#BloggerLife2 Mimi

Mimlenmek
Blogger Life 2 Mimi

Sevgili Emre Bektaş oğlum beni mimlemiş. Ona sevgilerimi sunarak soruları cevaplamaya başlayalım bakalıııım...

1-Blogger denilince aklınıza gelen 3 şey nedir?

Yazmayı konuşmaktan çok seven, bilgiyi paylaşmaktan, tecrübelerini aktarmaktan, yorum yapmaktan, tüm bunlardan mutluluk duyan bir yazma gönüllüsü ve bu tür de olsa iletişime açık  insan gelir aklıma önce. Bloggerı uçan gönüllü diye düşünürüm. Görmediği birine gönlünün kapılarını açan, bazen karşılıklı açıldığı için yakınlık zamana yayılan, bazen de insanlık hali birden kopan gönül bağları. Aslında içinde olduğumuz dünyanın, içten içe acıtanı olmayı istemeden de olsa becerir bir blogger. Bir hobiden öte, bilgi, hatıra, düşünce yazıları velhasıl bunların birikimine baş koymuş biridir blogger. Ama yazıları okunsun, değişik yorumlar gelsin ve değerlendirilmesi yapılsın ister. Her emeğin takdire ihtiyaç duyduğu gibi...Üç oldu sanırım:)

2- Her temadan (kişisel , gezi , kozmetik , kitap vs.) yazılarını en çok beğendiğiniz , okumaktan bıkmadığınız bloglardan örnek verin desem ? 

Ooooo uzun bir liste olur. Açık yürekli ve sözlü olduğumu bilirsiniz az çok. Yavrularım gönül vermişler, yazmış paylaşmışlar. Tabii ki tam bir gözlem yapmak için çok vakte ihtiyaç olur. Kozmetik, gezi, kişisel bloglar ve olmazsa olmaz o değerli kitap tanıtımları ve emek verip okuduklarını  özetleyip hazır bilgi halinde paylaşan evlatlarım. Hiç birinizi es geçmem. Hepinize başarılar dilerim. Yollarınız açık kaynaklarınız bol olsun:) Alçak gönüllülük şarttır benim düşünceme göre. Hiç birimiz kendimizi sıra dışı blogger olarak görme lüksüne sahip değiliz. Değil mi ki ilgi hoşumuza gidiyor, o zaman göstermeliyiz de.

3- Yeni blog yazmaya başlayan arkadaşlara verebileceğin öneriler neler? 

Öncelikle bol şans dilerim. Sonra; açmadan düşünülmesi tercih nedeni olsa da, diyelim ki ani bir heyecanla açtınız. Bu yeni gerçekleşen aktivite  hakkında bilgi edinmeleri, araştırıp blogları takip etmeleri, kalıcı olmasını istiyorlarsa azmin önemini kavramalıdırlar. Saygının sevgiden önce geldiğini, güzel bir dille, imla kurallarını hiçe saymadan ve  etik değerleri gözardı etmeden yazmaları  gerektiğini kabul etmeliler. Önce devam ettirmeye çalışmak için  sabrettiğinizi sandığınız bloglama, giderek tutkunuz olacaktır. Yararlı bir tutku. Belki sizi de benim gibi bir yığın boş düşüncelerden kurtarıp, üstelik kendinizi tanımanızı sağlayacaktır. Başladığınız gün miladınız olacak ve tarihinizi kaydetmeye başlayacaksınız. Çok değişik bilgileri okudukça 'Nasıl da kaçırmışım?'deyip, hayıflanacaksınız. Konuşmadan, görmeden sevecek , birdenbire kaybolan bir blogger için benim gibi gözyaşı dökenlerden biri olacaksınız. Yeni başlayanlara yeniden  şans ve faal bloggerlarımıza da başarılarının devamını diliyorum.
Geldik son soruyaaaa:)

4- Hangi ülkede yaşamak isterdin ? ya da en çok gitmek istediğin mekanları yazabilir misin ?
Türkiye'm canım vatanım. Burada yaşadım ve burada ölmek isterim. Haaa, gezmek için sorulursa İrlanda'yı görmek isterdim. İstanbul beni güzel ağırlayamadı, bu onun suçu değil. Çilekeş İstanbul'um, artık sende yaşamak istemiyorum. Başına gelenler, üstünde olanlar, hayatıma damgasını vurmuş olaylar, nedense hep İstanbul'da oldu. Milas'ın bir köyüne yakın bir sitedeyim. Sessizlik benim en çok ihtiyacım olan şey olduğu için burada yaşamak isterdim. Dilerim bu konuda herkes istediği, mutlu olduğu yerde yaşar.

Sorular az olduğu  halde konsantre olduklarını farkettim. Bu fırsatı bana verdiği için sevgili oğlum Emre Bektaş'a çok teşekkür ediyor, herkese sevgilerimle diyorum.


Ve... Hepiniz bu mime davetlisiniz.
Sevgi, huzur ve güzelliklerle dolu günler dileklerimle.



Ece Evren        08.08.2016


54 yorum:

  1. Ece ablam, içten samimi bir mim etkinliği olmuş :)) Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım sırf isim hafızamın yokluğundan seni yazamamıştım.Şimdi ekliyorum.Teşekküe ederim Banu'm.Sevgilerimle canım :)

      Sil
  2. Her zamanki gibi çok güzel anlatmışsın ece abla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım sağol.Seni de eklerim istersen canım :)

      Sil
  3. Ablacığım öyle güzel yazmışsın ki,benim kalemim o kadar kuvvetli değil.Sade blogunun yazarı arkadaşım da beni mimlemiş.Bakalım ne zaman yazacağım ve nasıl bir şey olacak?Ürküyorum sizin gibi güzel yazanları gördükçe :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ben seni yormamak için yazmadım adını.Aynı mim değilse derhal yazarım.Sen bize lazımsın.Yormak istemeyiz seni.Ama enerjin o kadar pozitif ki, yayıyorsun adeta.seni ürkütmez böyle şeyler.Sevgilerimle :)

      Sil
  4. Merhaba ablam. Mimi karşılıksız bırakmadığın ve hakkımdasarf ettiğin harika cümleler için çok teşekkür ederim. Harika cevaplar olmuş ve güzel yüreğinle en içten şekilde cevaplanmışher biri. Teşekkür ederim ablam. Sevgi ve saygılarımla :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki elim kanda olsa derler ya, öyle kolay yaptım ki, demek insan zevkle yapınca verimi de oluyor her yaptığının.Senin için söylediklerim gerçeğin ta kendisidir.Sevgilerimle oğlum :)

      Sil
  5. Ne kadar güzel cevaplamışsın soruları ablacım :) Bu kadar detaylı yazamam herhalde :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kübra seni de ekleyeyim mi canım? Detaylı olması gerekmez.Sevgiler kızım :)

      Sil
  6. Yeni blog yazmaya başlayanlara kendi tecrübelerinizi de katarak verdiğiniz tavsiyeler bir harika olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Semih, seni de ekliyorum.Düşüncelerini öğrenmek isterim. Sevgilerimle oğlum.

      Sil
  7. Bayılıyorum senin şu bizleri evine davet etmiş, karşılıklı oturmuş sohbet edermişiz gibi yazdığın yazılarına. Sen anlattın bende keyifle dinledim.
    Canım Ece ablam, sıkı sıkı sarılıyor ve kocaman öpüyorum seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biricik kızım.Bir gün sizi toplayacağım bu gidişle.Bu kadar hasret yeter :)) Ben de sana sarılıyor öpüyorum canım :)

      Sil
  8. MİMlendiğimi gördüm. Dün Tigris aynı MİM'e davet etmişti. Cevapladım. Sizin sayfanızda adımı görmek büyük mutluluktu.

    Güzel cevaplarınızla vakit hemen geçti. Yeni bloggerlara şans dileme inceliğinize bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili kardeşim, beğenmeniz beni mutlu etti.Sevgilerimle :)

      Sil
  9. Nasıl da içtensin sen! Keyifle okudum cevaplarını. En kısa zamanda davetine icabet edeceğim inşallah. Goccaman sevgiler Ece ablacım ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Emine'm, güzel bir şeymiş mim. Ben çok seviyorum artık.İlk başlarda anlayamıyordum.Ama artık zevkle katılıyorum.Sağol yorumun için canım. Sevgilerimle )

      Sil
  10. Ablacım eksik olma hiç buralardan, güzel mim olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Ebru'cuğum.Allah izin verdiği sürece buradayım canım.Sevgiler sana :)

      Sil
  11. Günaydın annem <3 bir kucak çiçekle geldim kalp kalp kalpp:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Kuğu'm.Ameliyat oldun diye seni yazmadım ama hemen yazarım.Aldım kalpleri güzel kızım.Sevgiyle öpüyorum canımı :)

      Sil
  12. Ablacım çok içten, samimi cevaplar olmuş, ben de geç olsa yaptım, unutmadigın için çok teşekkür ederim, sevgiler, saygılar,,,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım, hemen bakayım.Bugün yeni girdim nete.Sevgiler benden de Feno kızım :)

      Sil
  13. Ece ablammm nasıl güzel cevaplar vermişsin öyle. Sanki kitap sayfalarını çeviriyor ve kendimden bir şeyler buluyormuşcasına zevkle okudum. Uzun süredir ziyaretine gelemiyorum ama bu aralar yetişemiyorum hiçbir şeye. Sayfamda ki yorumlara bile eksik kaldım =( Aklımdasın en kısa zaman da gelip tüm paylaşımlarını okuyacağım yorumlar yapacağım 😊. Canım ablam beni de unutmamışsın çok teşekkür ederim. Sevilmek nasıl mutlu ediyor insanı hele de senin gibi değerli biri tarafından sevildiğini hissetmek tarif edilemez 💖. Ablacım en kısa sürede cevaplayacğım tabii bu kadar güzel kelimeler bulamazsam affına sığınırım artık. Tekrar teşekkür ederim kocaman sevgilerimle 😙💖💕💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kızım.Geliyorsun sen bana, hep de geldin.Ama her şeye yetişilmiyor, sakın sıkıntı etme gelemediğinde.Tabii de yazarım kızımı.Sevgilerimle kucaklıyor öpüyorum kızımı :)

      Sil
    2. Ece ablacım ben görevimi yerine getirdim ve mimi yaptım 😊. Beni mimledigin için çookk teşekkür ederim 😙🤗 💕💕

      Sil
  14. "Saygının, sevgiden önce geldiği..." İnsan bu yargının ne kadar önemli olduğunu zaman geçtikçe anlıyor :)
    Harika bir mim olmuş. Samimi ve de dopdolu. Sevgiler, saygılar... ;)

    YanıtlaSil
  15. Harika bir mim olmuş. Her blogcunun muhakkak okuması gerekir diye düşünüyorum. Bu harika mime beni de ekleme nezaketi göstermişsiniz. Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek Cem?Son hızla yola devam.Kişisel blogsun artık, seni gözümüzün önünden ayırmamamız gerekir.Cevaplarını merakla bekliyor olacağım.Sevgiler...

      Sil
  16. Ece ablacım yıne dolu dolu bır yazı olmus, yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Nihat, mutlu oldum beğenmene.Sevgilerimle oğlum :)

      Sil
  17. Çok hoş bir mim olmuş Ece teyzemm kalemine yüreğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım.Bakmaya geliyorum bloğuna.Sevgiler :)

      Sil
    2. Dideeeem, Senin profilin, profil adın her şey değişmiş be güzelim.Ben de diyorum bakalım kiminle tanışacağım.Seni listeye ekliyorum ve bu mimi yapmanı özellikle rica ediyorum.Son yazından sonra ben göremedim seni.Canım iyi olmana duacıyım.Çook öpüyorum kızımı.Ece annen :)

      Sil
  18. ece abla size bu irlanda merakı nerden geliyor, aynısı bende de var :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umut, dur senin de adını yazayım, beynim durgun isim konusunda.Sen de yaz, komik şeyler yazarsın, bir parça neşeleniriz :)) Şimdi sorunu cevaplayayım. İrlandalı Kız filmini izlemiştim bir tarihte.Soğuk görünümlü bir ülkeydi, o dalgalar kayalara nasıl vuruyordu, hayran olmuştum.Filmin konusuna da tabii.Hala diliyorum gitmeyi.Bakarsın olur, zira beklemediğim çok şeyin gerçek olduğunu görmeye başladım.
      İsmini listeme yazıyorum.Bak kardeşim, sonradan yazdı diye gönül koyma ne olur.Üzülürüm işte böyle ;(( Sevgilerimle Umut :)

      Sil
    2. Bende de bi belgeselden sonra başladı irlanda merakı :) aslında yazmasan iyiydi ama napalım yapcam artık. Mimleri pek iyi cevaplıyamıyorum ben.saygılsr

      Sil
  19. Ece abla Çok güzel Anlatım olmuş Yüreğine Kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım.Teşekkürler.Bol bol sevgilerimle :)

      Sil
  20. Güzel ve içten bir yazı okudum. Bence yaşama dair komik halleri yazabilirsin. Çok da güzel yazarsın. "BloggerLife"ı görünce muzipçe biraz da piç bir gülümseme ile: Blogger'ın da "life"ı çıkmış dedim. "BloggerLife" tabirini ilginç buldum :=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :):) Mustafaaa. Bloğumda geziyordum ben bu son yanıtı unutmuşum çook güldüm. Son cümleye yani.Çok yaşa sen e mi? :)

      Sil
  21. Ben bu mimi kaçırmışım. 'ara vermiştim ya 15 gün kadar' sanırım o sırada kaçırdım. O kadar keyifle okudum ki, ençok da mütevazi olma konusundaki fikirlerin hoşuma gitti, evet ya kimsenin bloğu ile yarış içinde değiliz ve A blog, B blog C blog hepsi emek verilmiş, hepsinin içeriği ayrı, hepimiz 9 aylığız:) beğenen okusun, beğenmeyen okumasın zaten:)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  22. Ah Müjde'ciğim iyi ki bu yayına yorum yapmışsın...Bir türlü yazıyı düzeltemiyorum. Şöyle tam olarak düzeltebilsem :( İnan yorgunluktan gözlerim perişan oldu.Görsellerimi silmiştim yanlışlıkla. Tamamen yenilemek zorunda kaldık. Mime gelince seni mimlememişsem, şimdi dönüp bakıcam, kendimi affetmem. Artık çok unutkan oldum canım. Çok sevmiştim ben bu mimi, cevap konusunda bilirsin hiç affetmem. Fark ettiğim şeyleri yazarım. Farkımız sadece isimlerimiz. Herkes elinden geldiğince bir şeyler yapıyor, emek veriyor. Ayrımcılığı hiç sevmem. Teşekkürler hemşehrim. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  23. Merhaba ben yeniyim blog dünyasında sanırım öğreneceğim çok şey var ve tanışmak isteyeceğim çok kişi olacak:) Cevaplarınız o kadar güzel ki yüreğinize ve kaleminize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünyamıza hoş geldin canım. Çok teşekkür ederim. Seni kucaklıyacağımızdan emin olabilirsin. Zamanla daha da seveceksin. Yazmak tutku gibi bir şey. Hemen takibime alacağım. Sevgiler sana da :)

      Sil
  24. Yanıtlar
    1. Hoş geldin kızım, sevindim. Güzel sorulardı. Ben de o gün bayağı hevesle cevaplamışım. Teşekkürler, sevgilerimle :)

      Sil
  25. Kimsenin beni gördüğü yok yahu, üvey evlat gibiyim bloggerda :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama seni daha yeni tanıdık Emre :) Bundan sonra mutlaka mimlerim seni :) Asla üvey evlat değilsin. Burada kişiler değişse de radyal temel var. Sen hepimize yorumlar yapmaya devam et. Kızlarım bilhassa çok duyarlıdır. Tanınacağına inan. Başarılar :)

      Sil
  26. Ece abla yüreğine sağlık çok içten bir yazı olmuş.Bu mim yazılarını hep okuyorum tam kavrayamadım açıkçası.Mimlenirsem nasıl yazarım diye düşünüyorum 😊 Zamanla bu da olur umarım 😊

    YanıtlaSil
  27. Saadet'ciğim, ilk mimde seni de mimleyeceğim. Arkadaşlar yaparsa ben yapıyorum. Eskiden anlayamıyordum ama iletişim ve birbirimizi tanımak konusunda çok faydalı olduğuna inanıyorum.Yardımlaşırız kardeşim 😊 Sevgiler canım 😊

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la