Reklamlardaki Gibi Olmayan Şeyler/ Öykü/ Son bölüm.


Büyük Baş Hayvan
Büyük Baş Hayvan       

Reklamlardaki Gibi Olmayan Şeyler

Satık bey, bu ‘süt arası’nın iyi geldiğini söylerken Selin birden
_Satık bey, röportajımızı yetiştiremeyeceğiz ama… der. Satık bey sanki Selin’i görmüyor ve duymuyordur. Bakışlarını üçünün gözlerinde gezdirirken sorusunu sorar,
_Bu sütleri ve (Selin’in sehpasındaki küçük cam kavanozu işaret ederek) bunu, nerden getirttim biliyor musunuz? Üçü birden sözleşmiş gibi 
_Süt mamulleri fabrikanızdan…
_Hayır, sadece konsantre süt oradan, mümkün olsa onu da burada imal ettireceğim. Gelin benimle… Çocuklar kamerayı ve aparatları bırakırken,  Satık  Bey birden 
_Kamerayı da getir, arkadaş da gelsin asıl onlar lazım! Der. Birlikte asansöre binerler. Kaçlarca kat inip, asansörden çıkınca Selin bir an sendeler. Arkadaşları panik yaşarlar. Satık bey ani bir hareketle
_Gel koluma gir kızım, sen de ne kadar bünyesi zayıf bir kızmışsın. Bak hele,  şimdi göreceklerinden sonra kendine gelirsin. der. 

Zemin katındaydılar işte. Elli metre kadar yürüdüler ve bir görevli orada onları bekliyordu. Genişçe demir kapıyı açtı. İnanılmaz bir manzara ile karşılaştılar. Gökdelenin altında resmen bir yeşil alan vardır. Çiftlikti burası sanki… İki ağıl, dört beş tane inek ve eksik olmasın bir boğa.  Çuvallarla hayvan yemleri, otlak, ağaçlar, minik bir suni gölet,  sağda solda çeşitli gereçler. İnekler mutlu görünüyorlardır. Selin şaşkınlık içinde kalırken arkadaşlarının tabii karşılamasına kızıyor ama ne bir şey söyleyebiliyor, ne de sesi çıkmıyordur sanki. Çok sıkılmıştı. Bu nasıl bir röportajdı böyle?  Çekim burada devam ediyor, fakat buraya ait hazırlanmış tek soru yoktu. Aklına gelenler ise, kelimelerle buluşsa da dili dönmüyordu sormak için. Sesi iptal olmuştu sanki. Satık bey halinden memnun inekleriyle meşgul olurken birdenbire

_Gel kızım… dedi ve  Selin’in elinden tutup, ağılın birine doğru çekiştirmeye başladı. Selin

_Ne yapıyorsunuz Satık bey? dedi cılız bir sesle.   Yok, hayır girmem içeri, ısrar etmeyin lütfen! Satık bey kararlıdır, kötü niyeti de yoktur aslında, sadece olduğu gibi davranıyordur. Herkesin kendisi gibi olacağını düşünmesi tabii ki hatalıdır. Selin girmemekte kararlı davranınca kendisi girer ve ineğin arka tarafına hem küçük küçük vurup, acaip bir repliği (pisi, pisi ya da kuçu kuçu gibi) tekrarlayarak başarılı olur. Demek inekle irtibat böyle kuruluyormuş diye düşünür Selin.  Önde sarı inek, arkada Satık bey, kameraman çekimde ve Selin şokta.  Büyük bir dehşete kapılır. Sanki anbean üstüne doğru gelmektedirler. Selin artık dayanamaz ve

_Yeter  yeter  yeteeeeeer! Diye bağırmaya başlar. Korku ve boğulma hissiyle birden gözlerini açtığında karşısında dikilmiş, endişeyle ona bakan annesini görür. İnek  ve Satık bey hâlâ bilincinin fonundadır. 

_Anne der kısa ve korkulu bir sesle.
_Anne ben evde miyim?
_Görünüşe göre öyle kızım ama sen burada mısın?
_Hiç bir şey sorma anne, anlatamam der. Annesi onun son zamanlarda uykularında bağırmalarına mana veremiyordur zaten. 'Anlayacağız bakalım, doktora götürmek lazım,' diye düşünür. 

Kahvaltı hazırdır, Selin içinden ‘annem odaya girdiğinde ses çıkardı da ondan mı uyandım, yoksa o ineği eller miydim mecburen? Rüya daha uzun sürse neler olurdu? ‘ diye düşünmeden edemez. İki lokma yedikten ve çayını içtikten sonra kendine gelmeye başlar. Cep telefonuna uzanır. Numarayı çevirir. 
_Müdür bey, ben çok rahatsızım, yarın  Satık beyle yapmamı istediğiniz röportajı sanırım gerçekleştiremeyeceğim. Özür diliyorum. Sizden bana izin vermenizi rica etsem… der. 
_Tabii Selin, geçmiş olsun; arkadaşlarından birine veririz. Kendine iyi bak. Bir hafta izinlisin. Son zamanlarda solgun görüyordum zaten seni. der .  Günlerdir bu röportajı düşünmesi hiç iyi gelmemiştir Selin’e. 

"Hiç umduğum gibi olmadı!" der birden yüksekçe bir sesle. Annesi irkilir. Gözlerini annesinin süt dolu bardağına diker ve ardından eli süt şişesine uzanır, döndürüp etiketine bakar ve “Olamaz anne! sende mi bu markayı çok seviyorsun?”
Annesi sadece dinliyordur…

Sizler de umduğum gibi değilmiş demeden iyi bir araştırma yapıp öyle alın ama her şeyi. Biraz daha açarsak konuyu, bu arkadaşlıklar, ilişkiler, hemen her seçim için geçerlidir. Hatta bunu düstur edinmeliyiz. Yine de aksiliklerle karşılaşmak her zaman muhtemeldir.  
Şimdi mimlediklerimi yazıyorum. Dileyen yapabilir. Hepinize, her şeyin umduğunuz gibi gitmesi dileklerimle...


Ece Evren                                                 14.02.2017



http://daginikanne.blogspot.com.tr

http://ipektenrenkler.blogspot.com.tr/

http://busragurbuz.blogspot.com.tr

http://www.hikayekalplikadin.com/

http://yasamdanyazilar.blogspot.com

http://ilgininrenklidunyasi.blogspot.com.tr/

https://acemidemirci.blogspot.com.tr/

http://ucunkuslar.blogspot.com.tr/

http://yasamdanyazilar.blogspot.com

http://bucurukveben.blogspot.com.tr/

http://hazalndunyasi.blogspot.com.tr/

23 yorum:

  1. Yaratıcılığı kullanarak mimi 3 bölümlük öyküyle tamamlamak ne güzel.
    Ben uzun zamandır mimlenmemiştim sevgili Ece. Adımı görünce şaşırdım.
    Seni kırar mıyım, belki zaman biraz uzayacak. Gene de en kısa zamanda olması için çaba harcayacağım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili kardeşim. Bu defa mimlerken seçici olmaya çalıştım.
    Aslında öyküye dönüştürünce daha zevkle yaptım. Bir de sanırım arkadaşlarımın ve kendimin gülmeye de ihtiyacımız var diye düşünüyorum.
    Zaman için rahat olun. Çok teşekkür ederim canım :) Selam ve sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir öykü ve mim olmuş ablacm. 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Hazal'ım. Seni de ekleyecektim, meşguldür diye düşünmüştüm. Ekliyorum ama kızım da yapsın. Seviyorum seni canım. Sevgi günü kutlu olsun canım. Yaparsan çok sevinirim. Vaktin olunca tabii :)

      Sil
    2. Teşekkür ederim ablacim şu okul işlerini halletsem bloga gireceğim de giremiyorum. Birşey paylaşamıyorum. Ama mutlaka her yazını okuyorum. :) Ama mutlaka yapacağım. Ben de seni seviyorum canım ablam. Senin de gecmis sevgi günün kutlu olsun. Öpüyorum kocaman..💖💖

      Sil
    3. Canım benim. Önce geleceğin önemli. Sonra bile yapamazsan sakın dertlenme. Sevgiler kızıma :)

      Sil
  4. Canım ablam tatlı ablam düşünceli vefakar ablam :))))
    İsmimi blogunda gördükçe bende bir sevinç!!!!
    Bloguna nasıl güzel adapte etmişsin :D
    Kocaman sevgi bırakıyorum sana burada <3
    Şimdilik, sadece şimdilik kaçıyorum!
    Öpücüklerimi de arka arkaya sıralıyorum :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Dağınığım. Yeter ki sen zorlanma, adın aklımın hep baş köşesinde. Tüm kalpleri alıyorum. Benim hazırladıklarımı veriyorum sana. Kocaman sevgiler canım :)

      Sil
    2. Tamamını yeni okuyup bitirdim ablacım :D
      Ama ben çok merak etmiştim Satık bey nie böyle, babası damardan süt mü verdi diye :D merak içinde kaldım :))) Selin de ölür müymüş içseymiş, kızdım Selin'e, mis gibi doğal ortamı sütü bulmuş hala kızıyor ;D hhahaha
      Güzel bir yazı olmuş ablam eline sağlık ❤️

      Sil
    3. Damardan süt vermek :)))) Allah razı olsun canım. Amma güldüm. Selin'e annesi zorla süt içirirmiş. Ne yapsın kızcağız :)) Çok öptüm Atakan'ı ve seni. İyileş kızım. Hastasın biliyorum :((( Duacınım.

      Sil
  5. Çok güzel bir öyküydü ve sanırım en çok bu mimin hakkını sen verdin ablacığım :)Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Yurdagül'üm. Benim için de zevkli oldu. Sevgiler kızım :)

      Sil
  6. Çok keyifli bir öyküydü Ece Ablam, severek okudum. Her şeyin rüya olmasına da çok şaşırdım sonunda :) Yüreğine sağlık, ellerinden öpüyorum ablacığım <3

    YanıtlaSil
  7. Baktım iş ciddiyetten çıktı, o zaman rüya olursa her şey kaldırır dedim. Sağ ol canım. Sevgiyle kucaklıyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Mim'in hakkını vermek bu oldu galiba Ece ablacım bende seni ufacık küçücük bir Mim'e davet ettim bu mim'inden sonra. Ellerine,hayal gücüne sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimden geleni yapmaya çalıştım. Emine kızım ta Amerika'dan rica eder de yapmaz mıyım? Değişiklik olsun dedim. Böyle oldu.
      Şimdi senin mimine bakmaya gidiyorum. Tabii ki yaparım yavrum :) Sevgiler kızıma :)

      Sil
    2. Çok sevinirim, merakla bekliyorum :)

      Sil
  9. Neyse rüyaymis 😊. Gerçekten çok farkli bir mim olmus.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son bölümü yazarken, iş iyice saçmalamaya doğru gidiyordu Derya :) Bu ancak rüya olur dedim... Kendim bile güldüm inan :)

      Sil
  10. Ters köşe oldu bu :))) Hiç tahmin etmemiştim. Ben de neden bu kadar tutkulu olduğunu anlatacak diye bekliyorum. İnşallah yaparım Ece Abla ama ben sizin gibi güzel bir hikaye şeklinde yazabilir miyim, bilmiyorum. Sevgilerimle...:))) (Bu arada çok güzel bir hikaye oldu. Mim gibi değil yazdığınız bir hikayeyi okur gibi oldu.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun yapmak zorundaydım. Bazı alaylı iş adamlarının doğallığını vermeye çalıştım. Ama abarınca dedim bu rüya olsun. Adam beni bile aştı zira :) Aldı başını gidiyor. Hadi dedim ya kız bayılacak sinir ve korkudan, iyisi mi rüyasında kalsın dedim. Teşekkürler Büşra kızım. Sevgiyle kucaklıyorum seni :)

      Sil
  11. Vay be! :)) Bundan bir mini dizi çıkarmış Ece ablacım. Çok güzel olmuş! Eline sağlık, zevkle ve merakla okudum. Arada böyle sonu şaşırtan hikayeler de yazsan ne güzel olur. Sevgilerimle, öpüyorum seni ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Emine'ciğim. Bir başladığımı bir de sonunu yazdığımı hatırlıyorum. Sonra benim de hoşuma gitti. Denemeli böyle değişik şeyler. Sevgiler kızım. Fikir anası sensin :)) Sevgiyle kucaklıyor öpüyorum canım :)

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la