Dayanamıyorum...

Gidişat
Domino Taşları     

Dayanamıyorum...

Vatanım. Hastalandın sen. Tutmuyor hiçbir yerin, düştü kolun, kanadın... Ayakta durman; yarım asırlık geçmişinden sana miras kalan erdeminden. İçin için yiyorsun kendini. Kurtulmak istiyorsun aslında senin böyle acımasızca belini bükenlerden. Atmak istiyorsun üstünden ham yükleri. Hiç olmamışından, izan sahibi olmayanından. Yaşlı ve genç bir yığın insan, gereken her onurlu atılımı yapmaya çalıştılar. Ne mi oldu? Kimileri canlarından oldular, kimileri hürriyetlerinden. Vatandaş böyle iğrenç, sustukça en şişireninden, insanı kendinden vazgeçirecek sessizlik mecburiyetinden çok sıkıldı artık. Allah aşkına, nedir bu hırs, bu çağda neyin peşinde koşuluyor böyle? Bu insanlar boşuna mı çırpınıyor, bu kadar şehidi niye veriyoruz? Hâlâ nasıl sakin olabiliyoruz? Sayılarla ifade edilebilecek ve nüfuz yetkisi ehli olmayanlar tarafından verilmiş, nihayetinde yollarda, yan hanemizde, sizin söylemlerinizin az değişik bir versiyonuyla dinlediğimiz, ne içimizin ne dışımızın kabullenemediği gücün temsilcilerisiniz. Onlarla boşuna konuşmak, bir de olanları seyir bize sunulan. Ha... bir de akıllarımızın isyanı.

_Açın hapishanelerin kapılarını artık!.. desek ne olur ki? Hürriyet yahu. Elinden alındığını düşünmek bile insanın yüreğine bir kaya gibi çökeninden... El insaf.
Karşıdan ve her yönden nasıl görünüyor bir bilseniz. Sizler insanları önce isyana, sonra sessizliğe mahkum edip, sonra dilsiz şeytana çevirdiniz. Yanlışı nasıl da savunuyorsunuz. Şu an muhatap sayılmayan, siyaset cahili olan birçoğumuzu bile, bir şeyler öğrenmeye, hatta kendi kendimize de olsa deli gibi konuşmaya mecbur bıraktınız. Peki; geçmişi zaferlerle dolu, kuvvetimizin korkusundan kaçanlara, denize döktüklerimizin ecdadına; bir örnek daha, Çin Seddi’ni yapanlara bizi utandıracakmısınız? Keşke savaşlar olmasaydı ama her milletin tarihi maalesef bunlarla anılıyor. 

Savaş kaçınılmaz bir çarpışmadır, haktır diyebiliriz. Ama iç savaş vatanı kökünden sarsar. Artık bizler; terbiyesizlerimiz küfürle, diğerlerimiz nefes tüketerek birbirimize ezber bozdurmaya çalışıyoruz. Bu arada ar diye bir şey kalmadı değil mi?  Yanına bizlerin onurlarımız, haysiyet ve şereflerimiz de sökülüp alınarak, geçmişe yol alan posta vagonlarına bindirildik, yok yok tıkıştırıldık. Ne kabul edebiliriz, ne de reddimizin bir hükmü yok artık. Kölelik mi dediniz? Haaa evet az kaldı!

Yorulduk birileri tarafından, hepimizin kaderi bu yönde aynıydı vatanımızda birlikte yaşamımızı sürdürürken. 
Tabii bazılarımız bunların doğal olduğunu söylerlerken içimiz onlara karşı çıkmak istedi, belki çıktık. Ama anlamadılar, anlayamazlardı... Tarih kanlı kalemiyle yazmaya devam ediyor... Keşke aynı gözler ve ruhla bakabilseydik vatanımızın geleceğine... 

Ece EVREN   10.01.2017


35 yorum:

  1. Kimileri seviyor vatanı
    Kimileriyse ölüyor vatan ugruna
    En cok uzulen
    Ana yuregıne sahip bir vatan

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar doğru yazmışsın oğlum. Ağlarsa anam ağlar. Vatanımız anamız bizim. ANA VATAN diye boşuna söylenmedi.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel yazmışsın ablacım. Kalemine sağlık..:) Allah bizi Vatansız bırakmasın 😐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hazal kızım. Amin yavrum...

      Sil
  4. Onlar ümidin düşmanıdır, sevgilim,
    Akar suyun
    Meyve çağında ağacın,
    Serip gelişen hayatın düşmanı.
    Çünkü ölüm vurdu damgasını alınlarına,
    Çürüyen diş, dökülen et,
    Bir daha geri dönmemek üzere yıkılıp gidecekler,
    Ve elbette ki, sevgilim, elbet,
    Dolaşacaktır elini kolunu sallaya sallaya,
    Dolaşacaktır en şanlı elbisesiyle,
    İşçi tulumuyla,
    Bu güzelim memlekette hürriyet.
    Bursa'da havlucu Recebe,
    Karabük fabrikasında tesviyeci Hasana düşman,
    Fakir köylü Hatçe kadına,
    Irgat Süleymana düşman,
    Sana düşman, bana düşman,
    Düşünen insana düşman,
    Vatan ki bu insanların evidir,
    Sevgilim, onlar vatana düşman…
    (Nazım Hikmet)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstat ne de anlamlı yazmış. O'nun vatan sevgisini anlayamadılar. Onu yaşarken yargılayıp, ancak öldükten sonra onurunu iade ettiler :(

      Sil
  5. Bu vatan için canımız feda olsun. "Bir hilal uğruna nice güneşler batıyor" üstad bunu yazarken yedi düvele karşı verdiğimiz Çanakkale şehitleri için haykırıyor. Devir değişmedi. Sadece yöntemler değişti. Sömürgecilerle savaş devam ediyor. Siyasi feraset ancak millet şuurlandığında daha berrak olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vatanımıza canımız feda olsun. Değişen şeyler acele gelişiyor. Kuşku duyuyoruz. Dilerim sessiz protestolarımız güçlü bir manevi yapı oluşturur. Vatanımız için hiç bir şey yapamamamız, haklarımıza sahip çıkacak bir yol olmaması, yine dilerim büyük bir vicdan yükü bırakmaz bize. Saygılar Profösör.

      Sil
  6. canımız yanıyor, ötesi yok söyleyecek cidden bir şey bulamıyorum, umarım bunlar iyi günlerimiz değildir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Meltem kızım. Benim en çok üzüldüğüm siz gençlersiniz. Allah sizin yüzü suyu hürmetinize vatanımıza güzel, huzurlu ve şehitlerin bu kadar çok olmadığı, terör belasından kurtulacağımız günler yazmıştır. İnanmamız lazım Meltem'ciğim. İnanarak olduracağız. Sevgiler yavrum...

      Sil
  7. Tarihin kanlı kalemi kırılsın artık. Yeter kanla beslendikleri. Kaçıncı yüzyıldayız hala çıkar uğruna dökülen kanlar bitmek bilmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitmiyor yavrum. Şimdi ise amiyane tabirle pire gibi zıplayıp çapraz saldırılar yapıyorlar. Dilerim ters giden her şey, bir gün doğruyla çarpışır. Sevgiler kızım :)

      Sil
  8. ah evet ya gün geçtikçe kötüye gidiyoruz. ölümler ekonomi işsizlik umutsuzluk. gerçekten de önce anneler ve çocuklara yazık yaa. bi de çocuklara nasıl açıklanabilir ki bu terör filan. büyükler kötü örnek oluyor çocuklaraa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep, hakikatli kızım. Ne kadar başka uğraşlarla kendimizi oyalamaya çalışsak da, şu bloglar arası dayanışma gibi, zaman zaman ters düşsek de birbirimize hemen kaynaşıyoruz. Biz birbirimizi sarmalıyız, tıpkı senin bizleri sardığın gibi canım. İyi ki varsın Deep. Terapi gibisin.Çocuklar alıyor en kötü etkiyi. Anlayamadıkları için, tanımadıkları bir korkuyu yaşıyorlar. Sevgiler canım.

      Sil
  9. Çok kötü her şey:( Ülke nasıl bir çıkmazın içine sokuldu bilmiyorum. İnsankar depresif, gittikçe mutsuzlaşıyor. Susmaktan başka ne çare var inanın bilmiyorum. Hakkımızda hayırlısı... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ancak dua edebiliriz persephone. Başka yapacak bir şeyimiz yokk!
      Sevgiler kızım.

      Sil
  10. Ben yine de umutluyum.Bu ülke yorulur bir çok olumsuz şey yaşar ama güçlüdür.Sizler de lütfen yükseltin moralinizi.Güçlü olmak zorundayız.Sevgiyle öpüyorum ablacığım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umutsuz değiliz Yurdagül kızım, olmamalıyız, yakışmaz bize. Ülkemiz bize nasıl teslim edildiyse öyle devan etmek istiyoruz. Bu moti,ve eden yorumun için çok teşekkürler. Sevgiyle kızım :)

      Sil
  11. Kalemine, yüreğine sağlık ablacım, hakikaten inanamıyorum olanlara artık iyice kötüleşti, hapisaneler bir,iki -çok affedersin- gazeteci denmez komutanlarımıza tuzak kuran ajan, ABD tetikçisi hariç- masum gazetecilerle, yazar, çizerlerle, twit atanlarla - mesela Hüsnü Mahalli, Ahmet Şık..doldu:( bu ne rezalettir. Sürekli kurucu değerlerimize saldırı var, yok laiklik terörmüş vs. sanırım psikolojik harp konusunda uzmanlar!!!Yorum yazarken bile öfkeyle doluyorum:(

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol kardeşim. Senin kadar yorumlayamıyorum. Kendi açımdan isyan ediyorum işte. Yalnız bu son günlerde seyrettiğim meclis görüntülerinde o kadar hırslanıyorum ki, anlatamam Müjde...
      Hangi birine yanacağımızı şaşırdık. Gün geçmiyor ki, biri tutuklanmıyor. Milletin onca senelik eğitimi heba edilmiş. Üzgünüm canım, hem de çok :((

      Sil
  12. Anka kuşudur Güzeller Güzeli Vatanımız....Kaç kez kendini külünden yarattı. Yine yapar... Dualar ve şehit kanları ile beslendi hep. Ölümsüzlüğü ve güzelliği ondandır. Yüreğinize sağlık nine/yeniden. sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Gönül Tel-im :) Mutlaka öyle olacak. Sevgiler :)

      Sil
  13. Sahi az önce sevgili Persephone- Bahar'ın bloğunda gördüm güzel haberi, kitabın çıkmış. Tebrik ediyorum, çok çok satar inşallah, başarılar diliyorum ablacım.
    Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, ben o yayını bulamadım. Biliyorsun biraz geriyim bu konuda. Aslında 01.01.2015 de çıktı kitabım. Ama Gece Kitaplığı hiç haber vermiyor :( Sağol canım :)

      Sil
  14. Ece ablam,değerli ablam, diliyorum bugünlerde geçecek. Güzel bir gelecek diliyorum vatanımıza,milletimize. Rabbim kötü niyetlilere fırsat vermesin inşallah. Hepimiz yorulduk,üzüldük,yıprandık. Yüreğine,kalemine sağlık ablam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim Banu kızım. En çok da yavrularımız için umutlanmak istiyoruz. Bu güzel ve umut verici yayının için teşekkürler canım. Sevgiyle kucaklıyorum seni ve yavrularını :)

      Sil
  15. Merhabalar.
    Değerli kardeşim. Gencecik vatan evlatlarımızı ne uğruna kaybettiğimizi bile bilmeden, bir oldu bittiye kurban ediliyor. Gerçekleri bilmiyoruz! Gerçekler bizden saklandığı için de ne yapacağımızı bilmez bir haldeyiz. Bize artık Cenab-ı Hakk'dan gayrısı yardım edemez. Çünkü, işimiz gerçekten O'na kalmıştır.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Recep bey. O her şeye kadirdir. Dilerim O'nun yardımıyla doğru yolu buluruz hep beraber inşallah... Selam ve saygılarımla...

      Sil
  16. Son günlerde yaşananlar benim de ciddi biçimde düşündürür oldu. Duygularıma tercüman olan bir yazı olmuş. Her zaman umut vardır. Yokluktan çıkıp kurulan bir vatan umutsuz yaşayamaz.
    Umudumuzu almak istiyorlar elimizden. Fakat inşallah bunu başaramayacaklar. Bu ülkede aklı hür insanlar hala var ve buna izin vermeyecekler. Umudum bu yönde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umut etmekten asla vazgeçmek yok Mehmet kardeşim. Düşüncelerimiz sel olacak, dualarımız ise kalkan. Bu günler bitecek, böyle gitmez.

      Sil
  17. Ablacım benim yüreğim öyle sıkışık ki ne konuşabiliyorum ne yazabiliyorum artık 😞
    Bir sihirli değnek gelsin ve bitsin istiyorum... Kaldıramıyorum...
    Allah sabır kuvvet versin hepimize 🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah canım. Haber dinlerken dişlerim kenetleniyor. Ben de seninkine benzer şekilde, mucize olsun diyorum. Tıpkı Ad Kavmi^nin sonu misali. Allah'a zor değil. Azan bulur cezasını. Amin yavrum...

      Sil
  18. Çok üzücü yasananlar. Sevgili Yurdagülün tavsiyesine uymak ve umutlu olabilmek istiyorum ama çikis yolu göremedigim anlar da oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz mutlu olmak için bir şeyler yapıyor, az da olsa kendimizi avutuyoruz Derya'cığım. Lakin, haliyle gidişatı seyrederken, acaba bu gayrete bile fırsat bulamayacağımız günler olursa, o zaman ne yaparız diye endişeleniyoruz. Mutluluk formüllerinin bile geçerli olamayacağı günlerden korusun bizi Allah. Sevgilerimle kardeşim.

      Sil
  19. Qardaş ölkə olaraq canımız Türkiyənin halına, hər gün baş verən partlayışlara, ölümlərə necə yanırıq bir bilsəniz. Türkiyə bizim üçün arada gedib huzur bulacağımız cənnət bir məkan idi. Nə zaman o huzuru qaçırdılar, necə oldu belə qorxulu bir yerə çevrildi anlamadıq. Amma dualarımız sizinlə. Tez bir zamanda əvvəlki günlərə qayıdar ümidi ilə... Sevgilər

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la