Silip Süpürmek...

Erkek, Kadın, Suçlu,
Fişlenmek        


Silip Süpürmek...

Süpürge geliyor kaçın!..
Hiç bir şeyi eleyip, dokumuyor
İyi, kötü, yanlış, doğru 
Anında vakumlayıp çekiyor
Havasız kalmak bir yana
Yuttuklarınız ya?
Ağzınız, burnunuz çöplerle tıkanıyor
Toplu temizlik bu
Her yer süpürülüyor...

Torba şiştikçe şişiyor
Sıra atılmaya geliyor, dönüşüm kutusuna
Diğer çöplerle aynı yerdesiniz işte
Sabırlı ol, kurbansın sen, 
Helâl etmiyor musun vatana soluğunu,
Ve gerekirse canını?
Ama bildiğim, bu hiç öyle olmuyor

Devir harcama devri, bunun için
Krediye bile ihtiyaç duyulmuyor
Olanca gücünü müsrifçe harcıyor
Karıncanın bile değeri olan şu Âlemde
İnsanları karıncalar gibi görüyor
Yorganların hepsi onun,
Ona göre uzatma derdi de olmuyor
Velhasıl tüm yorganlara sahipse
Öyle bir tasası olmadan 
Rahatça uzatıyor

Hem rahatça dalarken uykusuna
Sıradaki süpürülecekleri düşünüyor

Ece Evren    26.11.2016

14 yorum:

  1. Süpürge olmak istemem; ama süpürgem olsub istwrim:)

    YanıtlaSil
  2. Aslında çok iyi anladın Meltem. Süpürge ancak tozu, toprağı temizler Ben süpürgeden ziyade , sihirli değneğim olsun isterdim.

    YanıtlaSil
  3. Hem de nasıl bir süpürge, gerçek tozları almıyor!!! Onları halının altına gizliyor söz meclisten dışarı pasaklı karılar gibi, ya bir şey anlamıyorum bunlar binlerce öğretmeni pkaka lı diye attılar, şimdi geri getirmişler. Bu nasıl iş ya? Hani pkaka'lıydı bunlar? pkaka'lı değilse iftira mı attın? Yok pkaka'lılarsa niye tekrar geri döndürüyorsun? Bak haberlerde de çıktı, odaTV de yazdı, darbe gecesi bombalayan uçak pilotlarının ifadelerini almak istememişler!! Allah Allah! Niye? Neden korkuyorsunuz? Emri ...... verdi diyecekler, o filan da ben de emri ......dan aldım diyecek, o da bana da ...... emretti emir kuluyum diyecek diye korkuyorlar.

    Kalemine sağlık ablacım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin yazacağını biliyordum yürekli kardeşim.
      O kadar basit değil olaylar, endişe verici. Aileler perişan oldu. Sapla saman karıştı, ama en kolayı da bu gibi geldi uygulayanlara. Tertemiz bir demokrasi ve hepimizin fikirlerindeki az bir farklılık zaten olması gerekendi. Buna demokrasi denirdi. Maksat asgaride buluşmak olmalıydı Şimdi kutuplar kadar uzağız fikirlerimizde. Olmadı, hiç olmadı. Yurdumun aklı başında insanları üzgün. Çaresizliğin hiç bu çeşidini tanımamışlardı. Sağ ol, sevgiler Müjde kardeşim.

      Sil
  4. Elektrikli süpürgenin sesinden bayağı rahatsızım.Tek başıma yaşadığım için de sık açmıyorum :) Süpürge konusunda farklı bir yaklaşım olmuş :) Kalemine sağlık ablacığım :)

    YanıtlaSil
  5. Ben de hiç sevmem Yurdagül :) Zaten kulaklarım hassas, en ücra köşeye kaçarım. Ama dikkat ettim kendim süpürmek zorunda kalırsam, sanki o kadar rahatsız olmuyorum. En kötüsü de ne? Eğer küpeni, yüzüğünü vs. bulamıyorsan o tozlu torbayı ameliyat maskesi takarak karıştırıp dikkatle aramak. Süpürge bu, önüne geleni çekiyor işte :)
    Canım, güzel bir hafta sonu dileklerim ve sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  6. Keşke kirleri ayıklayan akıllı bir robot süpürge olsaydı. İnsanların yanlışlarını da düzeltir, eğrisiyle-doğrusuyla gerçekleri gözler önüne sererdi. Hayal etmek bile bazen iyi gelir insana.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Makbule kardeşim. Hayal etmek bundan güzel olsa gerek. Değiştirmemizin imkânı olmayan şeyleri belki bu hayallerimizle, düşünce gücümüzle apayrı yerlerde ettiğimiz dualarla değiştiririz kim bilir.
    "Hangi dağın bir kenarı yol değil. Hangi deniz bir sahilde son değil. Başın eğme bu halimiz ar değil." diyoruz, sabrediyoruz.
    Hangi güç Allah'ın gücüne kafa tutabilir ki? Ben umudumu yitirmiyorum. Her azgınlığın bir sonu vardır. Daha çok zarara uğramamak dileğiyle...Selam ve sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. Bende sihirli değnek tercih ediyorum Ablacım. Ve süpürgeyi dahi bu kadar güzel anlatabilecek biri daha yaratılmadı. Çok öpüyorum💙

    YanıtlaSil
  9. Ay güldürdün canikom beni. Onlar bulmuş, bak dev süpürge hem de. Çekim alanından kaçmalı mı yoksa tam önüne gidip, her şeyi göze alıp ucuna bir tıkaç mı tıkamalı?Son yazında biraz üzüldüm ama kızım ortaya çıkmış bak. Çok öpüyorum seni gülüm :)

    YanıtlaSil
  10. Ah ne de güzel bir betimleme olmuş ablam bu böyle :) İnsanların durumlarını ve tavırlarını nasıl da üstü kapalı ama bir o kadar açık bir şekilde betimlemişsin :) sevgi ve saygılarımla ablam :)

    YanıtlaSil
  11. Beğenmene sevimdim oğlum benim. Örtülü evet, böylesi daha iyi oldu. Sizden sonra yazdım, bir anda geldi. Selâm ve sevgiler Emre'ciğim :)

    YanıtlaSil
  12. Yanıtlar
    1. Sevimli evet Deep, şimdi bi daha okudum, ben de sevdim :)

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la