Bir ve İlk Yenilgi


Hayal Kırıklığı
Hayal Kırıklığı

Bir ve İlk Yenilgi

Beni az çok tanımanızın güvencesiyle yazıyorum. Hayatım boyunca; insan ilişkilerinde gayet sevecen, anlayışlı ve fedakar olan ben, tüm bunlara rağmen kavuşma hayallerimi sanırım ertelemek durumundayım. Bunlar, sevdiğini söyleyen insana yetmiyorsa eğer, sık sık bahanelere sarılacak ve sizden süre isteyecektir. Tabuları mı buna nedendir, yoksa eşinden dostundan çok mu etkilenir bunlar sırdır. Siyasetçiler gibi konuşur, aklınız yetmez anlamaya, ya da anlamamış gibi yaparsınız. Zira ihtimali bile üzer sizi. Sürekli zaman ister.Ben köprülerimi atmadan kızımın gönlünü almadan gelemem der. Sanırsınız kızı iki yaşındadır. Kocamaan evli kadındır. Yetim kalacak gibi tasalanır.

Cesaretten eser yoktur adamda aslında, ama sonra öğrenirsiniz.
İki duble, bir eski sevgiliyi aramanın  taze heyecanı ,bir coşku ve bir müddet devam eden o güzel günler. Hatta alıştığı köleliğini bana devretmek ister ve "Bir enayi buldun kullan..."der. Ben ise kullanmanın k'sından haberdar değilimdir. O da ne demek derim ve hiç bir zaman kullanmam. Aramakla hata ettiğini söylemesi ise en yaralayan sözleridir. ÖZÜR DİLER, BEN İSE ÖZÜRÜ YOK, TELAFİSİ OLUR ANCAK DERİM...

Son kertedeyiz. Araya girmek ve bu adamı uyarmak isteyen yakınlarım var. Siz onca sene evliliğinizi gayet edeple götürüp, hastahanelerde eşinize hizmet verip başarıyorsunuz. Ardından ailemin tümünü  tanıyan adam bilmem kaçlarca sene sonra ortaya çıkıyor, zayıf anınıza rastlıyor. Ben hayatımın sonunu rezil etmesine izin vermem. Zararı bölüşmek zorundayız. Tüm bunları yaşarken , yeni bir yayına başlıyorum. Hayatımın hikayesini yazarak bir öykü yarışmasına katılmıştım. Yarın onu bölüm bölüm bloğuma geçiyorum. Sizlere yaşantımın mücadele ile geçtiğini söylemişimdir. Hatırlarsınız...Ama bu gerçek bir ibret hikayesidir. Maalesef yorumlara kapalı olacak. Zira cevaplayacak gücü bulamayabilirim. Olanlar hakkındaki düşüncelerim aynıdır, etkilerini yoğunlukla kötü dönemlerimizde hissederiz. Zamanın olduğunca onarması bir yana, unutulması mümkün olmayan bir olaylar zinciriydi.


Hepinize sevgilerimle.'Neysem Oyum' benim sloganım oldu artık.


Ece Evren

16 yorum:

  1. Üzüldüm inan :( yani ne diyeceğim bilemiyorum:( şunu diyeceğim mantığını, kendi kalbini dinle, en doğrusunu o söyleyecektir. Sevgiler, her şey gönlünce olsun....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun canım.Yapacak bir şey yok.Bir insanda hak anlayışı yoksa hiç bir şey kar etmez.Sağol kardeşim.Teşekkürler, inan teselli etti yazdıkların.

      Sil
  2. Yayınlarınızı bekleyeceğim. Umarım güzel gelişmeler okuruz <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dileğiniz için çok teşekkür ediyorum.Ben umudumu kesmedim zaten.Sevgilerimle :)

      Sil
  3. Güzel gelişmeleri bekliyoruz ECe ablacığım :(

    YanıtlaSil
  4. İnanıyorum ki olumsuz günlerin ardından yeni bir enerjiyle daha güzel günler başlayacaktır.
    Her şey gönlünüzce olsun.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili kardeşim, şu an umutlarımın canlanmasına vesile oldunuz. Sağolun.Bayramınızı geç de olsa kutluyor, eşinize ve size saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum.

      Sil
  5. şimdilik bilemedim ne diyeceğimi. ama demek ki üzüntüler yaşadınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili, pozitif ve tatlı kızım.Ben aslında seni inan gıpta ile seyrediyorum.Ben sanırım drama yazmayı seviyorum.Ama aranmama gerek yok, hepsi sahici ve ne yaparsam yapayım kendiliğinden oluyor.Özellikle böyle olsun diye ufacık bir çabam yok.Yalnız şu da var ki, kaderime boyun eğmem.Bana yapılan en ufak haksız bir durum ve hafife alınmayı hissettiğimde , hemen bir senarist oturur düşünce merkezime.Şu an o aşamadayım ve mutlaka bu oyun ise eğer, ben bu oyunu bozarım.Kimsenin geri dönecek hali kalmaz.Yazdıklarım ibrettir.Yalnız kadınların onur mücadelesi.Asla onarmadan bitirmem.Sevgiler şirin kızıma.

      Sil
  6. Ece Ablacım hakkında en hayırlısı neyse o olsun inşallah Çok mutlu olman dileğiyle öperim yanaklarından ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol yavrum.Tabii ki hayırlısı olsun.Dilerim herkes de ben de mutlu olurum.Sevgiler canım.

      Sil
  7. Hayırlısı ne güzel sözdür değil mi? Ve bence, olmasını çok istediğimiz bir şeyin, olduktan sonraki maddi manevi halimizin istediğimiz hal olduğundan emin olmamamızdır hayırlısı. Çoğumuz da hayırlısı derken pek samimi değilizdir. Yanına küçük de olsa isteğimizi sıkıştırıveririz. Oysa bizi Yaratan her halimizi, öncemizi, sonramızı bizden daha iyi bilmez mi? Tevekkeltü alâllah... ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emine daha okumadan yorumunu bu satırları yazıyorum.Ardından okuyacağım.Şöyle ki, senin ne düşündüğün ve nasıl yorum yaptığın benim için gerçekten önemli.Şimdi yorumunu okuyacağım ve yine yazacağım.
      Hayırlısı olsun derken çok da samimi olmayabiliriz.Zira egomuz olmasını ister.Biz bir ezber gibi söyleriz bazen.Yara açıkken acıtır.Bizim istediğimiz kadar çabuk iyileşmez, süresi vardır.Yukarıda dert yanan ben, gerçekten olmasını dilediğim bir şey, fakat senin dediğin gibi.Tevekkeltü alallah...

      Sil
  8. Canım benim geç oldu bel ki ama yeni okuyorum yazını bu aralar pek bloga girmedim dolaşamadım desem yeri içimden gelmiyor.
    Yaşadığınız her sıkıntı karşılığı ,hayat size mutlu günler borçlu eminim ödemeler başlar artık fazlasıyla hak ediyorsunuz. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hatice kardeşim. Ben umudumu yitirmem. Dilerim hepimiz ferah günler görürüz. Teşekkürler kardeşim. Her gecenin sabahı olur, dilerim düzelir bazı şeyler. Görememişim yorumunu, üzüldüm şimdi :( bazen arkadaşlar ilgilenirken belki içeri giriyor yorumlar ama benim haberim olmuyor. Sevgiler canım :)

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la