Sil
  19. Sevgili Ece Ablacığım ben sizleri daha yeni tanıdım ama samimiyetiniz ve içten tavrınızla kısa sürede buradaki herkes gibi çok sevdim.Mim yazınızla sizi daha iyi tanımış ve anlamış olduk.Maalesef duyarlı, samimi insanların sayısı günden güne azalıyor.İyi gün dostu çok ama kötü gün dost sayısı yok denecek kadar az.İnsanın kendini oyalayabileceği,hayatına güzellik katacağı uğraşlar bulması şart.Bakın iyi ki siz de blog yazmışsınız.İyi ki tanımışım ben de sizi. Duygularınızı,düşüncelerinizi buraya yansıtıyor,bizlerle paylaşıyorsunuz.Herşeyin gönlünüzce olması dileğimle.Sevgiler,saygılar Ece ablacığım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Mehtap kızım.Ben de seni tanıdığıma çok sevindim.Yazmak artık bie ihtiyaç haline geldi bende.Sizler de beğenince çok seviniyorum.Sevineceğimiz hallerimizi ve tüm güzellikleri de aynı şekilde hissettirerek paylaşmayı Allah nasibeder inşallah.Sevgilerimle Mehtap.:)

      Sil
  20. İyi ki girmişsiniz blog dünyasına Ece ABla. Kaleminiz kuvvetli olsun, her daim bizimle olun.
    Sevgiler ve saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili İstanbul Hanımefendisi,hoş geldin kızım:))Ben de sizleri tanıdığımdan o kadar mutluyum ki..Sevgilerimle hep güzellikleri paylaşmak dileğiyle.Ece ablanız:)

      Sil
  21. Ece hanım iyi akşamlar.Bana ugramışsınız tekrar teşekkürler.yazmaya devam kolay gelsin takip edeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım uğradım, fakat yine uğrayacağım.Ben de nasıl seviniyorum bir bilseniz tanıştıkça.Tanıtım yazınız çok şekerdi.Görüşmek üzere.Sevgiler ve huzurlu geceler dileklerimle.

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la