"Satır Arası" # MİM 3

Mim Yazısı


"Satır Arası" # MİM 3



Sevgili oğlum "Satır Arası "Bloğunun sahibi Emre Bektaş miminin 3.sünü düzenlemiş ve beni de mimlemiş. Hemen yapmak istesem de biraz geciktim. Ona buradan da  teşekkürlerimi gönderiyorum. Hiç mim olmadı bugünlerde derken bir sevindim görünce… Başlıyorum…

1-) Bugüne kadar bloguna gelmiş, seni en çok etkileyen (hayal kırıklığına uğratan ya da çok mutlu eden) yorumu paylaşır mısın ?

   Şimdi ilk yayınıma gidiyorum. Yorumlara oradan bakmalıyım ki hatırlamalıyım. Bloglarımızı yeni açtığımızda nasıl da heyecanlıydık, değil mi? Acaba kimler yorum yapmış diye heyecanla bakardık. 
İncelemem bitti. Fakat başlarda değil, yayınlarımdan birinde bir yorum vardı ki, o çok hoşuma gitmişti. Onu yazıyorum:

"Evet Ece ablacığım kapının arkasına büzüşüp ağlayan küçük bir çocuk şu an ruhum!
Canımsın Seni anlıyorum neden bilmiyorum aslında yaşadıklarını yaşamadım ama yazılarında kaybettiğin evladına duyduğun özlem yaşamla, yaşamamak arasındaki çizgi ve etrafında fır dönen yavrucuğunu üzmemek adına iyi miş gibi görünmeye çalışman . anlıyormuşum gibime geldi yada ben yazdıklarından böyle çıkardım seviliyorsun (Siyah Kuğu...Yayınımın adı ‘Hayattan Kesitler’)

2-) Okuduğunda seni günlerce etkisi altına alan kitap var mı? Varsa hangisidir? 

2- Da Vinci Şifresi –Dan Brown-  Zor bitirdim ama çok etkilendim.

3-) Hayatında dönüm noktası olduğuna inandığın bir gün,an ya da yıl var mı? 
 D.T 23.04.1978-Ö.T.18.08.1991  
Oğlumu rahmetle anıyorum. Nurlar içinde yatsın. O günden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı, olamadı...

Hepinize sevgilerimle.

Ece ablanız     20.01.2017


Mimlediklerim :
http://engelsizrenkler.blogspot.com.tr/
http://www.bolkahveli.com/
http://bucurukveben.blogspot.com.tr/
http://www.hamdicetin.com.tr/
http://masalzehra.blogspot.com.tr/
https://evriminblogu.blogspot.com.tr
http://www.hikayekalplikadin.com/
http://bahartanricasi.blogspot.com.tr/
http://1masalgibi.blogspot.com.tr/
http://ipektenrenkler.blogspot.com.tr/
http://busragurbuz.blogspot.com.tr/
https://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/
https://aynahikayesi.blogspot.com.tr
http://yasamdanyazilar.blogspot.com/
                          ve
http://hazalndunyasi.blogspot.com.tr/
                  bir deeee
http://www.birdelimavi.com/

52 yorum:

  1. Siyah Kuğu çok eskiden beri blogcan arkadaşlarımdandır, gerçekten çok içten, kendisi kadar hassas bir yorum yapmış. Onun da kulağını çınlatmış olduk:) Ablacım yaaaa o kadar küçük yaşta ne diyeyim Allah kimseye evlat acısı vermesin :( mekanı cennet olsun:( Allah sana çok sabırlar versin:((
    Beni de mimlemişsin çok teşekkürler ilk fırsatta yaparım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Müjde kardeşim. Senin onu sevdiğini biliyorum. Ben de çok severim. Tertemiz kalpli bir kızım. Ama görmüyorum son zamanlarda. İyidir dilerim. Sağ ol, amin canım. Ama doğruyu yazmam lazımdı, şimdilerde çook iyiyim şükürler olsun. Mimini merakla bekliyorum :) Sevgilerimle Müjde'ciğim :)

      Sil
    2. Ya ben de görmüyorum epeydir kuğu kızımı, (benden küçük olduğu için yıllar önce aramızda blog annesi-kızı olmuştuk:)))umarım iyidir dur bir bakayım bloğuna yorum bırakayım okur belki...
      Sevgilerimle ablacım. :)

      Sil
    3. Evet Müjde. Hassas bir evlat. İyi düşünmüşsün canım. İyi geceler. Sevgiler :)

      Sil
    4. Sahi mimi mutlaka yapacağım, yalnız Saftirik Town dizi halinde ya, bölünmesin diye başka yazı yazmıyordum; zaten az kaldı bitiyor, o bitince ilk iş senin mimi yapmak olacak ablacığım. Sevgilerimle. :)

      Sil
    5. Müjde'ciğim. Tabii ki de canım. Ben de bugünlerde bir garip haldeyim yazamıyorum. Ne zaman fırsatın olursa canım :) Sevgilerimle :)

      Sil
  2. Allah rahmet eylesin... nurlar içinde yatsın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bol Kahveli, sizleri üzmek değil niyetim. Hayatın içinde var bunlar hep zaten, başka bir şey yazamazdım. Gerçek bu. Çok teşekkür ederim.Amin... Allah razı olsun. Sevgilerimle :) Sizi de mime ekliyorum. Yazacaktım ama blog adresini bulamamıştım. Yaparsanız beni sevindirirsiniz. Sevgilerimle :)

      Sil
  3. Yaşadıklarıma, geçirdiğim travmalara katlanmam mümkün olmazdı." dediğinizde konuya tam vakıf olmadığım için tahmin yürütmekte zorlanıyordum. Fakat, babanızın intiharı, oğlunuzun vefatı... Bunlar sadece biraz içeri girince öğrendiklerim. Buz dağının görünmeyen, büyük kısmında neler var kim bilir... Güçlü ve güzel bir insansınız. Bize anlatıldığı, sorgusuz sualsiz inanmamızı bekledikleri şekilde olmasa da, bir şekilde tüm yaptıklarımızın ve yaşadıklarımızın dengeleneceği, ruhen ve bedenen her şeyin en iyi noktaya geleceği bir tasarım olduğuna yürekten inanıyorum. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için :)
      Evet kızım, ben de o tasarımı hissettiğim için, doğru yolun içimize yapacağımız yolculuk olabileceğine inanıyorum. Kara kutular içimizde. Ona; kesinleşmiş bilgilerin, buluşların desteğiyle ve düşünerek yaklaşmaya çalışmalı ve az olsa da duyumsamalıyız diyorum ben.
      Kavramamız çok zor ve belki de imkânsız ama ezberlerle yetinmek gerçekten aklımıza ihanet olur.
      Sevgilerimle kızım :)

      Sil
  4. İnsan bazı acıları başkalarının yaşadığını görünce korkar ya bazen,işte ben de çocouklarımdan birini kaybedersem hissedeceğim acıyı düşünerek korkuyorum en büyük korkularımdan biri de budur diyebilirim.
    Ne aklıma ne kalbime sığmıyor,elbette Allahın takdiri önünde duramayız ama bir annenin çocuğunu kaybetmesi dünya üzerinde yaşanacak en büyük acıdır kanımca..Rabbim kalbinize şifa versin sabır versin inşallah Ece hanım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, çok teşekkür ederim. Allah dilerim sizi bu düşünceden, korkudan uzak tutsun ve çocuklarınızı size, sizleri de onlara bağışlasın. İki türlü de zor ama çocukların anne ve babasız kalmaları daha zordur. Seneler geçti, deşmiyorum acımı sürekli lakin benim için en önemli tarih, sonra kaybettiğim için, onu bana emaneten Allah'ın verdiği gündür.
      Artık tek dileğim kızım ve torunumun sağlıklı ve mutlu yaşamaları. Sevgilerimle canım :)

      Sil
  5. Yüreğim burkuldu okurken.Eminim kolay değildir.Belki de bazen sana dair tam empati yapamıyoruz :( Samimiyetin o kadar çok geçiyor ki bize...Teşekkür ediyorum sana ablacığım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Yurdagül kızım :) Zaten bebek gibi kontrolde ve bir şeyler bekleyerek yaşanmaz ki... Öyle bir şey yok canım (empati konusu ) Bana yeterince değer veriyorsunuz. Ben zekiyim anlıyorum :)
      Bana hep güzel yaklaştın kızım. Onun için hazır yeri gelmişken çok teşekkür ediyorum sana :) Sevgiyle gözlerinden öperim :)

      Sil
  6. Nurlar içinde uyusun oğlunuz... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Amin Allah razı olsun persephone, sevgiler canım :) Mimini bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Nur içinde yatsın Ece abla oğlun, bizlerde senin bir evladın sayılırız oğlunun yerini tutmasakta seviyoruz seni. Benim hiç mimim olmadı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İster misin seni de ekleyeyim Hamdi oğlum mime? Şimdi alıyorum site adresini. Bir de adresini gmailime yaz kitabımı göndereyim. Olur mu? Tabii ki evlatlarımsınız. Allah acılarınızı göstermesin ne ailelerinize ve ne de yufka yürekli olan bana :(
      eceevren20@gmail.com Sevgilerimle oğlum :)

      Sil
    2. Pek mim için vakit ayıramayabilirim Ece abla muhasebe işi ile uğraştığımdan biraz yoğunum bu aralar. Fakat mail adresine adresimi gönderdim ben, kitabını yollarsan şiirlerini seslendirebilirim, kaleminden kitabe dökülen sözler sesimle can bulabilir :)

      Sil
    3. Evet seslendirmeni çok istiyorum. Sağ ol oğlum, mime eklemedim :)

      Sil
  9. Ablam içim burkuldu. Seni üzmek istemezdim. Ama her insanın hayatında acı anlar oluyor. Bak bir oğul kazandın. Yerini tutamam ama yüreğim seninle bil. Sevgiler ablam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Emre oğlum, cansın sen. O üzüntü bitmez ama hayat insanı oyalamasını da çok iyi biliyor. Beis yok :) Vücut olarak dünyadaki yeri boş artık, ama ruhu senin bana olan saygı ve sevginden ötürü mutlu, buna inan :)
      Sevgiyle gözlerinden öperim. Güzel, sade bir mimdi. Kutlarım oğlumu :)

      Sil
  10. Ben de senin gibi bu aralar mim yok diyordum ki, sen de beni mimlemişsin ablam. Çok teşekkür ederim :)

    Seni artık tanıyorum ve tam da senden beklediğim cevaplar vermişsin. Son cevabına çok üzüldüm. Ama unutma Allah bir evladını aldı, bir blog dolusu evlat verdi sana. Biz senin evlatların sayılırız. Belki kendi evladının yerini tutamayız ama derdine derman olmaya çalışırız ki :) Hiç üzülme sen. Ben senin gülen halini seviyorum. O meşhur Ece abla kahkahanı. Seni çok seviyorum ❤️❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tatlısın İlknur'um :) Blog dolusu evlat... Ne güzel ifade. Yerim ben tatlı çocuklarımı :)) Gülüyorum canımmm. Hiç gülmediğim kadar hem de. Aranızda mutluyum çok. Sevgiyle gözlerinden öpüyorum canım :)

      Sil
  11. Canım ablam oğlunu kaybettiğini bilmiyordum. Çok üzüldüm. Evladım olmadığı için elbette acını senin gibi anlayamam, lakin insanım. Beni de evlatlarından biri olarak görmeni isterim. Bizlere sen yeri geldi güzel sözlerinle abla oldun, kardeş oldun, anne oldun.

    Bu güzel mimle seni biraz daha tanıdım. Ben biliyorum gönüllerimiz bir ve bir gün karşılıklı sohbet etmek de nasip olacak.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif kızım. Bu ne güzel sesleniş. Yavrularımsınız tabii. Ayrı ayrı seviyorum sizi. Allah razı olsun kızım benim. Ben iyiyim artık. Onca evladını kaybeden var, tek değilim bu acıyı çeken.
      Seninle görüşeceğimize ben de inanıyorum, senin profilini ve yorumunu görünce elimi uzatsam tutacaksın gibi geliyor. Bu güzel, düşünceli yorumun için çok teşekkür ederim kızım. Sevgiyle kucaklıyorum :)

      Sil
  12. Allah yardımcın olsun ablacım 😢 evladına Allahtan rahmet diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin... Allah razı olsun, sizin de tüm ölmüşlerinize Allah rahmet eylesin. Çok memnun oldum. Sağ olun :)

      Sil
    2. Saol abla Allah razı olsun iyiki varsın.

      Sil
    3. Hepiniz kardeşlerim. Sizler de iyi ki varsınız. Hep iyilik, mutluluk ve huzur dilerim sizlere. Sağ ol Mehmet oğlum :)

      Sil
  13. Teşekkür ederim ablamm. Bende eve dönünce yapacağım mutlaka..❤

    YanıtlaSil
  14. Bende bir çoğu gibi yeni örendim. Artık cümleleri kurduğunuz sözcüklerin arasına sıkıştırdığınız, gizlemeye çalıştığınız duyguları şimdi çook daha iyi anlıyorum. Geçici ayrılıkların sonsuzluktaki kavuşmalarla taçlanacağını bilecek kadar güçlü ve inançlı olduğunuzu biliyorum. Başınız sağolsun..

    YanıtlaSil
  15. Ben ilk defa inanın, yazdıklarımın aralarına sıkıştırdığım duygularımı anlayıp yazan sizi gördüm ve o kadar hoşuma gitti ki :)
    Sizler sağolun. İnanmak huzur verici... Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  16. Efendim yine mimlendiniz son yazımla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa, bu saatte girebildim nete. Bakayım bir Yurdagül'cüğüm. Teşekkürler canım :)

      Sil
  17. Sayenizde yeni bloglar tanımış olduk, çok beğendim paylaşım fikrinizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim. Her şey paylaşınca güzel Mert oğlum. Sevgilerimle :)

      Sil
  18. Bazı yazılar vardır okursunuz, altına yorum yazmak için niyetlenirsiniz sonra çekip gidersiniz. Sonraki gün tekrar gelirsiniz, başka bir gün tekrar. Gel git, gel git. Günler geçer gider ama o yorum bir türlü buluşmaz sayfayla.
    Kapanmayan yaralarınız depreşir, kanar da kanar. Yazan da okuyan da bilir ki bazı tarihlerden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmaz. "Hep aynı kalsa acılar / İnsanoğlu nasıl yaşar?" diyen şarkıcı farkına varmadan hayatın bir özetini çıkarmış ve elimize tutuşturmuştur çoktan. Ve sanırsınız ki bütün şarkılar sizin için yazılmıştır. Sonra bir başka şarkı bastırır içinizin sesini: "Acının insana kattığı değeri bilirim."

    YanıtlaSil
  19. Yaşadıklarım yaşayacaklarımın ufak ya da büyük garantisi oldu hayatım boyunca. Ben anladım ki, alıştım acılara ve hiç rahatsız etmiyor gündelik acılar... Mutluluk oyunları bana göre değil, olamıyor, üstelemiyorum da. Hayat benim için kızım ve başarmak istediğim bir kaç şeyden ibaret. Bir hedef koyup (büyük ya da küçük fark etmiyor) oyalanırken başarırsam ancak o sevinç beni az da olsa heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor. Acının kattığı değer beni içten içe mutlu ediyor. Tatlı eğer yatkınsak kolaydır ve ben kolayı hiç sevmem.
    Yorum için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  20. Rabbim gani gani rahmet eylesin şefaat etsin Ece ablacım 😔. Çok zor Rabbim sanada sabırlar versin 😢. Kuğum da ne güzel yorum yapmış gönlü güzel, kendi güzel arkadaşım 😍. Samimi mimlerini seviyorum ablacım kalemine sağlık sevgilerimle 😍❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim Zehra kızım. Amin, veriyor sabrını... Kuğu gerçekten güzel yapmıştı yorumu sağ olsun. Sevgiler kızıma :)

      Sil
  21. Ece teyzem, mimi yapmakta geç kaldım. Kusura bakma. En yakın zaman da yapmaya çalışacağım. Mimlediğin için teşekkür ederim.

    Yaşadığımız sürece sorumluluklarımız devam ediyor. Hiç bir şey eskisi gibi olmuyor. Olamıyor. Onun için umarım bundan sonraki ömrünüz de her şey gönlünüze göre olur.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdullah oğlum, mimi yaptın, dün gece okudum. sağ ol yavrum. Senin de her şey gönlüne göre olur dilerim oğlum. Sevgilerimle :)

      Sil
    2. Evet Ece teyzem, mimi okumuşsun gördüm. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim:)
      Saygılarımla.

      Sil
    3. Rica ederim oğlumm. Allah'a emanet ol :)

      Sil
  22. Allah rahmetiyle muamele etsin evladına Ece ablacım. Kelimlerin yetmediği bir duygu ölüm acısı. Mutlulukları doya doya yaşadığın, hüzünlerin üstesinden gelebildiğin, uzun ve hayırlı bir ömür diliyorum sana. Sevgilerimle Ece ablacım ❤

    YanıtlaSil
  23. Amin canım kızım. Sanki uzaklardasın diye bir hüzün var içimde. Seni göremesem de buralarda olman sanki içimi rahatlatıyor kızım. Hayırlısı canım. Sevgiyle kucaklıyorum :)

    YanıtlaSil
  24. Ece ablam oğlun nurlar içinde yatsın. Kuğu benimde çok sevdiğim bir blogger arkadaşım. Kucak dolusu sevgiler ablacım. Çok fazla katılamıyorum iki çocuk,iş,okul arası hiç vakit kalmıyor.Ama hep aklımdasın canım ablam. Sana sevdiklerinde hayırlı,sağlıklı,mutlu bir ömür diliyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Banu kızım. Amin. Sen sakın yorum yazamadığında üzülme canım. Çocuklar her şeyden önce gelir. Ailen ve işin, zaten ancak yetişilir. Ben de hepinize sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir ömür diliyorum. Sevgilerimle canım :) Hepinizi kucaklıyorum :)

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la