Biraz Huzur...

Çocuklar Ağlıyor
Çocuklar Ağlıyor

Biraz Huzur...

Öyle bir şaşkın bakıyoruz etrafa. Sanki özyurdumuzda değil de havadan bakar gibi, tüm sert rüzgarlarından nasibimizi alarak. Bu bahar bildiğimiz baharlar gibi olmayacak belli, ısıtmayacak hasretini çektiğimiz güneş bizi. Zaten her şeyiyle zemheri soğuktu kış, ne ısıttı bizi ne evlerimizi. Evdeki o alet kimi 19 inç, kimi doksan dokuz fark etmez kendi kendine bile konuşmadı utanıp bazen. Zaten  bir rezil haller, gündüz göbekler atıldı kanallarda, gece ölüler. Kan durdu biraz sanki ama mikrop kaptı vatan… Altımızda kaygan bir zemin, daha deprem olmadan kaydık düşeceğiz gibi. Sormuyorum değil mi? diye, başımızı kaldıracak, gerçekle yüzleşecek hâl kalmadı hiçbirimizde.

Tam da özyurt birleşik mi yazılır diye google’dan sorgularken sağda ufak dikdörtgenler içlerinde yazı başlıkları. Birinde ‘Halk Anadolu’da destan yazıyor ‘diye. Saf bir merakla, hem de en güzel türküler, destanlar orada yazılmadı mı zaten düşüncesiyle açtığım sayfayı okurken acaba ellili yıllarda mı yazılmış diye garipseyerek şu paragrafı okudum.

Alıntıdır hepi topu bir tek bu. Yazar ki;
Anadolu’da destan yazılıyor, milletimiz yeniden büyük Türkiye’yi kurmak ve yeniden bir medeniyet inşa etmek için bütün gayretiyle çalışıyor. Aydın Doğan’ın Hürriyet’i moral bozuyor, millet destan yazıyor. Paçavralar, destan kahramanlarını engelleyemeyecek, er geç milletin ayakları altında kalacak Allah’ın izni ve yardımıyla...

Allah’ım diyorum, (aynı Allah'ımıza) yeniden Allah’ım diyorum. Beni duyuyor, ne düşündüğümü, düşündüklerimizi, neden endişelendiklerimizi elbet biliyor diyorum. 
Kendi yazıma dönüyorum.

Son tren kalkacak yurdumdan, gideceği son durak belli belirsiz, silinmiş yazısı. Zaten Türkçe değilmiş gibi, okunmuyor…
Hangi istasyondan acaba? Kurayla mı yoksa hasbel kader mi ya da üst üste mi? Aslında yolcuları biz miyiz, yoksa sonradan dahil olanlar mı, vatan bahçemizde arsızca yetişen yabani otların köklenecek kadar toprakla bütünleşmişleri mi?

Donmuş kan kokusu yerleşmiş vatanımın havasına suyuna. Bunca açık yaralarından mikrop kapmış . Öylesine yabancı bakar olduk yurdumuza. Hâlimiz anlaşılır ve anlatılır gibi değil. Bilen varsa  bize anlatsa ya…  Kıt anlaklı olduk sanki… Sanırım cennetlik olacağız bu işin sonunda.
O kadar yabancı gibiyiz  ki vatanımıza…
Bataklıkta uçmaya çalışan bir solukluk dal arayan, bulamayan bir günlük ömrünü özgürce yaşayamayan kelebekler kadar naif olduk, üflesen dağılacak kollarımız.
Şaşkın, çaresiz ve mutsuzuz. Bahsi geçen, sitayişle anlatılan o güzel tabloları neden biz göremiyoruz, kör mü oldu her şeye gözlerimiz. Yalnızca çok şikayetçi kulaklarımız; siyasete hiç bu kadar bulaştırılmamıştık birimiz. Nefret kusuyor o söylemler duymak da anlamak da istemiyoruz. Ne arsız hayasız konuşmalar onlar öyle…

Bugünlerin yarınları da var biliriz de yeter mi ömürlerimiz? Nasıl bir tuzaktı bu ki, göre göre düştük hepimiz? Her akıllıca ve haklı düşüncelerden çıkan, çıktığı gibi buharlaştırılan değeri bilinmemiş, kale alınmaz artık o sözler, yazılar. Göz göre göre batıyor muyuz ne?

Geçmişimizdeki inandığımız kahramanlığa, doğruluğa, onura varacak mı yollarımız yeniden? Kim bilir nasıl toparlanılır başarılacaksa da, tüm hayrımıza olan yolların inşası yarım kalmış, sanki bir asma köprü tek tek geçsen bile kopuverecek gibi…

Son tren kaç sefer yapar ki, kaç defada geçemez kurtuluş köprüsünü, yerde kavuklar var, sakallar ne çok birilerinde, hiç iyi görünmüyor bu devirde.. Olmaz vatanım! Silkelen bir...

Şeytan karışmış içimize. Ne çok dallanıp budaklanmış öyle. Cambaz ve madrabaz şeytan!

Sorsak bunların nedenini, dilin dolaşır anlatamazsın sebebini.
Tohumlar karıştı iyice, bu döllenme merakı sürdükçe, önüne ilk gelenle. Irkımızın saflığı ölecek bağıra bağıra. Sokaklarda bilmediğimiz adamlar, tanımadık bakışlar, bizden özgür dolaşmalar, yerleşmeler, niye oldu ki böyle?. 
Evlilikte bile bazen hevesle, bilmeden, korkudan, bazen de mecburiyetten evet dedik de bin pişman olarak yaşadık onlarca sene. Ya korkudan, kişiliksizlikten, 'adam sen de...' düşünme özründen, ya da küçükken güvensiz yetişmemizden istenmeyecek, kabul görmemesi gereken şeylere tavır koyup itiraz edemedik. Biz hiç hayrımız için birlikte düşünemedik.



Türkiye! Vatanım. Ne oldu sana eğer biliyorsan lütfen söyle. Senin hatırına bir parça huzur Allah aşkına...



Ece Evren    02.03.2017

25 yorum:

  1. Ne güzel söylemişsin Ece ablacım senin hatrına bir parça huzur diye. Düşünüyorum da bazen acaba daha önceden de ülke olarak bu kadar mutsuzmuyduk yoksa ben küçüktüm de farkında mı değildim. Yooo esasında bende büyüyeli baya oldu neredeyse benim çocuklar büyüyecek çözemedik gitti bu memleket meselelerini.
    Kimin hatrına olacak bilmiyorum ama gerçekten de artık azıcık huzur ve mutluluk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah canım. Sizler de çok çabuk büyümek zorunda kaldınız. Ben yarım asrı devirdim, on küsur sene daha. Hayatımda hiç bu kadar endişe duyduğumu hatırlayamıyorum. Dua edelim yavrum. Dilerim layık olduğumuz huzura kavuşuruz.

      Sil
  2. Hepimiz huzur arar olduk. Her şey birbirine karıştı, her şey allak bullak oldu.
    Gerçeği-sahtesi, doğrusu-yanlışı, kusurlusu-kusursuzu... hiçbir şeyin garantisi yok. Kime güvenip kime inanacağımızı şaşırdık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Makbule kardeşim. Maalesef bu günleri de görmek varmış. Bol bol dua edeceğiz, başka yapacak bir şeyimiz yok artık :(

      Sil
  3. Hatır kalmadı ki huzur kalsın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatır, gönül, dürüstlük, doğruluk, hiç bir erdemin esamesi okunmuyor.

      Sil
  4. Bu ara güneş tutulmasından mıdır nedir benim de işlerim hep ters gidiyor.Toleransım da düştü.Biraz molaya ve tatile ihtiyacım var sanırım.Allah,hepimizin bu hayat sınavlarını kolaylaştırır umarım...Sevgiyle öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Yurdagül'üm. Güneş mi tutuldu, inan haberim yoktu, televizyon da açmıyorum. Paçavra gibiyiz inan, kediler bile bir hırçınlar. Depresyona mı girdiler diyordum :) Yazılarını aksatmadan devam ediyorsun. Tabii ki de mola ve tatile ihtiyacın var kızım. Ama bizi fazla yalnız bırakma. Çok öpüyorum seni :)

      Sil
  5. Bak sen nasıl da vatan sevdası ile yazdın bu satırları. Senin gibi vatan sevdalıları gelip okudu-yorum yaptı. Demek ki hala umut var ablacığım. Kolay değil o kadar yok etmek. Hiçbir zaman kötüler kazanamadı, kazanamayacak. İnancımızı kaybetmemizi, ümitsizliğe düşmemizi istiyorlar ya, daha çok beklerler. Evet ara ara karamsarlığa düşüyoruz ama biz birleşince devleşiyoruz. Biz hep beraber Türkiye'yiz. Elbet aramıza karışan şeytanlardan bir gün kurtulacağız. Yüreğine sağlık ablam <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de İlknur'um. Dilerim Allah sizin gibi pırıl pırıl gençlerimizin, çocuklarımızın hatırına düzenimizi eski haline getirir. Amin kızım. Güçlüyüz biz. Yüreklerimiz konuşur dalga dalga, anlaşırız. Teşekkür ederim yavrum. Sevgiyle kucaklıyorum seni :)

      Sil
  6. Kalemine sağlık ablacım, nasıl böyle huzurumuzu kaçırttılar? Güzelim ülkemizde, kendi vatanımızda yabancılaştırdılar? Kaçmak istiyor herkes. Hayır bizim huzurumuzu kaçırtanların kendileri huzurlu mu? Onu da pek sanmıyorum, eden bulur derler, korku içinde yaşıyorlar, vatanını satanın korkusu kimseye benzemeşmiş, dediğin gibi türlü şeytanlıklar dönüyor, işin içyüzünü bilmiyoruz, Hollywood filmi gibi! Biri tutuklanıyor, ertesi gün onu tutuklayan tutuklanıyor, ertesi gün ikisi birden salınıyor, başka gün onu salan tutuklanıyor, sağlam bir kurum kalmadı:( sürekli tehdit ediliyoruz, şöyle yapmazsanız iç savaş çıkar, böyle yaparsanız teröristsiniz, hoşt lan diyorum o zaman asıl terörist sizsiniz ki, bugün kadar olan her şeyi de demek siz yaptınız diyorum. Kızgınlığım yorumuma yansıdı kusura bakma:(((

    Sevgilerimle öpüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Müjde'ciğim. Sen onca çırpınırken bizler sana tam destek olamıyoruz, bize nasıl özenle bilgileri, hem de görsellerle hazırlıyorsun. Vatanımızı sevmenin neresi yanlış? Hiç mi bir şey bilmiyoruz da böyle hafife alınıyoruz? Allah diyorum... Dilerim aynı çaresizliğin beterini yaşatsın. Biz kullardan çekiyoruz ama onlar Allah'dan korksunlar. Kusur olur mu canım? Sen vatansever kardeşim ve ona saygınla bizlere de önderlik yaptın. Seni kutluyorum kardeşim.
      Ben de seni öpüyorum. Sevgilerimle canım :( Dilerim bu günleri atlatırız.

      Sil
  7. Bir tatlı huzur almaya geldim Kalamıştan değil,insanlardan.Sevginin olduğu her yerde huzur vardır.Gittiğimiz her yere bir parça sevgi,bir parça da huzur götürelim.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgilerimizi ulaştırmak amacımız olmalı, o şimdilerde unutulan, hiç bir konuda referans alınmayan sevgiyi tam olarak küstürmeden.

      Sil
  8. İnsanların algısı ve hayal dünyası daraldıkça; hisleri ile davranıp realiteyi unuttukça galiba "huzur"u sadece hayal edeceğiz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Huzur uzakta ama bilinmez ki... Tersine dönüverirse her şey. Dilerim siz gençlerin, çocuklarımızın hatırına. Sevgiler kardeşime...

      Sil
  9. Topraklarımıza öyle yabancı basıyoruz ki bizim mi biz miyiz hiç birinden emin değiliz. Bu yüzden her zaman savaş döneminde yaşamış etmiş vatan sevgisiyle dolup taşan o askerler zamanında doğup ölmek istemişimdir. Sevgi kıtlığı desek yeridir. Allah sonumuzu hayırlı kılar inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Samet oğlum. Siz gençler, eğitim dönemlerinin, büyüme evrelerinizin sıkıntıları yetmezmiş gibi, bir de tüm bunların endişelerine düştünüz. Sen bak ne yazmışsın?
      "Her zaman savaş döneminde yaşamış etmiş vatan sevgisiyle dolup taşan o askerler zamanında doğup ölmek istemişimdir..." Bu nasıl asil bir düşünce Samet?
      Allah, kaderlerimizle oyuncak gibi oynayanlara, senin düşünce yapın ve aklından nasip etseymiş keşke. Ama tüm bunların böyle kalacağına inanmıyorum. İmanımızla; düzeleceğine inancımızla biteceğine, yine huzurlu günlerin geleceğine inanıyorum ve inanmalıyız.
      Alnından öperim oğlum. Allah'a emanetsin.

      Sil
  10. Biz öyle bir yerdeyiz ki coğrafi olarak. Ve o kadar çok düşmanız ki var ki. O yüzden huzurlu bırakmazlar bizi.

    YanıtlaSil
  11. Evet Cem. Çok düşmanımız var maalesef. Allah yardımcımız olsun.

    YanıtlaSil
  12. Ece Abla'cım hepimizin aklındakileri, kalbindekilere yazmış kaleme dökmüşsün ne güzel. Eline sağlık. Benimde en büyük dileğim bu ülklemiz için huzur, mutluluk, refah. Ne eksiğimiz var ki Avrupa'dan diğer gelişmiş ülkelerden. Tüm güzel dualar hepimiz için kabul olsun . Amin diyorum...Gelecekten endişe etmek istemiyorum, bugünde olay olmadı. Kaç gündür olay olmuyor demek, bunu düşünmek bile stres sebebi. Allah'ım sen hepimizi koru...

    YanıtlaSil
  13. Amin Dilek kızım. Pırıl pırıl gençlersiniz. İnsan ömrü kısa diyorlar ama bence pek öyle değil. Ben düşündüm de, kaç iktidar gördüm, kaç filmler seyrettim. Dilerim Türkiye'miz huzur dolu günlere gebedir. Dilerim artık evlatlarımız ölmez.
    Yorum için teşekkürler Dilek'ciğim. Sevgiyle kucaklıyorum seni :)

    YanıtlaSil
  14. Seçmiş olduğun fotoğraf neler neler anlatıyor öyle, beni nasıl aldı götürdü..Ah ablacım ya şu kelimelerinin gücü, kalbindeki duyguları bu sözcüklerle bana aktarabilmen.. Tek kelimeyle harika..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Feray'ım. Aktı gitti zaten yazarken. Çok üzülüyorum. Bir derde düştük ama Allah büyüktür. Çocuklarımızın, siz gençlerimizin hatırına Allah yardımcımız olsun kızım. Gözlerinden öpüyorum yavrum.

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la