MİM Kore Fenomeni =Gözümü Korkutan Kitaplar...



Kültürlü Olmak
Kitaplar

MİM Kore Fenomeni =Gözümü Korkutan Kitaplar...

'Dağınık Anne' kızım beni mimlemiş 💆Mim Kore Fenomeni kızımın. Mutlaka tanıyanlar bilir. O bir kitap kurdudur.Yapacağım artık. Kaçış yok 💃 İlk kitap mimim olacak. Artık sepette ne varsa... Başlayalım bakalııım...


Teşekkürler Dağınık kızım.Belki biraz güleceksiniz ama bari mimle güldüreyim yüzünüzü 😆 Hep hüzün, hep acı nereye kadar? Ardından yine şiir geçeceğim bloğa.

Hava sıcaklığı aşırı yüksek. 39 derece.Başımda ıslak bir havlu.Haydi bismillah!

Hava Sıcaklığı
Termometre

1-Okuyamadığın bir kitap?

-Hangisini yazsam ki?


2- Zaman olmadığı için okuyamadığın bir kitap?


-Aslında insanın canı okumak istesin... Mutlaka zaman yaratır. Öyle bir durum yok yani 😉


3- Bir serinin devamı olduğu için okuyamadığın bir kitap?



-Seri olmasa da, Arthur Schopenhauer'in epeyce kitabını aldım. Felsefeye aşırı merakım vardı, şimdi vaktim de var. Zaten sayfa sayısı çok değilmiş aldıklarımın. Belki şansıma öyle oldu. Ya da aldıkça anlayacağım. Pesimist bir yazar. Düşüncelerine katılmamam elimde değil. Belki ben de kötümserim, ondan beğenmiş de olabilirim. Öyle ki, şu ana kadar üç kitabını okuyabildim. Yazma isteğimi körükledi sanki. Yazdıklarımı bloğumda paylaşmıyorum. Bitiremediğim kitabın adı 'Eristik Diyalektik'


Felsefe, Kitap, Okumak
Arthur Schopenhauer


4-Yeni çıkan fakat okuyamadığın bir kitap?

Sevgili 'Daha Mutlu Yaşam' Bloğunun sahibesi Yurdagül kızımın tavsiyesi  olan kitabım Kitap Yurdu'ndan geldi, daha okuyamadım.


Gelişim Kitabı
Gelişim Kitabı


5-Okuduğun kitabı beğenmediğin için, o yazardan okuyamadığın bir kitap?


Bir Dinozorun Anıları
Mina Urgan
Mina Urgan  'Bir Dinozorun Anıları'

Aman Yarabbim! Daha ablam yaşıyordu. Acayip kitap kurdu idi. Sinir olurdum. Onca işini yapardım, hâlâ durmadan "Şunu oku, bunu oku!" Aynı babama benzetiyordum ısrarcılığını. Zaten babama itiraz edemezdik ki... Ama ablama da tepki veremez, 'bu yaşta da hiç çekilmiyor' diye düşünürdüm. Okudum deyip kandırdıklarım oldu. Kadın bir türlü tatmin olmazdı. Hadi dedim kırmayayım
(kalıncaydı kitap  sanırım) başlayayım. 

Daha altmışıncı sayfada gözlerim fıldır fıldır dönmeye başladı. İtalya'da mıymış neymiş, bir papazdan bahsediyor (bu arada evlat kaybı yaşamış, buna rağmen inancı olmadığına üzülmüş olmalıyım) ve ardından ateist olduğunu yazıyordu. Tansiyon vertigomu tetiklemişti. Kitabı değil okumak, görmeye bile tahammül edemedim. On gün sonra ablama 'Kitap okurken hiç etkilenmez misin sen?dedim. "Yooo, Yemek yer gibi, su içer gibi..." Ben 😠aynen böyle tepki verdim. Benim okumaya çalıştığım eski baskıydı. Kitap ablamdaydı, ablamsa rahmetli oldu. O nedenle internetten çektim kitabın resmini.

6-Havanda olmadığın için okuyamadığın bir kitap?

Havamda olmadığım için neler kaçırdım kim bilir? Ama yakınlarım meraklılar, okutup okutup anlattırıyorum. Kitap özetleri çok hoşuma gidiyor. Her tarzdan okuyacak vaktim yok artık 😌

7-Çok büyük olduğu için okuyamadığın bir kitap?


Sefiller Victor Hugo
Sefiller 
Gençliğimi mahveden kitap.😟 Adı üstünde sefiller! Babama yakalanıp ''Ne kadarını okudun?" diye  sorar korkusuyla, evimizde işlerin içine gömülmüş pozu yaptığım bu kitabı sevmiyorum. Tamamen duygusal yani😴

8- Kapağını beğendiğin için aldığın ama kötü yorumlar okuduğun için okuyamadığın bir kitap?

Olayı aşmışız... Dış görünüşe hiç önem vermem. Sadece düşündüğümü yazıyorum :) Öyle bir durum olsaydı yorumları önemserdim tabii.

9-Okumaktan en çok çekindiğin kitap?

Okumaya çok meraklı olsaydım çekincem olmazdı. Her kitap okunasıdır. Ancak yazarın tarzını beğenmezsin, o zaman hiç bir kitabını zaten almazsın bile eline.

10-Uzun zamandır okunmayı bekleyen kitap?
Aslında ilgime göre olanlardan bir çok isim verebilirim. Ama aldım şuracıkta duruyor. Kafka'nın' Milena'ya Mektuplar' kitabı. Demek insan sevdiği ya da merakı olan kitapları okurmuş. Tabii eğitim sürecinde olanları kastetmiyorum.Onlara full destek...




Franz Kafka Milenka'ya Mektuplar
Franz Kafka
Benden ancak bu kadar kızlarım. Ben mim için iki kişi belirledim. Herkesin isteğine bırakıyorum.
Kitap yorumlarını çok ilgiyle okuduğum sevgili oğlum  SERHAT OCAK  ve  kitap kurdu CEM KAZAN kardeşim...

Ben de şiir atışması mimi düzenleyeceğim. Katılmazsanız kırılırım 😟

Hepinize sevgiler, güzel günler ve bol okumalar dilerim.


Ece Evren     26.08.2016       










31 yorum:

  1. Mim için çok teşekkürler. Gözünüzde kitap kurdu olarak görünmek çok güzel :) En yakın zamanda cevap gelecek :) Bir Dinozorun Anıları kitabını duymuştum. Ama sizden geçersiz bir not almış. Bu benim için soru işareti oldu. Hayatı Yeniden Keşfedin. Kitabın adı bile o kadar ilgi çekici ki. Kişisel gelişim kitaplarını seviyorum. Ve en son Milena'ya Mektuplar kitabı. Çok methediliyor. Ben, acaba yabancılar aşklarını nasıl kelimelere döküyorlar onu görmek için okuyacağım bu kitabı. Her soruya çok iyi ve yerinde cevaplar vermişsiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Cem.Biraz gülmece de olsun dedim :) Aslında ciddi bir konu.Ama kitap okumak, bunun için vakit ayırmak çok güzel, hem de dinlendiriyor vücudu.Milena'ya Mektupları ben de çok merak ediyorum.Teşekkürler yorum için.Kolay gelsin.Sevgiler kardeşim :)

      Sil
  2. Kalemine sağlık Ece teyzemm çok öpüyorum seni sevgiler.. (f)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Didemm, canım hoşgeldin.Teşekkürler kızım.Ben de seni çok öpüyorum.Allah'a emanetsin yavrum :)

      Sil
  3. Ece Ablacığım gülümsettin gerçekten :) Bir Dinazorun Anıları'ndan ben de nefret etmiştim. Hatırladım senden okuyunca. Ellerinden öpüyorum ablacığım. Tatildeydim bir süredir, geldim artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Blana'cığım.Dilerim yararını görürsün.Onca yorgunluktan sonra iyi gelmiştir inşallah :) Ben de sevgiyle öpüyorum seni kızım :)

      Sil
  4. Ablaaaaa.Hayatı yeniden keşfedin kitabını ben tavsiye etmiştim.Lütfen erteleme oku yaaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorummm.Yazacaktım tavsiyen olduğunu, sıcaktan uçup gitti :-? Tamam canım söz okuyacağım :)

      Sil
  5. Bir dinozorun anıları altını çizerek okuduğum bir kitaptı. Seveceğinizi umuyorum. Önce zamanlama yanlıştı belki.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamiyle haklısınız Makbule kardeşim.Zamanlamanın yanlış olduğu kesin.Sevgiler, selamlar :)

      Sil
  6. Sıkı kitaplar. Mina Urgan'ın dili çok akıcı. Bir Dinazor'un Anıları'nı okuyalı çoook oldu. Avrupa'da trenle yolculuklarını hiç unutman. Bu kitabında mıydı tam emin değilim gerçi. Sefilleri Fransızca'dan mı okuyorsunuz?

    Felsefeyle epeyce ilgilenmiştim. Lisedeyken . Bir sohbette bir felsefe hocasından "Üniversite ikidekileri cebinde çıkartır hatta ders anlatabilirsin" demişti. Hiç unutmam. Aristo, Sokrat, Platon ya da diğer adıyla Eflatun diye gitmiştim. Hatırlattınız. Güzel şeyler duyduğumu unutmuştum. Lisenin üzerinden de çok geçti. Unuttuğum ne çok şey vardır. Ama yaklaşım hatta yazılarımdaki disiplin hissettirir gibi geliyor bana. Nedir, ne var ne yok, ne olmalı sorularını atlamadan yazıyormuşum gibi geliyor yine. Ve biraz öyle oluyorsam bunlardandır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben maalesef rahat bir ev hanımı olamadığım için iyi bir kitap okuyucusu da değilim.Ama yakınlarımın sohbetlerine katılabildiğim o güzel günlerde ve babamın çok kültürlü biri olması hasebiyle kulak misafiri oldum hep.Üsttekilerin serilerinden haberdarım.İlk defa asla kıramayacağım bir kızımın mimi diye yaptım.Ne doluyum, ne de tam boş.
      Sizin hiç bir şeyi atlamadan yazma yeti ve donanımına sahip olduğunuza inancım tam.Keşke demiyorum zira kaderin önüne hiç kimse geçemedi daha.Ama eğer rahat bir hayatım olsaydı kitap okumayı, sadece meraklı olduğum konularda sınırlar ve hobi tadında tutardım yine.Yakınlarımdan çok ve çeşitli eserleri okuyup da, hayata dair en önemli şeyleri atladıklarına şahit olduklarım sebebiyle böyle yazdım.Canlı yaşamı seven ve değişik merakları olan biriyim.
      Çok teşekkürler yorumunuz için sevgilerimle :)

      Sil
  7. Keyifli bir mim olmuş ne kadar samimi anlatmışsınız :) En çok şurada etkilendim.. '' Her kitap okunasıdır '' :)

    Benim bloğumu da takibe alırsanız çok mutlu olurum, zira baya desteğe ihtiyacım var ^^

    Sevgiler :)

    www.lovviez.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Fatma kızım.O düşüncemi beğenmişsin, şimdi yeniden farkettim ki ayırım ancak zevklere göre yapılır.Yani sevdim ben de o ifadeyi şimdi bak :)
      Destek... Ne demek kızım.Tabii ki yeni başlarken blogda etraftan destek gerekir.Memnuniyetle.Teşekkürler yorum için.Başarılar dileklerimle :) Sevgiler :)

      Sil
  8. Güzel bir yazı dizisi olmuş Ece abla emeklerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Mayıs, mim aslında çok da güzel olmadı, senin güzel görüşün kızım.Teşekkürler.Sevgilerimle :)

      Sil
    2. Öyle düşünme Ece abla gayet iyi Kendin gibi ne eksik ne çok abartılı ben beğendim :)

      Sil
    3. Sağol Mayıs'ım, sana inanıyorum.Sevgiler canım :)

      Sil
  9. Samimi bir mim etkinliği olmuş.Bayıldım Ece ablam.Dediğin gibi her kitap okunası:) Seviliyorsun.Kucak dolusu sevgiler ablama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Banu kızım.Evet ben de sevdim o ifademi :) Sevgiler canım :)

      Sil
  10. Emeğine sağlık içten bir yazı olmuş hayatı yeniden keşfedin benimde okumayı düşündüğüm kitaplardan.Esen kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Evimin Güncesi.Sevgilerimle canım :)

      Sil
  11. emeğine, kalemine sağlık Ece ablam :) bu mimi çok zevkle okuyorum katılanlardan :) senin yorumlarını da severek gülerek okudum :) mina urgan'ın hiç kitabını okumadım ama dinazoru merak ediyordum aslında ama çok ağır buldum. Sefillere ben de bayılmamıştım, yorumuna güldüm :)
    sevgiler <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Duygun kızım :) Senin mimin de fevkaladeydi (h) Gülmen hoşuma gitti, hep mutlu ol kızım, sevgiler :)

      Sil
  12. Bu mimi senden okumak ayrı bir keyif verdi Ece Abla, eline sağlık. Beni de mimlediğin için teşekkür ederim ama yazmıştım zaten bende aynısını. :)
    Bu arada Milena'ya Mektuplar kitabını bende aldım dün, elimdeki biter bitmez başlamayı düşünüyorum, sonrasında da Dava kitabını okuyacağım, karşılıklı yorumlaşırız artık okuduktan sonra. :) Sevgiler, saygılar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afedersiiin, hatırladım şimdi.Beni yanıltan Dağınık kızımınkini okuyunca yeni zannetmemdendir.Ben Daha Mutlu Yaşam bloğunun sahibesi kızımın tavsiyesiyle edindiğim kitabı okuyorum şimdi.Yorumlaşırız Serhat oğlum .Selam ve sevgilerimle :)

      Sil
  13. Ne güzel yazmışsın Ece ablacım:) Sefiller yorumunla beni de güldürdün:) Bir fırsatını bulursam onu da okumak isterim. Milenaya mektuplar bende de okunacaklarda. Okunacak kitaplık dolusu kitap var bir de ben de birkaç kitabı aynı anda okuma hastalığı var. Okunacak çok kitap olduğundan bir kitabı bitirip yenisine başlayana kadar böyle daha iyi geliyor:)Dizi film tadında diyebiliriz;)

    YanıtlaSil
  14. Hep gül inşallah yavrum.Ben karamsar olmama rağmen etrafımı güldürmeyi seven biriyim.Zorum kendimle :) Ah o sefiller, gerçekten beni yormuştu, kitaptan çok babam :) Bir kaç kitabı aynı anda okumak her babayiğidin harcı değil.Ben de yapıyorum biliyormusun canım.Özleyeyim diye kitabı, hem de diğerine olan merakımı yenemiyorum.Keyifli okumalar canım.Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  15. Bloğumda ödüllü bir keşif etkinliği var ayrıca ufak bir hediyesi olan çekiliş sizi bekliyor sevgiler :)

    YanıtlaSil
  16. Teşekkürler canım. Hemen geliyorum. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  17. :D Ablacım güldürdün cidden :D Dinozor'un kapağı da nedense beni hep güldürür, yorumuna bayıldım :) beni de hiç çekemdi o kitap bak sen deyince diğerlerini de hatırladım, insanın aklına gelmiyor :D
    Sefillerde de çok güldürdün beni :D işe yumulmana bayıldım ahahha :D :)))
    Çok tatlı yapmışsın ablacım! O kıramadığın ve üşenmeyip mimini böyle güzel yaptığın kızın çooooook beğendi :D geç geldi ama sen biliyorsun beni ;)
    Bu mimde ben de çok zorlandım, Fenom unutmayıp mimlemişti beni saolsun :) sorular çeklişiyor ve bazen tekrar ama hatırlanmak en güzeli ;)))
    Sen de neşe katmışsın!

    ELİNE SAĞLIK!! Gece gece de gülümsedim sayende.
    Ablanı da andık, nur içinde yatsın ablacım...

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la