Tetikte Yaşamak

Çocuk, Yetim
Çocuk    


Tetikte Yaşamak


Kaç şehit daha gerek egoların yolunda
Yok öyle uzaklaştırılmış seyir…
Bizim gibi çıplak gözle bakın
Şeytanın başarısı bu, ucu yengi uçurumlarında
Acı değmeli size de

Hafızalarınızın yumuşacık yataklarına kanlar sıçradı
Temizleyin, bunak görüntüsü eğreti duruyor
Önemseyin, işleyen beyinler azapta, bunu bilin
Yerler şehitlerden geçilmez oldu
Sanki kan rengiyle  işlenmiş bir halı
Kenardan geçin saygıyla, ezmeyin, hâlâ bildiğim bildik
Dediğim dedik demeyin!

Acılarımız nefrete, nefretlerimiz Allah’a ulaşırken
Yadsımayın, birliğin sessiz gücünü
Anlayın, anlayın ki acı herkese değmeli o zaman
Eşitlenin bizimle, yüksekler uçurum
Uçurum kenarları zayıf topraklara dönüşmeden

Bir tane vatan var
Alevlere teslim oldu olacak,
İnceliyor temeli koptu kopacak
Üstünde çalakalem yapılanmak yok!
Vatanımıza borcunuz var, ödeyin
Peşinatı egolarınızdan verip,
Taksitleriyse vatana has hizmetle ödeyin

Yiğitlerimizi geri veremezsiniz lakin
Kaçan huzurlarımızı
Yaşam hakkımızı
Cumhur olduğumuzu duyumsatarak
Geri verin!
İnsafa, imana gelin
Anlayın ki bu yol, yol değil…
Olsaydı kandan göllerle dolar mıydı her yer?
Durun!
Gaflete yatıran yorganları savurun üzerlerinizden
Tövbe kapıları açıkken
Uyanın sizi aldatan rüyalarınızdan
Dünya geçici
Ama bir o kadar da kaydı nizamî, bunu bilin…


Ece Evren    12.12.2016

22 yorum:

  1. Ece Ablacığım, artık hepimiz ne yazık ki şans eseri hayattayız. Bir sene sonra hala birbirimize seslenebiliyor olacak mıyız, bilmiyorum. Korkuyorum cumhuriyetimizi de kaybedeceğiz. Artık, söz bile bulamıyorum. Her şey o kadar karanlık geliyor ki gözüme... Yüreğine sağlık ablacığım benim, ellerinden öpüyorum <3

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler benim sadık kızım. Dediğin gibi gelecek sene sırasız ölümlerden sonra kalanların mutsuz olacağı kesin.Bugünlerde içimin yangını bir başka. Dilerim bir mucize olur.Daraldık artık. Gidenler gitti. Acılar ana-babalar, kardeşleri ve çocuklarına yüklendi, Allah sabır versin hepsine. Gözlerinden öperim canım.

    YanıtlaSil
  3. Ne, ne yazılacağını bulabiliyorum ne de ne denilir biliyorum bu acılar karşısında. Şehitlerimiz nur içinde yatsın. Allah bir daha böyle acılar göstermesin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Kardeşim. Gerçekten dilimiz ve aklımız tutuldu. Başı sağ olsun Türkiye'min.

      Sil
  4. Çok üzücü olaylar. Ne için ölüyor bu insanlar kim için? Nereye baksan siddet ölüm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baş verdi bir kere, zehrini akıtmak için bahaneler yetiyor onlara Derya :(

      Sil
  5. Dünyanın bir yerinde
    Nerede bir saldırı var
    Nerede bir kan akar.
    benim de yüreğim yanar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu taze acımızı tek işlemek istedim. Ama aynı sizin gibi duyumsarım dünyanın dört bir yanını.

      Vatanımızın temeli bu depremlerle iyice yara aldı. Psikolojimiz giderek onarılmaz hale giriyor. Üstüne bir de içeride, vatanına aynı bakış altında tasalanmayan ve vatan için fikir birliğinde bulunmayan ve kör bir inatla gerçeğin farkında olmayı düşünemeyen, anlamayan o kadar çok vatandaşımız var ki... Bu nedenle işimizin zor olduğunu düşünüyorum. Terör ne zaman hortlayacağını bilir. Olan ise bigünahlara olur.
      Tüm dünyayı düşünürüm sizin gibi. Onlar hakkındaki düşüncelerimi genelde 'Şikayetname' yazı dizimde topluyorum. Sizin de dediğiniz gibi, kan döküldüğünü duymak tahammül edilir gibi değil, hatta savaşlar da dahil, benim canım çok kötü yanar. Esenlikler dilerim. Sağ olun yorum için.

      Sil
  6. Malesef hiçte yeni değil bu terör müsveddesiyle uğraşımız. 30 yıl hatta daha fazla süre gelen bir geçmişe sahip ve bunca zamandır hiçbirşey yapılmamış. Iç savaş yapmaya çalışan bu zihniyet yoksunları Ülkemize zeval vermelerini Allah'ın izni ve yardımı ile izin vermeyeceğiz. Tek temennim bunun artık son bulması. Artık haberlerde ya da bir son dakika haberinde şehit haberi görmek istemiyorum, istemiyoruz. Ne can dayanıyor ne de psikoloji kalıyor insanda. Düşündükçe kahroluyoruz. Ya ateş düşen yerler!!

    Allah cc bu pisliği defetsin başımızdan. :(((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin kuzum amin. Siz gençlerin, sabi ve subyanların hatırına tek sığınıcımız Allah'tan artık bu saçmalıklara son vermesi ve terör belasını başımızdan alması için en içten dualarımızı edelim yavrum. Allah vatanımızı korusun.

      Sil
  7. Hergün üzücü olaylar duyuyoruz artık sonu gelmeli

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar.
    Önce sizi kutlarım. Hislerimize ve duygularımıza tercüman olmuş bu anlamlı dizeleriniz keşke muhataplarına da ulaşabilseydi. Kaleminize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
    Evet, bir tane vatan var, o da alevlere teslim oldu olacak. Ben bu konuda çok endişeliyim. İnşAllah korktuğumuz başımıza gelmez. Aksi halde, bizi kimse kurtaramaz!
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Recep bey. Öyle isterim ki aslında ulaşmasını. Vatanını seven bir türk kadını olarak düşündüklerimden asla taviz vermem. Endişeliyiz. Allah'ımızın yardımını diliyoruz. İnşallah selamete çıkacak yola çevirmek ona hiç zor değildir. Selam ve saygılarımla, huzurlu geceler .

      Sil
  9. Artık o kadar bağırmak istiyorum ki sessizliğim bana ağır geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bağırmak, isyan etmek en tabii hakkınız. Bunca acılarla küçük denecek yaşlarda sınandınız. Allah, özellikle gençlerimizin bu hallerden yara almamalarını nasip eder dilerim Samet oğlum.

      Sil
  10. Rabbim o acılı yüreklerin acısını hafifletsin inşallah.Dün birazaman haberlerde izledim biraz.diyorum çünkü ben ekrandan bile dayanamadim onca.abiye ne biçim yürekleri var bunlar aklım almıyor..çocuk soruyor "baban neden tabutun içinde? "..nasıl cevaplandırılır bu soru..Rabbim Kahhar ismiyle kahretsin onları kahreder de..Her şehit ailesi yangın yeri olabilir ama.şunu da bilsinler ki her şehit çocuğu da yeminli bir asker gibi öfke dolu büyüyecek onlardan intikam almak için yanarak büyüyecek hiç bir ah yerde kalmaz insan ne ekersen onu biçecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin her duana yavrum. İçimizi incelttiler, artık acıyor gördüklerimiz ve duyduklarımızın değip geçtiği hücrelerimiz. Yazıklar olsun vatanı bu hale getirenlere. Haklarımız haram olsun onlara. Genç yaşlarınızda bu acıları gördünüz. Rabbim sizin hatırınıza suçluları tez günde ve şahit olacağımız şekilde cezalandırsın dilerim.

      Sil
  11. Öz eleştiri olarak söylenecek, yazacak çok şey var... Çok pis siyaset yapasım geldi ama dokunulmazlığımız yok, dokunurlar, üzerler o nedenle susmak tercihim...

    Terörü destekleyen dünya devletleri, dünyanın yerlilerini yaşamın anlamını bilen kabileleri teker teker yok ettiler. Amerika'nın yerli halkı, Afrika'nın yerli halkı... Avustralya'nın yerli halkı... Bilgelik namına ne varsa yok edip yerine para ve cinayet silahları getirdiler. Şimdi de esir edemedikleri, prangaya vuramadıkları Türk insanını aklen aciz bırakmaya çalışıyorlar. Oysa dünyaya medeniyet Orta Doğu'dan Anadolu'dan yayıldı... Eğitime, bilime daha çok önem verip kendi kendimize yetip güçlenmeliyiz. Kendi kendimize her anlamda yettikten sonra her şeye "dur" diyebiliriz. Öyle bir şey ki Avrupa siyasetçileri şerefsizlik ile terörü destekliyor Avrupa halkı da yöneticileri gibi olmuş, kimse mutluluklarının kan ve terör üzerine kurulu olduğunu sorgulamıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünyanın hesapçı devletlerinin planlı oyunları sonucunda Orta Doğu'yu karıştırıp, tabii olarak bize de uzanan kollarının, yanlış politikalar yüzünden amaçlarına ulaştı ulaşıyor görüntüsü vermesi çok kaygı verici. Türk insanının gerçekten algısının uyuştuğunu düşünüyorum. Ya da travma geçirdik, hem kaç defa. Geniş bir geçmişten, bugüne gelene kadar olanları, doygun tarih bilginle değerlendirip ne kadar güzel özetlemişsin Mustafa.
      Bilemiyorum, dilerim bu günler gelip geçicidir. Sağ ol, çok teşekkür ederim kardeşim :)

      Sil
  12. Yeminle bir bezginlik geliyor bazen Bir gece önce kafanı yastığa koyarken ertesi gün Arkadaşını deliler gibi aramak başına bir şey geldi mi demek ne desem boş geliyor bazen ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün aynı durumda kaldım, sabah olayı duyduğumdan beri çocuklar nerede diye çırpındım Mayıs :(

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la