Keşke Her Yaşadığım Kurgu Olsaydı...



Yaşam, Sıkıntılar


Keşke Her Yaşadığım Kurgu Olsaydı...

Bir blogger kardeşimin  yazısına yaptığım yoruma aldığım cevap üzerine, tüm hayatım öyle bir aklıma üşüştü ki "Durun yapmayın" dedim. "Bu saatte olmaz "dedim, ama dinletemedim. Yoğun bir üzüntü içindeyim şu an. Hani, bazen dertleşilir ya bir eş-dost topluluğunda... Dertlerini dinlediğim arkadaşlarıma bazen şaşardım. Benim başıma gelenleri bildikleri halde bana anlattıkları dertlerine üzülürmüş gibi yapmak zor gelir, daha çok da şaşırırdım. Benim dert diye bildiklerim ve sıkıntı veren şeylerden anladıklarım değişikti. Onlarca bilinenlerin dışında, anlatamadıklarımı, anlatmaktan imtina ettiklerimi hatırlar, sessizce içime doğru bir yolculuk yapar, hepsini duygularımın yanında çömelmiş halde bulup  başlarını okşardım. Onlar benim hazinelerimdi. Ben bu acılarla kaynaşmıştım adeta.

Bu manzarayı  telefonumla çektim. İki gün evvel ben oradaydım. O şimdi, bahçenin az irtifalı balkonuna yerleştirdiğimiz iki sandalyenin birinde ben, diğerinde hayatımı alt üst eden insan vardı. Ve ben, hayatıma dair kararlar almak adına çok ciddi konuşmalar yapmak zorundaydım. Konuşmalarımın hiç işe yaramadığını söyleyemem, ama uçlarının açık kaldığını düşünebilirim. "Az gittim uz gittim, dere tepe düz gittim. Bir de arkama baktım ki, bir arpa boyu yol gitmişim" demem haksızlık olur belki. Ama hayatta hiç bir şeyi çabalamadan ve tüm gücümü harcamadan kazanmadım diyebilirim. Kaybettiklerim için yapabileceğim hiç bir hamle yoktu. Aniden oldular ve kaderimin cilvesine kurban gittiler. Ama varım ben. Hala yaşıyorum. Mücadeleyi asla bırakmayacağım. Tek tavsiyem olur, rastlayıp okuyan kardeşlerime. Hiç bir terslikte tükenmeyin ve asla vazgeçmeyin. Yenilmeyi kabul etmeyin. Sevgilerimle.


Ece Evren 

49 yorum:

  1. Bazen yenilgiler bizi daha güçlü kılar, kabul edip olduğum yerde bekleyeceğime, belki yine yenileceğimi bile bile vazgeçmemek hayatın boşluğuna bir anlam katar! Ne güzel yazmışsın Ece abla eline yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Adam Mutlu,tutunacak bir dal bulmak lazım .Biraz destekle ve zamanın ilaç gibi gelmesiyle atlatılamayacak dert yok gibi.Sevgiler.Ece ablan.

      Sil
  2. Hayat mücadele ettikçe yaşanmaya değer Ece Hanım.. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz Tülay hanım.Sizin gibi düşünüyorum canım.Sevgiler ve saygılarımla.

      Sil
  3. Konunun detaylarını blmesem de tavsiyeniz çok doğru.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Derya kardeşim.Konu ve konular derin...Hayat sanırım benim savaşcı karakterimden olsa gerek hep problemli sayfalar açtı bana.Artık sadece tecrübeler ve cesaret konuşuyor, ben uyguluyorum.Sevgiler canım.

      Sil
  4. günaydınlar ece abla. güçlü bir insnsın. motivasyonumuzu aldık senden teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ancak iyi gecelere yetişebildim canım.Motivasyon olsun da,sizleri karamsarlığa itmesin yazılarım.Yazmadan duramıyorum.Güzel günler dileklerimle kızım.Sevgilerimle :)

      Sil
  5. Mücadeleden vazgeçmemek... Belki insanı yıpratıyor ama haklı olduğunu bilmek insanı güçlü kılıyor.
    Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok samimi ve tatlı bir insansınız.İlginize sonsuz teşekkürler.Mutlu ve sağlıklı olmanız dileklerimle.Sevgilerimle.

      Sil
  6. Ece abla yazını yayınladığın an okudum, sonra bir daha.. Gece bir ara uyandım elim telefona gitti yine açıp, yine okudum ve şimdi bir daha bakıp, yapılacak yorum olmasa da bir iki kelam etmek istedim. Acıdan beslenen biri olarak benzer acılar garip bir mutlulukta verir. Ama bu sefer ‘asla vazgeçmeyin’ deyişinle umut ışığı da belirdi içimde.. Öyle güzel yazmışsın ki cılız bir yorum olmaktan öteye gidemeyecek bu.. Yalnız olmadığımı hissettirdiğin için sağol..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah canım kızım.Yazımdan etkilenenler olacağını biliyordum.Senin yorumlarını görüyorum bir arkadaşımızın sitesinde.Seninle ardarda yazıyoruz.Böyle bir yazı tasarlamıyordum.İçeride kalacağını sandığım, fakat orta yerde gördüğüm yorumum beni üzdü.Birden büyük bir utanma duygusu yaşadım.O kadar yoğundu ki duygularım, sanki günah çıkarttım bu yazımda... Hayatın kendisi günahtı oysa benim gözümde.Kaçılmıyordu, katılmak ise acı veriyordu.Acı acıyı kesiyordu gerçekten.Lakin bir sürpriz ve her şeyin az da olsa düzgün gitmesi ve bir şeylerden emin olmaya ihtiyacım var benim.Ruhumun da dinlenmeye.Bunu temin etmeye çalışıyorum. Kötüyü iyi yapmaya değil, ama bazı değerlerini üste almaya ve benim de bu hayatta var olduğumu, haklarımın verilmesini hatırlatmak amacım.Seni takip edecek ve daha da çok hissettireceğim yalnız olmadığını.Seni öpüyorum kızım.Sevgilerimle.İlgin ve yorumun için çok teşekkürler.

      Sil
  7. rastlayıp okuyanlardanım ben de:) Sizin gibi yaşadıklarının farkındalığıyla var olma çabası içinde olanlar hepimizin hayatına lazım belki de:)) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Buket kızım.Yazıyorum ve hep yazmak istiyorum.Çalışma masamda karman çorman bir yığın yazılarım ve şiirlerim var.Bir türlü düzenleyemiyorum.Yazdıklarımı beğenmeniz beni güçlendiriyor.İlgi alanıma dair bir yığın okuyacağım kitap var.Ancak uykuya geçmeden önce sessizlikte okuyabiliyorum.Sevgilerimle Buket.Bakalım siten nerelerdeymiş :) Bir ziyarete geleyim.Sevgilerimle kızım.

      Sil
  8. Zamanında yapamadığımız hamleler yüzünden o kadar kaybımız oldu ki, dönüp geriye bakmak çok zor... Ama sen bugüne kadar nasıl güçlü kaldıysa Ece ablam, lütfen bunu sonuna kadar sürdür. Belki yorucu ama ama güçlü ol. Sevgilerimle. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar içten, ne kadar teskin edici ve güven veren, güçlendiren bir yorum bu.Ece ablanız olmaktan o kadar mutlu ve gururluyum ki...Hiç bu kadar çok insanı, değişik özellikleriyle bu kadar sevmemiştim hayatımda...Hepinizi canlı canlı görmek, tanımak isterdim.Yorumun için teşekkürlerimi ve sevgilerimi yolluyorum :)

      Sil
  9. Her kadın güçlüdür; hele anneler daha da güçlü..

    YanıtlaSil
  10. Zamanın omzumuza yıktığı yükler altında ezilip kalmamak en önemlisi. Bazen düşünüyorum, korkuyorum; başıma henüz gelmemiş acıları göğüsleyememekten, sinmekten korkuyorum. Siz benim takdir ettiğim güçte, kararlılıkta bir insansınız. Bundan sonra dilerim kapınızın önünde bekleyen sadece mutluluk olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel bir dilektir bu.Çok teşekkür ederim.Tüm içtenliğimle dilerim ki, kötü hiç bir şey yaşamazsınız :(

      Sil
  11. Keşkesiz bir hayat istiyoruz ama galiba bu mümkün değil. Bir yerde okumuştum keşkelerinizi kabullenerek yaşamayı ogrenmeliyiz diyordu. Böylelikle omuzumuzdaki yuklerden kurtuluruz. Yapılabilir mi, bilmiyorum. Bunu da belirtmek istedim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Ece ablam, konuyu bilmesem bile hayat bazen insana çok zor engeller getiriyor.Korkmamak, güçlü olmak gerekiyor. Seni her zaman takdir ediyorum ablacım.Güçlü duruşun, düşüncelerin benim için çok ayrı. Bende çok zorluklara göğüs germiş biri olarak,yılmamak gerektiğini öğrendim.Sevgilerimle yüreği güzel ablam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kızım.Ablasına gelmiş.Bütün canlarım bu gece bana gelmişler.Sizleri görmeyi öyle isterdim ki...Aranızda çok mutluyum.Bunu bilin bana yeter.Sevgilerimle canım.

      Sil
  13. ... hepsini duygularımın yanında çömelmiş halde bulup başlarını okşardım...
    Bu nasıl güzel bir kelime şölenidir...
    Ece Ablacım, daha şimdi bana yazmış olduğun yorumla duygunun, keyifli bir hüznün ve mutluluğun zirvesine çıkmışken bu yazın da üzerine öyle güzel baharat serpti ki anlatamam... Yine nasıl güzel yazmışsın.
    Allah dağına göre kar verir derler ya, güçlülerin kaderi midir bu diye düşünürüm hep. Ama hep derim ki 'güçlü bir insanın yaşadığı acı, şımarık bir gencin son model arabayı alamadığı için yaşadığı acıyla malesef aynı'. Onun hayatında başka acı yok çünkü, yaşayabildiği tek acı o...
    Üzülme ablacım, dediğin gibi boşa yaşanmış hiçbir şey yok! Biz biziz, onlar da onlar. Yine aynı ana geri dönsek yine aynı kararlar verilecekti.
    Ne mutlu ki sen bunun farkındasın, üzgün olsan da biliyorsun!
    Bir daha acı görmeyesin. Her şey gönlünce olsun ablacım!
    Her şey için teşekkürler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu değerli yorumunun bende yarattığı mutluluğu bilemezsin yavrum.Kız evlatlar ne kadar iyi, yürekten ve sevgi dolu oluyorlar.Sana çok teşekkür ediyorum yavrum benim.Ergeç sizleri evime davet etmek istiyorum.Sevgilerimle canım.

      Sil
  14. Kaderin *keşke *demek gibi bir tasası yoktur Cem bey.O gereken uyumsuz şartları, mekanı ve koordinatları ayarlar ve siz ne olduğunuzu anlamadan maddi ve manevi hasarlı kazalar geçirirsiniz.Ben onun *keşke -demekten arlanacağı kadar kuvvetliydim.Savaştık onunla.Bir özet geçeyim.Babamın intiharı, 42 yaşında o ölene kadar dayak yemiş bir kadın ve beş çocuk .Disiplinli bir hayattan, sayesinde tanımadığımız hayata karışma çabası.Diğer kardeşlerim ki içlerinde şizofren ve bipolar bozukluğu olan, nöbetlerini kalan aile fertleriyle çektiğimiz.Sırf iki defa görüştüğüm ve albay olan ailesinin beni uygun gördüğü için apar topar evlendirdikleri ve sonradan çapkın, alkol düşkünü ve maceracı olduğunu marifetmiş gibi anlatan benden on yaş büyük eşim.İlk çocuğumu Adıyaman'da mecburi hizmeti esnasında kaybetmem ki birinci sert vurgundu.Ardından hayatımın hala en değerli varlığı olan kızımın doğumu...Seneler, tayinler, düşe kalka giden maddi ve bana fatura edilen manevi yükler.Çanakkale'de doğan ikinci çocuğumun bu ön tekeri arızalı olan, düşe kalka giden hayatımıza katılması.Son durak eşimin hayallerindeki İstanbul.Aniden 48 yaşında nefrit olması, ardından tam yedi ay hastahaneden hiç çıkmadan bir tek sandalyede şekilden şekile girip uyumaya çalıştığım o günler.İki ameliyat ve vücudun diyalize hazırlık dönemi. Yedi ay vücuduma su değmediği için mantar hastalığına yakalanmam.Eve çıktıktan sonra haftada üç gün diyalize gidip gelmelerde yaşadığımız hastayı taşıma zorluklarımız.Yetmeyen maddi durum.Tam bir sene geçer ki, ataklarını uykudaki hezeyanlar olarak düşünmek zorunda kaldığım ve ciddi bir şey aklıma bile gelmeyen 13 yaşına gelmiş oğlumun tam 6'cı katın terasından yere çakılması.Eşimin çığlıkları, benim arkasından koşarken kapıya hızla çarpmam sonucu paramparça olan omzum.Günler, günler geçer ve hayat' hastalık hizmetine devam 'der.Uyuşmuş ve çaresiz bir halde, oğlumun kaybının üstüne bir yardım almadan ilk beş sene diyaliz, sonrasında hastanın isteği üzerine benim muvafakatım da alınıp sürekli evde yapılan CAPD yöntemiyle kana karışan idrarı yıkama yöntemi.Eve hapsolmam, dışarı çıkmam yasaklanan, kıskançlık nöbetleriyle içimin tükendiği ve malum son depresyonun kollarına düşmemdi.Yani zorla sağlığımdan edildim.Ama vicdanım bu görevi yerine getirmemde en büyük destekti o zamanlar.Tam on yedi sene içinde olanlardan bahsetmek niyetinde değilim.

    İlk olarak okuduğunuz yazımın bu olmamasını tercih ederdim.Bu yazı bana referans olamaz.Yine de ziyaretiniz sevindirdi.İyi geceler dileklerimle Cem bey.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Ece Abla... Sen ne büyük bir insansın!

      Sil
    2. Canım, estağfurullah .Teşekkür ederim kızım.Sevgilerimle.

      Sil
    3. Bu kadar yaşanmış şeylere rağmen hala ayakta olmanız ve pes etmemeniz takdire şayan. Size olan saygım kat be kat arttı. Sevgiler.

      Sil
    4. Ece Abla! gece gördüm bu yorumunu :( diyecek bir söz kelam bulamıyorum, ama inanıyorum ki Rabbim karşılığını kat kat sana sunacaktır... gönlüne, vicdanına göre ödüllendirecektir... Seviyoruz seni, duygularımız karşılıklı...

      Sil
    5. Sağolun Cem bey.Sizi takip etmeye devam.İdealim var zira :)

      Sil
  15. Ece Ablam! Süpersin, ne güzel tavsiye ediyorsun, çok da ihtiyacım vardı, havalardan mı neden şu aralar modum hep düşük, gündemler de etkiliyor ama vazgeçmeyip kendimi toparlamam lazım ya değil ise saldıkça salıyor insan :(
    Kalemine sağlık! Sevgiler, saygılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kızım.Seni tanımadım ama özlüyorum biliyor musun?İnşallah ummadığın bir enerji gelir yavrum.Mevsim değişiklikleri de daha bir değişti sanki.Gözlerimi açamıyorum bazen.Dilerim her işin yolunda gider.Çok öpüyorum seni.Çok teşekkür ederim. Sevgilerimle.

      Sil
    2. Ayy ablam benim! çok teşekkür ederim, görmeden sevilmek çok ayrı bir şey hele özlenmek... farklı duygular yaşıyoruz...
      Ah inşallah Abla! ama senden geliyor enerji bana, çok mutlu ettin beni!
      Ben teşekkür ederim, öpüyorum güzel yanaklarından, sevgiler saygılar...

      Sil
    3. Teşekkürler görmeden duygularını hissettiğim ve canlılığını sevdiğim kızım.Başarılar diliyorum sana canım.Sevgilerimle :)

      Sil
  16. Okurken sarsıldım. Ne diyeceğimi bilemez haldeyim. Gerçekten hepimize rehber olacak bir iradeye sahipsiniz. Resim çok hoş bu arada. İnşallah bundan sonra her arzunuz gerçek olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizlere sıkıntılı anlar yaşatmak beni gerçekten üzer.Ama ne kadar duyarlısınız ki, beni, sizlerin takdirlerinizden duyacağım mutluluktan mahrum bırakmıyorsunuz.Çok minnettarım canım.Sevgilerimle.

      Sil
  17. Canımmm sıkıntısız yuva olmaz derler ya hep kimse bizmez ki karşısın da i nice haldedir hele de yuva kurduğunun ilk yıllarına denk gelince tutunmaya çabaladığın hayata küsemiyorsun bile , yedi düvenin ki de gelip seni bulmuş ayaklarının dibine baş koyarım kurban olduğum sabrına ve dimdik ayakta olmanla nasıl güzel bir örneksin inan okurken yüreğim sıkıştı kaldı ki sen bunları yaşadın:( bundan sonrasın da sağlık ve güzellikler için de olun inş.kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hatice,yorumunu yeni gördüm canım.Dileklerin için çok teşekkürler. Hepimiz mutlu olalım dilerim.Sevgimle Hatice'ciğim :)

      Sil
  18. Rastlayıp okudum. Çok duygulandım yorum kısımlarınıda okurken ağladım. teşekkürler güzel yazınız için umuyorum Allah hep yüzünüzü güldürsün bir ömür huzurunuz neşeniz tüm zamanlara yayılsın ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mayıs Yağmuru, ne kadar güzel profil adı.Mayıs gülleri kadar güzel.Mutlu olmak her şeye rağmen.Yaşamak bir sınav, yaşadıklarım benim hayata sıkıca tutunmamı sağladı canım.Bir kızım var ve bana çok özen gösteriyor. Allah'ıma şükrediyorum.İlgine sonsuz teşekkürler canım.Çok mutlu oldum.Siz de hep mutlu olun dilerim.Sevgilerimle :)

      Sil
    2. Teşekkür ederim Ece hanım ben sizin gibi güçlü olğun isyan etmeyen yazılarınızda hayata insana dair tüm hayatınızı ince ince nakış gibi sarmanıza hayran kaldım. Ne güzel ki böyle tatlı bir anneye sahip kızınız var Güzel söylemleriniz beni çok mutlu etti tekrar teşekkür ederim çok naziksiniz ...

      Sil
    3. Canım.Acılarımı süslüyorum.Bunu anlaman ne kadar güzel.Sen de çok kibar ve içtensin.Tanıdığıma gerçekten çok sevindim.Sıkça görüşmek üzere.Sevgilerimle öpüyorum sizi.Hoşcakalın :)

      Sil
  19. her şey geçiyo sonunda ve yaşamak çok güzel de mii hayat çok güzeeel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sitenizi gezdim.Mutluluk saçan satırlarınızı okudum.Sizi burada gördüğüme sevindim.Her şeye rağmen bir sevgiyi kaldırıyorsa yüreğim, tabii ki hayattan asla ümidimi kesmediğimi gösterir bu.Yalnız bu mutluluğumu sindirmem ve yazı dilime yerleştirmem gerekiyor.Aşık olmak kurtuluşumdu. Ama kaybetme korkumu doktorumun desteği ile yenmeye çalışıyorum.Evet deeptone, hayat gerçekten güzel.Bir defalık şansı güzelleştirmek de bizim buna inanmamızla olur ancak.Bu inancımı tazeliyeceğim inşallah. Sevgilerimle.Ece ablanız :)

      Sil
  20. durmak yok , atılacak son adıma , alınacak son nefese kadar :)

    YanıtlaSil
  21. Derin acılar yaşamışsınız. Yazdıklarınız acı olup oturdu içime. Ama umudunuzu kaybetmemişsiniz çok sevindim. Sizden öğrenilecek çok şey var ablacım. Bundan sonra hayat heep güzellikler getirsin inşaallah :)💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.Amin, hepimiz mutlu olalım dilerim.Hep beraber öğrenmeye devam edeceğiz yavrum.Sizlerin bu güzel düşünceleriniz, bu yaşlarda bu kadar olgun olmanız, kıymet bilmeniz, bilseniz beni nasıl hayata bağlıyor.Sevgilerimle canım :)

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la