Reklamlardaki Gibi Olmayan Şeyler/ Öykü 1.Bölüm.

Mandıra Ürünleri
Süt Ürünleri     

Reklamlardaki Gibi Olmayan Şeyler


*Bu mizahi bir yazıdır 😊. Evde bulduğum ürünlerin fotosudur. Reklamla alakası yoktur. Üstlerini kapamayı bile düşünememişim. Böyle büyüyeceği aklımdan geçmedi bile. Değiştiremem, zira çok zor çektim *😏

 Satık Ağa’nın Öyküsü...

Selin o gün, ünlü 'Satık Ağa Süt ve Süt Mamulleri Fabrikası’na geldiğinde çok heyecanlıydı. Randevu saati gelip de içeri girdiğinde ise, zeki bakışlar oturmuş bir çift göz ona muzipçe bakarak
-Hoş geldin kızım, otur dedi.
Arkadaşı da video çekmek için kamerasını doğrultmuş bekliyordu. Satık beyin bir saniyesi bile önemliydi. O nedenle hâl, hatır sorulup hemen başlandı röportaja. Selin;

_Satık bey, birçok alanda başarılısınız. Fakat biz sizi öncelikle, o doğal, kaliteli ve oldukça farklı lezzete sahip süt mamulleri ile tanırız. Bu lezzeti neye borçluyuz? Özetle sizden rica edebilir miyim?

 _Baştan şart koymak? Ama bugün yoğun olduğum için bunu kabul ediyorum. Zira bizim mamullerimiz bir özete sığamayacak kadar kalitelidir. O zaman hikâyeme gençliğimden başlayayım, yani bu ürünler neden böyle güzel?

Selin bu şirin adamın ‘özet’ sözüne takılmasından biraz endişe duysa da, yüzüne oturttuğu gülümsemesiyle sevimli görünmeye çalışıp, onu bu duygudan kurtarırım diye düşündü. Ve dikkatle dinlemeye başladı… Acaba herkesçe malum o sözü söyleyecek mi diye düşünürken birden;

_Kızım benim damarlarımda kan değil süt gezer, bu nasıl bir duygudur bilir misin? 
Selin ona gülümserken, aslında kahkahalarını içinde boğmakla uğraşıyordu. Zira bu adam çok neşeli, sevimli ve nüktedan biriydi. Arkadaşları onu uyarmıştı ama nasıl önlem alabilirdi ki? Satık bey bu cümleden sonra Selin’e çok uzun gelen, aslında otuz saniyelik zaman diliminde, sütün tadını duyumsarmışçasına sessiz kaldı. Selin sessizliği bozdu.
_Anlıyorum sizi, ne güzel… dedi. 

Satık bey artık soluksuz konuşmasına başlamıştı.

_Babam rahmetli mandıra sahibiydi. Ağaydı köyde, herkes onu çok sever ve sayardı. Süt ürünlerinin en kalitelisi onun mandırasında üretilir ve çevre beldelerde sabırsızlıkla beklenirdi her gün. Hayvanlarımızın ağıllarda beslenmeleri, bakımları hiç aksamazdı kızım. O zamanlar her şey başkaydı… Daldığı yerden zor toparladığı gözlerinin yaşarması Selin’i hemen etkiledi. Zaten hassas bir kızdı. O da göz yaşlarına söz geçiremedi. Gözler her şeyi ele verirdi. Satık bey ona,
_Kızım, sen niye hislendin öyle? dedi. Selin hızlı bir hareketle yaşlarını silip, aniden tüm soğukkanlılığını bürünüp, ardından gülümsemesi eşliğinde 
_Devam edebiliriz Satık bey. dedi. 
Zor bir röportaj olacağa benziyordu. Gözlerini Satık beye dikip dinlemeye başladı. 

***
Arkası yarın. Bu güzel hareketi başlatan Emine Bektaşi kızıma teşekkür ediyorum. Onun sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. O her şekilde uygulayabileceğimizi yazmıştı. Ben de kendi dalımda uygulamaya çalışıp, görevimi yapıyorum. Bu etkinliğe kimleri davet edeceğime bugün karar vereceğim. Yarına kadar sağlıkla ve mutlulukla kalın. Sevgilerimle.

Ece Evren        11.02.2017

20 yorum:

  1. Senin öykülerini okumayı çok seviyorum Ece Ablacığım :) Devamını da hevesle okuyacağım. Yüreğine sağlık, ellerinden öpüyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Blana'm. Biraz neşelenmeye ve harekete ihtiyacımız var kızım :) Seni gördüğüme çok sevindim. Yazıyorum canım. Seni de mimleyeceğim, listemde varsın. Aslında sizin dalınızda bununla ilgili malzeme çok olur. Ne güzel olur canım. Sevgiyle kucaklıyorum kızım :)

      Sil
  2. Ben de aynı Selin gibiyim. Birinin gözü nemlenir nemlenmez tutamam kendi gözyaşlarımı. Hatta bazen ondan önce başlarım ağlamaya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen hanımlar öyle olur kızım. Ben de öyle sayılırım. Biraz durdurabiliyorum artık. Hiç ağlama dilerim yavrum. Çok teşekkürler yorum için. Sevgilerimle kızım :)

      Sil
  3. Hikaye şeklinde olması farklı olmuş :)Devamını sabırsızlıkla bekliyorum ablacığım :)Teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Yurdagül'üm. Düşün taşın derken bu geldi aklıma. Yazıyorum canım. Bu ertelemeye gelmez :) Ben teşekkür ederim canım :)

      Sil
  4. Ürünün adı görünüyor diye hemen koşup aynısını alan yoktur bence zaten, rahat olun :) Satık Bey ve Selin arasında pozitif bir hava sezdim, yanılıp yanılmadığımı devamını okuyunca göreceğim. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Fidan :)) Biraz neşelenelim dedim. Ama tabii gerçeklere değdirmek de istedim. Acaba seni de yazsam yapmayı düşünür müydün Fidan kızım. Cevabına göre hareket edeyim. Sevgiler :)

      Sil
    2. Ne kadar incesiniz :) Mim ya da etkinlik gibi şeylerden uzak durmaya çalışıyorum. Yazarken zorlanıyorum, o yüzden :) Tercihimi önemseyip sorduğunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil
    3. Rica ederim kızım. Teşekkürler, sevgiler :)

      Sil
  5. Bence faylasıyla güzel olmuş:)...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler oğlum. Beğenmen çok mutlu etti. Mimlesem yapar mısın? Oğullarım çok hazzetmiyor mimden de. Sevgilerimle Onur :))

      Sil
  6. Değişik de bir yazı olmuş. Fotoğraflar hakkındaki açık sözlülüğünüze ve gerçekçiliğinize bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ayşei kardeşim. Böyle düşünmeniz mutlu etti beni. Valla kaçamazsınız mimleyeceğim sizleri. Sevgilerimle :)

      Sil
  7. Ay ben şimdi anladım öykü işe mim'i birleştirmişsin. Çok güzel olmuş :)) O zaman devamını bekliyorum ablacığım ❤️ Kucak dolusu sevgiler ❤️

    YanıtlaSil
  8. İlknur'um, hoş geldin canım. Çok düşündüm, ancak bu şekilde daha güzel olur derken, bilirsin kısa yazamam. Sanırım üçüncü bölümde sonlandırıp mimlediklerimi yazacağım. Listemdesin canım. Şimdiden bozuk çıkan ya da seni hayal kırıklığı yaşatan elle tutulacak bir şey bul hayatım. Sevgiyle kucaklıyorum seni :))

    YanıtlaSil
  9. Ya ne güzel yapmışsın Ece Abla. En iyi yaptığın şey hikayeler, şiirler ve bunu mimde bu şekilde kullanmışsın tebrik ederim. Çok ta keyifli okunuyor ellerine sağlık canım sevgiler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol canım. Hoş geldin, özlemişim seni :) Teşekkür ederim yavrum.
      Birden karar verdim, zira ne kadar düşünsem de bulamadım. Video da koyamıyorum yayına. İlerde belki. Sevgiyle kucaklıyorum seni canım :))

      Sil
  10. Çok degisik bir uygulama olmus diger bölümleri de okuyayim 😊

    YanıtlaSil
  11. Sağ ol Derya. Gözlerine sağlık canım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la