Ellerim Gitmez Oldu Kaleme...


Reina'da Terör Saldırısı
Terör     
Yılın son günüydü
Eski yıllarınki gibi değil
Küçük bir heyecan emanetti bizde
Hadi dedik, o kadar da değil...
Azıcık neşenin ne mahzuru olur ki?
Sevinmeyi ar bildik geçen sene vatanda
Onca ölenler vardı ya!
Mehmetlerimizin yası vardı ya...
“Yas günah mıdır?" dedi içim
“Günah? Hangi günah şu işlenenler kadar büyük olabilir ki?..”

Ateşkes ilan edilmişti
Büyük güçler bildirmişti, ne iyi dedik
Tatili yoktu lakin terörün 
Ne güç dinlerdi; ne de dini, ne imanı yoktu onun...
O gün, gün boyu dilekleştik, kavilleştik, muratlaştık
Eskisi yenisine teslim olurken yılın
Ölümü kucaklarken birileri
Biz sevdiklerimizle kucaklaşıyorduk 😡
Kim bilir kimileri?
Randevularına geldiler, kaderin tavizsizce verdiği...

Geç yattık, terörlü rüyalar gördük belki
Ama biz daha ölmedik...
Vatanımız, yılın ilk saatlerinde yedi onlarca kurşunu!
Konduramadık... Şaşırdık, inanamadık 
Yakınlarımızı aradık, bulduk, Ama buruk bir sevinçti bu
Birileriyse, yakınlarını aradılar, kahır içinde öğrendiler bunu!

Onlarca kurşun dönüp de, öldürse o katili
Neye yarar ki? verir mi bize o can verenleri geri?
Yeniden ellerimizi uzatıp dua ettik Yaradan’a
Sanırım artık düşmeyecek kollarımız iki yana...

Ece EVREN    03.01.2017


33 yorum:

  1. Duygularımıza tercüman olan ne güzel bir şiir bu.Dilerim bundan sonra mutluluklarımız üzerine şiirler yazalım.Kalemine ve yüreğine sağlık ablacığım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikatli kızım benim. Dilerim yavrum. Geçenlerde tam denemiştim mutluluk için yazmayı, iki üç satır yazdım, zorlanınca bıraktım. Ama kararlıyım. Mutlu olacağım ve size ne şiirler yazacağım inşallah. Sevgilerimle canım :)

      Sil
  2. Çok can sıkıcı olaylar... Resmen depresyona girdim ben:( Kaleminize sağlık... Kitabınızı sipariş etmiştim, elime ulaştı. Elimdeki kitabı bitirince okuyacağım... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hem de canım, yüzüm gülmez oldu. Artık bıktırdılar bizi. İnsan ya ölenler, nasıl beyinler bunlar?
      Kitap için sağ ol canım. Lütfen canım üzücü yerlerini atla. Ablanı dinle. Sevgiler kızıma . İyi yıllar inşallah.

      Sil
  3. Abla son paragrafa bayıldım.. Olaylara öyle güzel beden oldu ki yazı.. Duyulara bu kadar tercüman olunur. Aslında duygulara tercüman olmak değilde aynı duygulara sahip olup dışa vurulan yazı desem daha güzel olacak.
    Yüreğine sağlık abla♥

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel yorum bu canım. Sanırım artık aynı kuşkulardayız. Dilerim vatana artık huzur hakim olur artık. O paragrafı ben de sevdim :) Sağ ol canım :)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir yazı olmuş ama bu olaydan sonra ingiliz bir gazeteci "Türkiye ye gidin
    , destek olun. Terörü ancak ona yenilmedigimiz zaman yenebiliriz yani yapmak istedikleri gibi korkup sinmeyerek "demiş . Bende öyle düşünüyorum ve son olsun artık diye dua ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii Kadriye, hoşgeldin bloğuma.
      Ben maalesef, hep terörün telef ettiklerini ve yakınlarını düşünerek olayın duygusal yönüne bakıyorum. Tabii ki toplum olarak belli bir duruş sergilemek gerekiyor ama bazı yanlış politikaların kurbanları olduklarını anlamak benim sıkıntım. Ateşler düştüğü yerleri yaktı.
      Bana sorsalar şimdi: Hastalanıp üç günde toparlanıp gitmek mi? Hastalanıp ay, ya da yıllarca hastahane sürecinden sonra mı? kazada mı ? Vatan uğruna mı : Son seçenek yeteri kadar kurban aldı. Yan durduk, düz durduk, dik durduk olmadı. Sırıtanlar oldu, iyi ki ölmüşler diyecek kadar hadsizler oldu. Terör kendisini ve ailesini vurmadığı için empati yapamayanlar daha rahat yorum yaptılar. Ben asla şu sıralarda son seçeneği tercih etmem. Helal etmem yani. Ölenler de etmedi. Hem de böyle ölmeyi hiç hak etmediler. Tartışılır.
      Dua etmek gerek, haklısınız. Dilerim yakınlarımızdan biri öldüğünde bunu anlamayız. Vallahi benim gözümde ne dünya kalır, ne de bu topraklar... Çok zor. Neyin, kimin uğruna öldüler ?

      Sil
  6. aynen öyle...
    Onlarca kurşun dönüp de, öldürse o katili
    Neye yarar ki? verir mi bize o can verenleri geri?

    çok güzel bir şiir olmuş. yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Yine muhteşem yazmışsın ablacım emeğine sağlık. Çok duygulandım gerçekten. Duygularıma tercüman oldun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Hazal. İçlerimizi acıtıyor. Sevgiler kızıma :)

      Sil
  8. Belki de ellerimiz daha çok gitmeli kaleme.. Çünkü içimizdekiler içimizde kaldıkça daha bir ağır geliyor sanki.. Keşke demekten, iyi dilekte bulunmaktan, lanet etmekten daha iyi hissettirir belki.. Siz hep yazın, güzel mısralarda buluşacağımız günler de gelecek elbet..

    YanıtlaSil
  9. Nesli, hoşgeldin canım. Ne güzel yazmışsın ve bana "yazın" demen şevklendirdi beni. Biraz soğumuştum yazmaktan ama bu güzel teşvik yazısı beni heveslendirdi. Teşekkür ederim. Şimdi sana ziyarete geliyorum. Sevgiler canım :)

    YanıtlaSil
  10. İnsanlar öldükten sonra istedikleri kadar güzel günleri önümüze koysunlar. Can yakanın canı yansın. Allah'ın adaleti üzerimize yağsın inşallah. İnsanlık yatak döşek maalesef..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Samet. Dilerim öyle olsun oğlum. Allah'ın adaleti mutlak bir gün yağacak bize huzur, huzurumuzu kaçıranlara da onlara uygun sonlarla.

      Sil
  11. Ah güzel ablam ahh. Bu kin dolu yürekler, gözler olduğu müddetçe nice masum heder olacak ne yazık ki. Dilerim merhametli olanlarımız, insan olanlarımız çoğalır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de Elif, dilerim sonu gelsin bu nefretin . Bizler de birlik olup kuvvetlenmeliyiz. Maneviyat çok önemli şu anlarda.

      Sil
  12. Ah ablam.. Umut etmekten alıkoymaya çalışıyorlar bizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet oğlum, çökertmeye çalışıyorlar. Allah heder etsin onları :(

      Sil
  13. Ölen bir insanımızın tırnağı etmezler. Öleceğiz hepimiz, biz kahramanca ölüyoruz. Haince öldürülüyoruz. Elbet sonu olan bir dünya burası. Herkes ölecek, ölüm ne adaletlidir. Mevkisine bakılmaz kimsenin. Kaleminize sağlık ülkeme yazılmış bu şiir. Acıyı paylaşan, ülkeme. Teşekkür ederim böyle güzel anlattığınız için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Büşra kızım. Vatanımız, yüreğinden vuruldu kerelerce. Sağ ol düşüncelerini paylaştığın için.

      Sil
  14. Her gün bir felaket haberi aliyoruz 😢😢😢

    YanıtlaSil
  15. Evet Derya, pire gibi zıplıyorlar. Bugün de İzmir'de :(

    YanıtlaSil
  16. Benimde en büyük korkum Ece abla hep korkuyla karışık duaya kaldırdığımız kollarımız huzurla inemeyecek iki yana :(. Kalemine sağlık sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  17. Pershopone'da tanıtımınızı görüp geldim. Birkaç kez okuduğum bu güzel mısralar eşliğinde terörün bitmesini dilerim. Güzel bir pazar günü dilerim. Esen kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz Mehmet kardeşim. Evet bu mısralar beni birazcık ferahlatsa da asla unutulmayacak şeyler yaşadık. Artık bu kadar kalleşçe ölümler istemiyoruz. Kader demeye şahit ister derken bir yanım, yine de temkinli olmak lazım, kaderdir diyor diğer yanım. Neden? İki polis de ( Biri çevik kuvvet polislerinin şehit oldukları, stad yanında bekleyenlerden biri, diğeri İzmir'de şehit olan polis. İkisi de ölümden kıl payı kurtulsalar da, yine şehit oldular)
      Biraz uzun oldu cevabım mazur görün :( Çok teşekkürler yorum için. Size de güzel bir hafta dilerim :)

      Sil
  18. Burda da benzer bir şey diyeceğim. Ucunda vatan sevgisi ve duyarlılık akan kaleminiz ve yüreğiniz dert görmesin. sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  19. Epeyce bir zamandır şiirlerim ancak vatan sevgisiyle, şehitlerimizle ilgili. Elim gitmiyor başka konularda yazmaya. Sanki ihanet ediyormuş hissine kapılıyorum.
    Ama acıyı sürekli canlı tutmak, beni ve okuyucuyu da yorabilir diye düşünmüyor değilim...
    Çok teşekkür ediyorum. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  20. Kader deyip sineye çekeceklerimiz var, çekmeyeceklerimiz var. Belki o yüzden kahroluyoruz defalarca bu ani, bu sinsi, ne zaman nerede geleceği belli olmayan vahşilik için... o yüzden içimiz acıyor, ölenlerin hayat hikayelerini dinlediğimiz zaman. Umarım Sevgili Ece, umarım kalplerimizden ettiğimiz dualar, yerine ulaşacak ve duracak bu acı dolu zamanlar... Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  21. Ziyaretiniz beni sevindirdi :) Vatanımız için tek yürek olmak, bu olumsuzlukların düzeleceğine inanmak şu an yapabileceğimiz tek şey gibi görünüyor. Ölümlerde; gidenler hakkında hiç birimizin en ufak bir bilgisi yok, olamayacak da... Ama dünya gözüyle bakınca olaylara, ardında kalanların taşan acıları bizi de yakıp geçiyor.
    Ben de tüm yüreğimle inanıyorum bu günlerin sona ereceğine. Sağ olun, sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  22. Cehennem gibi oldu cennet ülkem.

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la