Sevginin Galibiyeti...

Barışın Simgesi
Güvercinler    

Sevginin Galibiyeti...

Herkese Günaydın

Bu sabah her sabahın aksine mutlu uyandım. Genellikle biraz karamsar olduğumu inkar etmenin faydası yok. Sizlere hep samimi ve içten oldum. İnsanlarla aramdaki hukukta ise kendimi üzmek bana en kolay gelendir. Şu alemde belki iki senedir akrabalarım, kardeşlerim gibi hissettim hep sizi. Anlayan çok kişi olduğuna inanıyorum. Ama anlamakta zorlananları da insan sevgisinin ne olduğunu kavradığım için anlamaya çalışmayı yeğliyorum. İnsanız ve kusurlarımızla varız. Hiç birimizin bir diğerine üstünlüğümüz yok, zira yaşamın şartlarına göre şekilleniyor ruhsal durumlarımız ve sergilediğimiz haller. En büyük şansımız ne biliyor musunuz bloggerlar olarak? Daha Mutlu Yaşam bloğunun sahibesi Yurdagül kızım. Bir danışmanımız var. Her sorunumuzda bizi rahatlatacak olan çözümleri uzman olarak bizimle cömertçe paylaşan ve sıkıntılarımızda yol gösterici. Bir çok insanların ruh hallerinden doğan anlaşmazlıklarda aslında tek yolu bildiğimiz ama şu veya bu nedenle ihmal etme ihtimalimizde, yapılabilecek girişimlerin ne olduğunun tüyolarını veren, bilgilerini yazıya geçirir ve bizlere sunarken karikatürlerle daha cazip hale getirip orta yolu düşünmemizi sağlayan bir hanım kızım o. Bu vesile ile hepimiz adına teşekkür ediyorum ona.

Tek şanssızlığımız yanyana gelmediğimiz ve gözlerimizin yardımını alamadığımız için ancak kurabildiğimiz biraz mahzun ilişkiler. Burada olduğum süre içinde en çok sevdiğim şey şu ki, hayatım bir anlam kazandı, o da yazmaktı. Bir hayat öyküsü yazdım size. Ayıp, yasak, sakıncalı diye düşünmedim. Kızım ve torunumdan başka kimsem bilmez benim bloğum olduğunu, çok da kimsem kalmadı ya aslında... Sizleri gerçekten sevdim. Bazılarınızı ruhumda rengarenk duygularımı harekete geçirdiğiniz için daha çok sevdim ama bunun insan ayırmakla hiç bir ilgisi yoktu. Haliyle yazışmalarımızla birbirimizi mutlu etme şansımız vardı. Kimi zaman yorum yapmayı unutup, birden hatırlayınca içimizde küçük de olsa bir mahçubiyet duygusu oluştu. Telafi etmek istedik. Burada o kadar çok insan için faydalı olmak istedim ki, sözcüklerim imdadıma yetişti hep. Yapabileceğimiz bir tek bu zaten.Önce insan sevmek. Bir insan bir değerdi benim için... Kaybetmeyi hiç sevmezdim. Onun için ben büyüyemedim, bir tarafım hep çocuktu arkadaşlarım dediğim oğullarım ve kızlarım. Nihayetinde ben de bazı sıkıntıların dejenerasyonuna uğramıştım, teselli isteyen, yarama ortak olacak gönülleri aradım. Çoğunlukla buldum. Benim belki de tek gerçeğim sevgimdi.

İçten verdikleri tepkileri ivme kazanıp gözleri dönen ve acımasızca yazanları da gördüm. Tepkilerini dışarı vursalar bile bunun usulüne göre yapılması gerekir. Kusur bulunan şeylerin en arkasında durulamayacak, kolay kolay hak verilmez şeyler olabileceği, örneğin yaşın bahane edilmesi atıfta bulunduğu  kişinin içini yaralar. Benim hiç sorun etmediğim yaşım; kıymetli ve ibretlik hayatım gururumdur. Bir de aşağılayıcı hitaplar. O kadar özgürlük yok arkadaşlar. O kadar çabuk sonlandırmak yok inancımızda. Tüm anlaşma yollarını denemek var önce. Vicdanlarımıza yük bindirmek, akıl başa geldiğinde pişmanlıklarıyla gelir. Lütfen birbirimize karşı olabildiğimiz kadar ılımlı olalım. Akılda sualler bırakacak, hayata olan güvenlerimizi daha da kaybettirecek şeylerden sakınalım. Nefsimiz bize her zaman iyi şeyler önermez. Bir duralım ve karşımızdakinin de bizim gibi kusurları olması gayet doğal olan biri olduğunu aklımızdan çıkartmayalım.Hepimizde neredeyse son hallerini almaya yaklaşmış karakterlerimizle hep doğruyu bulmaya çalışırsak, vatanımız için neler yapmamız gerektiği de gelir aklımıza. Hiç bir şey yapamasak da dualarımızla belki bir gün kim bilir, bu bizi geren günlerden de selametle çıkarız.

Gelelim hırsımızın ve egomuzun maalesef bloglarımızdan dışarı taşan ve gerçekten rahatsızlık veren son iki-üç güne. Bir şeyler oldu ve sonunda olması gerektiği gibi hemcins iki arkadaş, kardeş, bir orta yol bulup duygularını birebir paylaştılar. Bu durumdan bizlerin zararla çıkmamamız için gayret sarf eden yürekli kişilere ki onlar zaten kendilerini biliyorlar, çok teşekkür ediyorum. Sevgili Tigris ile bir görüşme yaptık ve diyaloğun nasıl olduğunu anlatmama gerek yok. Senelerimizi bu işe gönüllüce vermiş iki hanım olarak bize yakışan yolu bulduk. Belki biraz aksilikler yüzünden bunlara meydan vermiş olduk ama sonuçta daha fazla yaralanmadan olayı güzellikle halletmiş olduk.

Sizlere yansıması hiç doğru olmadı. Benim anladığım; sayısını yadsıyamıyacağım kadar çok oğullarımın dışında ki gerçekten ben iyi niyeti çok çabuk anlarım, erkek bloggerların tepkisini şu veya bu nedenle çekme cazibesine sahip olduğumdur. Onun için ise yapabileceğim hiç bir şey yok. Hemen aklınıza annenizi getirin. Böyle bir durumla karşılaşsaydı acaba annenizi yargılar mıydınız? Hiç sanmam. Büyük yanlış olurdu...Bu nedenle olanlarla ilgili onarım adına yapmak istediğim hiç bir girişimim olamaz. Zira gerek de duymuyorum. 

Şahsım adına bu bilgilendirmeyi hak ettiğinize inanıyorum. Hepinizden ki küçüklerimsiniz; bizleri mazur görmenizi diliyorum. Bildiğimiz ve bizi mutlu ettiğine inandığımız bu mecrada, kötü etkiler almamaya azami gayreti göstererek ve tepkilere neden olmadan dikkatle yürümemiz gereken yolumuz açık olsun. Hepinize sevgilerimle. 

Ece Evren.   17.10.2016   


45 yorum:

  1. Sanal zeminler sadece yazarak iletişim kurulan, zamanında ve tam ifade gücünü kısıtlayan ortamlar. O yüzden de kaygan zeminler ama burada herkes paylaşmak adına var. Deneyim, gülümseme, düşündürme, rehberlik, bilgi... Herkes ihtiyacı, beklentisi ve merakları doğrultusunda yöneliyor ama tabi ki gönüllere değiliyor bu da en keyifli kısmı. Nefes almak her an yaşadığımız bir mucize ve hediye iken ölüm ise en büyük ve bize zor gelen hakikat iken kişisel yanlış anlamaları karşılıklı olgunluk ve muhabbetle yok edebilirsek ne mutlu bize. Bulunduğumuz ortam küçük bir mahalleden ziyade dev bir ülke ama kalbimiz de şu kainatta içi en geniş mekan aslında. Sevgi ve iyi dileklerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler güzel yorumunuz için kardeşim. Dileğimiz huzurla yaşayıp, huzur vermek. Sevgilerimle :)

      Sil
  2. Her şeyin tatlıya bağlanmasına çok sevindim Ece Ablacığım, senin üzülmeni hiç istemiyorum. Ellerinden öpüyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günaydın Blana'm. Çok teşekkür ederim. Güzel yürekli kızım benim. Ben de senin hep mutlu olmanı, sağlıklı olmanı dilerim. Sevgiyle gözlerinden öpüyorum canım kızım :)

      Sil
  3. Merhaba, Blog Atlası'nda blog sayfanızdan kısaca bahsettim. Bilgi vermek istedim. Bu adresten ulaşabilirsiniz: http://blog-atlasi.blogspot.com.tr/2016/10/ece-evren.html

    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Tuna bey. Sizi hep okumak istedim. Maalesef yapamadım. Çok teşekkür ederim. Hemen bakacağım. Saygılarımla...

      Sil
  4. Ablam senin ne güzel bir yüreğin var. Ben yanında olmaya çalıştım. Umarım bir daha bu tarz şeylerle karşılaşmazsın ablam. Sevgi ve saygılarımla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol oğlum, eğer beni teselli etmeseydin biraz zor atlatırdım. Umarım bir daha olmaz ve bu şekilde hakaretlerle karşılaşmam. Hayatımın içinde asla yaşamadığım şeyler yaşadım. Unutmaya çalışacağım. Sevgiler oğlum :)

      Sil
  5. Çok sevindim hem senin adına Ece'ciğim, hem de sevgili Tigris adına. :) Hadi herkese geçmiş olsun:) Sevgilerimle....:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Müjde kardeşim. Çok teşekkür ederim. Sevgiler benden de :)

      Sil
  6. "Tek şanssızlığımız yanyana gelmediğimiz ve gözlerimizin yardımını alamadığımız için ancak kurabildiğimiz biraz mahzun ilişkiler." her şeyi özetliyor ablacım.
    Empatiyi çok zorlaştırıyor.
    Mutlu sonlar hep güzeldir, çok sevindim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, seni görmek ne güzel. Ben çok teşekkür ediyorum sana, hep sağlıklı ve mutlu ol dilerim. Sevgilerimle kızım :)

      Sil
  7. Dün sizi merak ettiğimden tekrar blog yazılarınıza baktım.Yazınız kaldırılmıştı.Bugün iyi olmanıza gerçekten çok sevindim.Benim hakkımda yazdıklarınız ise iş yerinde gözlerimin dolmasına sebep oldu.Gerçekten size ne kadar teşekkür etsem azdır.Zaman zaman anlaşmazlıklar,iletişim sıkıntıları olur.Ben bile kardeşlerimle bazen ciddi tartışmalar yaşıyorum.Önemli olan doğru üslupla tartışabilmek,saygıyı yitirmemektir.Kişinin davranışını eleştirebilirsiniz ama kişiliğini eleştirmeniz etik değildir.Kişiliğe,yaşa,eksikliklere yapılan saldırı ahlaka da uygun değildir.Benim blog arkadaşlarımla sorunum yok.Her birinize değer veriyorum.Hepinizi de takdir ediyorum.Okumayan bir toplumda blog açmak,yazılar yazmak her babayiğidin harcı değildir.Oturup dizi de izleyebilirsiniz ama bunu yapmayıp yaratıma çeviriyorsunuz.Hepinizi ve sizi ayrıca takdir ediyorum.Kaç yaşında sizin gibi yaratımları devam eden yazı yazan insan var ki bu ülkede?Sorunun çözülmüş olmasına,uzlaşılmış olunmasına inanın çok sevindim.Canım sıkılıyordu bloglara girdikçe.Dilerim yaşadığımız anlaşmazlıkları daha uygun üsluplarla uzatmadan empati yaparak çözeriz.Sizi seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Yurdagül. Yaşımın artılarını çoğaltmaya ve yazarak mutlu olmaya çalışıyorum. Doğru bildiğim yolda sağlığımın tehdit altına girmesi beni ciddi ciddi düşünmeye iter. Çözüm: daha dikkatli olmak ve sanırım sınırlarımı netleştirmemle mümkün olacak gibi görünüyor. Beni takdir ettiğini duyduğuma sevindim. Sana dair yazdıklarım ise azdır. Sen gerçekten ölçülü samimiyetinle hiç birimizi ihmal etmedin. Ben bu vesile ile sergilediğimiz bu oldukça vahim duruma, gayet yapıcı yaklaşımlarından ve uzlaştırma çabalarından dolayı çok teşekkür ediyorum kızım. Ben de seni seviyorum. Hoşçakal Yurdagül, hep mutlu ol dilerim :)

      Sil
  8. HErşeyin tatlıya bağlanması isabet olmuş Ece Abla. Kısa ömrümüzde kırılmadan kanat çırpabilmek en güzeli sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Medine kızım. Keşke hiç olmasaydı :(

      Sil
  9. Çok sevindim Ece ablacığım, ne güzel de olmuş :) Seni yeni bir mime davet ettim, müsait olduğunda yaparsın umuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Destino :) Çok teşekkür ederim, yaparım tabii. Sevgilerimle yavrum :)

      Sil
  10. Mutlu uyanmana ve meselenin tatlıya bağlanmasına çok sevindim Ece Abla.
    Yazdıkların çok doğru, bazı şeyler keşke hiç yaşanmasaydı/söylenmeseydi keşke ama maalesef oluyor işte, önemli olan olgunlukla karşılayıp tatlıya bağlayabilmek, kırgınlıkları geride bırakmak. Hep mutlu kal, saygılar, sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Serhat. Her zaman adalet duygusu olduğunu hissettiğim, küçüğüm olduğun halde saygı duyduğum, tanımaktan çok mutlu olduğum oğlumsun. Sen de sağlıklı mutlu ve başarılı ol dilerim.Selamlar, sevgiler Serhat :)

      Sil
  11. Yazıyı okuyunca çok mutlu oldum Ece ablam. :) Ben konuyu tam olarak anlayamamıştım sonradan okuyunca kavradım ama Tigris abla ile herşeyin tatlıya bağlanmasına çok sevindim. Zaman zaman yanlış anlaşılmalar, fevri davranışlar bizleri kırabilir ama mühim olan konuşularak anlaşılabilecek konuları uzun ve sakin bir şekilde konuşmak. Bende okuduktan sonra keşke böyle bir olay olmasaydı dedim. Ama hayat işte hepimiz farklı bir sınavla karşılaşıyoruz ve sorunu nasıl çözebileceğimiz tamamen bizim ellerimizde. :) Sen ve Tigris abla da artık üzülmeyin. Yıllarını hüzün dolu günlerinle geçirmiş bir ablam olarak mutlu olmanı çok isterim. Kaldı ki Tigris ablam da babasının hastalığı dolayısıyla üzgün ve zor bir dönemde. İkiniz de mutlu olun. Şu kısa ömrümüzde yapmayacağımız tek şey kalp kırmak olsun. Seni çok seviyorum Ece ablam ve tanıdığım içinde mutluyum. :) Sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, olanlar üzdü tabii, aslında Tigris ile iletişim kuramadık o anlarda, müsait değilmiş, bilemedim tabii. Sonrası malum. Benim de kırmak en son düşüneceğim bir şey bile olamaz aslına. Yazdıkların ve ilgin için çok teşekkürler yavrum. Ben de seni seviyorum canım benim. Sağol Valar :)

      Sil
  12. mutluluk23 blogunun öğrenci sahibesi Nur'un tüm bloggerlara seslenişini çok beğeniyorum. Hani diyor ya "Merhaba ailem" diye bloggerlara.

    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyordum. Bakarım Ayşei kardeşim. Hem de öğrenci daha. Ne kadar güzel :)

      Sil
  13. Ece ablacım neler olduğu hakkın da çok fazla bir bilgim olmasa da herşeyin yoluna girmiş olmasına ikiniz adınada çok sevindim. Tigris benim için çok değerli sen de öylesin. İkinizinde üzülmesini asla istemem. Hep mutlu olun, hep bizimle olun ikinizi de çok seviyorum.

    YanıtlaSil
  14. Çok teşekkürler Zehra kızım. Sevgilerimle canım :)

    YanıtlaSil
  15. Sadece kelimelerle iletişim kurmak zor oluyor bazen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Handan, görmeden yazmanın rahatlığıyla, kelimelerin her türlü gönül almaya yetebileceği kadar, kırıcı olmadaki başarısı ne acı :(

      Sil
  16. baksanaaaa bi blogumaaaaa yaaaa :) bi de iki şey sorcaaam. bir, ne zamandan beri depresyona giriyosun yaa kaç yaşından beriii. bi deee, intikam nolduuuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya sen ne tatlı bir evlatsın, canım deep :)) On sekiz sene önce yakalandım eşime bakarken. Son yıllarda ki üç sene önce geçmişimin dürtmesiyle (aşk yani...) depresyonum tetiklendiğinden beri, bende birden oluşan ve engellemem zor vahşiliği sergilediğim anlar oluyor. İşin kötüsü bu hallerimin üstüme gelinirse, oturdu oturacak tavizsiz bir yapıya dönüştürme ihtimali çok üzüyor beni. Ben aslan burcuyum, ne derece doğru buluyorsun burçlara dair bilgileri bilmiyorum ama kızgınken başım okşandığı an affederim. Hiç bir şekilde ilaçlarımı aksatmadım. Kontrolde tutmam gerektiğine inandığım için hem çevremi, kendimi de korumak adına, psikiyatrıma sık sık gidiyorum. Bazen kızıyor bana "Halide hanım, şımarıklığı bırakın da asıl işime döneyim..." diyor gülüşüyoruz.
      İntikamım... Hiç beklenmediği zamanı kollarken oldukça demleniyor işte. Daha oyalanmam lazım kurbanımla. Çok neşelendiriyor beni. Sevgiler canım :)

      Sil
    2. Gittim, gördüm, geldim... Diyecek söz bulamıyorum. Adamakıllı bir editör çalışmasından faydalamadan salınan ortalığa canım duygularım. Bazen, mucize hani nerede? diyoruz ya... Her daim var. Bir tek duymayı dilediğin söz, duyduğunda senin için mucizedir. İşte, iki gün sonra biraz tatil yapmak için gideceğim yere belki yaşadığım üzüntü yükümle gidecektim. Ama öyle olmayacak. Sağ ol. Sevgiler kızım :)

      Sil
  17. Aranizdaki anlasmazligin tatliya baglanmasina sevindim. Ben kendi adima sorunumu problemim olan sahisla birebir halletmeye çalisiyorum. Sanal ortama dökülünce ben sundan veya bundan tarafim seklinde yorumlar bazen ortaligi daha da kizistiriyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Derya, teşekkür ederim fikrini paylaştığın için. Hiç iyi olmadı farkında ve üzgünüm. Sevgilerimle canım :)

      Sil
  18. Herseyin tatlilikla bitmesine sevindim umarim bir daha yasanmaz

    YanıtlaSil
  19. Abla tam olaylara vakıf değilim ama her neyse Olay durum sonuç tatlıya bağlandıysa Senin adına sevindim. Bir daha hiç olmaması dileğiyle :) Tatsızlıkların...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol bisikletli tatlı kızım. Belki gittiğimde tatile, bir bisiklet denemesi yaparım :)) Şaka tabii, bu yaştan sonra kırık, dökükle uğraşamam, tehlikeli deneme artık benim için bunlar.

      Şimdi gönlüm rahat Mayıs. Sizleri de üzmüş olduk, gerçekten ben halâ kendime gelemedim. Sevgiler canım :)

      Sil
    2. Ece abla hala ben anılarını bekliyorum :) Genel istek var o ben oluyorum :) Bisiklet konya maceralarını seve seve okurum. Ece abla sen benden daha iyi sürersin ben facia :) Dikkat et kendine Sevgiler benden sanada gelsin :)

      Sil
    3. Mayıs, başlıklarını attım Konya anılarımın, altları da dolunca yayına vereceğim. Güzel bir gün dilerim. Sevgiler canım :)

      Sil
  20. Ece ablacığım merhaba,
    Ben uzun zamandır yokum ve konu nedir inan anlamadım .... Hatta Tigris ve sen .... Oldukça garip geldi ki herşey bir yanlış anlaşılma diye düşündüm ...
    Bugün bloglara uğramaya çalıştıkça da herkeste farklı bir sitem okudum ama yine kimseninkini anlamadım ...
    Tek mutluluğum konu neyse çözümlenmiş ya çok şükür ....
    Tanıdıklarım arasında birbirini kırabilecek insan olduğunu düşünmüyorum ...
    Canlı olarak konuşamamamız , eksik cümleler , gözlerdeki bakışı görememek buranın ne yazık ki eksiklikleri oluyor ...
    Sen kendine iyi bak iyi davran önemli olan da budur ....
    Her şeyin çözümü bulunur ... Kalbi , kalemi ve insanlığı güzel bireyleriz çok şükür diye düşünüyorum...
    Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  21. Film gibi ilginç, iki kişinin arasına giren üçüncü tekil şahıs nedeniyle oldu olanlar. Tigris kızıma ulaşamadım ama yorum bir sevdiğimin haber vermesi üzerine bana hemen ulaştı. Kötüydü, çok kötü. Son durum benim açıklama yapmamla ki Tigris'in babası rahatsız, memnuniyetle bu yazıyı yazdım. Geçti geçmesine ama kafalarda istifham yarattı. Aslında stabil olduğunu sandığım halde, artık yayın yasağı var üçüncü tekil şahıs tarafından, o nedenle bu kadar yazabiliyorum. Benim avukatım kalemim, kızdığım zaman durduramıyorum. Zira haklıydım. Değdirmeler devam ediyor ama ben unutmaya karar verdim. Sevgiyle öpüyorum kızımı :)

    YanıtlaSil
  22. kitapta sonlara doğru babanla ilgili bölümde artık ağlamaya başlamıştım yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıyamam Deep..Kötüydü, bayağı kötü. Allah aile huzursuzluğu vermesin kimseye canım :(

      Sil
  23. Sorunun tatlıya bağlanması çok mutlu etti beni.. Umarım bir daha yaşanmaz :) Sevgiyle kalın, Selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun maalesef rölantide görünüyor kızım. İlgilendiğin için teşekkürler. İnsanın yaşı referans olamıyor, benim bugüne kadar anladığım bu oldu. Sen de sevgiyle kal kızım :)

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la