İnsan Halleri...

Dalıp Gitmek
Yalnız Kadın

İnsan Halleri                                                                                                                                           

Sıkılıp zaman zaman'' Kendi başıma kalıp tüm etkilerden  uzaklaşıp, düşünmeye, dinlenmeye ve hayatım hakkında kararlar almaya  ihtiyacım var...'' Bunu söyleyenlere hayranım. Bazı insanlar aciz oldukları konuları saklarlar. 
Bazıları ise, benim gibi hiç kaygı duymadan yazarlar. Zaten yardım isteği değildir bu. Bazı şeylerle başa çıkamamanın dikte edilmesidir hepsi o kadar.

Benim duygularım, o güzel duygularım yalnızken ortaya çıkıp bana sürpriz yapmadılar hiç. Hatta saklanıp yerlerine; karamsarlık, kuşku ve endişe içerenlerini yolladılar. Velhasıl içinde dinleneceğim, güvenine sığınabileceğim bana hizmet ve destek veren duygularım, tam da böyle zamanlarımda  yok olurlardı sanki. Kendim olmak nedir bilmem ben. Onu kaybetmeye başladığım zamanları tahminen  hatırlıyorum. Çocuktum daha. Bana yapılan karamsarlık vs. aşılarının hepsi tutmuştu. Büyüyüp, küçük bir anne olduğumda çok mutluydum ben... Kendimi ve çocuklarımı  tehlikelere karşı koruma güdüm, reflekslerim yerindeydi. Yanımda sevdiklerim olduğunda ben  kendi yanımdaydım hep. Ama yalnız kaldığım an, kendimi tehdit unsuru olarak görmem hiç gecikmiyordu. Anlaşıldığı üzere yalnızlık fobim vardı, hem de en güçlü ve zararlısından.

İlerleyen ve kızımın kendi hayatının sahibi olduğu dönemlerde ona çok ihtiyaç duydum. Doğruyu ve benim için hayırlı olanı düşünecek, karar seçeneklerimi destekleyecek bir 'İç Ben'im yoktu. Ancak beni sürekli denetliyor, irdelememe, için için tüketmeme ön veriyordu. Bununla mücadele kolay değildi. Acı olan ise, ben bununla savaşmayı istemiyordum sanki. O son kez kendisiyle,  babasına isyan ettiğinde vedalaşmıştı zaten.

Ama kalanı.
Kalanı bir destek aradı hep. Akıllı davrandı çoğunlukla, risk almadı, çocuklarına ve kendisine iyi davrandı. Kocasını sevdi...Usluydu gençken, fevkinde usluydu hatta. Zaman ve kader işledikçe derinlerdeki yara yüzeye doğru yol aldı. Kendi yanıma yanaşamıyordum yine. En olgun , en verimli dönemimde hayat üstüme iyiden iyiye gelmeye başlamıştı. Kendime acımaktansa kızmayı seçtim. Bu gurur kırıcı değildi zira. Artık kendimle anlaşmaya yavaş yavaş kapatmıştım yolları.

Hep böyle olmadı tabii. Zaman zaman kendi derdine mi düşüyordu ne? Hemen kaptırıyordum kendimi dünyaya. Biraz soluklanıyor ama hep teyakuzda kalıyordum. Nitekim içine çekince beni sorgulamalar başlıyordu, tıpkı babamın tarzı gibi. Zorum kendimleydi. Sona erdiğinde bitkin çıkıyordum içimden.

En zoru sessizliğe sığındığım zamanlardı. Benim anlayamadığımı, haliyle  kimse anlamadı. Zorunda da değillerdi. Tek kelime etmek zul gelirdi. İçimin beni tümden teslim aldığı zamanlar olsa gerekti. Sırtıma  bir yazı yapıştırasım gelirdi öyle zamanlarda. Üstünde ise herhalde şu yazardı:

SİZLERİ RAHATSIZ ETTİĞİNİN BİLİNCİNDE OLDUĞUM BU GEÇİCİ DURUM İÇİN ÜZGÜNÜM. AMA SAKIN BENİ YALNIZ BIRAKMAYIN!..

Kendinizi sevin dilerim ve yine dilerim ki, ben de bir gün inşallah kendimi severim.


Ece Evren     26.07.2016


26 yorum:

  1. kendi kendine yetemeyenler diye bir grup açsam milyonlara ulaşırız abla, yalnız değiliz :)

    YanıtlaSil
  2. Ece Ablam, her zaman yanında olduğumu bilmeni isterim. Sen sevilmeyecek insan değilsin değerli ablacım.Sevgilerimle güzel yürekli ablam:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Banu kızım.Yanımda olduğunu söylemen, aramızdak, mesafeleri yüreklerimizin aştığının ispatı.Ve yorumun çok mutlu etti beni.Sevgiler kızıma.

      Sil
  3. Atladigimiz bu galiba. Kendi kendini sevmek. Bu iç yolculuk yaptığınız yazılarınızı çok seviyorum. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumların benim için değerli Cem.Ben acaba bunda biraz aşırıya mı kaçıyorum endişesine düşüyordum oysa.Çok teşekkürler Cem.Sevgilerimle.

      Sil
  4. Mükemmeliyetçi tipler de kendinden hoşnut değildir.Halbuki mükemmel olmak zorunda değiliz.Ne kadar yapabiliyorsak o :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım teşhis bu.Her şeyi yapmak, başarmak, hatta yakınlarımın yükünü hafifletmek engelleyemediğim hallerim oldu hep.Ama bir meslek sahibi olsaydım sanırım bu kadar yara almazdım.Gücümün sınırını hep zorladım.Çok haklısın canım.Sevgimle :)

      Sil
  5. Yalnızlık allaha mahsus abla burda hep birlikte bi aileyiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aileyiz canım biliyorum ve mutluyum.Sevgimle kızım :)

      Sil
  6. ay kendini sev tabiii yaaa bi deeee bence daimi yalnızlık her şeyden güzel kiiii :) yalnzlık büyük huzur ve mutluluk yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat felsefene ve pozitif enerjine hayranım deeptone kızım.Bir an havamı değiştiriyorsun.Sevgiler canım :)

      Sil
  7. Ahhh Ece Ablam bakma sen kuyruğumuzu dik tutma çabalarımıza ben de zaman zaman kendime yetemiyorum . Güçlü görünme rolü oynuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlarım Tigris'im.İçlerde sıkışıp kalan ne duygularınız var kim bilir canım.

      Sil
  8. Yine çok güzel bir yazıyla çok önemli bir konuya değinmişsin Ece abla'cım :) Gerçekten sorgulanması gereken olgulardan biri yalnızlık, ya da ona duyulan korku... İnsanın gerçekten yaşaması ve kendisiyle yüzleşmesi gerekiyor sanırım bunu aşabilmek için. Yine de kolay değil elbet. Bu güzel ve düşündürücü yazı için çok teşekkürler; elinize sağlık :) Sevgilerle :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şevval kızım.Bu bloğu açtığımdan bu yana yazdıklarım tamamen yaşadıklarım ve düşündüğüm her şeyin kayıtları.Öyle olmaya da devam edecek.Bu nedenle aldığım yorumlar benim için çok önemli.Teşekkür ederim canım.Sevgilerimle :)

      Sil
  9. Ece ablacım, sen en zoru başarıyorsun aslında. Herkesin kendine bile itiraf edemediğini sen herkese itiraf ediyorsun. Öyle rahatsızlık falan ne kelime, zaten burada esas amaç birbirimize destek değilmi. Bazen bir yorum bazen, bir paylaşım. Sakın üzülme, güneş her akşam batsa da sabah yeniden doğuyor öyle değilmi. Ve biz her gece sabah doğacak güneşin umuduyla girmiyormuyuz yataklarımıza? Biz seni çok seviyoruz ki. Sen de bizi hep sev Tamam mı? =) ♥♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sizleri çok seviyorum canım.Umudum olduğunu bile kabul edemiyorum bazen.Ama sürekli olmayan haller.Şükürler olsun ki yalnız değilim.Evde kızım torunum, burada sizler varsınız.İyi ki varsınız canım.Sevgiyle kucaklıyorum seni :)

      Sil
  10. Yazını okuyunca aklıma çok sevdiğim bir şiir geldi Ece Ablacığım : "ben kendime çıkan bir yokuştum/yokuşun başında bir düşman vardı/onu vurmaya gittim, kendimle vuruştum (Özdemir Asaf). Bu şiir, bana hep kendimi hatırlatır. Aynı senin gibi, yanımdakiler için türlü çözüm bulurken, kendim için bir aspirin içmek aklıma gelmez. Kendisi için yaşayan insanlara hep hayran olmuşumdur. Yalnız değilsin ablacığım, biz kalabalığız aslında :) Ellerinden öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blana canım, kim bilir ne hallerimiz benzer birbirine.Ayrıca Özdemir Asaf, boşuna sevmiyoruz bu değerli şairleri.Kendimizden neler buluyoruz.Anlatmak istediklerimizi yazılı görmek bir teselli oluyor.Yalnız değiliz canım. Birbirimizi sevmemiz bundandır.Sevgimle canım :)

      Sil
  11. Yalnızlığın da güzel yanı var Ece Ablacığım, kalabalık içerisinde yalnız olmaktansa, gerçekten yalnız olmayı tercih ederim. Ve hepimiz sıklıkla bu durumu yaşıyoruz.

    Şu an için ise asla yalnız değilsiniz, sizi çok seviyorum Ece Ablacığım, hep varolun, biz hep yanınızdayız.
    SEvgilerle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili kızım.Bugün bir hareketlilik vardı evde.Senin yorumuna cevap yazamadım, içim içimi yedi.Başta yazdığın kalabalık içinde yalnız kalmaktansa , tabii ki hakikisi tercih nedenidir.Ben de seni seviyorum canım kızım.Yanımda olmanız çok mutlu ediyor beni.Allah izin verdiği sürece beraberiz kızım.Sevgiyle kucaklıyorum.

      Sil
  12. İyi ki burada yalnız değiliz Ece ablacım aile olduk, yüreğine sağlık :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Yeliz'im.Aileyiz tabii ki de, Ece ablanız sanırım nazlı biraz :) Teşekkürler içimi ısıtan yorumun için.Sevgiler kızım :)

      Sil
  13. Belki de hayatta yaptığın veya yapmak zorunda kaldığın fedakarlıkların bir sonucudur bu Ece Abla. Ama harika bir öz güvenin var bence ve kendini ne şekilde görüyorsan öyle anlatıyorsun bize, samimiyetle paylaşıyorsun yaşantını ve içindekileri. Bu herkesin yapabileceği türden bir iş değil. Ayrıca yalnız bırakmıyoruz seni buradayız. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel ifade etmişsin ve tahminlerin isabetli Serhat.Her şeyi anlatmam belki yanlış ama senin gibi medeni görüşler içimi rahatlatıyor.Sizleri zaten yanımda hissediyorum oğlum.Yorum için teşekkürler, sevgilerimle.

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la