Sizce Mutluluk Nedir? Mim


Mutluluk nadenleri
Mutluluk                 

Sizce Mutluluk Nedir?

Sevgili 'Her Çocuk Ayrı Bir Dünya' bloğunun sahibesi Betül Yaşar kızımızın başlattığı mimi şiir olarak yapabileceğimi yazmıştım. Öyle de yaptım. Onun mimine buradan ulaşabilirsiniz. Hepinizin mutlu olmanız dileklerimle...


Mutluluk bir bebeğin ilk gülücüğü
Bazen de ilk adımı düşe kalka
İlk kar seyri, hiç görmeyene 
Soğuk sokaklardan kurtuluşu
Bir göz oda belki sevenlere
Azla yetinen nefislere

Mutluluk vatanın huzuru
Bayrağımızın gururla dalgalanması
Her gece güvenle kapayıp 
Mutlu bir vatana ve dünyaya açmak gözlerini

Güzel bir aile bazen
Kenetlenmiş sevgi onlarda
Çocuklar neşeyle oynuyorlar
mutluluk yaşamak aslında
zamanı kaçırmamak

Yaradan’ın hükmüyle var olmuştuk
ya olmasaydık diye düşünmek
sonra şükretmektir mutluluk
hayat güzeldir 
doğa bitkiler, çiçekler
uçuşan tüm kuşlar kelebekler
kimi zaman sertleşip korkutsa da  
esen rüzgar, yağmurlar
çepeçevre saran,dolup dolup boşalan bulutlar
hava, su ve sayısız nimetler
bir döküp yapraklarını, yeniden yeşeren ağaçlar
bizimle hayatı paylaşan tüm canlılar
okyanuslar, denizler
var olmak ne güzeldir...

Kaybettiğin bir yakınını bulmak
yeniden sarmak onu hasretle
sevdiğine kavuşmak tam kaybettim sanırken
adamak kendini ona ve sevginize
yeni bir hayata açılmak umutla

birini sevindirmek, yüzündeki sevinci görmek
bir hayat kurtarmak bazen
beklentilerle şekillenir hayatlar
zor değil, sadece istemek gerek…


Ece Evren     20.03.2017

44 yorum:

  1. Ne güzel bir mim olmuş.. sevgi çocuklar vatan aile hepsi bir arada..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler canım. Bu mimi hepimiz yapabiliyormuşuz canım. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  3. Ece ablacım yaşamın tüm mutluluklarını içinde toplayıp paylaşmışsın yine.Çoktan girmiyordum bloğa, özlemişim.Sevgilerimle ablacım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aytül kızım. Sorma ben de bugünlerde randımanlı çalışamıyorum. Sana geldiğimde uzun kalmam gerek, öyle çabuk okuyup yorum yapmak senin yazdıkların için yetersiz kalır. Şimdi İstanbul'dan biraz uzaklaşacağım. Listemin başındasın.
      Yorum için teşekkürler canım. Bu benim ilk mutluluk şiirim biliyor musun? Ama bunun için çok geç kaldığımı düşünüyorum :(
      Sevgilerimle kızım :)

      Sil
    2. Mutluluk son nefese kadar yanı başımızda Ece ablacım.Umutsuzluk bi perde indiriyor bazen göremiyoruz.Geç değil... Kocaman sevgiler 😙❤❤❤

      Sil
  4. Çok güzel anlatmışsın, yüreğine kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Sonuna kadar katılıyorum ece ablacım.Hele bebek kısmı yokmu beni benden alıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Özlem kızım. Çocuklar hayattaki en tatlı şeyler bence de :)

      Sil
  6. Çok güzel bir mim olmuş ece abla bana göre mutluluk önce sağlık sonra paradır. Tabi önce sağlık diyoruz ama parayla gelen mutluluklarda vardır. Çünkü bazen sağlık konusunda da paraya ihtiyaç vardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii Ali, ama şiire maddiyatı katamazdım. Paradan yoksun olmak mutsuzluk nedenlerinin arasında gelir, yokluğuyla yaşamak zordur. Belki de çok zordur. Bu durumu yaşamayan, anlamayan biri değilim.

      Sil
  7. Zor değil, sadece istemek gerek:) Ne güzel bir şiir. Yüreğine sağlık ablacım. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol canım. Beğenmene çok sevindim. Sevgiler yavrum :)

      Sil
  8. Çok güzel dizeler olmuş...

    YanıtlaSil
  9. Daim olsun mutluluklarımız :) Kalemine sağlık ablacığım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Yurdagül kızım. Bak mutluluk şiirleri de yazmaya başladım :) Senin katkın çok, bunu bil kızım. Sevgiyle kucaklıyorum canım :)

      Sil
  10. Mim güzelmiş ama verdiğiniz cevap çok güzel..Tamamen katılıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Doğuş, yorumunu gördüğümde çok mutlu oluyorum :)

      Sil
  11. Mutluluğu ne güzel anlatmışsınız.Kaleminize sağlık.Mutlu olduğunuz anların kederlerinizden daha çok olması dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Dilerim hepimiz mutlu oluruz yavrum :)

      Sil
  12. Mutlu bir vatan, güzel bir aile, bir bebeğin gülücükleri ve şiirinde yazdıklarının tümü çok güzel, yüreğine sağlık ablacım. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Müjde'ciğim, bu arada yolculuk vardı geç cevapladım, kusura bakma. Referanduma kadar hastamı ziyarete geldim. Dilerim her şeyin hayırlısı olur. Sevgiler canım :)

      Sil
  13. Yani kısa mutluluk var olma duygusunu içinde hissetmektir. Çok güzel yazmışsın, senin kaleminden çıktığı belli annem. Zaten aile, vatan, doğa dediniz de en güzel mutluluktan bahsetmiş olursunuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğlum :) Bence de, var olmamız ve aynı yazdığın gibi, aile, vatan ve doğa, mutluluk için kâfi Samet. Sağ ol oğlum. Sevgiler sana :)

      Sil
  14. "Mim"lere yeni bir tarz getirdin Ece, şairlik böyle bir şey olsa gerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa Mustafa kardeşim yorum yapmış ve ben görmemişim. Özür :( Mimler... evet, yeter ki meramını anlat dedim. Sağ ol kardeşim. Sevgilerimle :)

      Sil
  15. Çok güzel bir yazı olmuş ablacım :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kızım. Yer değişikliği oldu bu hafta. Yorumları görememişim, geç cevapladım, kusuruma bakma kızım. Teşekkürler, Sevgilerimle :)

      Sil
  16. Mutluluğu öyle güzel anlatmışsın ki Ece Ablacım. Üzerine ekleyecek pek bir şey kalmamış. Yazılarını ne zamandır okuyamadım. İnsanın yaşadıklarıyla birlikte mutluluğa olan bakış açısı da değişiyor. Ben de 2 hafta önce acil bir şekilde s pandisit ameliyatı oldum. Evdeyim. Çok şükür şimdi iyiyim. Belki de hayatta en önemlisi önce sağlık sonra da iç huzuru.. Allah eksik etmesin Ece Ablacım. Kandiliniz de mübarek olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Nesli kızım :) Yeni cevaplayabildim, mazur gör. Çok geçmiş olsun :( Acil şifalar, apandist sürpriz bir rahatsızlık, atlatmışsın şükür yavrum. Sağlıksız ne olur ki Nesli'ciğim? Dilerim sağlık ve mutluluk dolu bir yaşamın olur yavrum. Çok teşekkürler canım. Sevgiyle kucaklıyorum seni :)

      Sil
    2. Senin ve ailenin de kandiliniz mübarek olsun. Allah razı olsun kızım :)

      Sil
  17. Kaybettiğin bir yakınını bulmak ne büyük mutluluk evet Ece ablacım aynen de öyle. Ve bomba seslerin olmadığı bir ülkede huzur içinde uyuyabilmek en büyük mutluluk.
    Yüreğine kalemine sağlık ablacım.
    Sevgilerimi bırakıyorum ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol yavrum. Bence de kızım. Vatanımız huzurluysa yarı yarıya mutluyuzdur zaten...Allah dilerim hepimizi mutlu etsin. Sevgilerimle canım :)

      Sil
  18. Mutlu olmak için o kadar çok sebep var ki en başında da sevgiyi dolu dolu hissetmek, şükretmek benim için... Çok güzel yazmışsınız ve okurken mutluluğun farkındalığını tekrar hissettim. Emeğine sağlık ablacığım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili kızım. Seni keşfetmek çok güzeldi. O kadar temiz duygulara sahipsiniz ki, sizleri sevmek çok değişik bir mutluluk. Teşekkürler yavrum. Sevgilerimle :)

      Sil
  19. Öncelikle yüreğinize sağlık harika bir mim olmuş. Mutluluğun tanımı kişiden kişiye değişebiliyor. Çok klasik olacak ama bence mutluluk kendimizde saklı. Düşüncelerimizi, duygularımızı yönetmesini biliyor ve içgörü sahibiysek hani derler ya kâmile ulaşmışızdır aynen öyle bir evre; mutluluğu artık kendimiz yaratabiliriz hatta yoktan var edebilirizz..

    YanıtlaSil
  20. Doğamizda aslında ezelden var olan şeyler Taha, o nedenle haklısın. Mutlu olmak için vesileler, olmamak için de bahaneler çok. Hep daha kötüsünü düşünüp, kendimize bir mutluluk payı çıkarabiliriz. Teşekkürler yorum için :)

    YanıtlaSil
  21. Benim için mutluluğun tanımı mükemmel bir eş. Bu mükemmellik tanımı kusursuz anlamına gelmiyor yalnız. Sabah öperek uyandıran bir kadın mükemmel biridir benim için. Gerçi şu dönemlerde tek sorun ettiğim şey vatanımızın geçirdiği sancılı dönemler. Umarım bu sevimsiz ve kara bulutlar ülkemizin üzerinden giderde bizde istediğimiz o huzurlu, özgür ve ''mutlu'' günleri yaşarız. İyi günler efendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben mutluluğu çok işleyen biri değilim ama bir kere hatırları kırılmasın dedim. Zira vatanım tüm aklımı çelmiş durumda. Dilerim bu kabustan uyanırız bir gün. Teşekkürler yorumunuz için. Huzurlu ve mutlu günler dileklerimle.

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la