Şans Mimi...

Şans Mimi      

Şans Mimi...

Hayat… Hayat başlı başına zaten bir şanstır, içinde her türlü yaşanacakların, mutlulukların, acıların, nimetlerin, sevdiklerimizin ve bilcümle tüm renkli hallerinin sığdırılabileceği okunası, yaşanası bir kitap gibidir. Bizler bu kitabın kahramanlarıyız. Hayatı ne hafife almak ne de çok ciddiye almak gerekmez. Ancak bu oyunu samimiyetle ve dürüstçe götürmeliyiz diye düşünürüm. 

Birey Olmak
Torunumun 18 Yaşı     

Bazen yanı başınızdaki bir kitap ile ayrı tellerden çalarsınız gibi görünür. Ama iki kitabı ayrı ayrı okursanız, neden yan yana durduklarını anlarsınız. Hepimizin hayat görüşleri farklıdır. Ama bu sizin ya da benim doğru düşündüğümüzü göstermez. Doğruları bile değiştirmeye sanki çaba gösterilen devrimizde artık vicdan kapımızı çalmanın zamanı gelmedi mi sizce de? Zira hepimizde; ya üstü bilinçlice kapalı tutulan, ya zaten ezelden kapalı, ya da her daim teyakkuzda vicdanlarımız var. Eğer ona dürüstçe sorular sorarsanız cevapları doğrunun ta kendisi olacaktır.

Aile Sevgisi
Benim Biricik Torunum  ve  Ponçik  bey

Hayattaki en büyük şansıma gelince…  İyi ki doğmuşum, iyi ki varım diyorum. Hayatımın bu devresini UYANIŞ DEVRİM olarak nitelendiriyorum. Ben hiç ama hiç boş yaşamadım. Allah iyi ki dertleri öne almış.  Düşünüyorum da bu yaşta çekilir şeyler değillerdi. Ama şimdi sıcacık bir ev, mutfağımda zevkle yaptığım ve beğenilerek yenen yemeklerim, masam, kitaplar ve bilgisayarımla ben. Ve beni tanıdıkları için değil, değerimi bildikleri için seven ve sayan kızım ve torunum. Ben mutluyum aslında. Geçmişimi kusuyorum. Rahatlıyorum. Sanıldığının aksine tüm günümü masa başında geçirmiyorum. Ben yerinde duramayan biriyim. Ayakta yazarım yazılarımın çoğunu ve dolaşarak yazarım o duygularımın sağanağı şiirlerimi. Bir de kızsam, köpürsem de sevdiğim. Daha ne isterim? Bu kadar yeter sanırım. Hepinize sevgilerimle.
İsteyen mimi yapabilir.  Üstteki görsel ile birlikte olması tercih nedenidir, teşekkürler.

Daha Mutlu Yaşam bloğunun sahibesi Yurdagül kızıma bu fırsatı verdiği için teşekkürler...

Ece Evren      29.01.2017 


29 yorum:

  1. Zaten abla bir defa yaşama ve kendimize dair ipuçlarını yakaladı mı kendimizi İyi hissedecek şeyleri bulabiliyoruz. Bilmiyorum ki bir başkasının başından geçenler hakkında gecistirici nasihatler vermek değil de insanın kendisini ifade etmesini istemek lazım. Bu nedenle kişisel gelişim kitaplarını sevmem hele psikiyatristleri hiç sevmem. İnsanın içinde mutluluk yoksa kimse o insanı Mutlu edemez. Mutluluk şans mıdır? Değil midir? Yaşam bekli az da olsa şans ile alakalıdır. Yani yaşamın elimizde olmadan gelişen kısmı. Belirsizlikler ve kaos... Gerçi böyle yazınca bir çok insan bana "dinsiz" diye hakaret ediyor. Ama ben yaşamı kalıpların dışında düşünmeye ve yorumlamaya devam ediyorum. Şans illa serserice olacak değil ya! Neyse çok yazmayayım. Güzel yaziydi. Ailen ile nice mutlu gunler ve şans dolu günler dileği ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimler hangi kuma gömülmüş kafalarıyle ne teşhis koyarlarsa koysunlar, bu onların ön yargılı bakışları ve gelişime kapalı beyinlerindendir. Anlayamadıklarına dinsiz, kafir demek en kolayından yaftalamalardır. Kimler bunlar? Allah'mı estağfurullah. Gerçek açığa çıkınca çok utanacaklar. Fayda getirmeyecek tövbeleri.
      Mutluluk gelirse zaten fark ederiz. Aptal değiliz, ama teşvikle, önermelerle, tavsiyelerle ve uğraşmayla olacak şey değil. Mutlu olmak uğruna hiç bir şeyi harcamam ben. Olursa olur. Olmazsa diğerine aşılıyız zaten :) Yaşam, planı programı yapılamıyacak bir geçit. Ne çıkarsa bahtımıza, ya yaşarız, ya savaşırız.
      Güzel dileklerin için teşekkürler Mustafa. Sevgiler kardeşim :)

      Sil
  2. Ablacığım çok teşekkür ederim davetimi kırmayıp mimi yaptığın için :) Torununu biraz benzettim sana :) O da sevgi böceği :) İyi ki varsın ve blog dünyasında bizim için önemlisin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek canımm. Zevkle yaptım. Torunum ana hatlarıyla benzer bana. Ama o gözler bende olsaydı ne sevinirdim :))) Sen de iyi ki varsın canımsın. Çok teşekkürler hayatım :))

      Sil
  3. Torununada masallah ablacım bu nasıl bir güzellik 😃 senden geçmi olmalı.Genleri güzel tabi 😃 çok anlamlı bir yazı olms.Bundan sonra en büyük sorunların şans ve mutluluk olsun inşallahhh 😃

    Bu arada bloğumada beklerim 😃

    YanıtlaSil
  4. Sağ ol kızım. Beğendin demek, güzel kız gerçekten ama hâlâ kusur bulmaya çalışıyor kendinde :)) Gelirim bloğuna tabii canım. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  5. Ece ablacım cansın sen ya, kitabın tam ortasından konuşuyorsun derler ya her yazında gerçekten bunu hissediyorum ben. İyi ki varsın, iyi ki bizimlesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nihat, hoşgeldin oğlum. Neşelendim birden. Beğenmen çok mutlu etti beni. İyi ki sizleri tanıdım, iyi ki sen de, hepiniz de varsınız. Çok teşekkürler. Sevgilerimle:)

      Sil
  6. Çok güzel bir cümle yakaladım. Ve o cümleye takılıp kaldım. "Allah iyi ki dertleri öne çekmiş" düşündüm de çok mantıklı bir bakış açısı. Her zaman söylediğim gibi senin hayat tecrübelerinden öğreneceğim çok şey var ablam.

    Torununun gözlerine de maşallah :) Çok güzel bir genç kız. Bahtı da güzel olsun. Kucak dolusu sevgiler ablacığım ❤️❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah canım kızım. Gençken daha dirençli oluyor insan. Ve ben şükrediyorum ki sağlığım onca şeyden fazla yara almadı. Ama sizler dilerim gençken de bu tip şeyleri yaşamayın. Kaldıran olur, kaldıramayan. Ben dirençliymişim, ona da çok şükrediyorum. Yorumun beni çok mutlu etti prensesim benim. Sevgiyle kucaklıyorum seni :) Evet torunum çok güzel gerçekten. Boşanmış aile çocuğu olmasına karşın onunla üç koldan ilgilendik. Önünden arkasından sürekli okuyorum. O da teşekkür ediyor sana. Tekrar sevgiler kızıma :)

      Sil
  7. Torununuz ne kadar güzel maşallahh:) Hayırlı nice yaşlara inşallahhh:) Ponçikte ayrı bi güzel öperim onu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yeni arkadaşım. Bloğuma hoşgeldin :) Torun güzel gerçekten ama hâlâ kusur bulmaya çalışır kendinde :) Bloğuna doğru yola çıkıyorum . Kedişi öptüm şimdi. Çok tatlıdır o :) Sevgilerimle :)

      Sil
  8. Uyanış devrin, devrimin olmuş ve sürüyor canım Ece ablacım iyi ki varsın.Kızımızın güzel gözlerinden öperim.Sevgiler kocaman...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aytül'cüğüm. Devrim sürüyor evet :) Eksiklerimin neler olduğunu tespitle başladım yoluma. Şimdi daha güvenle yazıyorum. Çok çalışmam lazım :)) Sevgiler canım kızım :)

      Sil
    2. Torunum ve kızım, sana sevgilerini iletmemi istediler canım :)

      Sil
  9. Bu yazıyı okuyunca hep olmak istediğim kişiyi gördüm sanki. Bir tuhaf hissediyorum şuan. Hatta duygusallaştım. Huzurla dolu bir evim sıcacık mutfağım olsun isterim hep. Yemek yapmayı beceremem ama elimdem geldiğince ortaya bir şeyler çıkarıp sevdiğim insanlarla büyük bir sofraya oturmak isterim. Yaşadığım acıları, umutsuzlukları, sürekli düştüğüm o çamurlu yollardan çıkıp evime sığınmak isterim. Hatalarımı ve pişmanlıklarımı unutturacak bir sevgiye sahip olmak isterim. Sanki bütün bunlara sahipsin. İyi ki sahipsin. Zamanı geldiğinde hepimiz o huzur ve sevgi dolu ana geleceğiz. Geçtiğimiz bu yollar o sımsıcak eve çıkıyor çünkü. Çok etkiledi bu yazı beni, çok beğendim. İyi ki doğmuşsun gerçekten. İyi ki bu satırları okudum ve umut taşıdım yeniden hayata karşı.

    YanıtlaSil
  10. Çok değerli yorumunu sindirerek okudum Eda. Bir yerlerde, ruhuna hitap edebildiğim birinin varlığını öğrenmek beni çok mutlu etti.
    Eda kızım, bu günler yaşım itibariyle gerçekten diyetini önce ödediğime inandığım günler. Fakat, olmayabilirdi de. Hâlâ acılar, kayıplar yaşanabilir. Hayat es verdi bana. Ona teşekkür borcum var. Şükrediyorum Allah'a. Ve senin de dilediğin o sımsıcak mutfağa, mutlu günlere layık olduğunu hissediyorum.
    Hatalar ve pişmanlıklar, hepimizde var bunlar. Kendini bunlarla ilgili yıpratmamanı tavsiye edebilirim ancak. Bundan yirmi sene önceyi hatırlamak dahi istemem. Kendimi sevmeyi yeni öğrendim, değerimi de. Sen de öyle yap ve uygun ortamlara kavuş dilerim canım. Çok teşekkür ederim yorumların ve hassasiyetin için. Sen de iyi ki doğmuşsun ve gelip beni tanımaya çalışmışsın. Binlerce teşekkürler sana. Sevgilerimle canım

    YanıtlaSil
  11. Yazılarını okumak her zaman zevkli. Kendine has bir yapın var. Masam, kitaplarım, bilgisayarım. Ne güzel. Bir blogcu daha ne ister :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Cem :) Mutlu oldum. Senin bana o kadar çok katkın oldu ki, hâlâ yazarlarla ilgili yayınlarına bakıyorum :) Sevgiler kardeşim :)

      Sil
  12. Acısıyla tatlısıyla yaşanmışlıklar varolduğumuzun kanıtı aslında Ece ablacım 😊. Varolmakta bize verilen en büyük şans sanırım. Vazgeçmemek, direnmek, dalga ne kadar büyük olursa olsun karşısında güçlü durup düşmemek tam da senin yaptığın gibi. Ne güzel bir mim yazısı olmuş kalemine sağlık. Torununu Rabbim nazarlardan korusun bahtını güzel eylesin ve onu sizlere bağışlasın 😊. Öpüyorum ellerinden Ece ablacım Sevgilerimle ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Zehra kızım :) Acılar dinmeye başladıktan sonra hayat zaten sürprizleriyle güldürüyor insanı. Yeter ki kuvvetinin eksilmesine izin verme. Sanırım başardım ben bunu. Torunum için ayrıca teşekkürler, bir alem güzel ama hâlâ saçlarım niye size benzememiş falan kızıyoruz bazen ona şakayla karışık :) Sevgiyle kucaklıyorum yavrularını ve seni canım :)

      Sil
  13. mutluluklar mutluluklar mutlulular :)))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Umut, sevindim seni görünce kardeşim benim :)) Sana da mutluluklar, hep yaz inşallah, çok güzeldi bugün okuduklarım. Mizah yazarısın sen.Sevgiler :)

      Sil
  14. Ece ablacım sevmek ve sevilmek gerçekten insanı hayata bağlıyor. Sevdiklerinizin her daim yanınızda olmasını diliyorum. Size, kızınıza ve torununuza sağlıklı, mutlu ve huzurlu güzel günler diliyorum. Torununuz güzeller güzel bir genç kız . Maşallah ona :) Kucak dolusu sevgiler gönderiyorum size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım :)) Ben de sana ailene yavruna sağlıklı, mutlu bir ömür dilerim maharetli kızım :)) Torun tatlı, güzel. Allah dilerim sizlere de nasip eder. Çok teşekkürler, sevgiler canım :))

      Sil
  15. Güzel Ablacığımın güzeller güzeli torunu!!! Allah bahtını da böyle güzel etsin inşallah hep güzel insanlar çıksın karşısına 🙏
    Cnm ablacım!
    Sevgiler hepinize ❤️

    YanıtlaSil
  16. Şu profil resmine hayranım :)) Çıkarasım geliyor öpmek için... Sağ ol bitanemm. Torunumu tanırsın ilerde inşallah, Atakan yiğidi de biz kucaklarız artık :) Canım, çok teşekkürler. İkinizi de sevgiyle kucaklar öperim :))

    YanıtlaSil
  17. Masallah torununuz çok güzel. Ece hanimcigim o kadar ortak ki hayat akisimiz. Ben de acilari çocukluktan baslaxarak yasadim simdi çok sükür 11yildir mutluyum. Umarim böyle de devam eder. Gerçekten bu yasta zor olurdu 🙊🙊🙊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Derya :) Güzel kızdır ama hâlâ kusur arıyor kendisinde :) Ayrılıklarından çok etkilenmişti anne ve babasının. Şimdi Sabancı Üniversitesinde ikinci sınıfta.Başarılı da. Dert etmiyor ayrılıklarını. Tabii ki mutlu oluyorum.
      Hayat işte, az çok biliyorum sizin hikâyenizi de, zor gerçekten. Ama çocukları mutlu görünce iyi ki o günleri atlattık diye şükrediyorum. Dilerim siz de mutlu olursunuz daima. Allah daha da iyilikler, sağlık ve huzurlu günler yazmış olsun. Sevgilerimle canım :)

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la