Bir Güzellik, Bir Mim


BLOGGERLAR KAYNAŞIYOR...

Mim Etkinliği
Mim 
Kipss annesini unutmamış, mimlemiş beni. Ben de zevkle cevaplayacağım.

1- Elinizde sihirli bir değneğiniz olsa neyi veya neleri değiştirmek isterdiniz?

Hiç düşünmeden yazıyorum. Dünyayı ve beğenmediğim idare şekillerini.

2- Mesleğinizi değiştirseydiniz hangi meslek dalını seçerdiniz ?Veya ne olmak isterdiniz? 

Ev kadınlığı ve altmışımdan sonra deneme yazarlığı haricinde meslek sahibi olmadım. Ama  siyasete atılmayı hiç bu kadar istememiş, hatta aklımın ucundan geçirmemiştim. Hadi o biraz zor da, köşe yazarı olmak isterdim.

3-Bir gün boyunca aç kaldınız ( Ramazan'da olduğu gibi ) ilk ne yemek isterdiniz?

Önce mutlaka yarısı soğuk su içerdim kocaman bir bardakla. Sonra da tatlı yemek isterdim. Çok seviyorum tatlıyı.

4-Bir dalga olsaydınız nereye vururdunuz? 
Ha ha, ne güzel bir soru. Aksaray'a...

5-Issız bir adada yanınıza alacağınız 3 kişi?
Kızım, torunum, sevdiğim insan. Geçinirler miydi bilmem? Bu da onların sorunu :)
6-En çok görmek istediğiniz şehir veya ülke ? 

'İrlandalı kız'filminden o kadar etkilenmiştim ki .Onun için her sorulduğunda İrlanda derim.

7-Asla giymem dediğiniz renk hangisidir? Neden?

Beyaz beni üzer. Severim ama giymemeyi tercih ederim. Artık asla diyeceğim bir renk var ki, hiç giymem, o da siyah. İçimi daraltıyor.

8- Bayramda ne yapacaksınız? 

Üçümüz yani kızım torunum ben Milas Boğaziçi'nde yazlıktayız. Artık komşularla bayramlaşırız, kızlar da gezerler sanırım. Ben de yazar dururum :) Kedileri yalnız bırakamam. Üstelik gezmeyi de pek sevmiyorum. Ben bloggerlarla mutluyum.

9- Ölmeden önce yapılacaklar listesine ekleyeceğiniz 3 şey?

Allah herkese hayırlı ölümler nasip etsin, bir kavuşma beklentim var. Kitabım var iki tane yayınlanacak kısmet olur inşallah. Bir de doktorumdan kaçıyorum. Gitmem lazım.

10-Bir uçurumun kenarındasınız tam atlayacaksınız O an aklınıza bir şey geldi o gelen şey nedir ?

Zaten kararımı vermişimdir, hemen uygularım.

11-Yerde 50 TL bulsanız ne yaparsınız? 

Hayret kimse görmemiş, hem de bu devir ve bu anlayışta derim. Geçer giderim.

Sorular ilginçti. İlk aklıma gelenleri yazdım. Tigris'ime ve candan olduğuna kefil olacağım oğluma beni seçtiği için çok teşekkür ediyorum.

Herkes yaparsa çok sevinirim.

Sevgiler hepinize.   Slogan "Bu günün işini yarına bırakma, yarın belki olmayabilir" Kırdığın gönülle kalırsın. Onun için her işimi erteleyip yaptım.



Ece Evren     13.06.2016

53 yorum:

  1. Canımmmmmm nasıl da güzel cevaplar vermişsiniz. O içtenliğiniz yok mu işte beni size bağlayan. Bu arada mim soruları bana ait değil. Ama ben de geçen sene keyifle cevaplamıştım. Bugün nostaljik pazartesi günü ya ben de bir mimi yeniden yaşatayım istedim. Sevgiyle

    YanıtlaSil
  2. Harikasın ece annem 10. soruyu çok güzel cevap vermişsin.Hiç aklıma gelmedi ama en mantıklı cevap bu olmalıymış.Bayılıyorum bakış açına ece annem *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de öylesin ve çok sevimli olduğundan eminim.Canı, kanı sıcak insanları hissederim.Anne demen çok hoşuma gidiyor.Hep beraber mutlu yayınlar yapacağız.Hep mutlu ol canım.Sevgilerimle :)

      Sil
  3. Ece abla bende de kuzey irlanda takıntısı var. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim aynı yeri sevdiğimize.Ben o filmde kuzeyi mi, güneyi mi seyrettim çok hatırlamasam da sarp kayalar ve müthiş dalgalar vardı.Bakarsın bir zaman ünlü yazar olursak turla gideriz :)) Umut dünyası :)

      Sil
  4. Kızım benim.Ben nostaljik pazartesiye bakamadım.Şimmdi uçuyorum.Düşündüğüm gibi cevapladım.Son günlerde tanıştığımız erkek bloggerlar çok şirinler, çok sevdim onları.Sen de destek oluyorsun, çok mutlu oluyorum.Sevgiler kızıma :)

    YanıtlaSil
  5. Sorular gerçekten ilginç ama cevap vermesi keyifli gibi. Samimi cevapların daha da güzel hale getirmiş Ece abla, eline sağlık. İrlanda, İskoçya gibi yerleri ben de görmek istiyorum. Filmlerde ve fotoğraflarda gördüğüm kadarıyla çok hoş yerler, merak ettiriyor beni de. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de yapsana mimi Serhat vaktin olursa.Merak ederim neler yazarsın. Teşekkürler yorum için.Sevgilerimle iyi geceler :) Görüşmek dileğiyle.

      Sil
  6. Çok samimi cevaplar vermişsin ece abla sevgilerle. 😍😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, gelmiş kızım, Sema'cığım.Hassas duyarlı yavrum.Seni sık sık görmek istiyorum.Hiç bir sıkıntı geçmez değil.Nasihat değil bu sana ettiğim dua.Seni seviyorum canım :)

      Sil
    2. Teşekkür ederim Ece abla bundan sonra kendime bakacağım. 😀

      Sil
    3. Bak canım değerlisin, bunu hiç unutma.Sevgilerimle yavrum :)

      Sil
    4. Durum iyice leyla oldu bende okumuş ve yorum yaptığımı unutmuşum :)

      Sil
  7. yaa :D sorular da cevaplar da çok güzel. çok eğlendim okurken :D :D hele o son söz yok mu :D dalga olsam ben de ak saray a vururdum galiba :D :D elinize sağlık =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında tsunami olsaydınız da denebilirdi :)) Boşa gitmezdi vuruşlar.Son teknolojiyle yapılmış, nihayetinde kul yapısı derler ya, aynı öyle Duygun kızım.Çok teşekkürler canım :)

      Sil
  8. Ne diyeceğimi şaşırdım simdi ben . Hatta sok oldum Valla. Ben daha sizin blogunuza bakmistim 1 mimi 2 yerden allmişim.. Yok artiq . 😚 Sevinsem mi üzülsem mi biLemedim. Dün çok yoğundum daha blogları gezme sans im bile olma di tigris ablamınkisinide valla tesadüfen gördüm. Hemen değiştiriyor un Olayı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol oğlum.Seviyoruz biz seni :) Daha çok etkinlikler var sırada.Birimiz hepimiz için.Sevgilerimle :)

      Sil
  9. Keyifle, bir çırpıda okudum :)

    YanıtlaSil
  10. Sorular da cevaplar da çok güzel olmuş Ece ablacım. Zevkle okudum, tebessümle :) ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Emine kızım.Aslında herkes yapabilir.Sen de yapsana canım.Sevgiler kızıma :)

      Sil
  11. Ece ablacım samimiyetin mime de yanmış. Keşke sorular daha fazla olsaymış senin daha yakından tanıma fırsatı bulurdum. Bu arada doktor işleri ertelemeye gelmez sağlığına dikkat et ablacım. Sağlıkla kal, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birileri hazırlasın seve seve, her düşündüğümü aynen yazıyorum.Anlamışsın kızım.Doktora gideceğim canım.Sağol düşündüğün için.Sevgilerimle :)

      Sil
  12. Ece Ablacığım, bir süredir uğrayamadım sana. :( Bu aralar iş yerinde fazla mesai var, eve çok geç dönüyorum. Daha evvelden hazırladığım yazılarla bloğu devam ettirebiliyorum. Yazılarını görüyorum ama senin yazılarını sindire sindire okumayı seviyorum, o yüzden şu yoğunluğum bitsin kaçırdıklarımı öyle okuyacağım ablacığım. Ellerine sağlık, dalga olsam ben de aynını yapardım. Bir de İrlanda'yı çok merak ediyorum. Ellerinden öpüyorum Ece Ablam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin canım benim.Hiç gönül koymam , hayat telaşı bazen insanı istediği şeyleri yapmaktan engelliyor.İyi ol yeter ki kızım.Sarılıp öperim canım. Sevgilerimle

      Sil
  13. 3. soruya cevabım seninkiyle aynı Ece abla :) Tatlı hem leziz hemde beyni çalıştıran yiyecek olduğu için bende tatlıyı seçerdim. Bana göre mesleklerin en güzeli de yazmalı işler. Köşe yazarlığı gibi mesleklere hep imrenirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Mustafa tatlıyı çok severim ama şeker çıktı bende.Yememem lazım.Köşe yazarı olmayı çok isterim.Zamanla kim bilir.İyi geceler oğlum :)

      Sil
  14. Ne zamandır gelemedim buralara Ece annem kusura bakma. Uçurumdan atlamayla ilgili soruya verdiğiniz cevabı sevdim. Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun oğlum.Ben de sana gelemedim.Normal hayatta da bir takım işler oluyor.Uçurum iyiydi. :)) Ben de hiç düşünmeden cevapladım.Mim yapmak güzel, benim hoşuma gidiyor.Sevgilerimle Samet :)

      Sil
  15. Tatlı Ece Ablam ne güzel cevaplar vermişsin. İrlanda'yı ben de inanılmaz merak ediyorum buarada Milas planına da imrendim. Dün bana yorum yapmışsın "torunum da orada iyi eğlen" diyerek. Dua ettiğini söylemişsin aman esirgeme o temiz kalbinle dualarını benden. O yorumunu kaybettim o yüzden buraya gelip hem yazını okuyup hem yorum yapmak istedim :) Dünya güzeli yanaklarından kocaman kocaman öperim canım Ece Ablam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek'ciğim, Milas'a beklerim.Sen yeter ki gel canım.Dualarım seninle.Kendine iyi bak kızım.Ben de seni kucaklıyor çok öpüyorum .Sevgilerimle.Selametle dön yavrum :)

      Sil
  16. Sorular ilginçmiş gerçekten. Cevaplar da çok güzel. Benim de bir Norveç takıntım var nedense. Sevgiler ablam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Naz, hepimizin merak ettiğimiz yerler var.Allah nasip ederse niye olmasın?Sevgilerimle canım :)

      Sil
  17. Sorular ilginç. Cevapları okumak çok güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz.Sorular ilginçti evet canım.Cevaplarımı aynen düşündüğüm gibi verdim.Memnun oldum tanıştığımıza. Sevgilerimle :)

      Sil
  18. Ece ablacığım yine keyif alarak okudum ...
    Bilir misiniz babam çocukluğumuzdan beri bize o İrlandalı Kız filmini anlatır ... Kaç kere seyrettik bilmiyorum ama yine seyretmeli ... İngrad Bergman idi yanılmıyorsam ...
    Bir de onun ünlü Meşhum Ziyaret diye çevrilmiş bir filmi var ama bulamadık ...
    Keyfiniz huzurunuz ve sağlığınız yerinde olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, evet çok etkilendiğim filmdi .Günlerce tesirinden kurtulamamıştım.Babacığın da etkilenmiş demek ki :) Vikipedi'ye baktım ben de oyuncuları unutmuştum. Robert Mitchum, Trevor Howard, Sarah Miles ve John Mills oynamışlar.Ama tekrar seyredeceğim.O günlerdeki ruh halimi hatırlamak için.Sen de hep sağlıklı, huzurlu mutlu ol canım benim.Sevgilerimle kızım :)

      Sil
  19. Ece abla doktordan kaçma ya :) Sorular güzel, cevaplar keyifli olmuş. Umarım kitaplarını da raflarda görürüz de blogger ablamız var bu kitabı o yazdı deriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Oktay, inşallah tarzımı oturturum, yazmak çok keyifli ama daha çalışmam lazım.Sevindim gördüğüme seni.Mim soruları keyifliydi, cevaplarını yazarken acı bir haz duydum :)) Görüşmek üzere, sevgiler oğluma :)

      Sil
  20. Güzel yürekli ablam, keyifle okudum.Samimiyetine bayılıyorum. Sevgilerimle:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmm :) hoşgelmişsin.Gerçekten sevdim bu mimi, sanki içim bir rahatladı cevaplar bittiğinde.Teşekkürler yorum için .Sevgilerimle :)

      Sil
  21. Ece Abla çok tatlı olmuş bu Mim :D
    - Şimdiden iyi yolculuklar, bol keyifler :)
    - Dalgaya bayıldım
    - KİTAAAAAPLARI GÖRDÜMMMMM :D HEEEEY NE ZAMAN ÇIKIYORLAR? HEM DE 2 TANE Mİ!!!!!!
    - Ben de ev kuşuyum 40 yıl dursam niye çıkmadım der miyim bilemedim :)
    - Yazar olunmaz doğulur ablacım sen doğuştan yeteneklisin ;)

    Kocaman sevgiler dağınık kızından!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kızım.Eski yayıncımız error verdi.Onunla bağımızı kestik.Gece Kitaplığı'yla sözleşmemizi yaptık.Ama sanırım eylül gibi.Ben zaten elimle takdim etmek isterim sana.Övgü dolu güzel sözlerine teşekkürler.Çok mutlu ediyorsun ablanı.Sevgilerimle öpüyorum seni ve yavrunu kızım benim :)

      Sil
  22. Ece abla ıssız adada kesinlikle anlaşırlar hayattaki ortak noktaları en çok sevdikleri kişinin senin gibi biri olması çünkü :)))) bu arada düşündüm düşündüm durdum 50 tl bulsam alıp bir çocuğa mı verirdim yoksa direk geçip gidermiydim ayy bilemedim bir türlü bende :))) çok öpüyorum seni sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Issız adada zaten anlaşırdık.Sarılıp ağlaşırdık.İyi ki teker başımıza düşmedik buraya derdik :)) Ayrıca evet, benimle düştüklerine şükretsinler, onların koruyucuları olurdum.Ufukta bir helikopter görünene kadar onlara şiir okurdum.Ama hakiki hayatta okuyayım dinler misiniz? bir fikrinizi alayım diyorum.Arkamı dönünce kimse yok :) Zorla dinletirdim o zaman. Yaşasın eziyet :)) 50 Tl konusuna gelince kritik bir soruydu o. Alsan, fakir arasan zor, elinde kalabilir, o bence tuzak bir soru.En samimi cevabı Blog Yazarki kardeşim vermiş.Çok hoşuma gitti.Ben de öpüyorum canım kızım.Sevgilerimle :)

      Sil
  23. Ece abla 10. cevap çok iyi ya :)
    "Zaten karar vermişimdir, hemen uygularım"
    Uçurumdan atlamak çok zor benim içiin :) Güzel cevaplar olmuş, sevgiler benden ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay çok tatlısın canım benim.Gençken böyle marjinal değildim.Muti, akıllı her şeyi anlayan ama oldukça toleranslı, sessiz biriydim.Lakiiiin, hayat aşırıya kaçtı benim varlığımı huzursuz etmekte.Uçurumlar ilgimi çekmeye başladı.Soru da böyle ürkütücü olunca inadına atladım gitti :)) Ama ben asla tedbiri elden bırakmaz paraşütümü de sırtımdan çıkarmazdım.Öldürmeyen Allah öldürmüyor işte.Seni biraz güldürmek istedim.Sevgilerimle kızım :)

      Sil
  24. Ece Teyze sorular ve cevaplar bir şahane olmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol bir neşelendim onu cevaplarken sorma gitsin.En zevklisi de uçurum sorusuydu :))

      Sil
  25. Ece ablacığım bayıldım cevaplarına, o kadar samimi ve doğal olmuş ki ellerine sağlık :) Benimde favorim uçurum sorusunun cevabı oldu, ayrı bir şahane :)

    YanıtlaSil
  26. Akelaaa, hoş geldin canım.Sevindim seni görünce :) Sevmiştim mimi, zevkle de cevapladım. Eğer genç olsaydım bungee jumping hayalim olurdu, mutlaka yapmak isterdim.Şaka bir yana uçurumlara özel bir ilgim var :)) Yükseklik korkum yok da sevdiklerimi, sevdiğimi kaybetme korkum var, takas etmek isterdim.Sevgilerimle canım :)

    YanıtlaSil
  27. Çok güzel bir mim olmus. Yanitlarda kendimle büyük benzerlikler buldum :)

    YanıtlaSil
  28. Teşekkürler Derya, cevaplamak keyifliydi.Yine soru hazırlamakta yetenekli bir bloggerımız yapsa da neşelensek :) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la