Aklımda Deli Sorular / MİM 2

Mim aktivitesi


Aklımda Deli Sorular / MİM 2


Mimin sahibesi, bu güzel soruları hazırlayan kızıma çok teşekkürler.

http://mcdrgnblggr.blogspot.com.tr/
                   

1-Almaktan asla vazgeçemeyeceğin bir şey var mı?

Asla samimiyetimden de vazgeçmem, tepki alsam bile. Kötü örnek olmam herhalde köşemden. Sigara.

2-Büyük, kocaman bir acı hissettiniz mi?

Büyük ve kocaman iki acı hissettim, bir değil. Evlatlarımı kaybettiğim iki ayrı gün. 

3-Altın günlerine dair korkunç bir anın var mı?

Şimdi gülme zamanı artık. Anlatacağım şey dramatik gibi görünse de, bence komikti. Rahmetli kız kardeşim sinir hastası idi. Hastahanede tedavi görmek için yatıyordu. Bayağı bir süre yatacaktı. Nasıl kısaltırım anıyı bilemiyorum şu an ama sıkıldığınızda bırakın okumayı lütfen. 
O sıralar bir nedenle uzakça bir semte taşınmıştık, aslında daha önce çocuklarımın okulu ve bizim evimiz de kardeşimin oturduğu semtteydi. Oğlumun sınıf arkadaşlarının annelerinin teklifini reddememiş ve bir defa altın gününe katılmıştım. Arkadaşlarımı o bayağı uzak semte çağırmaktansa, o an için ev boş olduğu için kardeşimin evine davet ettim. Kardeşim rahatsız olduğu için, haliyle evi bakımsızdı. Günler öncesinden temizlik yapmaya başladım, en azından çıkınca hastaneden temiz bir eve gelmiş olur diye düşündüm. 
O gün gelip çattı. Arkadaşlarımla biraz sohbet ettik, çay servisi ve ikrama başladım. Birinci çayları daha bitmeden kapının anahtarla açılma sesini duyduk. Onlar da ben de irkildik. Gelen, hastaneden kaçan kız kardeşimdi. Ben alışıktım fakat arkadaşlarımın yüz ifadelerini asla unutmuyorum. Bu kadar değil, dahası var. 

Kardeşim hırslı bir şekilde odasına geçti. Arkadaşlar endişe ile gitmek istediler. Ben onları yatıştırmaya çalıştım. Odasından bir şey almış olmalı ki, hemen çıktı, tek kelime söylemeden oda kapısını da kilitleyip ve sokak kapısını hatırı sayılır bir şekilde çarparak gitti. Arkadaşlarım hemen ayaklandılar ama bir sorun vardı. Bütün manto ya da ne varsa üstlerinde onun odasındaki yatağın üstüne düzenli bir şekilde koymuştum. O an aklıma gelse her şeyi göze alıp elinden alırdım anahtarı ve arkadaşlarım hem bana üzülüp, hem panik yapmazlardı. Bir anda ne yapacağımızı şaşırdık. Allah’tan çocuklarıma düşkünlüğü vardı kız kardeşimin. Oğlum yanımızdaydı, ona gidebileceği yerleri sordum. “Ben bakarım anne” diyerek çıktı yavrum. Beş dakika kadar sonra geri döndü ve hepimizin gözleri üstündeydi. Anahtarı almıştı fakat benim kulağıma eğilerek “Hemen defolup gitsinler..” dediğini söyledi. Akıllı ve anlayışlıydılar arkadaşlarım zaten. Sadece benim için üzüldüler. Sonrasını ne siz sorun, ne de ben yazarım zaten. Hayat işte...

4-Özel bir yeteneğin olsa ne olmasını isterdin?

Yeteneklerimden memnunum. 

5-'Etraf ne der' diye düşünmeden hareket edebilir misin?

Asla düşünmem ama topluma saygım vardır.

6-Hangi mevsimi seversin?

Hepsini de severim. Baharda daha mutlu olurum o kadar.

7-Blog yazmak sana ne kattı?

Çok şeyler... Düzenli bir şekilde yazma alışkanlığı. Bir çok tatlı kızlarım oldu. Oğullarım da. Kendi yaşlarımda blog sahibesi yok ama bana yakın birkaç arkadaşım var. Ben gençleri de çok severim zaten. İyi oldu, bir ciddi uğraş blog tutmak.

8-En sevdiğin dizi, film, animasyon ve kitap hangileri?

Vertigom nedeniyle uzun süre televizyon ya da bu tip aletlere, bilgisayara bile uzun süre bakamıyorum. Birkaç dizi yer değiştirir bende. Ama bu hastalığım ortaya çıkmadan o senelerde Avrupa Yakasının, değil bölümlerini, bir sahnesini bile kaçırmadan izlemiştim. Bunun dışında kayda değer bir şey yok yazmak için. Yaşım itibariyle de sizler kadar donanımlı değilim bu dallarda. Kitaplar ise, felsefi kitaplar okuyorum. Şu an elimde Platon’un Devlet’i var. Bu kategoriyi tek geçerim.

9-Düşlediğin hayatı yaşayabildin mi?

Düşlememiştim herhangi bir hayat. Yaşadığım ise zorlu geçti. İyi de oldu, tecrübelerimden çok memnunum. Çabuk çözüm üretebiliyorum zira.


 10. Gece yarısı uyanıp sevdiğiniz birinin nefesini dinlediniz mi ? 
                
Ben burayı sonradan ekliyorum. Zira bu soruyu atlamışım. Şimdi Didem kızımın mimini okuyordum orada gördüm. Yaşlılık işte👴 
Ben; çocuklarım uyurken hep dinlerdim nefeslerini. Bir de ablam hastayken ve annemin son zamanlarında👪

Beni mimleyen http://masalzehra.blogspot.com.tr/ ya çok teşekkür ediyorum. 

İsteyenler görseli kullanmak üzere bu mimi yapabilir tabii ki. Sevgilerimle…



Ece Evren         21.02.2017 


Bir kızımı özellikle mimlemek istiyorum.

http://ikikatmavi.blogspot.com.tr/




41 yorum:

  1. Kısa ve öz cevaplar olmuş :) Bir solukta okudum :)

    YanıtlaSil
  2. Gün anınız çok ilginçmiş. Neyse ki şimdi tebessümle hatırlanıyor:) Güzel mim. Kaleminize sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol persephone, gerçekten zor bir gündü ama kardeşimin ve arkadaşlarımın gönüllerini aldım sonraki günlerde. Sevgiler kızım :)

      Sil
  3. canım , çok güzel bir mim olmuş... birinci cevaba maalesef bende katılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kızım. Doğru olanı yazdım. Onun da bir hikâyesi var tabii :(( Kaç defa bıraktım ama olmadı. Sevgiler kızıma :)

      Sil
  4. Felsefeyi ben de çok severim.Önemli olan gerçekten bize katkısı olan şeyleri izlemek ve okumaktır.Senin tecrübelerin de bizim için çok önemli.Kocaman öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Yurdagül kızım. Bugün yakın gözlük derecelerimin 5 numaraya yükseldiğini duyunca şokladım. Bilgisayarın etkilerinden korunmak için, eskiden tanıdığım bir x optiğe gittik. Aman ne güzel anlattı. Neler çıkmış gözü korumak için... Dört gün sonra kavuşacağım gözlüğüme :)) Sevgiler kızım.
      Not.

      Sil
  5. İlk sorular üzdü zaten. Keşke sıralama değişse yada daha iyisi biraz daha rahatlatıcı sorular olsaydı. Yanlış anlamayın hakaret değil sadece üzüldüm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle oğlum. Ben de yazarken düşündüm rahatsız olunabileceğini. Sanki kendimi yargılar ve yargılatır gibi bir hava estiriyorum ama ben tüm kusurlarım ve yaşanmışlıklarımla buyum. Doğru acıtır. Sağ ol yorum için.

      Sil
  6. Çok büyük acılar çeken insanların kimi hayata küser, kimi çok iyi bir yazar ya da şair olur, dünya edebiyatı örnekleriyle dolu, bir tanesi de benim için sensin ablacığım. Şiir yeteneğinin gerisinde sanırım o acılar var. Herkeste olmuyor. Allah sabrını versin canımcım ...okuyunca insan şoke oluyor:( rahmetli kardeşinin, evlatlarının hepsinin mekanı cennet olsun. :(
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Durum değerlendirmesi ve gayet onarıcı yorum diye ben buna derim Müjde'ciğim. Hiç yargılama yok, kırmak yok, sana çok teşekkür ediyorum canım...Dualarına amin diyorum canım.Allah tüm ölmüşlerimize rahmet eylesin. Sevgiler kardeşime.

      Sil
  7. Ece ablacım yine acı tebessüm bıraktın yüzmde.Yaşananlar ne kadr zor olsada ders almak çok önemli tabiki.Evlatların için de başın sag olsun Allah sabir versn diyorum.

    1. Sorunun cevabıda keskr o olmasaydı be abla.Kusura bakma yanlis br kelime kullandiysam eğer.

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım, hiç kırılmam öyle şeylere. Keşke olmasaydı. Aslında onun da hikâyesi var. Ama bahaneler doğruyu değiştirmez bilirim.
      Allah kimselere evlat acısı vermesin. Ben hâlâ nasıl hayattayım bazen şaşırıyorum. Kızım, o benim canım. Onun için yaşama katıldım. Zaman zaman gerçekten son yolculuğu özlüyorum. Ama arkamdan üzülecekleri hatırlıyorum. Dönüp hayatı yeniden güncelliyorum. Sevgiler kızıma :)

      Sil
  8. Güzel mim olmuş ablacım kısa ve net cevaplar. Altın günü kosununa hem güldüm hem de üzüldüm doğrusu..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat bu Hazal'ım. Biz o sahnelerin çok çeşitlerini yaşadık ailecek ama ne oldu? Keskin sirke küpüne zarar verdi. Hastaydı, genç öldü ama ölene kadar ne krizler seyrettik. Allah kimseyi akıl sağlığından etmesin. Sevgiler kızıma :)

      Sil
  9. Keyifle okudum kalemine , yüreğine sağlık canım benim kocaman öpüyorum seni sevgiler.. 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Didem, biricik kızım. Pek keyifli değildi mim cevapları sanırım ama cevapların doğrusu bunlardı.
      Seni merak ediyordum canım kızım. Sarılıp öpüyorum seni. Sevgiler kızıma.

      Sil
    2. Keyifli olan kısım seni görmek Ece teyzem. Hepimizin acı tatlı anıları, yaşanmışlıkları ,hayatı var , keyifli kısmı herkesin zor olan hayatlarının içinden anılarından , yaşanmışlıklarından bir umut edinmek , bir şeyler öğrenmek , hayat dersi edinmek hepinizden ayrı ayrı çok şey öğreniyorum bir nebzede olsa öğrendiklerim beni mutlu ediyor bende seni kocaman öpüyorum sevgiler ❤

      Sil
    3. Canım kızım. Kalplerimiz anlarımızı paylaştı, birbirimizi hissettik. Allah izin verirse seni Muğla'da olduğun sıralarda gelip görmekve sana sarılmak istiyorum. Huzurlu geceler kızım benim. Çok öpüyorum seni :)

      Sil
  10. Kısa, öz ve bir o kadar da samimi cevaplardı ablacığım. Kız kardeşini çok merak ettim doğrusu :) Kucak dolusu sevgiler ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O erkenden göçüp gitti İlknur'um. Cevaplarım seninkiler gibi samimi. Biz seninle çok organiğiz sanırım :) Böyle olmaktan başka yapabileceğim bir şey yok zaten. Sana da sevgiler. Sevgiyle kucaklıyor öpüyorum seni :)

      Sil
  11. Ne içten cevaplar bunlar... Bu kadar samimi bir şekilde kendinizi korkmadan yansıtmanız çok güzel. Bu nedenle mimlere bayılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte budur. Yorumun, beni anlaman çok sevindirdi Eda kızım. İçtenlik beni o kadar rahatlatıyor ki. Hatır, gönül tasası ve yanlış anlaşırım korkuları yaşamıyorum artık. Zaten ben genellikle kendimle uğraşırım. Mimleri ben de, birbirimizi daha iyi tanımamıza vesile olduğu için seviyorum. Lakin mimlediklerimiz bazen yapamayabiliyor. O nedenle ve kimseyi atlamayı istemediğim için isim yazmıyorum artık. Sevgiler Eda kızım :)

      Sil
  12. Çok güzel cevaplar, sade ve öz. Okurken çok keyif aldım. Sizden kesitler çünkü. Yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim keyif almanıza. Örnekler gerçek hayattan olunca sanki daha iyi sonuç alınıyor. Teşekkürlerimle :)

      Sil
  13. Ablanla olan kısmına çok üzüldüm gerçekten de . İnsanın hasta bir yakını olması ve onu idare etmesi cidden zor Ece Ablacım. Neyseki sen bu anıyı gülümseyerek hatırlıyorsun.
    Her zamanki gibi içten ve birikim dolu cevaplar ellerine sağlık sevgiler <3<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Derya'cığım. Biraz zor günlerdi evet ama biz asıl, onun hasta olmasına üzülürdük. Zaman her şeyin ilacı gerçekten. Bitti gitti işte. Hayatın tadını geç de olsa aldım. Sevgiler kızıma :)

      Sil
  14. Benim de bir kız kardeşim vardır ablacığım, bu nedenle üçüncü soruyu okurken hüzülendim. Yanıtlar, kısacık ama aynı şekilde bir doluydu. Seni yansıtıyordu. İlk soruda ki samimiyetini sevdim şahsen, içi dışı bir senin gibi insanları seviyorum, çünkü söyledikleri ve verdikleri fikirler bana daha samimi geliyor, bu nedenle teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili River. Özlemişim seni.
      Hayat bu, her türlü hâlleri var. Bir gün sona eriveriyor, iyi ki ilgilenmişim o hiç yaklaştırmak istemese de diyor insan, pişmanlık olmuyor en azından ama gerçekten zor...Ben teşekkür ederim canım. Sevgilerimle :)

      Sil
  15. Ece ablacığım ne kadar içten ne kadar samimi dolu cevaplar olmuş. Başınız sağolsun evlatlarınızı kaybettiğinizi başka bir blog arkadaşının paylaşımından okumuştum çok ama çok etkilendim. Allah sizlere sabır versin. Yaşadıklarınız gerçekten çok üzücü.
    Altın gününde bir an kendimi sizin yerinize koydum ve üzüldüm. Vertigo gerçekten zor bir hastalık umarım en yakın sürede iyileşirsiniz, çok geçmiş olsun.
    Allah sevdiklerinizi yanınızdan ayırmasın. Kızınız ve torununuzla birlikte güzel bir yaşam sürmenizi diliyorum. Sevgiler... (Meltem)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte hatırladığım ama tam emin olamadığım için yazmadığım isim... Meltem kızım, ne güzel ismin var :)
      Ogünler geçti tabii ama bir hüzündür yapıştı kaldı yüreğime. Şimdilerde yazmak, blogları gezmek, zamanım nispetince yorum bırakabilmek mutlu ediyor beni kızım. Allah herkesin ve sizlerin yavrularınızı size, sizleri de yavrularınıza bağışlasın.
      Vertigoma gelince, çok aşırı üzülmezsem ilacım engelliyor. İlgine çok teşekkür ediyor ve dualarına amin diyorum. Seni sevgiyle kucaklıyor, öpüyorum Meltem'ciğim :)

      Sil
  16. Keyifle okudum ablacım ama öncelikle başın sağolsun en büyük acı olsa gerek evlat acısı :( Ama ablacım sen süpersin felsefe kitapları okumak kolay değildir ben hala okuyamıyorum malesef :) Sevgilerimle 💝

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mim seninmiş canım :) Ablan işte :) bir mim zincirinden giderken, görselde yazan ismini de göremedi. Felsefeye dalınca affedilmez hataları yapabiliyorsun. Kusuruma bakma, bugün düzelttim canım. Hakikaten sorular iyiydi. Kutlarım seni. Sevgiler kızıma :))

      Sil
  17. ay o anı sahiden de unutulmaz bişiymiş ama.

    YanıtlaSil
  18. Öyleydi Deep'ciğim. Çekim gücü mü ne? Sanki bize özel senaryo, çok şaşırmıştım. Hayatımın her devresinde bu tip şoklar oldu.
    Hassas kızım, hemen de gelirmiş. Çok öptüm :))

    YanıtlaSil
  19. Daha ilk cevaplarda gözlerim doldu Ece Abla...
    Altın gününüz bol aksiyonlu film gibi olmuş. Gülmemek lazım aslında ama böyle ilginç bir olay asla unutulmaz. Soru da çok isabetli olmuş. Bana sorulsa altın gününe katılmadığım için verecek bir yanıtım yoktu. :)
    Sevgiler diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zülal, değerli kızım. Aslında ufak bir gerilim yaşadık. Kardeşimin tepkisi daha kötü olabilirdi. Ondan biraz endişe duydum. Çocuklar ve anneleri, o kadar kaynaşıyorlardı ki, zaten katılmak yaramadı bana. Hepi topu bir kereydi. O da böyle gelişti.

      Sil
  20. Ece ablacım beni mimlemişsin. Geç fark ettim:( Ancak dün hemen yazdım ve yayımladım yazıyı. Umarım keyifle okursun. Teşekkür ederim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa sevindim fark etmene kızım. Birazdan sana doğru yola çıkarım. Bir iki yorum cevaplayayım çıkacağım blogdan. Rica ederim sevgiler kızım :)

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la