Anneler En Kıymetlilerimizdir.

Anneler Günü
Anne Çocuk



Anneler En Kıymetlilerimizdir.

Soğuk bir sabaha uyandı minik kız,
İlk sersemlikle baktı etrafına
Ama o da ne? Hatırladı birden
Çömelip yere, yüzünü elleriyle kapatmış
Ağlayan annesini.

Birden bir hüzün dalgası kapladı minik  yüzünü.
Küçük aklı bir türlü kabul etmiyordu
Tanıdığı  bir acı yerleşti yüreğine yine
Tek hatırladığı o değildi.
İlk kez görmüyordu annesini böyle

Daha da beteri vardı hatırladıklarında.
Eskiden kışlar daha soğuktu 
Evler ise daha da soğuk 
Minik kız kız belli ki şefkate muhtaç

Belli ki annesine açmak isterdi kara gözlerini
Ve annesi kadar sıcak bir odaya
Yavaşça indi  yatağından,
Onu  aramak için o soğuk evde, daha içi ısınmadan...


Anne karşılıksız veren çocuğunun bebekliğinden, onu topluma kazandırana kadar hiç bir fedakârlığı esirgemeyen, hastalandığında başında durup gözünü kırpmayan, bir tek onun için hayatından vazgeçebilen, onun tokluğu için aç kalan, yaşlansa da hala çocukmuşlar gibi aklı onlarda kalıp tembihlerde bulunan, sırasında azarlanan, hor görülen, bazılarının da hayatları bir huzur evinde sonlanan, dünyaya yaratılmış en kutsal varlıklardır.

Çoğunun beklentileri yoktur evlatlarından. Söyleyemezler bir şeye özenseler bile. Kimi anneler de hediyeye boğulur, itibar görürler. Onların şansları vardır ve bundan dolayı  şükretmeleri gerektiği kanısındayım. Bizim mevzu ettiğimiz çileli ve şanssız anneler. Ben çok duydum oğlunun sömürdüğü, kapısına dayanıp üç kuruşunu da, şu veya bu ihtiyacı için istemeyi alışkanlık haline getirmiş evlatlar. Hayırlı evlat Allah'ın en büyük nimetidir kuluna. Kimileri çocuklarının gözleri önünde hırpalanırlar da hala anaların yürekleri kendileri için değil ama çocuklarının üzüleceğine yanar.  Kadınlık zordur. Her kadın her anne aynı değildir. Bizim bahsimizde geçen ve bu günün anlamı çerçevesinde övülmeye, elleri öpülmeye layık annelerdir. Öyle annelerdir ki onlar, gelinleri olan bir başkasının  evladına bile kıyamazlar. Annelik ölene kadar süren bir görevdir. Çocuklarımız için yaşarız.

Annesiz çocuklar... İşte yüreklerimizi burkan, içinden çıkamadığımız, derman olmayı düşünemediğimiz evlatlar. Kulaklarına değdiğinde böyle bir günün kutlandığı, o küçücük yüreklerinden neler geçer kim bilir? Onların bir şekilde bir aileye kavuşmalarını diliyorum.

Şehit anneleri...Yüreği yanık anneler. Onları saygıyla anıyor ve Allah'ın sonsuz sabrını onlardan esirgememesi için dua ediyorum.

ANNELER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN. EVLATLARIMIZ; ONLARA GEREKEN ÖZENİ GÖSTERMEK ZORUNDAYIZ. ZİRA HEM BİZİM YÜZÜMÜZ GÜLER HEM DE VATANIN... DEĞİL Mİ Kİ KADINIZ, MUTLAKA BİRBİRİMİZİ ANLARIZ...


Sevgilerimle    Ece Evren.





27 yorum:

  1. Öncelikle acısı büyük analara Allah'tan sabır dilerim. Evet, "kadınız; mutlaka birbirimizi anlarız." Yarın, anlaşılmak durumunda kalmadığımız bir dünyaya uyanmamız dileğiyle. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım.Anlaşılmaya ihtiyaç hissetmeyecek günlere.Zira beklentiye giriyor o da.Dilerim kendi gücümüzü aşan problemlerimiz olmaz.Sevgilerimle kızım :)

      Sil
  2. Ne güzel tercüman olmuşsunuz duygularımıza,
    özel günlerin her biri gitgide anlamını yitiriyor bende:(((günü anmak algılamak ve değer verme faslında kalıyorum kutlama kısmına dilim gitmiyor canım benim.
    yitirdikleri evlatlara rağmen dimdik duran ve bedeniyle ya da yüreğin de anneliği gerçek anlamda yaşayan tüm kadınlarımıza selam olsun.
    Sağlık ve güzellikler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Hatice.Annesiz çocuklar yaralanıyor bu günkü abartılardan.Çocuk söz konusu olunca, evlat sahibi olamayanlarda mahzunlaşıyorlar haliyle.İyisi mi sakinleşsek keşke.Zira yolunda gitmeyen çok şey var vatanımızda, sanki hiç etkilenmemiş gibiyiz.Şu kutlamalar beni de manen hep yormuştur.Güzel bir pazar günü diliyorum kardeşim.Sevgilerimle :)

      Sil
  3. Anneler gününüz kutlu olsun. Annelerin değeri ölçülemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevdicaan.Senin de kutlu olsun yavrum.Sevgilerimle :)

      Sil
  4. Anne; her yanım kir, pas içinde. Öyle muhtacım ki sevgine, merhametine. Şimdi çıksan karşıma, oğlumu kim üzmüş bu kadar diyerek gülümseyip sarılsan ve dursa zaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anne, minicikmişim sen bana meme verirken ,bir yandan da kulağım ağrıdığı için yanık, yanık ağlarmışım.O sadist babam işaret parmağını sivrileştirip kafana kerelerce vururmuş.Sonra babam, artık vicdan azabından mı, bizim önümüzde seni ve ağabeyimi ihtiyaç hissettikçe dövdüğünden mi bilmem, usturadan yardım istemiş. Ustura nihayetinde emri uygulamış.Yapmış yapmasına da dediğini, 5 çocuk ve bitap düşmüş seni bırakıp gitmiş en kolayından.Sonraları sen hep uyurdun annem.42 yaşında dul kalmıştın, kimi kadınların zirve yaptıkları yaşlarında.Çok dayanamadın anne.İki akıl hastası kardeşim seni patakladılar.Bir gün, sanki müjdeli bir haber verecekmiş gibi bana geldi kardeşim.Çok da mutlu bir evliliğim yoktu. 'Annem öldü!'dedi sadist gülüşüyle.Koştum anne, deli gibi koştum evine. Girdiğimde o sürekli uyuyup asla dinlenemediğin yatağında bir bacağın yana sarkmış, dudağının kenarından hatırı sayılır miktarda kan süzülmüş, öyle yatıyordun.Sen çok güzeldin anne, her anne gibi güzeldin.Seni yerine iade ettikten sonra tam onbeş gün ,ağaçlara bakıp bakıp hıçkırıklara boğuldum anne. İçim hala ağlar sana.Ben sana doyamadım anne.Rüyalarıma girip, yüzünü gösterdiğin de yok.Anne biliyor musun, biz sırf güzelsin diye seninle evlenen babamın , bir şekilde hayata tutunmaya çalışarak yaşayan mağdurlarıyız.Nur içinde uyu annem . Bütün vefat etmiş anneler gibi senin de mekanın cennet olsun.

      Sil
    2. Bu yorumu görene kadar tuttum kendimi. Ağlamamak için sıktım dişimi. "Annem" çok özledim seni. 19 yıl oldu sen gideli. 7 yaşında bıraktığın o savunmasız kız değilim şimdi. Daha sağlam basıyorum yere. Ama anne dedikçe birileri, tutamıyorum işte göz yaşlarımı. Yüreğine sağlık ablacım. Beni çoookkk derinlere götürdü bu yazın. İçimi dökmekten alamadım kendimi.

      Sil
    3. Bir tanem.Eğer fazla annelik hakkı verilseydi seni kucaklar, onun kokusunu alamasan da benden, onarmaya çalışırdım yaralı yerlerini.Bu yazının başında yazdığım şiirdeki kız çocuğu benim.Kendi duygularımı ancak kırk küsur sene sonra dökebildim satırlara.Anneni küçük yaşta kaybetmişsin.Başın sağ olsun kızım.Dilerim ömür boyu başka üzüntün olmaz.Allah'a emanetsin canım.Sevgiyle kucaklar öperim.

      Sil
  5. Anneler gününüz kutlu olsun Ece hanim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Derya'cığım.Senin de kutlu olsun, hep başarılı ve mutlu ol dilerim.Sevgilerimle :)

      Sil
  6. Canımmmm ellerinden defalarca öpüyorum. Anneler Gününüz kutlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biricik Tigris'im.Bugün gördüm canım.Bu yayına girmiyordum.Bu gün girince gördüm.Teşekkür ederim canım.Ben de senin o yumuk tatlı gözlerinden öperim :)

      Sil
  7. Anneler günün kutlu olsun değerli ablam :) Dile getirdiğin cümleler beni her zaman etkilemiştir. Yüzünden gülümseme hiç eksilmesin.Sevgilerimle güzel ablam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim kızım.Amin, inşallah hepimiz mutlu oluruz.Sevgiler canım :)

      Sil
  8. Teşekkürler Tigris'im.İyi ki varsın.Anneciğine saygı ve sevgilerimi, Anneler Günü'nü kutladığımı ilet canım.Sevgilerimle öpüyorum seni :)

    YanıtlaSil
  9. Anneler günün kutlu olsun Ece ablam <3 Ellerinden öperim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Açelya, senin ve anneciğinin de gününüz kutlu olsun güzel kızım.Sevgilerimle :)

      Sil
  10. Ne güzel ifade etmişsiniz.
    Anneler Günü'nüz kutlu olsun Ece Ablacığım. Öpüyorum sizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım.Ben de öpüyorum.Sevgilerimle :)

      Sil
  11. Anneler günün kutlu olsun güzel yüreklim önce ellerinden sonra gözlerinden öpüyorum seni iyi ki varsın.. (f)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kızım benim.Ben de senin manevi annen sayılırım.Yürekler hakiki sevenleri tanırlar.Teşekkür ederim.Sen de anneciğine onun Anneler Günü'nü kutladığımı söyle.Sarılıp öpüyorum seni canım benim.Sevgiler sana :)

      Sil
  12. Canım Ece Ablacığım anneler günün kutlu olsun. Ellerinden, yanaklarından sevgiyle öperim <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blana sevgili kızım.Çok teşekkür ederim .Ben de seni öpüyorum canım.Sevgilerimle :)

      Sil
  13. Merhabalar. Biraz gec de kalsam anneler gununuzu kutlamak istedim, nice guzel gunleriniz olsun. Bende saygilarimla ellerinizden oper, anneler gununuzu kutlarim. Benim anacigim artik yanimda degil, keske olsaydi da pamuk ellerini opseydim yazinizi cok duygulanarak okudum kaleminize saglik. Butun annelerin ellerinden opuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalaar, yine tatlı kızlarıma yeni bir aday.Annenin olmaması beni üzdü gerçekten.Allah mekanını cennet eylesin canım.Gözlerinden öpüyorum.Ece ablan.
      Bloğuna gidiyorum şimdi :)

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la