İyi Geceler ve İyi Bir Gelecek Türkiye'm...


Vatan Bayrak
Bayrağımız

İyi Geceler ve İyi Bir Gelecek Türkiye'm...

Her gün şehitler vermeye devam ediyoruz. Bu duruma gelmiş terörü durdurmak elbette zor. Emin olduğum tek şey bu durumun kolay kolay düzelmeyeceği. İkinci olarak artık insanların bazılarının diğerinin ölümünden pek etkilenmemeleri. Sanırım şu son senede olduğu kadar şehitlik bu kadar ucuz ve sanki ölümler bilinmez bir amacın uğruna alet olmamıştı. Epeydir her gün polis ve askerlerimiz şehit olmakta. Son derece üzgün olarak yazdığım bu yazıda bir şeyi daha itiraf etmeliyim ki, hayatım boyunca ve şu son on sene kadar başıma gelen hiç bir şey beni bu derece üzmemişti. Biz demokrasi ile mi yönetiliyoruz arkadaşlar? Ben politika falan anlamam ve iyi ki de anlamamış ve merak da etmemişim. Menfaatler için işleyen uygulamaya ben demokrasi diyemiyorum.

Ego öyle bir illettir ki, eğer iyice beslendiyse insanı her yaptığını hak etmiş sarhoşluğunda sabitler. Kocaman topluluklar kürsülerden karınca sürüsü gibi görünebilir. Onlar halk ise eğer demokrasinin tüm hürriyetlerinden  hak talep etmelidirler. Sizce haklarına saygı var mı? Hayır yok. Ürkek, korkak, kaderci insanlar gibi tepkisiz kaldık seyrediyoruz. Açıkçası kuyruğumuzı kurtarma derdine düştük. Bir senaryo var, spontan işler görünüşte. Biz hala vatanımız bu yüzyılın gerektirdiği gibi, daima ileri gitmeli diye düşünüyoruz. Ama yok. Anladığım kadarıyla yok. Hiç öyle değil. Lanet olası siyaset. Sadece çeşitli olabilen düşüncelerimizi o kutsal mecliste savunsunlar ve orta yolu bulup bize hizmet versinler diye seçtiğimiz milletvekillerini bazen seyrediyorum da, o milyar liralar harcanan, rahat çalışsınlar diye hayvan derileriyle döşenmiş koltuklara maalesef hiç layık değiller. O yana, bu yana kayıp bir lakayt  oturuşlar, anında  tepkiye hazır bakışlar ya da memleket meseleleri için yırtınırken biri, sanki vatanının halini bilmez gibi sırıtmalar, ciddiyetten eser olmayan. O duruşları bakışları okumak hiç zor değil.

Meydan tüm hırsların arenası olmuş. İdari sistemin her kurumu mutasyona uğramış. Zaten yapacağımız bir hamle ve sesimizin ulaşacağı bir merci yok. Söylenecek bir lisan yok. Halk iki ya da üç beş parçalara ayrılmış, birbirine düşman hale gelmiş, otobanlarda zincirleme kazaya her an hazır arabalar gibi sersemlemiş halde seyretmekte. Doğruluk, dürüstlük uzunca bir süredir kayıp. Hırs hükümdar olmuş.Allah'ın katından görünüşünün hoş olmadığı, sabrının fırsat gibi göründüğü ve gafletin zafer sanıldığı bir manzara. Aldanış tüm hızıyla cirit atıyor. Bunu kabul edelim. Kabul etmenin ise hiç bir yararı yok.

Hayatımda diyordum bana ve bizlere öğretilen etik değerlerin esamesi okunmuyor artık. Sanki şarampole geri geri yuvarlanan tekerleri parçalanmış arabalar gibiyiz. Biz geri vitesle gidelim dedik mi? Ben hatırlamıyorum. Ya siz? Biz vatanımızın gidişatı hakkında konuşma hakkına sahibiz. Siz geriye doğru hedef duydunuz mu hiç? Bildiğimiz, öğrendiğimiz tüm hedefler ileri odaklıdır. Geri kelimesi makbul bir kelime değildir zaten. Örnekler: "Geri git..." amiyane tabirle "Geri bas!" yanlışlıkla bir şey unutmuşsun evinde "Geri dönüp alalım." "Geri zekalı!" Geri kalmış ve bir sürü argo söylemlerde geçenleri de cabası. GERİ DİYE BİR YOL, ANCAK YOLCULUKTAN ÖZLEMLE SEVDİKLERİNE KAVUŞTURAN YOLCULUKTA DEĞER KAZANIR. Kafatası bile geriye zahmetle bakar ve tüm vücudun desteğine ihtiyaç duyar.

Onca şehit verdik. Allah aşkınıza sanki hiç bir şey olmamış gibi gündem hızından bir ödün verdi mi? Hayır. Bunca kahırlanan halkın üstelik beklenen minnet duygularıyla bu aldanışa teslim olması nasıl beklenir ki? Aklımıza ihanet mi edelim? Aptalı, riyakarı mı oynayalım? İyi ki, askere giden oğlum yok diye masum bir sevinçten bile günaha girebilme tehlikesi var. Allah'ı asla aklımızdan çıkarmayalım. Korkalım. Yetimlerin hakkından, şehitlerin dul kalmışlarının ahlarından, babaların, o duygularını rahatça paylaşamayan babaların vücutlarının saçtığı ilenmelerden korkalım. Artık "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez!" demeyi alışkanlık haline getirmeyelim. Hiç bir şey olmamış gibi normal yaşantıya hemen geçiş yapmayalım. Olumlama yapalım. Sürekli dua edelim ki dönüşü olmayacak yollarda sıra bize gelip etrafa seceresiz ve değersiz cesetler gibi savrulmayalım. Sıra bizde arkadaşlar. Kötülüğün iltiması, acıması ve vicdanı yoktur. Doğru kadar net aldanılmışlığı vardır.

KENDİMİZE GELELİM. BİZE EMANET EDİLEN VATANIMIZI ALLAH'A EMANET EDİYORUM. SİZ DE ÖYLE YAPIN LÜTFEN. İYİ GECELER TÜRKİYEM...

Hepinize huzurlu günler ve geceler diliyorum.

Ece Evren      





37 yorum:

  1. Birilerinin istekleri sevdası para aşkı sebebiyle koca ülke uçuruma gidiyor. Şehitleri konuşan yokki. Tabii ki oleceklermis ülke için. Bu kadar basit birileri için. Kendi evladı olmayınca yitip gidenler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdicann, nerede olursan ol ille de vatan aşkı.Seni çok iyi anlıyorum kızım.Ağlarsa anam ağlar.Ama artık analarla birlikte vatan ağlıyor.

      Sil
  2. Ah Ece Ablacım ne hallere geldik. Benim de içlerim acıyor:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim bir sebep yaratır Allah. Umudumuzu kesmeyelim canım kızım. Sevgilerimle:)

      Sil
  3. Kahrolan bir Ana,Vatan Sağolsun diyen bir Baba... Şehit haberleri mi artık isimleri bile okunmuyor sayı ile ifade ediliyor ablacım. Üzülen insan sayısı da bir hayli azaldı artık. azınlıktayız şehide üzülenler olarak

    YanıtlaSil
  4. Evet kardeşim.Bayağı azınlığız.Ama iman gücümüz yüksek.Haktan hukuktan yanayız.Allah dilerim daha fazlasına izin vermez.Yorum için teşekkürler .Sevgiler ...

    YanıtlaSil
  5. Allah'tan başka kime güvenebiliriz ki? Dost bildiklerimiz kardeş dediklerimiz arkadan vuruyor bizi mertçe savaşmıyorlar.Bu zamana kadar o bölgeye yapılmış hataların ilgisizliklerin cezasını çekiyoruz bence abla batıya verdikleri önemin yarısını oralara verselerdi ordaki çocuklar molotof yerine kalem tutardı o eller :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamiyle haklısın Emre, yanlış politikaların kurbanı olduk.O ihmal şimdi acısını çıkartıyor, fitil fitil burunlardan getirerek.

      Sil
  6. şarampole geri geri yuvarlanan tekerleri parçalanmış araba gibiyiz:(((
    Şu an Ülkemiz aynen bu durum da canım benim üzülmek ne kelime insanlıktan çıkıyorum sinirden hoş Ülke de kalmadı orta da sat sat :((
    ve yüzsüzlük de tüy dikme durumunu bile aştılar bizler önemsiyoruz kayıp giden evlatları ama onları oraya göreve yollayanlar ona da buldular bir kulp Ülke varlığımızın mühürüdür onlar dedi çıktı.
    En çok içimi acıtan küfür dahi etse hala alkışlamak için yerlere yapışan onca insanı görmek:((((
    Umudumu yitirmiyorum ama inş. özlediğimizi görebiliriz diye dua ediyorum:(

    YanıtlaSil
  7. Hiç bir şeye müdahale etme gücümüz olamadığına göre tutunacak tek dalımız Allah'ımız bugünlerin sonunu güzel yazmıştır dilerim.

    YanıtlaSil
  8. ben artık bu yüzden tv izlemiyorum, istediğim şeyleri internetten buluyorum. o kadar sinirim bozuluyor ki haberlere, siyaset oyunlarına, her gün çıkan şu oldu bu öldü, o satıldı, bu öldürüldü haberlerine... gerçekten hele ankarada yaşayınca o saldırılar, bombalar, sürekli sürekli olaylar, ülke gerçekten 15 yılda 150 yıl geriledi. millet hala avm lerde gezip kendini mutlu sanıyor, yaşamak bu sanıyor. gerizekalı bir toplum olduk çıktık işin kötüsü gerizekalı bir nesil yetişiyor. tabi sözüm meclisten dışarı, kimlerden bahsettiğim belli genelleme yapsam da.. hayat çok zor.. bu kış da benim için çok depresif geçti olaylar yüzünden, kızılay patlamasında fakülteden bir arkadaşımızı yitirdik, her gün metroya otobüse bindiğimz yerde bunun olması halk olarak bizi mahvetti. ama kimse bu duruma neden ve nasıl geldik diye ciddi düşünmüyor. her şey boş.. tek yapabildiğimiz oturup dua etmek bir an önce silkelensin şu ülke diye..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle kaybettiğin arkadaşın için başın sağolsun canım.Gerçekten o kadar üzülmüştüm ki,içim patlayacak gibi hissetmiştim.Allah sebep olanların cezalarını dilerim dünyada verir.Bizim durumumuz sanki travma geçirmişiz gibi.O avmlerde kendilerini kaybedenler eğer günün bir kaç dakikasında vatanımızın durumundan endişe duymuyorlarsa diyecek bir şeyimiz yok.Evet tek yürek olup dua etmekten başka çare yok görünüyor yavrum :(

      Sil
  9. o kadar elim kolum bağlı ve kendimi güçsüz hissediyorum ki.. hem müdahale gücü olup seyirci kalanlara öfkem artıyor hem bunları yapanlara nefretim artıyor hemde umudum tükeniyor :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı çaresizlikteyiz yavrum.Müdahale gücü olanlar gaflet içindeler.Sanırım o mevkilerde akıllar sükut ediyor. Sürekli içimiz isyanlarda.Allah dilerim gençlerin, çocukların hatırına vatanımızı bu dertten kurtarsın.

      Sil
  10. çoğunluğun duygularını dile getirmişsiniz herkesi iyileri Allah'a emanet kötüleri de Allah'a havale ediyorum deep sayesinde tanıdım sizi ona da teşekkürler sevgiler:)
    http://sadecenilgun.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da bugün sürpriz oldu.Seni tanıdığıma sevindim canım.Bloğuna geleceğim.Dualarımıza devam edelim. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Vatanımız heba olmasın.Sevgilerimle Nilgün...

      Sil
  11. Merhabalar.
    Her gün bir hilal uğruna üçer beşer toprağa verdiğimiz güneşlerimizden etkilenmemek ve hiç bir şey olmamış gibi davranmak bu necip millete yakışmaz. Ben yakıştıramıyorum. Ölenle ölünsün demiyorum, ama şöyle birazcık saygı da mı duyulmaz! Geride kalan yetimlere, dullara, ana ve babalara, onların acılarına birazcık ortak da mı olunmaz!

    Kahrolası bu terör örgütünün ülkemize verdiği zararın haddi hesabı yoktur. Bu güzel ülkemizin güzel evlatları bu terör belasına bir son vermek için canlarını hiçe sayarak, geride yetim çocuklar, dul eşler ve acılı ana babalar bırakarak toprağa düşüyorlar. Şehitlerimize rahmet dilerken, yakınlarının acılarını paylaşıyor ve onlara sabr-ı cemil niyaz ediyorum.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşüncelerinizde sonuna kadar haklısınız.Dualarınıza amin diyorum.Allah'a emanet olun.Saygılar.

      Sil
  12. Merhaba Deeptone sayesinde tanıdım sizi. Ve takibe aldım. Modayı severseniz bana da beklerim.
    www.nilgunozenaydin.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarın ilk işim bloğuna geleceğim canım.Modayı severim tabii. Sevgilerimle...

      Sil
  13. Yazacak şey bulamıyorum böylesi acılar karşısında. Tek "Nur içinde yatsınlar" diyebiliyoruz.

    İyi ki sizi izlemeye gelmişim.

    Çok selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamın başım üzerine.Hoş gelmişsin bloğuma.
      Allah yardımcımız olsun.Nur içinde yatsınlar.

      Sil
  14. son yazıma bir bakabilirmisin lütfen. bloglardan seçmeler 4 yazıma. bir de yorumlara amaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Depp kızım. Sevgilerimle:)

      Sil
  15. Politikacılar, siyaset yapanlar ne derse insanlar onu düşünüyor maalesef.
    Bu sayede bunca şehidin verildiği bir ortamda dahi tüm olanları normal karşılayabiliyorlar. Keşke biraz da hak, adalet ve insanlık üzerine düşünseler, sorgulasalar kendilerini ve tüm bu olanları.
    Bir yandan da dibindeki yardıma muhtaç komşusundan, eşinden, dostundan bihaber yaşayan, sokak çocuklarını görmezden gelen, hayvanlara eziyet eden insanlardan hiç görmedikleri kimselerle empati kurmalarını beklemek, onlar için endişelenmesini ummak boş geliyor.
    Ben artık haber falan da izlemiyorum zaten, dayanamıyorum, içim acıyor. Orada ölenlerin hayalleri, anneleri, babaları, kardeşleri, eşleri, çocukları... Tüm bunlar kimsenin umurunda değil. Daha mühim meseleler var nihayetinde... Akşamki maç mesela yada survivor... Bunlar varken şehitlerden kime ne ki Ece Abla, değil mi!?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Serhat, üzüntüye gelemediğim için ben de sonuna kadar seyredemiyorum haberleri aslında.Bir kimliksiz toplum olduk.Bizim gibi düşünenler çok olsa da, yapabileceğimiz ne var ki? sadece seyredip, duyup üzülüyoruz.Bu yaşıma kadar siyasetten pek bir şey anlamadım. Ailemin siyasi görüşüyle büyüdüm, ama hiç cazip değildi benim için.Epeydir dikkatle izliyorum. Gördüğüm ve anladığımın ise adı başka bir şey olmalı.Serkan oğlum, halkta birbirine güven kalmadı.Egoizm hakim oldu. acımakmış, empatiymiş, hayvanlar ve onlara eziyetmiş.İnsana acınmayan bir yerde hayvanları kim kaale alır ki.Vicdanlar körleşmiş. Akıllar şeytanlık peşinde.Vatanımızın doğusu savaş alanı.Elle tutulacak, takdir edilecek şey arıyorum yok.Gençler hele senin gibi ilkeli olanların hatırına Allah ülkemiz insanlarına hakikati görmeleri için bir sebep yaratsın diliyorum.İstanbul'a dönmedim daha. Seninle görüşmek için sabırsızım. Sağlıcakla kal Serhat. Sevgilerimle oğlum.

      Sil
  16. Sevgili Ece Hanım, hepimizin duygularını ifade etmişsiniz. Her gün canımız yanıyor her gün içimiz acıyor. Kendimi koyuyorum geride çocuklarıyla bir başlarına kalan annelerin yerine. Ne yapsınlar nerelere gidip kimlere anlatsınlar dertlerini. Ateş düştüğü yeri yakar. Çok zor günler geçiriyoruz. Allah herkesin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  17. Amin kardeşim.İnanın ben bu güne kadar, ki yaşım ileri, hayatımın hiç bir döneminde bu kadar üzülmemiştim vatanım için, bu kadar endişelenmemiştim. Şehitler ve yakınları.Onlara şu tek yaşam hakkımız olan dünya hayatı dar edildi.Ama üzülenler sadece bizleriz. Hiç bir şey olmamış gibi devam edilen, inatla hırsla gidilen yolu anlamak mümkün değil.Bu gün sitenize geldim okuyordum ki, bir dünya işi girdi araya.Şimdi niyetim size gelmek. Tanıdığıma sevindim.Paylaşımlarımızda görüşmek dileğiyle.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. Ece ablacım söyleseler inanmazdım şehit haberi almaya da alışacağınız zamanlar gelecek diye...Bu acının tarifi yok. Gerçekten de ateş düştüğü yeri yakıyor. Tamam bizlerde üzülüyoruz ama gündelik hayatımıza devam ediyoruz. Geçenlerde ufak bi geziye çıkmıştık. Adana otobanında şehit cenaze konboyuyla karşılaştık. Boğazımda bişeyler düğümlendi. Gözlerime yaşlar doldu. Bir ölüm sessizliğiyle götürülüyordu cenaze :( Önde cenaze aracı, arkasında sırayla ambulas, askeri makam aracı, dörtlüsü yanan 3 sivil araç. İçim parça parça oldu. Onu karşılayacak ananın, babanın, eşin, evladın yüreği ne oldu bilmem. Elimizden ancak dua etmek gelir. Çokca dua edeceğiz elimizden gelen bu. Öncelikle Allah askerimizi polisimizi kahpe kurşunlardan korusun, bedenlerine zırh oluştursun. Vatanımızda gözü olanların Allah ceazasını versin. Cenab-ı Allah vatanımızı tüm kötülüklerden korusun.Şu mübarek Cuma günü arşa çıkarmış dualar yaradan dualarımızı kabul etsin inşallah.
    Sevgi ve saygılarımla Ece ablacım...

    YanıtlaSil
  19. Mubarek cuma gününün yüzü suyu hürmetine Allah dualarını kabul etsin yavrum.Yüreğimin tüm hücreleriyle amin diyorum.
    Ateşler düşmeye, düştüğü yerler hala yanmaya devam ediyor.Allah'ın cezası terör hiç bu kadar meydanı boş bulmamıştı.Aramızda yüreği yangın yerine dönmüş, belki ölene dek,( zamanla yaşama dahil olsalar da) hiç unutmayacakları evlat, kardeş acıları ve yetimlerin hakları var.Baba haklarından edilmişlikleri var.Dur!dan, Yeter!den anlamaz, bunların manalarını unutmuş bir 'Gaflet içindekiler'var.Bizim ise sadece sığınıp, ona yalvaracak Allah'ımız var. Dilerim Allah o insanlara, tüm gerçeklerin sahibi olarak, vatanları yolunda canları gitmişlerin yakınlarına sonsuz sabırlar ihsan eder.İnşallah vatanımız layık olduğu huzura bir gün kavuşur.Sevgilerimle kızım.

    YanıtlaSil
  20. katılıyorum Ece ablacım ve insanların nasıl kandıklarına hala aklım ermiyor ellerimizde cep telefonları,bilgisayarlar,tabletler tüm evlerde var ve her evde bir kişide mutlaka internet veya evde internet var hergün açıp izlemek,okumak,dinlemek yerine sadece tv de olanları ve şunlar yapıldı böyle böyle oldu diye konuşanları anlamıyorum anlamakda istemiyorum.
    Belki çok büyük değilim ama akıl var mantık var diye düşünüyorum insanlar ceplerini düşünmemeli ne yazık ki tek düşündükleri çıkarları. Hepsi görünürde Allah diyo sonra kenarda yallah yallah yapıyorlar.
    İnşallah bir gün ülkemiz gözünü açar ve çok geç olmadan gerçekleri görürüz diye temenni ediyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel ifade etmişsin canım. Yaşlarınız küçük olsa da bu durumları anlıyor ve üzülüyorsunuz.Aslında endişeye düşürüldünüz.Eğitim sistemi malum.Hiç bir şey yolunda gitmiyor. Menfaat düşüncesi hakim.Allah kelamı öyle ulu orta, hele ki siyasetin içinde hiç geçmemeli.Din insanın kendisini bağlar.Müslümanlık ise çok kişinin teyit edeceği insanlık şartını getirir.Allah sonumuzu hayırlı kılsın yavrum.Sevgilerimle...

      Sil
  21. Ne haberleri izleyebiliyorum ne de yazıları okuyabiliyorum artık.Sonunun kötü olacağını biliyorum.Her gün alıştık kötü haberlere maalesef.
    Tek duam umarım bir gün huzur içinde yatabiliriz.Yarın ne olacak? kaygımız biter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim Ceyda kızım.Hepimizin arzusu bu yavrum.Sevgimle...

      Sil
  22. Gündem değişsin diye can veriyoruz can! Siyasi katiller, elbet bunun hesabını verecekler.

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la