Oyuncular 3'cü Bl


Gizem
Oyuncu

Oyuncular 3'cü Bl

Devlet programı yapacak sanırdınız oyuna davet edildiğinde. Bin dereden su getiriyor ve bunun maliyetli olduğunu; alıştığı lisanı ile, aslında  kibarca söylediğini düşünüyor bile olabilirdi. "Nihayetinde ben vasat, sıradan bir adamım ancak bu kadar iştirak edebiliyorum oyuna..." diyordu. Hepsini anlamıştık da vakitlerini de mi satmak istiyordu yoksa? Bu tür muhabbetleri bilmediğim için zorlanıyordum.Tüm "Ne söylemek isteyebilir?"in seçeneklerini fırtına gibi kafamda estiriyor ve bir iki olabilir belki, ama olmamasını tercih ettiğim anlamaları ittiriyordum hırsla. Hayır! Vazgeçmek yoktu her tersliğe rağmen. Eğlenmek zorundaydım. Çok canım sıkılıyordu şu depresyon denen illetten dolayı ve bu ne zaman sonlanacağını kestiremediğim  oyun, depresyonun iç daraltmasını sollamadan bitmezdi. Vazgeçmezdim. Ne kadar saçma görünse de umurumda değildi. Maalesef hayattaki son şansımdı bu.

Ben artık gerçek bir senarist gibi hissediyor, gecemi gündüzüme katıp, genelde maksimum on beş gün uygun gördüğü çekim için, en azından bir aylık rol yazıyordum ayrı ayrı ve ikimize. Tarzını anlamış, oyunlu ve sınırlı ataklarını ezberlemiştim. Önce bunları not alıyor ve karşı ataklarımı birer tepki gibi hissetmemesine özen gösterdiğim akıl oyunları dolu, bir kaç değişik savunma hazırlıyordum. Ben bu on beş günü iple çekiyor, ayrı olduğumuz zamanlardaki uzaktan vurmalarını da tek tek not alıyordum. Böylelikle tanıma taraması yapıyordum. Saftı bir tarafı gerçekten. İki üç güzel sözcüğün arasına can alıcı ve düşündürücü kelimeyi sokuşturuyordum. Anlık bir tepki oluşuyor, fakat ardına düşecek sözcükleri bulamıyordu. Ben zaten bunları yazarken ezberlemiş oluyor, hatta kendi yazdıklarımdan esinlenip aniden konuşmayı bir tirada dönüştürdüğüm de oluyordu. Şimdilik dinliyordu...Anlayıp anlamadığını en akıllı insan bile kestiremezdi.



Ece EVREN   




14 yorum:

  1. Yazının sonunda hep tadı damağımda kalıyor, keşke devam etseydi,biraz daha okusaydım diyorum Ece Ablam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blana'cığım.Biraz daha uzun tutayım bu sefer.Beğenmen çok mutlu etti beni kızım.Sevgilerimle canım :)

      Sil
  2. çok güzel gidiyor bu dizi ;) kalemine sağlık.
    hayırlı kandiller ece abla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım.Bundan sonraki bölümleri taze yazılım olacak :) Sevgiler sana .

      Sil
  3. Sonrasını ilgi ile bekliyorum Ece Abla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki yazacağım canım benim :) Öyle seviniyorum ki böyle yazınca, mutluluğuma değme gitsin.Sağol canım.Sevgiler :)

      Sil
  4. 3 bölümü de bir anda okudum. Harika ya :) Bekliyorummm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Uğur.Sevindim beğenmene, yazıyorum :)

      Sil
  5. Bu yazısı dizisini şimdi farkkettim Ece Abla geriye dönüp ilk ikisini de bir solukta okudum eline sağlık devamı olacak demek ki, çünkü en son sadece "dinliyordu".

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni bugün güldürmeyi başardın saygıdeğer kardeşim :) Yazıyorum çok da iyi gidiyor.Güzel bir hafta sonu dileklerimle.Ece ablan :)

      Sil
  6. Galiba bu "Oyuncular" dan kendime çok güzel bir ders çıkaracağım. Kalemin durmasın Ece Ablam. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem, yeğenime bloğun düzenini gösterirken bu bölüm dikkatini çekti. Bir baktım, yorumunu atlamışım. Artık ne olduysa o gün? Üzüldüm canım. Mazur gör. Son zamanlarda seni göremiyorum. İyi olmanı dilerim yavrum. Sevgilerimle :)

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la