Hayat Arabası

Okumak Yazmak
Düşünmek                 

Hayat Arabası

Artık yaşadıklarımı yazı ile dillendirmekten sıkılmaya başladığım şu günlerde, yatay geçişle 😊hayat hakkındaki düşüncelerimi ve çeşitli yorumlarımı yayınlamaya karar verdim. Bilenleriniz vardır, şikayetname ve diğer yazılarım da bu kategoridedir zaten. Çok okumaya başladım son zamanlarda. Hâliyle sindirmek için de zamana ihtiyaç oluyor. Şiirlerimde geçecek sadece hayatım. Belki de bu arada, yine yazmaktan biraz soğuduğum hikâyelere ısınmaya çalışırım… Bilir ki benim hayatım hakkında bilgi sahibi olanlar, eskilerde senede bir kitabı zor bitirirdim. Okumak zaman, merak, dikkat, velhasıl ciddiyet isteyen  bir meşgaledir. En verimli çağlarımda istesem de okuyamazdım. Uzun bir hasta bakma dönemim oldu. Kanser hastası ya da ilaçlarla stabil hâle getirilmiş hastanın başucunda, onun refakatçisi olarak kaldığınızda okursunuz belki. Ama diyaliz ise hastalık, gazete bile( belki bir iki sayfa) okuduğunuzda ilkin hastanız kızar, muhtemelen bu işi sık yaptığınızda  odadaki diğer hastalar da sataşabilir. Çok asabi olur böbrek hastaları. Eh biz de insanız ama gel de anlat... Bir defasında hastane dışına çıkıp bir şey almam gerekti ve biraz oyalandım. Döndüğümde bir yaşlı hasta bana “Utanmıyor musun hastanı bu kadar yalnız bırakmaya?" demişti… Ya sabır çekmiştim. Zira bu tip hastalarla baş etmek çok zordur. 

Beni bilirsiniz diyeceğim yine… Az çok birbirimiz hakkında dışarıdan da olsa fikir sahibi olduk. Başıma gelen en küçük ama güzel olayı bile bir mucize, yine küçücük bir kırılmayı ise felaket gibi değerlendiririm. Daha doğrusu, bende yarattığı tepki budur. Bu küçüklüğümden beri böyledir. Sevinme ile diğeri arasında bir tek ivme ortaklığı vardır. Şimdilerde güzel olaylardan destekle, manevi bir airbag yaptım kendime. Ancak bu yastıkla bu heyecanları yarasız atlatabilirim diye düşündüm. Artık ters ya da benim için sürpriz bir şey olduğunda “Tak!” diye önüme düşürüyorum. Dilerim alışkanlık hâline getiririm. Bence hepimizin, böyle bir değil birkaç yastığa ihtiyacımız var zira kurşun adres sormazmış. Başımızı ve ardından öneme haiz organlarımızı tehlike gelmeden bile az bir dinlendirmeli, gölgesinde soluklanmalıyız. 

Zira duyduklarımız, gördüklerimiz, yaşadıklarımız dayanılır gibi değil artık. Hadi ben kendi başıma gelenlerden biraz aşılıyım. Ama bu defa tüm duyduğum insan, hayvan eziyet, işkence ve katledilme  olaylarına aşırı üzülür oldum. Bizi bu hâle getirdiler sonunda… Bir de öyle bülbüller gibi şakınmıyor empati yaparsan. Ki empati yapmamak büyük eksikliktir. Nihayetinde bir yerlerimiz acıdığında tepki gösteren bizler, başkalarının ve tüm canlıların acılarını anlamak zorundayız. Görünürlerde bir belgem yok ama yaşam alaylısı olarak gayet tecrübe sahibi olduğumu söyleyebilirim. Yeter mi peki? Hayır tabii ki de. Benim yaşıma yakın arkadaşlarımdan ki ‘Bücürük ve Ben’ kardeşimden de alacağım, ve paylaşacağım o kadar çok şey var ki. Yeter ki Allah hayırlı ömür versin. Ben mutluyum artık. Yerinde kullanınca internet böyle mucizeler gerçekleştirebiliyormuş demek ki. 

Lafı amma döndürüp dolaştırdım. Normal hayatımda çok konuşan biri değilim, hatta ciddi duruşluyum ve gerekmedikçe konuşmam. Dimağımın ve parmaklarımın bu kadar lafazan olduklarını bilmiyordum. Aslında başka bir şey yazmaya niyetliydim ama kısmetimize bu çıktı. Kişisel blog olmak böyle tatlı bir şey işte… Doğallık ve samimiyet, bu ikisi zaten yetiyor… 
Hayat arabası sürüm hatası kabul etmiyor arkadaşlar. Ama siz düzgün sürseniz de biri gelip çarpabiliyor, hazırlıklı olup reflekslerimizi güçlendirmeliyiz.

Hepinize güzel bir hafta sonu dileklerim ve sevgilerimle...

Ece Evren         04.02.2017

38 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı olmuş. Anlatmak istediklerinizi keşke uygulayabilsem ama yapamıyorum. Kendime dediğiniz gibi bir yastık yaratmayı beceremiyorum. Aklım, bedenim kötü olaylarda takılı kalıyor. Sonra üzerine yeni gelen kötü durumlar ekleniyor. Ufak mutlulukları ve mucizeleri kaçırıyorum. Hiçbir zaman ise bu olaylara karşı koruyamıyorum kendimi. Bu nedenle hayatıma baktığımda tek gördüğüm insanların kötü yanları, ülkemde yaşanan kötü olaylar, başıma gelen kötülükler... Ve hepsi yenileriyle gelmeye devam ediyor. Ben ise sanki kucak açıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Eda. Nice seneler sonra yapmayı başardım sanıyorum, dilerim hayat, bir daha üstümde denemez kaldıramayacağım şeyleri.
      Kolay değil yavrum, genç olmak çok zor şimdi. Biz böyle sizin gibi kaos ortamında yaşamıyorduk. Dilerim sizlerin hatırınıza toplumumuz ve vatanımız bir aklanma dönemine girer. Sevgiler kızım :)

      Sil
  2. Bu aralar daha az paylaşımlar yapman dikkatimi çekmişti ama yazmaktan soğumaya başladığın hiç aklıma gelmemişti. Üzüldüm bu duruma :( Ama bu aralar eskiye oranla daha fazla okuyor olman bomba gibi yazılar yazacağın sinyalini verdi bana ablacığım. Umarım yanılmıyorumdur. Seni kocaman seviyorum ki ben ❤️❤️❤️

    YanıtlaSil
  3. Yok bebeğim, yaşadıklarımı yazmaktan sıkıldım. Yoksa defterler düştüğüm notlarla dolu. Artık etkilenmelere, üzüntülere es verme zamanı. Sızlanmak da çok yordu beni. Ama tabii ki, okumak çok zevkli bir şey. Daha net yazar oldum :) Ben de çok seviyorum tatlı kızımı :) Sağ ol İlknur'um. Gözlerinden öpüyorum kızım. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  4. Dediklleriniz cok dogru. Bazen bir olay oluyor bundan kotusu olmaz diyoruz. Bakiyoruz daha da kotusu yasanmis. Kahroluyor insan caresizligine. Elimizden bir sey gemiyor uzulmekten baska.

    Siz beni diger bloglarla tanistiran ilk kisiniz biliyor musunuz? Aslinda bunu bir yayinda paylasmayi dusunuyordum. Yazdiklarinizi mutlaka okuyorum. Biraz dinlenip yazin iste boyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanki hatırlar gibi oldum yavrum. Sevindim ve gururlandım doğrusu. Biraz meşgalelerim vardı ama birazdan bloğuna gelip bakacağım. Teşekkürler yorum için ve beni okuduğun için. Gözlerine, yüreğine sağlık :) Sevgilerimle :)

      Sil
  5. Evet, değişik bir yaklaşımda bu yazınız.

    Hava yastığı savunma sistemine geçmenizi çok beğendim. O da değişik bir yaklaşım.

    Yine severek okuduk yazınızı, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim Yasemin kardeşim:) Sevgilerimle :)

      Sil
  6. Kendinizi bir nevi korumaya aldığınızı anladım yanlış anlamadıysam. Gerçekten sürekli olarak her şeyden yaralanmak, acı duymak müthiş yorucu bir şey. Umarım az da olsa tüm kötülükleri, tüm acıları zihninizden atabilir ve deşarj olabilirsiniz. Aslında yazmak da bir deşarj olma yöntemidir :) Yiyin için gülün sevdiğiniz şeyleri yapın. Sizi üzmek gibi olmasın; ama istesek de o iyi hali sürdüremiyoruz zaten. Eninde sonunda olduğumuz kişiye dönüp yine her şeyin acısını duymaya devam ediyoruz. Yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yavrum. Biraz kendimi inandırmaya çalışıyorum. Ben sanırım aslıma dönerim yine, aynı yazdığın gibi. Hayatı kandırmak istiyorum artık. Birazcık boş vermeyi bir becerebilsem. Ama eskiye nazaran sanki kendimle az da olsa barıştım gibi. Başkalarının acısını öyle hissediyorum ki... Kendimi bu kadar düşünmüyor ya da kendimden kaçıyorum galiba. Ay bir tutuldu kalemim :) Sağ ol Fidan, gecemiz bereketli olsun kızım :))

      Sil
  7. Hayat sürprizlerle doludur. İnsan iyi zamanlara da kötü zamanlara da hazırlıklı olmalı. Ve demişsiniz ya abla :"empati yapmalı" diye. İşte o sadece lafta. Laf ile herkes iyi. İcraat önemli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lafta kalabiliyor evet... Yaptım sanıyor da olabiliriz. Ama en çok kendimizi biz düşünmeliyiz, artık herkes zorlarda devrimizde. Dayanma gücüne ve vicdana göre değişiyor karakterlerde. Aynı acıyı duyumsayamıyor olabiliriz, ya başka bir felaketi yaşayanı sadece anlamak yeter aslında. SAğ ol yorum için :)

      Sil
  8. Muhteşem bir yazı olmuş okumaktan büyük zevk aldım. Bu kadar içten yazılan bir yazı okunmadan geçilmez. Böyle yazılarınızın devamını ümit ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Ali. Hoş gelmişsin bloğuma. Beğenmen mutlu etti beni. Daha içten ve daha anlam yüklü yazmaya çalışmaya devam o zaman :)) Sağ ol :)

      Sil
  9. Ah Ece Abla öyle güzel yazmışın ki. Öyle güzel anlatmışsın ki. Yorum yapmam fazlalık olur. Daha da uzatıp fazlalık yapmıyorummm :))) Sevgilerimle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah Büşra . Sen daha gençsin, üstelik derya var sende. Başımın tacısın. Sağ ol kızım. Gözlerinden öpüyorum, sevgileeer :))

      Sil
  10. Bu aralar ben de blogda yazı paylaşmaya çalışmama rağmen dağılmış durumdayım.Annem hala düzelemedi.Biraz bende gelip kalacak.Haftanın neredeyse iki günü hastanelerdeyiz.İyi ki bu blog var ve biraz kafa dağıtabiliyoruz.Sevgiyle öpüyorum seni ablacığım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Yurdagül bir kere hastalanmaya gör :(( Üzüldüm canım. Dilerim Allah şifasını verir. Kolay değil hastalık. Annen olduğu için daha da zor. Kolay gelsin kızım :(( Ben de seni öpüyorum canım...

      Sil
  11. Selam abla, İşte kişisel blogların en güzel yazılarına örnek bir yayın. Bazen bir anda bir şeyler yazasım geliyor insanın yazının sorunda "hass... bunu ne zaman yazdım ben" dediğim çok olmuştur. Güzel günler dileğim ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Mustafa aynı duyguyu yaşıyorum. Masamda bir yığın defter, torunun liseden kalma koca defterleri. Bir bakayım dedim bugün, Şeniz ablana gösterdim,o bile şaşırdı, uyuklayarak mı yazmışım sabahları öteki alemden çıkamadan bilemiyorum. Bir de beğendim şiirleri. Sıkıntılı dönemler için düzenledim,stok yapıyorum :) Sağ ol. Sevindim beğenmene. Sevgiler kardeşime :))

      Sil
  12. Hayat arabası güzel başlık :) Yazı her zamanki gibi samimi.

    YanıtlaSil
  13. Çox haqqlı düşünürsünüz. Sadəcə həyatın neqativ cəhətlərini düşünməklə heç bir şey əldə edə bilmirik ki... Həyat davam edir, hər halına səbir etmək məcburiyyətindəyik. Bu baxımdan hava yastığı əla fikirdir. Hamımızın olmalı məncə də.Sevgilər.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, aynı düşüncede olmamıza çok sevindim. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Sevgiler Umman :))

      Sil
  14. Olaylara tek kisinin gözünden bakan insanlar yüzünden çekilmez bir dünyaya merhaba demek zorunda kalmıyomuyuz zaten ablacım.Ancak çeken biliyor neler çektiğini.Ama sen hayatındaki güzellikleri paylaşki hep onlar seninle birlikte yaşasın.

    Sevgiyle kal...🌼💝😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii kızım. Onları da paylaşacağım. Empati yapsaydık böyle olmazdı. Tabii ki herkes neler çekiyor. Ama direnmeliyiz. Çok teşekkür ederim yavrum. Sevgiler sana :)

      Sil
  15. Teşekkürler Cem. Sağ ol kardeşim :))

    YanıtlaSil
  16. Hayat adı üstünde. Kim bilebiliyor ki ne yaşayacağını. Kırılıyoruz, üzülüyoruz, bazen hiç ummadığımız kadar mutlu olabiliyoruz işte... Kaleminize sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı persephone, instagramda resmini gördüm canım :) Teşekkür ederim canım. Sevgiler sana :)

      Sil
  17. Ne güzel bir yazı olmuş, sizi tanımak adına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol, ben paylaşmayı seviyorum. 'Neysem Oyum' diye bir yazım var. Aynı oradaki gibi, istisnalar dışında herkes benim oğlum, kızım ve arkadaşım, kardeşimdir. Aslında halk olarak birlik olmaya ve düşünmeye o kadar ihtiyacımız var ki. Çok teşekkürler :)

      Sil
  18. Hayat tecrübeleri, onca yaşımıza, onca yaşanmışlığa rağmen bitmiyor.. ölene kadar da devam edecek. Umarım dediğiniz gibi insanın kaldıramayacağı sınanmalar olmasın.. Sevgiler kucak dolusu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim yavrum. Tecrübelerimizle atlatacağımız düzeyde olsun sınanmalarımız dilerim. Sevgilerimle canım :))

      Sil
  19. hep şunu derim; "Hayatta aldığımız darbeler, sonraki darbelere karşı bağışıklık sağlar" İmtihan dünyasında olmamız dolayısıyla da gelen çarpıyor giden çarpıyor :)
    Peki bize ne kalıyor:
    Yaşamak, Anlamak, İnanmak ve Mutlu Olmak.
    Yorumu bir hadis ile bitireyim:
    "Kadere İman Eden, Gamlardan Kurtulur"
    Gülücüklü Kal Ece Ablam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Talha, özlemişim seni. Akıllı yavrum. Gelen vurur, giden vurur. Ama atlattıkça daha da güçlenir insan. Allah tek gerçeğimiz. Ona iman, kadere inanmayı getirir. Gülücüklü kal sen de :))

      Sil
  20. Yüreği güzel Ece ablam sıkıntılar hep uzak olsun güzel günler görelim inşallah😊

    YanıtlaSil
  21. Amin Yeliz'im. Dilerim hepimizden uzak olsun kızım :) Sevgiyle gözlerinden öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  22. Ablacım bu güzel ve temiz kalbini bu tip olaylarla üzmene değmez. Bazı şeyler zamana bırakılmalı.
    Yazını keyifle okudum. Tecrübelerini bizlerle paylaşman ve bize hayatın şekillerini göstererek ışık oluyorsun.
    Kucak dolusu sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Hayat boş, tanıdığıma sevindim. Sağ ol beni düşündüğün için, yorumun sevindirdi beni :) Dilerim siz gençlerin hatırına her şey güzel olacak diyorum. Sevgiler benden de :)

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la