Şikayetname 9. Bl.

Şikayetname 9
Türkiye Bayrak   
Şikayetname 9. Bl.

En yandığım vatanımdı
Doğdum doğalı toprağımdı
Dört bir yanını cennet bildim
Şimdi şehit kokanımdı


Düşerken onca genç bedenler
Gözyaşları sele döndüler
Arkamızı dönüp gittik de
Mezarları bile ilendiler...


Ah vatanım. Anlamıyorum, ya da anlamak dahi istemiyorum. Belki de hepimiz anlamanın artık fayda etmeyeceğini anladık. Nereye gidiyoruz, yol haritamız nedir? Düşünmek? Elbette aklımız var ve düşünüyoruz, tartıyoruz. Olmuyor, olamaz net bir sonuç. Peki mutlu muyuz?Mutluyum demek egoistlik olur, daha terörün dumanları gökyüzüne ulaşıp, yağmurlarla düşerek yerlere gömülmeden. Biz mutluyduk; alttan çalışmalar hararetle sürerken, haddimizi biliriz millet olarak, çok sesli olduğumuz da söylenemez zaten kısılmış sesler, durdurulmuş nefesler hariç.Susmak, altındır derler ya ama şimdilerde çok değer kaybına uğradı. Susmak aymazlıktan da öte daha manası oturmamış, sözlüklerde olmayan bir kelime.Sanırım bu kelimeyi görmeye ve kullanmaya ömrüm yetmez.Hele layıkıyla zirve yapsın susmak.

Kolaydır başkasının canından vazgeçmek
Sıra canlarına gelmeden
Azrail'e kafa tutarsın, altından kalkamazsın
Hele ki evlat acısının...

Yırtar gökleri çığlığın da
Değmeye görsün zamansız ve anlaşılmaz ölüm
Rastgele bir gidişatta

Ola ki, menfaatine bir engel
Şükrü unutursun...
Tek fakir senmişsin gibi bu alemde.

Ya da, tek bir hakikat aklına
Kaçacak yer ararsın dünyada
Günahın yükü çöker de üstüne 
Ölüm herkese adildir, sen tasalanma...

Vatanım benim. Üstünde altmış küsur sene ve bilmem kaçlarca sayı nefes aldığım yurdum. Sanırım artık görmek istemiyorum üstünde olanları.Türediler elinde oyuncak mı oldun sen? Toprakların, havan, suyun hırslanıyor bilirim. Sen yağmurlarla sulanmak isterdin elbet, kan kusuyorsun dolmuşluğundan. Oysa nasıl kucakladın sen onca nesilleri, onca medeniyetleri, kocaman Osmanlı İmparatorluğu hüküm sürdü topraklarında. Sonra demokrasi geldi. Dünyaya ayak uydurmak gerekti. Geri geri gidilmezdi elbet. Düşmanlarımız vardı, zaten dünyanın çektiği hep hırs, doymazlık yüzünden değil miydi? İşte bizim de düşmanlarımız, düşmanlıkta birleştiler.Saldırdılar dört bir yandan. Ah vatanım, emzikli kadınlar bile yavrularından geçtiler de senden vazgeçmediler. Atatürk'üm vardı. Baş kumandanım. İnsandı. Vatanı için ne gerekiyorsa yaptı. Biz sürekli onu anarken istem dışı tüylerimiz neden dikenlendi ki? Ya da, İstiklal marşı çalınırken neden gözlerimiz yaşlarla doldu?

Vatan aşkı, Ata'ya saygı ve minnet duygusunu gerektirirdi. Neden Ata'ya bunca dil uzandı? Hani biz, bizim için canla başla çalışanlara önce vatanımız için, sonra hürriyetimiz için saygı duymalıydık? Nihayetinde bir insandı. Aşk insanı talan eder. Vatanını seven herkes vatan aşkını bilir. O da eğer içtiyse , nihayetinde peygamber değil ki. Bunlardan bahsederek yaptıklarını yadsıyamayız. Allah gibi hüküm veremeyiz. Dinimiz bize ölülerimize saygılı olmamızı telkin eder. Benim anlayamadığım , aslında nedenini düşünmek bile midemi bulandıran olası sebepler. Sonra bir uyuklama devrine girdik. Ama devletimize, hükumetlere güvenmek bizim hakkımızdı. Haklarımız bakidir. Vatanımın bağışıklık sistemi bozuldu. Şehitler çerez oldu. Normal karşılanır oldu, olmamalı olan her şey. Ben bir Osmanlı torunuyum. Ata'mı seviyor ve bunca seneler onun anısıyla yaşamaktan gurur duyuyorum. Ve son durak...Allah'ım, sen vatanımızda gelecek nesillerimizin rahat yaşamaları, ahde vefalı olarak ömür sürmelerini, tarihlerine saygılı ve saygıdeğer bireyler olarak vatanlarına hizmet etmelerini nasip eyle.Amin... Ne mutlu türküm diyene, çünkü ezelden beri türküm.



Hepinize sevgilerimle...



Ece Evren     
09.09.2016


14 yorum:

  1. Şu andaki Türkiye'yi o kadar iyi tasvir etmişsin ki, ekleyecek söz yok. Evet şehitler kanıksandı. Kimse tınmıyor:( sıra sıra tabutlar geliyor. Her gün Atatürk'e dil uzatmalar. Başlarına Atatürk kadar taş düşsün diyorum. Kalemine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım.Artık dayanamıyorum.Yazarak bir nebze ferahlayayım diyorum.Sevgiler Müjde.

      Sil
  2. O kadar güzel dile getirmişsin ki yüreği güzelimm , sözlerinin üzerine söyleyecek söz bulamadım , kalemine sağlık o güzel ellerinden öpüyorum seni sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımm.Didem'im benim.O güzel yüreğin... anlayan, takdir eden,asıl ben teşekkür ederim kızım benim.Seni seviyorum ve sarılıp öpüyorum Didem'im :)

      Sil
  3. Ortak üzüntümüz, yirmiliklerin şehit olmasının anlatılamayan kederini hepimiz adına ne içten anlatmışınız. Çok hisli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım, canımız vatanımız, şehitler evlatlarımız.Çok teşekkür ederim.

      Sil
  4. Dualarına yürekten katılıyorum ablacığım ve aminnnnn diyorum ...

    YanıtlaSil
  5. Ah ablacığım! Söylemek istedikçe ağzımıza tıkdıklarını o kadar güzel dile getirmişsin ki... Ağzına, yüreğine sağlık. Sen ne güzel bir insansın. Ne mutlu senin gibi anneye sahip evlatlara. Sonsuz sevgi ve saygılarımla ablacığım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler İlknur kızım.Sağol, sana da sevgiler canım :)

      Sil
  6. Çok değişik insanlar türedi Ece Abla, bilmeyen insanların aklını karıştırıyor, farklı şeylere inandırıyorlar. İyisiyle kötüsüyle, tarihimizi bilmemiz, sevmemiz, anlamamız lazım. Misal Atatürk'e acımasız eleştiriler yapanlar, bu konuda haddi aşanlar Osmanlı ile övünüyorlar. Ne yaman çelişki! Sanki o farklı mıydı? Hepimiz kadar Osmanlıydı, Selçuktu, Oğuzdu, yani Türk idi. Niye bu ayrım, bunca bölünme, kime yarıyor? diye sorgulamak ve gerçekçi cevaplar aramak lazım. Bizi tarihimizden, ceddimizden koparmaya çalışıyorlar, çünkü bunu başardıklarında tüm gücümüzü elimizden alacaklarını da biliyorlar. Bu vatanın bütünlüğünü, birliğini, sağlamlığını ancak böyle bozabilirler. Allah fırsat vermesin, herkesin bu vatanın ve bu vatan için yapılanların kıymetini layıkıyla idrak edebilmesini diliyorum. Yoksa daha çok canımız yanacak ve iş işten geçmiş olacak.

    YanıtlaSil
  7. Evet Serhat, çok değerli bir yorum bu. Dilerim bugün bizim gibi düşünenler, savunurken de yürekli olmak gerektiğini ve Türkiye'nin selameti için uyanık olmamızın zorunluluğunu, iş işten geçme pişmanlığının mirasını, bedelini çocuk ve gençlerin omuzlarına yıkmanın ağır günah olacağını anlarlar.

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la