Maviden Hep Ürktüm Ben


Maviden Hep Ürktüm  Ben
Maviler


Maviden Hep Ürktüm  Ben

Birden, mavinin büyüsü çöküverdi üzerime...
"Hayırdır..." dedim, alışık değildim
Bir tek  asil siyahım hariç
Bütün renkleri ittirebilmiştim de
Maviyi uzaklaştıramadım işte.  

Madem gitmiyor, siyahla karıştırayım dedim
Bir garip oldu, kendisi olmaktan çıktı
Maviyi küstürmüştüm...
Ve işte o günden sonra
Ne utancımdan göklere bakabildim ve ne denizlere
Ne de onun ferahlığını  hiç  yaşayamadım.
Bilir misiniz?
Ben maviden hep utandım...



Kaçmak, en çok yakalanmaktır kendine. Ben de kaçtım, hücre hapsindeyim şimdi kendimin. Ama hala çıkıyor yetmese de sesim, eşlik ediyor son nefeslerim. En sorgulanmayacak mana şiirdedir. Ancak okunur. Şair zaten kendi baskısındayken yazması bir umuttur onun için.Umutlarımız hiç kırılmasın...



Ece Evren    04.08.2016

35 yorum:

  1. Gökten denize hep mavi. Korkmayın maviden. Nazar boncuğu bile mavi.

    Bugün ben de siyah beyaza vurgu yaptım. Renklendirdik buraları.

    Çok sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen bloğunuza uçuyorum.Milas'ta internet sıkıntısı çekiyorum.Kısıtlı olabiliyor kullanımlarım.Yazınızı okuyacağım.Sevgiler canım :)

      Sil
  2. Bir de mavi, siyahla karışmaz. Apayrıdır ikisi. Birisi gecedir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızıma sordum.Güzel Sanatlar resim mezunu.Aynı miktarda mavi ve siyah boyayı karıştırsak nasıl sonuç alırız dedim.Neden dedi.Keşke gün geceden ibaret olsaydı dedim.Güldü.Allahtan beni anlayan bir kızım var.

      Sil
  3. Ancak ulvi bir aşk, ve kocaman bir yürek birlikte yazmış olabilir bu şiiri...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Aytül kızım.Beni gururlandırdın canım.Sevgilerimle :)

      Sil
  4. Mavi özgürlüktür benim gözümde. Peki ya siyah; Aslında kötü renk olarak bilinir siyah ama bana göre beyazdan daha berraktır daha şeffaftır. O yüzden mavide uçup siyaha konarım hep. Düşüncelerim ise siyah bir ırmağa akar gider. Ta ki maviye kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kendime özgürlüğü yasaklamışım.Yorumlaştıkça, çok da düşünerek yazmadığım bir şiir bile, bana beni anlatabiliyor.Çok güzeldi yorumun Uğur.Teşekkürler oğlum :)

      Sil
  5. Şiiriniz çok güzeldi ,düşündürdü beni.
    Ruh halimize göre her renk bir başka güzel.
    Maviyi çok severim. En masum renk gibi gelir bana.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar kibar ve anlayışlı birisiniz ki, yorumlarınızı okuyunca sanki yumuşacık bir yastığa başımı koymuşum da siz beni teselli ediyorsunuz gibi hissediyorum.Renklere layık değilim gibi geliyor bana.Hırpaladım belki onları, her beni ferahlatmaya çalıştıklarında.Mesela ben her gün değişik renklerde bardaklardan su içerim.Hatta kızım sorar,bu gün hangi renk? diye beni anlar.Genelde turuncu severim.Bütün renkleri yaratan Allah'a şükrederim.Kendimi tanıyamıyorum bazen.Sizden ne güzel arkadaş olurdu kim bilir.Sevgi ve saygılarımla, esenlikler dilerim.Sizi seviyorum.

      Sil
  6. Mavi benim rengim :))) Baktıkça huzur bulurum mavilere.Ece ablam seviyorum seni :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Banu'm.Zaten doğrusu ve hissedilmesi gerekeni bu.Sanırım kendime hiç zaman ayıramadığım günlerimde, kaçamak bakışlarla ondan nasibimi almayı mutlaka denemişimdir diyorum.Hayatımda bundan böyle maviye şans vereceğim.Dilerim başarırım.Sevgiyle kucaklıyor öpüyorum seni ve evlatlarını:)Ben de seni seviyorum canım kızım.

      Sil
  7. Kaçtıkça kendimize yakalanıyoruz, ne güzel yazmışsın Ece Ablacığım. Şairler ve şiirler gerçekten de sorgulanmaz, sadece onlardan kendimize de pay çıkarır, dünyada birilerinin de bizim gibi hissettiğini anlarız. Yüreğine sağlık Ece Ablam, ellerinden öpüyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blana'm.Beni anlayan nadir kızlarımdansın.Ben bile neden ve birden bu şiiri yazdığıma anlam veremezken, yeniden okuduğumda içimde biriken, zamanını bekleyen duygularımın serzenişleriyle karşılaşıyorum.Yazdıktan sonra irdeliyorum..Bu benim kendimi keşfetmelerim bence.Bakalım bugün ne var birazdan geçeceğim şiirimde?
      Gündemden uzak durmaya çalışıyorum, zira dayanamıyorum.Sessiz kalmak zorluyor.Sağol canım.Sevgiyle kucaklıyor, gözlerinden öpüyorum kızım.

      Sil
  8. Mavi huzurdur be abla insan o renge bakarken sanki tüm iç kemiren duygulanırını temizleniyor gibi hisseder :) Yani bilmiyorum belki bende öyle oluyordur ama siyah kara delik gibi her şeyi içinde saklar, silmeye çalışırsın siyahın izi kalır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Huzur sizsiniz, maviyle bir bağ kurmuş ve bana onun güzelliğini anlatacak sizlersiniz.Huzuru yakalamak...Bunu o kadar istiyorum ki...Zira çok ihtiyacım var.Sevgiler kızıma:)

      Sil
  9. Blogunuzu tasarım ve içeriğini beğendiğim için takibe aldım ve yazınızı çok beğendim. Bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sokak Şairi...Çok sevindim beğenmene inan.Zaten sokaklar değil mi, mutlu, mutsuz üstünden türlü sevinç, ya da üzüntülerimizle arşınladığımız. Duvarlarına kocaman yazılarla içimizi döktüğümüz, hepimizi birbirimize ulaştırmak için döşenmiş, onlarsız olamayacağımız, türlü çeşitli değerini kabul ettiklerimiz kişileri, bir manada yaşatmak adına isimler verdiğimiz, bazen de isimleri onlara ağır gelen?Şimdi size geliyorum. Sağolun. Tanıştığımıza sevindim.Ece abla diye biri :)

      Sil
  10. Hep siyahtan korktum ama içimde maviden de kaçmışlıklarım var. Aslında yüzleşilmeli her rengiyle dünyanın kavrayabilmek için yaşamı . Ellerinize sağlık ❤︎

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siyah gençken giysilerimde sürekli kullandığım renkti.Sanırım hep kaçmak saklanmak istiyordum .Ama yaşım ilerledikçe karışık renkli giysilere döndüm.Sadece kışlık pardesü ve kaban gibi dış giysilerde bej favorimdi. Sanırım yaşamı kabullenmekle ilgili.Güzel bir bakış açısıydı.Ayrıca tanıştığımıza memnun oldum.Kısa zamanda ziyaret ederim sizi.Sevgilerimle.

      Sil
  11. Maviden neden kaçar insan? Tek renge bürünmek isteyebilir, yanar döner olmak istemeyebilir anlarım ama siyah inilmesi gereken en son durak değil midir?

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatım var sitemde.Tek Kişilik Kalabalık...Biz son duraktan başladık ailecek hayata.Özel bir savunmam yok siyah için.Ama dediğim gibi ona saklanmak istedim herhalde.Geceleri severim.Maviye direkt uzun süre bakamıyorum.Sanırım kendim çözemem bunu.Benden de sevgiler.

      Sil
  12. Renklerin en özgürü en ifade edilesi en bağımsız ruhlusu mavidir herhalde. Birçok güzel şair adamların şiirlerinin dizelerini de süslemiştir bu mavi edebiyat tarihi boyunca. Okurken mavinin hülyasına daldım gittim, ellerinize sağlık... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mavi dünyanın etrafını saran semaların, uçsuz bucaksız denizlere cömertçe sunduğu renk.Bence en kıymetli renk.Şiirimde maviye tepki gibi satırlar olsa da ilk defa maviyi işledim bir şiirimde.Bence ona seslenmem hayatımı değiştirmek istememden ileri geliyor.Ondan medet ummuşum sanki. Yorum için teşekkürler.Sağlıcakla kalın :)

      Sil
  13. Gece ile gündüzün de mavisi var ama çok başka. Acaba hangisinden korktun... Geceyi severim ben. Çok yol alınır gecelerde, âgâh olabilsek keşke. Sevgiler Ece ablacım ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum ki Emine'ciğim...Geceyi ben de çok severim.Huzur verir bana.Sevgiler canım.

      Sil
  14. Dingindir gecenin maviliği, tıpkı dalgasız bir demiz gibi.
    Örter herken her şeyi, süpürür gündüzün çalkantılı yorgunluğunu.
    Sanki kalabalığı götürür kendisiyle, tek bir tonun altına gömülür, söner gider zaman maviyle.
    Benim için böyledir mavi, sabahın ışıklarıyla başlar telaşına, geceyse son bulur bir masalmışçasına.
    Sükuneti bazen insan yeşilde, bazen turuncuda bulurmuş.
    Bence mavi, kendisini küstürdüğü için utansın ablacığım.
    Sen neden utanıyorsun ondan. Bırak, kavuşsun dalgalarına.
    Belki o dalgalarla götürür bu kez gönlüne konan hissiyatı.

    YanıtlaSil
  15. O nefis üslubunla, o rahatlatan anlatımınla, hoşgeldin River :) Özlemişim seni, yazı ve de yorumlarını.Maviyle yüzleşmem vardı.Ona pek şans vermemiştim.Ama belki en çok ona ihtiyacım vardı.Barıştık, kutladık birbirimizi.Sevgiler canım.Ayrıca sonsuz teşekkürler duygularıma eşlik ettiğin için.Ece ablan :)

    YanıtlaSil
  16. Ece anne biliyor musun? en çok Siyah ve Maviyi severim
    Bir de karadeniz müziklerini helede o müzikle gökyüzünde mavi denize bakıp siyah gökleri izlemek ahss :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana anne demişsin.İnan mutluluktan ağlattın beni canım kızım.Siyah ve mavi.Kim bilir neler kavuşturuyor ruhen bizleri tatlı kızım.Karadeniz.Gizemli deniz, hırçın, asi ama asil.Müziklerini ben de severim yavrum.Bir an önce şifa bulman dileklerim ve sevgilerimle öpüyorum kızımı :)

      Sil
  17. Mavi huzurun diğer adı. Bence senin en çok ihtiyacın olan renk mavi Ece ablacım.sakın korkma, saklanma, kaçma, maviden. Fırsat verirsen emin ol o sarar sarmalar seni. Gecenin sessizliğinde huzur var gibi görünse de, sabahın ilk ışıklarında ki o bakir mavinin huzuru bir başkadır. Bırak sarsın seni mavi, sarmalasın. En büyük huzuru onun kucağında bulursun. Milas'a Kucak dolusu kalp ve sevgi gönderiyorum. Kaleminin önün de saygıyla eğiliyorum. 💖💖💕💕💕💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Zehra kızım.Yine tüylerimi ayaklandıran, sıcaklığını buralardan hissettiğim pozitifliğin ve sen.Değiştiğimi hissediyorum inan.Hani bebek sıralar da ayakta durmaya çabalarken, onu kollar ama şans verirsin ya yürümeyi öğrenmesine, sizlere açtığım duygularımı anlıyor ve onları onarıyorsunuz. Maviyi seviyorum.Maviyi hayatıma katıyorum.Gençleri işte bu yüzden seviyorum.Ama sana olan sevgimi anlatamıyorum.Herkesin onayladığı bir sevgi sana duyulan,ama benim gözümde bambaşka değere sahipsin ve sevgim de öyle işte. Seni en güzel dileklerimle öpüyorum Zehra'cığım.Milas'tan sevgiler...

      Sil
  18. Kaçmayın artık maviden bırakın kucaklasın sizi ,en çok hakedenlerdensiniz .
    Siyah ve maviyi çok severim ayrı ayrı güzeldir. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Hatice, maviyle anlaştım.İnsanın sizler gibi tatlı arkadaşları olursa bence mutluluğu reddedemez.Sevgilerimle kardeşim :)

      Sil
  19. Mavi'yi görünce karşı koyamadım ben de mavi aşıklarındanım. Deniz, gökyüzü, bazen de çinilerdeki mavi renk. Mavi Jeans'i de ÇOK beğenirim, hay Allah araya reklam almış gibi olduk şimdi :D

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la