Bırakın Güven İçinde Yaşayalım!

Mutlu Olmak
İnsanlar


Bırakın Güven İçinde Yaşayalım! 


BOĞULUYORUM NEFES ALMAK HARAM GELİYOR DAYANAMIYORUM. BU DURUMDAYKEN BAŞKA BİR ŞEY DÜŞÜNMEK, YAZMAK VATANIMA İHANET GİBİ...TÜRKİYE'M SENİ SEVİYORUM, ATA'MI SEVİYORUM. DEMOKRASİNİN TEMİZİNİN VATANIMDA HÜKMÜNÜN SÜRMESİNİ DİLİYORUM. EĞER ÖLÜRSEM SIRF BU YÜZDEN, GÖZLERİM AÇIK KALSIN...


Dengemiz tamamen bozuldu farkında mısınız? Öncelikli  önemini yadsıyamayacağımız bir çok konuda birlik olmamız, en azından yakın düşüncelere sahip olmamız gerektiği halde, ne kadar farklı düşüncelere sahibiz... Irk, din, köken, hadi varsın   kırk çeşit olsun, hiç de bilgim yok, tarihçi değilim. Birlikte yaşadığımız vatanımızda; herkesten önce bizim hakkımız olan vatanımızda her ırktan olanların bile (istisnalar dışında) tam birlik içinde olmadığının farkında mısınız? Gözlerimizin kör, kulaklarımızın sağır olmasının daha hayırlı olacağını düşünüyor musunuz bugünlerde tıpkı benim gibi? Farkında olduğumuz şeylerin bile, net olması gerektiği halde,  az da olsa bir nüans farkı olduğunu anlayabiliyor muyuz?

Farklılıkların, zıtlıklar olarak  yer değiştirdiğinin, menfi  sonuçlarının olanca sabırsızlığıyla gösterime geçtiği ve  sonucu   tahmin etmekten korkup, bir mana veremediğimizin farkında mıyız? Bir menfaat savaşının içinde kaldığımızı, önce haklarımızı koruyacakları bilinciyle  seçmeyi bile beceremediğimiz, sonra boş vermişlik, görmezden gelmişliğimiz ve sonunda güçlünün neredeyse semaları kaplayan sesi yankılanınca susmak zorunda kaldığımızın bilincindeyiz değil mi?

Vatan kutsaldır.Vatan şaklabanlıkların, gövde gösterilerinin "Her yer benim" edasıyla sergileneceği yer değildir. Menfaat kaygısını barındırmaz, kirlenir. Göz yumuldukça artan, önü açıldıkça akan sel herkesi katar önüne.Vatan batar, biz batarız. El insaf! Ey müslümanız  diye geçinenler. Namazın alet ve gösteriş malzemesi olduğu günlerdeyiz. Sarhoşluğun içmeden de olduğunu kabul etmemiz gereken zamanlardayız. Müslümanlığın manasını daha kavrayamamışız. Namaz kılmaya, neredeyse imanın tercih  edilmesinin evlâ olduğu günlerdeyiz. Kötülük bulutlarının üstümüze, tesir gücü yüksek manevi bomba gibi yerleştirildiği halde , uyuşturulmuş  olarak niteliksiz seyircilerden başka  bir sıfat bulamadığım , hiç bir şekilde ifade edemediğim bizler, hiç bir çıkış yolumuz olmayan bir tarih diliminden geçiyoruz. Kaynağını hiç akıl edemediğim(iz) bir atalet içindeyiz.Gaflete ortak olduk. Cesaretin sökmediği, hele kişisel hiçbir uyarıda bulunamayacağımız, kobayları oynuyoruz.
Yanlış şu anda zaferinin Lale Devri'ne hazırlığını sürdürmekte. Size ve kendime soruyorum.

Mutlu muyuz? Bu kadar farklı düşünce, farklı tez, birbirine sosyal medyada, sokakta küfürler savuran, bir gram saygısı kalmamış bir millet değil miyiz?Senelerdir gayet güzel işleyen belediye hizmetleri dışında, huzurlu, mutlu, yarın endişesi olmayan bir ülke miyiz? Bırakalım her şeyin o devletler arası siyasetle anlatılabilen açıklamalarını, bize yakışan terbiye ile anlatmaya, anlamaya çalışalım. Niçin AB deki gibi kurallarımız yok? Zira biz çok bilmiş, kural tanımaz bir halk olduk çıktık. Rastgele yaşayan, her gün kamu dairelerinde hastanelerde bin bir sorunla boğuşan, aldığı ücretin hiçbir zaman yetmediği, mutsuz bir halkız. Müslümanlığın kullanıldığı, neredeyse Yaratan’ın sabrını yanlış anlayacak hale getirilmiş; olan aklı da sersemlemiş bir halkız. Biz şehitlerimiz çoğaldıkça kanıksamış, manevi değerlerini koruyamamış, seyretmeyi seven, her şeyi onaylayan, başı koparılmış yılan gibi kıvranan bir güruhuz. Teslim olduk. Birlikten doğabilecek cesur çocuklarını öldürmüş, saf kanımızın kimyasını bozmuş, kanların musluktan dökülür gibi akmasını da kanıksamış bir halkız. İlerdeki çağlarda "Bir varmış, bir yokmuş" la başlayan masallar gibi anlatıldığında başımızdan geçenler, dinleyecek çocuklarına zaten şimdiden gülmeyi unutturmuş bir milletiz.Yazıklar olsun bize.


Ece Evren   Bir 2016 Ağustos gününde...


12 yorum:

  1. Aynı hissediş hepimizde. Soluksuz kaldık...

    YanıtlaSil
  2. Utaniyorum kendimden niteliksiz ve sessiz bir seyirci oldugum icin. Gercekten yaziklar olsun bize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişisel algılamak üzer Uğur oğlum.Kuruyla yanan yaşlarız.

      Sil
  3. Ece Ablacığım o kadar haklısın ki!.. Bu millet ne hale geldi?! Bazen diyorum, bu insanlar nereden çıktılar, hep buradaydılar da bir yerlerde saklanıyorlar mıydı?! Bayramda Çanakkale'ye şehitlerimizi ziyarete gittik eşimle. Biz, toprağımızda can vermiş düşman askerlerini bile kendi evladımız olarak bağrına basmış bir millettik. Şimdi, sırf kendi gibi düşünmedi, aynı partiye oy vermedi diye, komşusunun cenazesine oh oldu diyen insanlarla doldu ortalık!😢 Ablacığım, inanamıyorum ama herkes birbirinin cenazesine oh çekip lanet okuyor. Benim kanım donuyor artık bu insanlıktan çıkmış güruh karşısında. Artık konuşmuyorum da, susuyorum. Kapanmış zihinlere bir şey anlatamayacağımı anladım ne yazık ki! Olan bu vatanın evlatlarına, bizlere oldu😔 Ellerinden öpüyorum ablacığım❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni anlaman mutlu etti.Zira yanlış anlamalar olabilir, zaten anlatmak istediğim de bu.Yaşa ve anlayışa ters gelme ihtimali olan bir ifade kullandım.Ama gerçek bu.
      Dilerim daha da dayanılmaz ve önünde durulamaz bir hal almaz gidişat.Sanki zoraki bir film seyrediyor gibiyim.Hakkımızda hayırlısı yavrum.Sevgiyle kucaklar öperim Blana kızım.

      Sil
  4. Hepimiz bu durumdan şikayetçiyiz. Çoğu yazılar bu konu üzerine dönüyor. Bence artık bu durumu ne kadar istemesek de kabullenmeliyiz. Ve buna göre yasamaliyiz. Otobüste bir yasliya yer vermeyen gençlere alismadik mi mesela? Yürek yakıcı ama ne yaparsın. Düzelmesini dört gözle bekleyecegiz. Ama duzelene kadar artik alismaliyiz gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından aptal değiliz, onu bilsinler.Yaşım itibariyle ben Türkiye'de hiç bir dönemde böyle Bizans oyunları görmedim.Ben alışmak istemiyorum.Değişmesi çok çok çetin olur dilerim.Kim bilir kaçlarca dua edenlerin dileklerine karışır inşallah duam.Sağol Cem.

      Sil
  5. Birlik, beraberlik içinde olmamız gerekirken malesef herşey kötüye doğru gidiyor :(( Sessiz izlerken, içim içimi yiyor. Masum canlara mı yanalım? ülkenin gidişatına mı ?
    Ablacım, canımın içi Rabbim vatanımızı, milletimizi, insanlarımızı korusun. Umarım daha kötü günlere gitmeyiz artık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavrum benim.Siz gençler için tüm endişem.Duaları, ki çok ediliyordur, Allah kabul eder dilerim.Filmlerin sonu genelde doğruyla biter, ya da ucu açık bırakılır.Tercih ve olması gereken, inancımıza göre doğrudur.Amin dualarına kızım.Sevgilerimle Banu'm:)

      Sil
  6. Merhaba ablam. Yazını büyükbir sabırla okudum ve her kelimesine hak verdim. Ne yazık ki insanlar,farkına varamıyor ablam. Yıllarca çoğu toplum din ile sürüklendi . Yaradan ile kul arasındaki bir hissiyat iken şimdilerde siyaset in oyuncağı. Allah bize düşünen insanlar nasip etsin. Düşünen ve araştıran. Yine çok başarılıbir yazı ablam . Yaz. Vazgeçme. Ama kendini yıpratma lütfen. Sevgiler ablam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili oğlum.Gerçekten beni tamamiyle anladığına kalıbımı basardım zaten.Sen adalet nedir, iman nedir, dünyada ve vatanımızda neler oluyor, nasıl insana iyi biri diyebiliriz?, tüm bunları anlayacak kapasiteye derin düşüncelere ve en güzel hasletlere sahip bir evlatsın.Yıpranmamaya çalışıyorum oğlum.Sevgilerimle Emre.Sen de yaz oğlum.Sevgilerim ve selamlarımla:)

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la