Zamanın Yükü


Zamanın Yükü
Zaman
 Zamanın Yükü

Zaman girdabında
Felaketlerin tufanında
Ahir zaman durağında
Kulaç atamıyorum, dermansızım...
Nefessiz kaldım şaşkın ve umutsuz
Genç düşüncelerim sığmıyor yüreğime
Suskunluğumda tıkanıyorum

Avazlar zindanlarda tutsak şimdi
Bağıramayan insanlık dilsiz
Soysuz bir doymazlığın zamanları telefi
Yalınayak bir telaşın çaresizliğindeyiz
Bomba var sanki yüreklerde, gönüllü patlamak yolunda
Uyuşmuyor düşünceler doğasına ihanette
Vicdan hakimlerimiz dünden kayıplarda

Asalete danışın, sorarım var mı?
Gerekenlerin genlerinde?
İleri, ileri nidaları inler göklerde
Perde var, engelli, yıldızlar şahit
Zaman öcünü alacak belli gününde
Geçmiş hayli şaşkın, 
Özleyenlere gönülsüz, imkansızlığında...

Durun...

Ece Evren     18.09.2016

41 yorum:

  1. Kalemine, yüreğine sağlık ablacığım. Şiir'in yeri ayrıdır bende. Ancak yazma yeteneğim olduğu söylenemez, deniyorum :) Ben de tam hikayenin son bölümünü okuyordum. On parmağında on marifet senin için söylenmiş olmalı. Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlknur, şiiri gerçekten seviyorum. Hikayede ise atılımlarım yeni sayılır . Bakalım, zaman izin verirse kendimi, kendi içimde geliştirmek isteğindeyim. Teşekkürler yorum için. Seni görmek iyi geldi. Kalemine kuvvet. Yazmak en yararlı terapi. Sevgiler kızıma :)

      Sil
  2. Son zamanlarda çok insan kaybediyorum ve bu şiir bazılarını bana hatırlattı. Bende "Sessizliğim de boğuluyorum." Üstad.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğlum...Bazen yakınların kaybı dışında, kayıp kelimesi kazanç, ya da kurtulma manasını üstlenir. İnsanları tek kişinin gözü ve anlayışından değil, çoklarca kişinin değerlendirmesinin sonunda anlarız bazen.Senin sessizliğin ancak yeniliklere çıkarır seni. Aklın daima sana başarıyı, yükselmeyi getirsin. Sevgiyle gözlerinden öperim Samet oğlum.

      Sil
  3. Siir aslinda bana gore degildir hep yazmayi sevdim. Taa ki necip fazilin cile kitabini okuyana kadar.. Artik ayri bir ozenle okuyorum siirleri. Icindeki mesajlari anlamaya calisiyorum. Kalemine saglik ece ablacim. Masallah senden daha cok ogrenecegimiz seyler var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Şeyda :) Gerçekten o moda girdiğinde; hassaslaştığın konu o an ne ise, düşünceler hazır ola geçip, kelimelerini sunuyorlar ve sanki satırlarda yerini almak üzere sabırsızlanıyorlar adeta. Kayıt en güzel an. Bunu daha sık yaşamaya, sebebini de yazmayı çok sevmeme bağlıyorum :)

      Sil
  4. Müthiş! Yüreğine, kalemine sağlık. Çok teşekkürler....
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Müjde'm, değerlendirdiğin için asıl ben teşekkür ederim arkadaşım. Sağ ol :) Sevgimle :)

    YanıtlaSil
  6. Kalemine sağlık Ece Abla. Zaman hem ilaç hem de düşman gibi bizlere. Bir yandan yaraları sarmamıza yardım ediyor, diğer yandan tüketiyor bizi. İnsanoğlu ise hiç akıllanmıyor, ne çok "ahir zaman" gelip geçmiş tarihte, bir düşündüm de... İnsanlığın bittiği ne çok olay yaşanmış. Son iki şiirini okuduğumda bunları düşündüm, çok güzel dile getirmişsin yine. Bu arada yeni teman da çok ferah ve hoş görünüyor. Hayırlı olsun, güle güle kullan. Saygılar, sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serhat, şiirlerimi okuman beni gerçekten mutlu ediyor. Evet, ahir zamanlar geniş bir zaman dilimi benim düşünceme göre de. Ben gençliğimden beri duyarım. Haliyle gitgide yakınlaştığı ama zaman mevhumunun daha tam çözülemediği ve normali de bu olduğu için gizemini koruyup, hep yakınmış gibi korkusunu koruyacak bizdeki düşünce varlığında. Haliyle konu olacak nice hikayelerde, şiirlerde, alametleriyse bir bir gerçekleşecek dünya sahnesinde.
      Temamdan ben çok memnunum. Sanki beni içine çekiyor artık. Yeni bir defter almış talebe gibi heyecanlıyım Serhat. Yorum için teşekkürler, selam ve sevgiler hepinize oğlum :)

      Sil
  7. Zaman öcünü alacak :) Bence kimsenin ahı kimsede kalmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım. Zaman adildir. Bence de alacak :)

      Sil
  8. Yüreğine sağlık Ece Ablacığım... Her kelimende yine nice anlamlar buldum :) Vicdan tek kelimeymiş gibi görünse de ne kalabalık bir kavram dedim içimden. Ellerinden öpüyorum ablacığım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Blana'm. Yorumun çok güzeldi. Ben de seni öpüyorum kızım. Sevgiler sana :)

      Sil
  9. Zaman girdabında, tutsak olan avaz ve dilsiz. Geçmiş ise gelecekten korkar. Biz sadece zaman da bir yerlerde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanın içinde, kocaman uzayda, Evren'in bir boyutundayız. Boşlukta, yörüngemizde dönüp duruyoruz Uğur. Ama sürekli acılarla boğuşanlar, kaderleri değiştirilmek istenenler var. Sitemimiz bundandır :(

      Sil
    2. Hani bir kum tanesi örneği vardır ya. Bence dertlerde tasalarda kum tanesinden küçük olmalı. Biz kendimiz kum tanesiysek eğer. Acılarla boğuşmak yerine onlara alışığız zaten. Bırak dertlerimiz bizden ufak olsun(ufaltalım) ve ayağımızla ezelim. Allah bizlere taşıyamayacağımız yük vermez.

      Sil
  10. Kaleminize sağlık. Çok güzel satırlar bunlar.

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık Ece Abla,zaman herkese farklı akıyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman bizim için; iyiye, güzele, barış ve kardeşliğe dönüş için fırsat veriyor sürekli. Bu değerlerde birleşme bilincini canlandırmak gerek. Tek tekten ziyade, birlikte faal olmalı içinde. Yorum için teşekkürler kızım :)

      Sil
  12. Ece ablacım, güzel gönlünden dökülen dizeler bu kadar dile gelebilir.Şiirlerini okumaktan böylesi haz duyduğum birkaç şairdensin sen.Sevgilerimle ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aytül kızım, gurur duydum, sevindim. Yazdıklarım zaman geçtikçe hakikaten değişti, bunu hissediyorum. İnsan yüreğini adadığı konuda, biraz da yetenekliyse eğer zaten dökülüyor kelimeler. Çok teşekkür ederim canım. Sevgimle :)

      Sil
  13. Kalemine sağlık abla, yine derin düşüncelere daldım okurken, çok güzeldi 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin kızım :) Senin yorumun yolumun doğru olduğunu düşündürdü bana.Sevgimle :)

      Sil
  14. Yüreğinize, kaleminize sağlık Ece Hanım. Günümüz, endişelerimiz hepsi var mısralarınızda.. Okurken gözümde canlandı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Gökçe, resimdeki aydınlık yüzünden kalbini hissedebiliyorum. İlgine ve yorumuna binlerce teşekkürler. Sevgi ve mutluluk dileklerimle :)

      Sil
  15. Zaman kavramıyla ilgili ne zaman düşüncelere dalsam, kendimi hayrete düşmüş, dahası korkmuş buluyorum. Zaman çok hızlı geçiyor deyip duruyoruz fakat omuzlarımıza yüklediklerinin, biz de bıraktıklarının farkında olamıyoruz çoğu zaman. Buna rağmen yine zaman her şeyin ilacı oluyor :') Kaleminize sağlık :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Gözde, düşüncelerini paylaşman beni mutlu etti. Evet zaman çok ilginç bir kavram. Uzun uzun düşünürüm ben, ama sadece izin verildiği kadarını anlayabilirim. Zamanın bize ve yurdumuza güzellikleri getirmesi dileğim ve sevgilerimle :)

      Sil
  16. Ece abla geç geldim. :) Hayırlı olsun Çok güzel olmuş Blogun Ba yıll dımmm Görsellerine Şiirin ise 10 numara 5 yıldız olmuş zaman tokat gibi cevabını verir ablacım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tatlısın. Cevaplarımı veriyorum evet :) Bloğu bir oğlum düzenledi, sağ olsun. Yeni defter almış çalışkan çocuklar gibiyim. Düzenlemelerim sürüyor Mayıs kızım. Zevkle çalışıyorum yazı geçemedim kaç gündür, hazırlanıyorum. Sevindim beğenmene. Neşelendim yorumunu okuyunca. Sevgiler :)

      Sil
  17. Ahir zaman durağında
    Kulaç atamıyorum, dermansızım...

    şu dize beni anlatıyor... yine şahane yine duygu ve anlam dolu bir şiir. yüreğin dert görmesin ablam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Duygun'cuğum. Ne mutlu bana canım. Öyle seviniyorum ki kendinizden bir şeyler bulmanıza :) Devam o zaman... beni yüreklendiriyorsunuz. Sevgiler kızıma :)

      Sil
  18. Ece ablacım bayadır yoğundum, gerçi hâlâ öyleyim. Blogları gezeyim dedim. Yeni tasarım ne güzel olmuş. Benimki mobile pek uyumlu değilmiş, aklımı kurcalıyor değiştirmek, bakalım ne zaman. Çok beğendim blogunu. Şiir mi? O zaten güzel :) Sevgiler goccaman ❤

    YanıtlaSil
  19. Güne seninle uyanmak güzeldi Emine'ciğim. Blog bakımda, hala sürüyor. Ben yapamıyorum. Yardım aldım. Sağ ol beğenmene sevindim. Ben tüm görselleri bir tıkla silmişim, nasıl becerdiysem :) Seni merak etmiştim kızım. Sevindim görünce. Öpüyorum seni canım :)

    YanıtlaSil
  20. şiirinizin en beğendiğim yeri

    Avazlar zindanlarda tutsak şimdi
    Bağıramayan insanlık dilsiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sevdim orayı, aklıma düşer düşmez yazdım :)

      Sil
  21. bi zamansız olabilseeek :)

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la