Değerli Öğretmenler, Gününüz Kutlu Olsun…


Öğretmenler Günü
Şehremini Lisesi       
Bazı insanlar vardır, onlar hayatımızın gidişatında büyük roller  üstlenirler. Ebeveynlerimiz bizi yetiştirme, eğitme ve manevi değerleri aşılamada ilk  eğitmenlerimizdir, Alt yapımızı hazırlamakta genel olarak çoğu bunu görev gibi değil ama büyük bir istekle yaparlar. Kim çocuğunun mutlu, uyumlu ve başarılı bir birey olmasını istemez ki?  Şu veya bu sebeple istisnalar dışında, tüm aileler çocuklarına özen  gösterir ve çırpınırlar adeta. Gelecekte  karşılaşacağımız her müspet, ya da menfi olaylarda almamız gereken  tavırların ip uçlarını kâh onların birebir tavsiyelerinden, ya da örnek model oluşlarından  alırız. Onlar mutlaka bize dayanışma, anlaşma, empati ve toplum kurallarına uymak ne demektir bir şekilde anlatırlar.  Sosyal yaşama katılma sürecimizdeki  çabaları  da boşa gitmez.  Kendine güvenli ve ahlâklı yetişen bir çocuk kolay kolay  hata yapıp ne kendisine, ne de etrafına ve ne de topluma zarar vermez. Bu maalesef herkeste işleyen ve sonuç alınan bir durum değildir. Televizyonlarda izlediğimiz, etrafımızdan duyduklarımız  olması ancak üzüntü veren hallerin yaşanmaması tek dileğimizdir. 

Diyelim ki, çocuklarımızı elimizden geldiği kadar, karakterlerini de göz önünde tutarak belli bir yaşa getirdik.  Burada tali görevlerimiz başlayacaktır. Asli görevi  artık sevgili öğretmenlerimiz alır. İlk günler bazen çocuklar için zordur. Birinci sınıf öğretmenleri en elleri öpülesilerdir. Bir çok çocuk ve tek eğitimci. Kim bilir o sınıflarda, değişikliğe adapte olmakta zorluk çeken yavrucaklara olanca gayretleriyle  ne diller dökerler. Destek olur ve kaç saat konuşmak zorunda kalırlar. Hz. Ali’ye (radıyallahu anh) nisbet edilen sözün arapçası ve meali şöyledir ,(Bana bir harf öğretenin kölesi olurum) Ne güzel söylemiş Hz. Ali...

Öğretmenler Günü
Öğretmen ve Talebeleri        
Köy öğretmenleri. Doğunun elverişsiz şartlarında belki mecburen tek başına gitmek zorunda kalıp, o tatlı ve saf köy çocuklarının ablaları, ağabeyleri ve ailelerinin bile yol göstericisi olurlar. Onları da saygıyla selâmlıyorum. 

Benim Uşak Lisesine gittiğim dönemde çok değerli öğretmenlerim vardı. İsim hafızam zayıf olduğu halde çoğunun adını hatırlıyorum. Harit Tanrıkulu, Aysel Baygın, Sahavet Kurtkaya, Sabri Kırlı ve müdürümüz Nazım Kurtiş. Yaşayanlarına sağlıklı ömürler diliyor, ölenleri varsa da Allah’tan rahmet diliyorum. 

Son olarak benim canım gibi sevdiğim rahmetli ablam Cavidan Üzer’in ne zor şartlarda öğretmenlik yaptığına birebir şahit olmuştum. Zira kalbinden rahatsızdı. Buna rağmen itidalini hiç bozmadan o ciddiyetinin ardındaki güzel yeşil gözlerindeki şefkat , koyu bir yazı gibi uzaktan da okunurdu. Şehremini Lisesi  Tarih öğretmenliği görevini tamamlayıp  emekli oldu. Bilgileriyle ve sürekli okuma alışkanlığıyla hayran olduğum ablamın  son yıllarında onun bana hediye olduğunu düşündüm hep. Ailemden bir değerli öğretmen geçti.  Bir yıldız gibi kayıp gittiği gün hayattan  elimi eteğimi çekmiştim bile. Annem gibi sevdiğimdi. Sohbetlerimizde çoğunlukla  bana  ülkemizin tarihini ve dünya tarihini, tüm bağlantılarıyla  öyle mükemmel özetlerle bıkmadan usanmadan anlatırdı ki...  Nurlar içinde uyu sevgili  ablam ve öğretmenim. 

VE SEVGİLİ ÖĞRETMENLER, GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN, GÖREVİNİZ ÇOK KUTSAL, SİZLERİ KUTLUYOR VE ÖNÜNÜZDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM .
Sevgili Makbule Abalı ve isimlerinizi bilmediğim tüm blog sahibi öğretmen olan kardeşlerim, hepinizin Öğretmenler Gününüz kutlu olsun. Hepinize sevgilerimle…

Ece Evren    24.11.2016

16 yorum:

  1. Ben de ablanız gibi idealist olan tüm öğretmen arkadaşlarımın öğretmenler gününü kutluyorum.Belli ki ablanızın çok katkısı olmuş size.Nur içinde yatsın.Sizi bize kazandığı için de gönülden şükranlarımı sunuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili kızım. Her güzellikte, gerektiği her yerde, en ihtiyacımız olduğu zamanlarda, anlayışın, mütevazılığın, hoşgörün ve bilgilerinle hep yanımızda oldun. Ayırmadın bizi birbirimizden, adaletli düşüncelerini bilginle harmanlayıp hep sundun bize. Arkadaşlarımın hepsinin bunu fark ettiklerini görmek ayrıca çok mutlu ediyor beni. Biz hangi alanda ve ne amaçla yazarsak yazalım, senin misyonun nedeniyle aynı başlık altında asla değerlendiremeyiz kendimizi. Bizler, yaşımız kaç olursa olsun senin talebeleriniz ve dolayısıyla sen bizim eğitmenimiz ve danışmanımızsın.
      Hayatın ve mesleğinle ilgili her hayalinin gerçekleşmesini dilerim. Ablam için duana amin diyor ve çok teşekkür ediyorum.
      Seni sevgiyle kucaklıyor öpüyorum kızım :)

      Sil
    2. Gözlerim doldu,çok duygulandım...Umarım layık olabilirim bu güzel düşüncelerinize :) Seviyorum gerçekten sizi :)

      Sil
  2. Başta , Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm ögretmen arkadaşlarımızın , bizi bu günlere getiren bütün öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun ... Kutsal meslek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Başöğretmenimiz, onun gerçek değerinin teslim edilmesi ve Türkiye için hayal ettiği her şeyi gerçekleşmesi en içten dileğimiz. Aklıma gelip, fakat unutmaktan şu an hicap duyduğum ve mutlaka telâfi edeceğimden emin olabilirsin yavrum. Sevgilerimle.

      Sil
    2. Estağfurullah ece ablam ben senin bu konuda ki hassasiyetinden ve iyi niyetinden eminim :) zira aksi olsa hemen hissederdim bazı insanlarda bunu hissediyorum mesela ama sende onu hissetmedim . :) kocaman Sevgilerimle

      Sil
    3. Teşekkürler Aytül. Sevgiler canım:)

      Sil
  3. Nur içine uyusun ablan Ece Ablacım. Tüm öğretmenlerin günü kutlu olsun. Sevgiler<3

    YanıtlaSil
  4. Ablanın mekanı cennet olsun Ece'ciğim, çok meşakkatli meslek benim de kızkardeşim sınıf öğretmeni oradan biliyorum çekilen sıkıntıları. Sevgilerimi bıraktım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Müjde'ciğim. Kardeşinin de Öğretmenler Günü kutlu olsun. Selam ve sevgilerimi söyle canım. Sağol kardeşim , benden de çok sevgiler :)

      Sil
  5. Mekanı cennet olsun abla Cavidan hanımın nur içinde yatsın. Çok güzel bir mesleği kutsal bir görevi varmış Çok güzel paylaşım olmuş ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mayıs'ım. Amin. Çok teşekkür ederim. Sevgilerimle canım :)

      Sil
  6. Öğretmenlerimizin, insanlarımızın kıymetini anladığımız zaman o kadar güzel bir gelecek sunacağız ki çocuklarımıza :) Sevgiler ablacım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Elif kızım. İnşallah öyle olacak. Sevgiler canım :)

      Sil
  7. Ece teyzem ablanıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Okurken sizle ilgili yeni bir şey öğrendim. Allah size ve ailenize sağlık, huzur,mutluluk versin. Her şey gönlünüzce olsun.

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la