Bazıları, Gözünüzü ve Elinizi Emeklerden Çekin!

Emek hırsızlığı
Neden Hırsızlık ?       


Bazıları, Gözünüzü ve Elinizi Emeklerden Çekin!

İki gün kadar oldu Sosyal Medya Cafe profil adlı kardeşimizin onca emek vererek hazırladığı yayını bir cin fikirli tarafından noktasına kadar kopyalanmış ve ne hikmetse aynen yayınlanmış. Mantık olarak bakarsak bu olaya, gerisini getirebilecek mi? Ve yorumlara vereceği cevapları da mı çalması gerekecek? Sonra bu defa bir başkasının gece gündüz hazırladığı yayını mı çalarak devam edecek? Aptal mı sanıyor insanları? Hemen fark ediyorlar emeği çalınanlar. Onca üzüntü... Biz nasıl bu hâle geldik arkadaşlar. Küfürlü yorumlar, kıskançlıklar, haset. Aslında bloggerlar olarak aramızda; onların anlayamayacağı bir bağ oluştu. Tanırız biz birbirimizi. Haklının haksızın ayırdına varacak kadar insanlığımız, oyun yapanı anlayacak kadar tecrübemiz, alt yapımız ve mağdur olana arka çıkmayı gerektiren içimizde faal vicdanlarımız var. Çoğumuzda var, biliyorum.

Bayağı sene oldu blog açalı. Blogun düzenini oluşturmak,  inanın yazmaktan, fikir üretmekten çok daha zor. Başlarda yardımlar aldım. "Elden gelen öğün olmaz, o da her zaman olmaz..."özdeyişimiz vardır ya, işte öğle, sık sık değişik ellerden gelen öğünler hem hizmet verenleri ve hem de alanı zorlar. Bu mecrada birini tanımak öyle kolay ve herkesin harcı değil. Ama şu an kimin ne niyetle burada olduğunu anlamamaksa aptallık olur. Ya o zihniyettesinizdir hoşgörürsünüz, ya hakkaniyetlisinizdir, önce kendinizi aldatmayı kabul edemezsiniz. Birtakım arkadaşların sırf kazanç uğruna hırs sahibi olup, bir de  bloggerlar arasında nifak oluşturduklarını da gördük. Başarılı olmaya çalışıp bir yön çizmeye çalışanların baltalanmaya çalışıldığını da bizzat kendilerinden duyduk. Herkes kendi yolunu çizer. Ama hepsinin yolu doğru diye bir şey yok.

Öyle birden ortaya çıkıp, bir kaç sevimli yorum bırakıp, zıplayarak zirve yapmak yok. Kalıcı olmuyor. Çok gördük.

Bir de bu tıklanmaymış, bilmem nerede, kaçıncı sırada olmakmış. Nedir bunlar yahu? Ticarethane mi açtınız. Bloglar da sizin oltalarınızın ucundaki yem mi oluyor ya da olacak bu yolda? Ben böyle aniden çıkıveren ve ortalıkta hortuma benzer hareketlilik yaratanların hiçbir yazdıklarına inanmıyorum ve benden, bizden uzak dursunlar. Ellerinde oyuncak olmak isteyenler varsa buyursun olsunlar. Bu yardımları dürüstçe yapan arkadaşları, oğullarımı tenzih ederim.

Bir de eğer yeniysek, yeni başlıyor ya da niyetliysek  bu işe; bir kolaçan etmeliyiz etrafı. Bloglar neler paylaşıyor? nedir amaçları az çok anlaşılır. Yani diyeceğim bu işi ciddiyetle yapanlardan lütfen uzak durun. Rahat bırakın bizi. Herkes birbirini tanıdı artık. Yapmayın!

Ece Evren     18.02.2017

43 yorum:

  1. Bir türkü anlatıyor böylesi başkalarının emeklerini kendi emeğiymişcesine göstermek isteyenleri;

    "El atına binmiş çalım satıyor"

    Komik gelirdi bu sözler deee.... Bu kez gülemeyeceğim!!!!1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkürler Yasemin kardeşim. Gerçekten üzücü. Dilerim hiçbirimizin ve genel manada kimsenin başına gelmez. Sevgilerimle.

      Sil
  2. Emek hırsızlığı zaman zaman oluyor, çok üzüldüm, sayende öğrendim, arkadaşa da geçmiş olsun eğer şikayet edecek bir mercii varsa bence şikayet etsin, bir ara sevgili Hatice'nin (örgü çantam) de örgü modellerini filan çalıyorlardı kızcağız İllallah demişti:( ona dediğimi yine söylemek istiyorum taklitler asıllarını yaşatır. Çok ayıp ya, herkes bir emek veriyor, hepimiz kendi çapımızda naçizane bir şeyler yazıyoruz, mutlu oluyoruz onlar da yazsın, çizsin niye başkasının yazısını çalıyorlar anlamıyorum hiç:(((
    Sevgilerimle ablacığım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum Müjde'ciğim. Hatice kardeşimin başına geldi. Şeydanur Dinçer'in başına geldi. İşte bu hanım kızımızın, dün instagramdan yazıştık, perişan olmuştu. Hadi bu konuda bir yazayım dedim. Sağ ol kardeşim. Sevgilerimle..

      Sil
  3. Ben sana katılıyorum ablacim. Bu kolaya kacmaktan başka birşey değil. Üzücü gerçekten.. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Hazal'ım. Hem günah, hem de sonu hüsran. Sevgiler kızım :)

      Sil
  4. Merhabalar.
    Yazınızı okudum ve çok üzüldüm. "Sosyal Medya Cafe" profil isimli blog sayfasını ziyaret ettim ve orada "Doğrucu" rumuzlu, ya da profil isimli bloggerin yorumunu ve yaptığı listeyi gördüm. Bir daha üzüldüm.
    Ben de ilk Blogcu.com'da bloglamaya başladığımda bir bayan blogcu arkadaşımdan tema yardımı almıştım ve ne kadar mutlu olmuştum. Daha sonraları ben de Blogger'de eklentiler (widgetler) ve Header ile ilgili isteyenlere yardım etmiştim. Header'leri benim kardeşlerim yaparlar. Yardım ettiğim bloggerlere özellikle "Bu headerleri sakın benim yaptığımı sanmayın, ben anlamam ama, iki kardeşim var, onlar yapıyorlar" diye söylerdim. Şu anda kullandığım klasik KUBRICK temasının headerini kardeşlerim yaptılar. Ben sadece onlara isteklerimi söylüyorum o kadar, onlar da sağolsunlar beni hiç kırmıyorlar ve yapıyorlar.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş gelmişsiniz Recep bey. Bu konudaki bilgi ve fikirlerinizi paylaştığınız için öncelikle teşekkür ediyorum. Ben malesef o yazdıklarınızı bile anlayamıyorum. Benim de şimdi, hem ziyaretime gelen ve bloğumu düzenleyen, zaman zaman kontrol eden değerli bir oğlum var. O düzenliyor sağ olsun.
      Selam ve saygılarımla sizi Allah'a emanet ediyorum. Huzurlu geceler dileklerimle.

      Sil
  5. Asalak gibi milletin sırtından geçinmeye çalışıyorlar. Yok ben anlamıyorum. Amacı para kazanmaksa, (ki öyle belli ki) çalarak yaptığı işten köşeyi döneceğini sanacak kadar da geri zekalı mı bunlar? Biliyorum ağır sözler bunlar. Ama tatlı dilden anlayacak bir hırsıza denk gelmedim henüz. Çok üzüldüm vallahi ablacığım. Hırsız damgası yemeye değer mi? İnsan onurundan başka ne için yaşar ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağır sözlerden bile etkilendiklerini sanmam İlknur'um. Adi bir suç bu. Anlasınlar yanlış yaptıklarını artık. Sevgiyle kucaklıyorum kızımı :)

      Sil
  6. Ece ablacım emek hırsızlarına karşı yazdığın yazı ve bana olan desteğin için çok teşekkür ederim.Sosyal Medya Kafe'de 2 yıldır yazı paylaşıyoruz.Benden başka 5 yazar arkadaşım daha var.2 yıldır yazılarımızı kopyalayanlarla çok uğraştım.İlk olarak blog yazarını uyaran bir mail atıyorum yazıyı kaldırması için rica ediyorum.2-3 bekliyorum herhangi bir geri dönüş olmayınca Google şikayet ediyorum.Son bir haftadır yine emeklerimizi çalan 2 blogu ben ve diğer yazar arkadaşım farkettik.Bu şekilde yazıların kopyalanıp,kendilerin yazılarıymış gibi paylaşılması gerçek çok üzücü.Küçük bir oğlum olduğu için gündüz fırsat bulamadığımdan dolayı oturup gece sabahlara kadar yazdığımı biliyorum yazılarımı.Aynı şekilde blogda diğer yazar arkadaşlarımın da yazıları üzerinde kendi emekleri çok fazla.Beni en çok üzen benim blogumda yazarlık yapan Nahide arkadaşımın yazısını çalıp,kendi blogunda Nahide arkadaşımın profil resminide kullanmış olması.O kadar çok üzgünüm ki anlatamam.Şunları da yazayım Ece ablacım blogumda sağ tık engeli ve kaynak kodu var.Bunların olmasına rağmen verdiğimiz emekler,emek hırsızları tarafından çalındı.Benim veya başka blog yazar arkadaşımın emeğinin bu şekilde ,emek hırsızları tarafından kullanılması gerçekten çok üzücü.Blogların son zamanda yaşadıkları sorunlar yine emeklerinin çalınması,kendilerini bir yerlere getirmek için iyi niyetlerinin kullanılması son derece üzücü.Bunları duydukça ve gördükçe blog yazmaktan soğudum.Son konularımla ilgili blog yazarlarına sözüm var bu konular bittikten sonra uzunca bir süre blog yazmayı bırakacağım malesef :( Verdiğin destek yazın ve sosyal ağlarda verdiğin destek için çok teşekkür ederim ablacım.Hiçkimse kimsenin emeğini çalmasın ve bundan kendine pay çıkarmasın Gerçekten emek veren kişi için çok üzücü...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence vazgecmeyin,onların istediği olur meydan onlara kalır..

      Sil
    2. Seni anlıyorum ve fark etmediğim için beni affet yavrum, yani bloğunu. Bu yapılanmaları anlamadığım için takip etmemiş olmalıyım. Oysa ne güzel siteymiş. Ben biraz daha düşün derim. Yazarlar da var dedin. Hepiniz üzüleceksiniz şimdi. Google yazılarınızı korur diye bir şey duymuştum. Takipten mi kaçıyor bazı şeyler, yoksa mevlam kayıra zihniyeti mi var? Çalan her yolu deniyor canım. Hırsız engel tanımıyor. Çok üzüldüm. Aslında yazımın ne kadar faydası olur bilemem, ben aynı zamanda diğer cambazlardan da bahsettim. Beni hastalandıranlardan. Senin varlığından haberdar olsaydım yardım ister miydim kimseden. Şimdi Mustafa Sönmez kardeşim beni ele aldı. Mutlu mutlu yazıyorum. Canım, senin için ne hayırlısıysa o olsun diyorum. Tarzını değiştirsen, ben de misafir olurum zaman zaman. Bebeğini ve seni Allah'a emanet ederim. Sevgiler canım .Bir isteğin olursa benden lütfen. Ben buradayım canım. Sevgilerimle :)

      Sil
    3. Bu güzel yazınla bizlere verdiğin destek için çok teşekkür ederiz Ece Ablacım.. Onca emek vererek özgün içerikler hazırladığımız bloglarımızın emek tüccarlarının kıskacında olduğunu bilmek düşüncesi bile yoruyor insanı. Zaman zaman pes etme noktasına geliyoruz. yazdığınız bu yazılar sayesinde umarım onlar da ne kötü bir şey yaptıklarının farkına varırlar da bırakırlar bu işleri.
      Tekrar tekrar teşekkür ediyorum desteğiniz için..
      Sevgiler..:)

      Sil
    4. Yok canım. Vazgeçmek yok. Bloglar kendilerini mi koruyacak, yazı vs mi paylaşacaklar şaşırdılar. Sevgiler ve yorumun için teşekkürler kızım.

      Sil
    5. Sağ ol kızım. Sizler ve hepimiz az çok bilgi sahibi olduk birbirimiz hakkında.Hiç birimiz kimseyi üzmemek için olanca gayreti gösteriyor, yorum yapamayınca üzülüyoruz bile. Üstelik sizin yayınlarınız gerçekten ciddi zaman gerektiren, görsellerle desteklediğiniz yayınlar. Zaten bloglarımızı yapılandırırken zor şeyler yaşayabiliyoruz. Bir de bunları duyunca bayağı üzüldüm. Rica ederim canım, hepinizi seviyorum tatlı kızlarım. Sevgiler canım :)

      Sil
  7. Emek hırsızlığı hiç doğru değil :(( Kul hakkı yenmiş oluyor :(( Bu hatırlatma önemli bir hatırlatmaydı.Teşekkürler ablacığım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurdagül kızım. Biz yazalım da vicdanları varsa kıpırdasın birilerinin. Ben teşekkür ederim yavrum. Sevgilerimle :)

      Sil
  8. Bir sürü blog var. Hadi benzer bi konuyu yazsa anlarım. Misal herkes kitap okuyo herkes farklı yorumluyo. Ama bire-bir almak nedir. Bu dünya herkesin kendi 'özgün' dünyasını yansıttığı bi yer; kimi günlük tutar gibi yazarlık için kimi hobi niyetine. Ama emek hırsızlığının olduğu yer olmamalı! Başkasının hayatını çalmak gibi bişey bu! Hayır ellerine ne geçiyor çok merak ediyorum.. Başkasının yazısıyla ilgi çekmek mi? İnsanlar hakkaten garip..
    Üzüldüm arkadaşınıza..
    -LuNa'dan sevgiler-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ olun değerli yorumunuz için. Ben yeni tanıdım kızımızı. İnstagramda rastlaştık. Ortak arkadaşlarımız var. Kim olsa üzülürüm ama çok yoğun bir çalışma. İnsan nasıl da üzülür. Kimsenin başına gelmez dilerim. Luna'ya sevgiler :)

      Sil
  9. Yazık çok yazık.. Google anlamıyor mu acaba kopya olduğunu,hani amaç başka ise diye..bilemedim..cok üzücü ama..:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de onu düşünüyorum. Guya korunuyor denir. O zaman herkesin yaptığı yanına mı kalıyor, ya da meydanı nasıl boş buluyorlar? Çok düşünüyorum ben de :((

      Sil
  10. bazı insanlar gerçekten çok kötü olabiliyorlar :(

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar, başkalarının emeklerini habersiz almak,paylaşmak ne kadar ahlaksızca. Aynı durumu ben yaşadım haber yaptığım sitede yazdığım yazıyı bir arkadaş sosyal medyada sayfasında birebir kopyalamış ve altına ismini yazmış.Bende teşekkür ediyorum sayfanızda yazımı paylaştığınız için yazdım.Link verdim.Rica ederim diyor birde yüzsüz yüzsüz. Sonra beni engellemiş.İnsanların önce kendisine saygısı olması lazım ki karşı tarafada saygısı olsun. Sevgiler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin de mi başına geldi Banu'm? Geçmiş olsun kızım. Dilerim bir daha olmaz canım. Sevgiler kızıma :)

      Sil
  12. Geçtiğimiz hafta buna benzer bir olay yaşadım. Tam olarak yaptığım çalınmasa da fikrimi kopyalamışlardı. İnsan cidden tahammül edemiyor, bu haksızlığa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz bana yazın profil adlarını. Ben bayılırım kötülerle savaşmaya. Alıştırdılar beni, başka türlü uğraştılar benimle de. Geçmiş olsun. Dilerim olmaz bir daha :(

      Sil
  13. Ah Ece Ablacım ahhh!! İlkeli blog yazarlarının yarasına dokunmuşsun. Maalesef yaşanıyor böyle şeyler. Sadece o mu? Blog yazılarında kaynak gösterme sorunu da almış başını gidiyor. Nice yemek bloğunu takip ediyorum. Bazen diyorum ki ya ben çok beceriksizim ve yeteneksizim ya da yurdum hatunları çok hamarat. Çoğunun tarifinde kaynak göremezsiniz. Sanırsınız ki hepsi Cordon Bleu'dan çıkma. Çoğu kendince yaptığı minik değişikliklerle reçeteyi kendilerine mal ediyorlar. Emeğe saygım olduğundan, tarif sahibinin adının mutlaka paylaşımda geçmesinden yanayım.
    Nasıl olur bilmiyorum ama emek hırsızlığının önüne geçilmeli.

    YanıtlaSil
  14. Ablacım, daha yeni bu durumla savaşanlardan biriyim ;.( Hem şaşırmış hem ne yapacağımı bilememiştim.
    Yine de sakince sayfa sahibine maille rica ettim.
    Neyse ki ilgileneceğini söyleyen bir mail gönderdi.
    Birkaç gün sonra değişmeyince tekrar yazdım. Sanırım üçüncü yazışmam sonrasında tüm yazılarım kaldırıldı. Alıp yapıştırma değil yazı benim blogumda yayımlandığında anında kendi sayfasına yansıyor, olduğu gibi... sitede gördüğüm ve bildiğim diğer blog sahiplerini de bilgilendirdim. Google'a kaç kez şikayet ettim, sitenin tamamen kopya içerikten oluştuğunu, zaten hemen anlayacaklarını da yazdım. İşin garibi bu sitede adsense var!! Onu da şikayette bildirdim ama bir değişiklik yoktu son baktığımda. İsmini yazıp ve sürekli girip trafiğini artırmak istemiyorum.
    Umarım bırakırlar bu işi...
    Çok ama çok üzücü ;(
    Sosyalmedyacafe arkadaşımıza da çok geçmiş olsun!
    Lütfen tekrarı olmasın artık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun canım. Demek çok kişinin başına geldi bu olay.Neyin hırsı dersek, kısa yollardan kazanma hırsı. Elleri ayaklarına dolanır inşallah. Sevgiyle sarılıyorm canıma :)

      Sil
  15. Nesli kızım. Tabii ben, yemek blogları konusunda bilgi sahibi değilim ama dallarımızda ve az çok oturtabildiğimiz tarzlarımızla; bazı ihmalleri, hafife alma ya da geçiştirmeleri fark edebiliyoruz. Niyetler de zamanla anlaşılıyor. Dışarıdan bakış, her insanın donanımına göre farklı oluyor haliyle. Seni anlıyorum. Mesela yemek blogları mevzuunda yeterli derecede bilgili olmadığımdan, sizlerin değerlendirmeleriniz ve fark ettiğiniz şeyler gibi tespitler yapamıyorum. Ama bak sen nasıl araştırmışsın, doğrusu da budur zaten. Emek sarf ediyorsunuz ve eksikleri, abartıları veya küçük hileleri hemen fark ediyorsunuz. Aslında yemek vs. bloğu yazmanın önce mesuliyet, sonra ise çok dikkat gerektirdiğini kabul etmeliyiz.
    Bizler de kişisel bloglar olarak dallarımızda bir şeyler yapıyoruz. Dileriz ki, tüm samimiyetimiz ve özverimizle yapalım. Yorumun için teşekkürler. Her gün hepinizden yeni bir şeyler öğrenmek beni mutlu ediyor. Sevgilerimle tatlı kızım :)

    YanıtlaSil
  16. Nahide ve Sibele çok geçmiş olsun gerçekten çok üzüldüm :( Sanada bunu dile getirdiğin ve yayınladığın için çok teşekkür ederim Ece ablam. Dikkatimizi tekrar bu emek hırsızlığına çekmen çok önemli bence. Basitmiş gibi görünüyor herhalde ama bir teşekkür yazısını bile anca 2 günde yazabiliyoruz. Ben kendi adıma bir oturuşta yazamıyorum mesela o yemek tariflerini ki bir de bunun yayın öncesi var tahmin edersin. Oturup kendi emeğini üretmesi zor gelen kişiler başkasının emeğine kolayca konabiliyor ve hiç vicdanları sızlamadan, utanmadan arlanmadan kul hakkı diye düşünmeden sahte bloglarında gerçek emekleri sergiliyorlar hayasızca. Bu üzücü olayı yaşayan bir çok arkadaşımız var buna nasıl bir çözüm bulunabilir yol gösterecek bilgili insanlara ihtiyacımız var sanırım. Sevgiyle ellerinden öpüyorum ablacım ♥

    YanıtlaSil
  17. Hoşgeldin Zehra'm. Yapılanın kötü olduğınu bildikleri halde utanmıyorlar işte. Aslında google'ın koruduğunu duyuyordum, sitemi bir ara düzenleyen Adnan Güney bey yazmıştı bana. Ben ondan sağ tuş engeli isteyince, google sizi koruyor demişti. Hani? iste yapan yapıyor ve korkmuyorlar. Allah islah etsin. Sibel çok üzgün, Nahide de öyledir. Bilmem Blog Hocam'a danışsalar diye söyleyelim onlara. Senelerin bloğu, belki bir yol gösterir. Sevgilerimle kızım. Dilerim korku duygusu gelsin onlara.

    YanıtlaSil
  18. Sibel e bunu kasti yapmış olabilirler diye düşünmüyor değilim çünkü gerçekten son paylaştığı yazılar herkesin gözünü açacak nitelikte bilgilendirici yazılardı. Sibel üstesinden gelecektir öyle kolay pes etmek yok.
    Sevgiler ablacım yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
  19. Teşekkürler Gülşah kızım. Sibel donanımlı bir kızım ve amacı bizleri toparlamak. Baltalanacaktır haliyle. Ama dik duracak o, bizler destekçisiyiz. Sevgiler canım :)

    YanıtlaSil
  20. Ece hanım hep birlikte artık bu işlere karşı birleşip savaşmamız lazım başka çaresi yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Derya, birlik olacağız. Yıprandık zira.

      Sil
  21. Ece Hanım emeklerinize sağlık. Cesur yazıları seviyorum.
    Yazık ki zaman zaman yazılarımız fotoğraflarımız izinsiz alınıp kullanılıyor. Bu ciddi anlamda can sıkıcı. Bizler emek verirken başkalarının hazıra konması gerçekten hiç hoş değil. Dahası BU kopyala yapıştır yapanlar bazı kesimlerden alkış ve övgü alıyorlar bu da en fenası.
    Tekrar bloglara göstermiş olduğunuz ilgiye bir blog yazarı olarak teşekkür ediyorum.
    Not: Sosyal Medya Kafe sahibi Sibel Hanım kadar etik değerlere sahip az insan vardır, belirtmeden geçmek istemedim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili kızım, sizi görmek güzeldi. Hoş geldiniz. Artık bir birlik oluşturmak gerekiyor. En azından, her an tetikte ve niyetleri bozuk kişileri bazen sezgilerimizle fark edip önlem aldığımız, çoğu zaman da iş işten geçince zararlarıyla karşılaştığımız bu fırsatçı zihniyetlere belli bir duruş sergilemenin zamanıdır. Çok kişi onca emeklerinden ve huzurlarından oldular.
      Sibel Hızır gibi yetişti sanki. Çetrefilli yolun ilk etabını azmiyle geçti. Bizler de onu destekleyerek bu durumlara son vermeye çalışmalıyız diye düşünüyor ve bir çok kızımın bu konuda ellerini taşın altına koymalarını rica ediyorum. Kadınlar güçlüdür. Güçler birleşirse yapamayacağımız hiçbir şey olmadığındansa eminim.
      Yorumunuz ve ziyaretiniz için teşekkürler. Sevgilerimle :)

      Sil
  22. Benim de blog yayınlarım arada çalınıyor. Googl'da kazara gördüğüm çok yayınım oldu. Kaldırması çok kolay eğer kopya Blogger'da ise bir şikayetle kopya siliniyor, değilse Google dizinden siliyor. Zaten abla blog yazarlarını "enayi" olarak gören bir grup var. Bunlar hem içimizde hem de dışımızda... Özellikle iyice ayağa düşen insan ilişkilerimiz sonucunda yakında insanlıktan da çıkacağız. Fikrimizin çalınmasının dışında bir de fikrimizi beğenmeyip küfredenler var ki onlar çok eğitimsiz.

    Özellikle blog şablonlarını düzenleyerek ticaret yaptığını sananlara kanmamak lazım. Hem de demo şablonlar bunlar. Sosyal medyanın bokunu buraya getirenler zaten fazla dayanamıyor. Blog benim için sosyal medya aracı değildir. Her neyse... Güzel bir yazı olmuş... Anlayan anladı anlamayan ise bir anlayana sorun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Mustafa, uzanamadıkları için o küfürler. Ya da hep muhalefet etmekte birileri. Sanki çeteler sarmış buraları.
      Aldanıyorlar. Bizler kalıcı, onlar pire gibi hareketli... Nereye kadar?
      Son paragrafın çok güzel. Onu şifahen yorumlaşırız :)
      Teşekkürler yorum için :)

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la