Gülme Oyunu...

Benim Yolum
Kendi Yolum        
Gülme Oyunu...


Güneş acıtır mı sizi? salt gerçeği haykıran
Karanlık bulutlara kaçmak
Sığınmak ihtiyacınız oldu mu?
Yaşanması becerilmeyen anlar yıllara döndü mü?
Anlayamadıklarınız ağlattı mı sizi de?
Ama... Hiç sebep yokken
Gülmeye mahkum edildim ben
Katık gibi sevgiden
Kaya gibi dayatmalara

Gülme Oyunu...
Gülen Palyaço Kadın              
“Haydi gülme oyunu oynayalım seninle!” der aniden

“Artık gülmeni istiyorum hep
Senin bu halini değil...
Kendine ihanet olsa da suçun
İnsanlık yerlerde sürünse bile
Hep gülelim 

Huzur peşindeyim ben
Senin kaoslarının içinden
Varsay ki yüreğini sarmış yaban otlarının arasından 
Hasbelkader fışkırmış bir gül kadar narin ol!
Değişmeni istiyorum, bana senden çok 
Gülmen lazım, gül ki keyfim hiç kaçmasın”

Tamam derim...
Sen bana yine hikâyeler anlat
Ben de saçmalıklarına güleyim
Kandır beni de kolaysa, kendini kandırmanın acziyle. 
Bütün ağlanacak şeylere
Yüzsüzce gülelim...
Yalanlarına sahtekârlığına 
Yerlere kapaklanıp  gülelim hatta…

Bir peki daha, ama neden?
Gülerim en riyakârından 
Kırmam inadımı, vazgeçmem amacımdan
Canın derinden acıdığı bir gün 
Sen de gülmek zorunda kalmadan!


Ece Evren     17.11.2016


19 yorum:

  1. palyaçonun gözyaşları palyaçolar da ağlarmış de miiii bi deeee my way ne güzel şarkııı :) (bi de not, hani kitapta, 105. sayfa demiştin yaaa, ben değilim o, sadece bir gözlem o, genelde yolda kafede metroda gördüklerim veya kulağıma çalınanlarla yazıyom yazılarımı, o yazı da öylesine gelmiş işte bir izlenim olarak, ya ben çok sakin ve huzurluyum, hiç bende sıkıntı üzüntü filan olmaz, bunun nedeni ne biliyo musun, insanlardan uzak durarım yalnızlık severim, insan olmayınca valla üzüntü filan hiç olmuyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep, insanlar...Yalnızlık korkusu... Bir başarabilsem, her şeye rağmen çocukluğumda mutluydum ben. 105 inci sayfada yanılmış olmak bile mutlu etti beni. Bu ihtiyaç neden? Çok mu geç kaldım, yoksa çoktan mı uçup gitti benliğim benden. Gerçekleri kabul edecek kadar akıllı olsam bile, duygularımın yaraları engel aklımı hayata geçirmeye. Sağ ol Deep.

      Sil
    2. bişiler dicem. bak daha mutlu yaşam arkadaşımız daha iyi bilir bunları, benim de ilgim olan konular. iki korkumuz var. ölüm ve yalnızlık. bu nedenle biçok yaptığımız. sizin çocukluk ve sonra evlilik yaşamı haklısınız, babanız ve diğer erkekler sizi yaraladı tamam. doğru. geç kalınan bi durum yok nefes aldıkça, yaşananlar ve yaş filan bunlar uydurma şeyler. biz bunların ardına sığınıyoruz. siz de öyle. hepimiz. boşverin bunları. geçmişi silin atın. geçmiş yalancıdır. işine geldiği gibi gelir aklımıza. anılarımız gerçek midir yazım var ya onu okuyun yine. anılar kaypaktır kaygandır ve hepsini silip atabilirsiniz. onları siz yaşamadınız. babanızı da o erkekleri de unutun o bir başka ece ve evrendi. şimdi başka bir evren var. onları düşünmeye ihtiyacınız yok. o erkekleri büyütmeyin bu kadar. onları bahane etmeyin kendinize. doktorunuzla konuşun bir. geçmişi silme unutma teknikleri öğretsin. dünyayı durdurun bir süre ve müthiş bir temizlik yapın. geçmişle ilgili eşyaları atın çöpe evinizden başlayın fotoları da atın, herşeyi atın. bugün ilk gün olsun. onları yaşayan başkasıydı işte. bu yönde eft, yoga gibi teknikler var, reiki veya. istanbulda çok iyi yerler var. yaratıcı imgeleme, yüksek bilinç kılavuzu, yüzde yüz düşünce gücü gibi kitaplar var. onlarda temizlik anlatılıyor. eşyaları, size geçmişi hatırlatan insanları, herkesi silip atın dünyanızdan. onları affedin. ama önce kendinizi affedin nolur. yaşadığınız herşey geçmişteydi. benim kitaplarda da var bu yönde bazı şeyler. ama diyorum size temizlik lazım, bir süre tam yalnız kalın dünyayı durdurun ve temizlik yapın. hafifleyin. :) emin olun unutabilirsiniz bütün geçmişi. kurtulun o tarihten :) hiçbir faydası yok size :)

      Sil
    3. Sağol Deep, gerçekten sağol bana bu kadar vakit ayırdığın için :)

      Sil
    4. Geçmişe takılırsak,bugünü de kaybederiz.Geçmişi tamamen silmek değil de farklı bakış açısıyla değerlendirmek,olumlu dersler çıkarabilmek gerçekten önemli.Adım geçince ben de bunları yazayım dedim.İkinizi de kocaman öpüyorum :)

      Sil
  2. Gülmek,o kadar önemli ki...Kahkaha seansları bile yapılıyor birçok yerde :) Kalemine sağlık ablacığım :)

    YanıtlaSil
  3. Biliyorum kahkaha seanslarını. Ama ben hiç gıdıklanmıyorum ki. Asıl sorun bu Yurdagül kızım :(

    YanıtlaSil
  4. O derinlerdeki yara yavaş yavaş iyileşiyor. Gülmek o andan sonra harekete geçiyor. Gülmek güzel bir duygu üzüntü olmadığı zaman hemen baş gösteriyor. Herkesin gülmesi, kendisiyle kendi haline bırakmaması dileğimle.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Abdullah oğlum. Ağlamak durdurulamadığına göre, herkes gülmek ister. Ama mümkün olmadığı, içimizden gelmediği halde gülmek riyadır bence. Sağol yorum için oğlum. Sevgilerimle :)

      Sil
  5. Gülmek çok önemli ablacım. Gülmek çözülmeyi bekleyen bir sır misali. Çok zor ya gülmek. Bende ağlamaya programlanmış bir oyuncak bebek misaliyim.

    Kalemine sağlık ablacım. Çok öpüyorum seni. Bu arada palyaçolardan çok korkuyorum yaaa 🙈🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet korkmalı da zaten. Konuyu desteklediği için koydum. İşte, yüzlerini saklayan insanlar da beni korkutuyor. Neysen osun. İnsan kendine haksızlık ediyordur önce.Kızım ürküyorsa hemen kaldırırım canım.Sevgiler Semanur'um.

      Sil
  6. Gülmek ya da ağlamak; kişiye göre, duruma göre, anlık duygulara göre nasıl da değişime uğruyor. En yakın dost bile yorumlayamıyor bazen. Bu gülüş mutluluk mu, mutsuzluk mu belirtisi idi. Bu gözyaşı bir birikimin sonucu muydu, bir rahatlama ifadesi miydi?
    "Güleriz ağlanacak hallerimize" durumundan endişelenirim ben de...
    Okumak-düşünmek güzeldi sevgili Ece Arkadaşım.
    Esenlikler dilerim.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Makbule kardeşim. Hassas ve düşünceli yorumun için çok teşekkür ederim. Şahsen etki aldığım o kadar çok menfi şeyler var ki bu devirde, gülmekten ziyade gülümsemek yetiyor . O da sağlığım için. Vatanımızda mutlu olacak gelişmeler olması, kanların artık durması ve ve eski neşemizi bulmak dileklerimle. Selam ve sevgilerimle kardeşim.

    YanıtlaSil
  8. Ece ablacım ne güzel bir şiir olmuş. Yüreğinize sağlık. Gülmek biz insan hayatında gerçekten çok önemli. Hayatımıza neşe dağıtmak istiyorsak gülelim güldürelim :)

    YanıtlaSil
  9. Hoşgeldin canım :) Aslında gülmeyi çok sever ve gülerim de. Bayağı oturdu tarzıma hüzün. Kırılganım... Değiştiremiyorum. Hep mutlu olman ve gülmen dileklerimle. Sevgiler canım :)

    YanıtlaSil
  10. Ece Abla burcun ne? Tahmin de bulunuyorum Balık mı? Yengeç mi? Bakalım hangisisin, burcunu bilmiyorum da şahsına münhasır dedikleri türden birisin. İyi ki de varsın. Bu arada hayrettir ki, blogu ilk açtığımda kaydettiğim isimnlerden birisin ama şimdi sayffana girince, izleme butonunu aktif gördüm anlamıyorum . Başka kişilerde de oldu böyle, takip ettiğimden çok emin olduğum isimleri tekrar tekrar izlemeye almam gerekti. Neyse sağlık olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dileek, aslan burcuyum. Yükselenim akrep. Ama aslan ağır basıyor. Akrep tarafım da var. Onun hiç kıpırdamasını istemiyorum.
      Bende de oluyor izleme butonuna tekrar tekrar giriyorum. Acaba akabinde bize gelen mesajlardaki linke de basmak mı gerekiyor? ben de anlamadım. Senin bloğunda ben de tekrar yaptım. Teşekkürler yorumların için. Sevgilerimle kızım :)

      Sil
  11. ece abla şiir çok güzel. çok tanıdık geldi bazı şeyler :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kim bilir kaç yerde aynı şeyler yaşanıyordur kardeşim... Aşağı yukarı yaşananlar değişik kahramanlarla tekrarlar durur da, asıl kişisine göre tepkiler tehlikeli olan. Yaşasın intikam :)))
      Sevgiler Umut :)

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la