Oyuncular 7. Bl.

Rol Yapmak
Oyuncular
Oyuncular 7. Bl.

Umutlarımı, o içten duygularımı, coşkularımı, bir de sevgimi, lif lif ayırdın. Onlardan bir sepet örmüştün adeta.
Yine uzaktaydın her zaman olduğu gibi acı sözleri bir bir sıralarken. Ayrılmadan evvel söyleseydin ya.
"İşte bunlar şimdilik sana emanet!...Onları dinlendir, ağlamalar gülmelere, kederler sevince dönüşsün artık, bana benze, öyle çık karşıma..."dedin söylemeden. En zoru sona saklamış meğer kader. En sevgiden mağdurluğu ve yine aşktan meczupluğu...
Sessiz kaldım ben. Kabul etmedim bana verdiklerini. Hıçkırıklar eşlik eder oldu çoktandır ağlamalarıma ve bin türlü ahlar...Yaşamım ve ben ölüyoruz. Kurtarmanı istemiyoruz. İlk ve son defa yeniliyor muyum ne? Onca zaferden sonra, ne yapacağımı ilk defa bilmiyorum.
Sevgi ve nefret, işte en korktuğum ikili yanyanalar şimdi ruhumda. Geçinemezler bilirim. Beni harcayacaklar aralarında. İradem! en gerektiğin zaman sen neredesin?

7'ci Bölüm.

Oyunculuk yaş olgunu erkeklerin kanında seyir halindeydi acımasız bir ihtimalle. Bu gerçeği kabul ettim artık. En amorf oyuncuda, yani sende de ve fazlası ile vardı. Arta kalıp üstünden dökülenleri bile görüyordum. Tipin, duruşun ve kemalin üstündeki yaşında çok çirkin duruyordu. Yalan sarmalı ayaklarına kadar dolanmıştı da, şöyle bir silkelenmekle onu açmayı beceriyordun. Şaşırmıyordum. Ama anladığımı, limiti öğrenmek için belli etmemeyi seçmiştim. Ben açık vermemeliydim.
Gözlerin çoktan ahlak erozyonuna uğramıştı. Bunu dışarıdaki çekimlerde farkettim.

O 180 dereceyi taradım hep, başımı çevirmeden görme yetimle çoktan anlamıştım bunu. Ne doymaz gözlerdi bunlar ya Rabbim !...Her dişiden bir şekilde nasibini almadan geçmiyordu. O sırada rolünde hiç bir gecikme, aksama olmuyordu. Hemcinslerimin  bundan çoğunlukla haberi olmuyordu, hırsız gibi yani...Bu nasıl bir şeydi?

Peki, diğer oyunundaki dişi kahramanın bunda bir katkısı olup ya da büyük bir boş vermişliği mi rol oynuyordu acaba? Başımın üzerindeki soru işaretleri gözlerime yansımasındı. Hiç taviz vermiyordu çünkü. İçten içe bileniyordum. Yine diğer oyundaki dişi karakterin, onda mahfuz ve dişinin tipinden olması tespitlerime göre mümkün görünmeyen, buna rağmen anlaşılır cazibesi, sırf sessizliğinden, ya da umursamazlığından mıydı? Bu ne kolay bir galibiyetti böyle? Bu günlere kadar o sıfat bana çok yakıştırılmıştı, kör müydü bu adam acaba, ya da körlüğü mü seçiyordu? Amacı neydi?

Oyunumuz tehlikeye girmeliydi biraz, ama bunu ben yapmalıydım. Nihayet bu güne kadar geçen  hayatımda gururum bu kadar incinmemişti hiç. Düşünmeliydim, hem de çok. Bitiremiyorsam oyunu ve hala senaryo yazmaktan kendimi alamıyorsam sıkı düşünmeliydim. Bir mola istemeye yeltenirken, "Oyunu belli şartlar olgunlaşana kadar biraz aksatabilirim..."demesi bir oldu. Sustum.Yapacaklarım suskunluk sonunda gerçekleşebilirdi ancak. Zira karşımda sanki kocaman bir fare duruyordu.



Gelecek bölüm maalesef yok. Ama hikayelerimden oluşan ikinci kitabımı yazma çalışmalarım başlıyor artık. Oradaki en son hikaye bu olacak. Okuduğunuz için teşekkürlerimle.



Ece Evren            





18 yorum:

  1. Roman gibi, gözümde canlandırarak okuyorum yazdıklarını Ece Ablacığım. Keşke bitmese dediğim bir seriydi, kitabını dört gözle bekleyeceğim ablam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Blana'cığım,teşekkürler motive edici yorumun için.Bloğumu seviyorum, ama büyük bir zamanımı kitaba ayırdım canım.Sevgilerimle :)

      Sil
  2. Kitap mı o da nesi. Ne merak ettim şimdi. çıkar çıkmaz bir tane isterim Ece Abla... Böyle güzel yazılar, hikayeler olacaksa mutlaka isterim....
    Gülücüklü Kal...

    YanıtlaSil
  3. Hoşgeldin Talha, evet kitap hazırlıyorum.Gece Kitaplığı yayıncım.Şiir ve hikaye kitabı.Tabii ki, çıkar çıkmaz yollarım yavrum.Sevdiklerime birer adet hediye edeceğim.Sen de gülücüklü kal.İyi geceler.Sevgilerimle.Ece ablan :)

    YanıtlaSil
  4. Sen ajan mısın bu bir, keyfimin kahyası mısın bu da iki, korkak kişilik, geri bildirim yapıcam şimdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukardaki yorumum adsız adında kişiliksiz birine yaptığım yorumdur arkadaşlarım.Öyle çirkindi ki silmek zorunda kaldım.Bilgilerinize :(

      Sil
  5. Kitabın çıkar çıkmaz hemen alacağım. Bazen kaçırdıklarım oluyor artık oradan okurum. En kısa zamanda bekliyorum güzel haberlerini ablacığım.

    YanıtlaSil
  6. Devamını artık kitapta okuyacağız demek o zaman bir an önce çıksın o kitap:)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba canım.Tabiiki de gelirim.Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  8. Oyuncular hikayesinin tamamını okudum, Ece Abla.
    Nasıl bitti anlamadım bile. :)
    Kalemine sağlık. Ve yüreğine elbette. Çünkü orada yoğruluyor her bir kelimesi. Okurken bunu hissettim. Şiirlerinde olduğu gibi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günaydın Serhat, ismin çok güzel bu bir, Gençlik ve Spor bayramın kutlu olsun.Senin gibi akıllı, erdemli ve saygılı gençler dilerim çoğalır.
      Bu hikayeye bir sabah başlamıştım, günün erken saatlerinde yazarım ben. Günlük olaylardan çok etkileniyorum zira, fazla duygusalım.Öykü gerçektir, o nedenle yazmam zor olmuyor.Bir stil geliştirdim gidiyorum bakalım.Yorumların beni çok mutlu ediyor.Sonsuz teşekkürler Serhat, sevgilerimle :)

      Sil
  9. ABLACIM, sonunda başardım, hep maksimum 4'e kadar gelebilip sonraki okumamda tekrar baştan alıyordum atlamamak için. 7 bölümü de telefonumda ayrı ayrı açtım ve okudum.
    Şansıma bitmeyeni bitirmişim ;D
    Güzelliğini anlatmam çok zor. 'Oyuncu' kelimesinin derinliğini anlayınca yön değiştiriyor.
    Özellikle bir sözüne bayıldım, 2.bölümdü sanırım onun altına yazacağım!

    KİTABINI MERAKLA VE HEYECANLA BEKLİYORUM ABLACIM!!!

    YanıtlaSil
  10. Sağ ol yavrum. Sen bu hikayemi sevmiştin. Gerisini yazdım. Dilerim yayıma veririm ilk fırsatta. Teşekkürler canım kızım :)

    YanıtlaSil
  11. Hikayenin bütün bölümlerini birden okudum. Tek yorumla yetinelim o halde. :)
    Aslında bir roman olmalıymış bu. Konu romana çok uygun çünkü. Tarzınızı henüz keşfetme noktasındayım. Konuşma cümleleri ile zenginleştirilmiş bir metin olsaydı romana doğru çok kolay evrilebilirdi. Tabi bu haliyle de çok güzel. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Evet haklısınız. Diyalog alıştırmaları yapmam lazım. Hikayemin bendeki devamında var hatta. Öneriniz için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la