Seyretmek Ayrı, Anlatmak Daha Bir Zor...

Barınak, Hayvanlar, Acımasızlık
Barınakta köpekler   


Seyretmek Ayrı, Anlatmak Daha Bir Zor...

Derin bir sessizlik hâkim aklıma
Allah Allah, dünya durdu galiba
Keşke, keşke öyle olsa
Hırslar kötülükler savaşlar
Tacizler tecavüzler katliamlar
Bombalar terör ve tüm ruhumuzu daraltan şeyler
Her şey bir anda dursa keşke
Derin bir sessizlik sarsa âlemi
Korkunç gürültüden an önce
Hüküm varsa da ondan önce

Sapla samanlar ayrılsa
Güneş son ışıklarını tüketse
Herkes yaşında donsa
Ölüyle diri bile eşit olsa
Daha can olan bedenler son nefeste takılıp kalsa
İyiler bir yana, kötüler savrulsa
Hayvanlar saldırsa onlara, tecavüz etse
İnsanlar yerlerdeki hayvanlar olsa
Hayvanlar tekme atsa onlara
Kuru ekmek için sürünecek canları kalmasa
Öldürülen kadınlar canlansa
Amcasının tecavüz ettiği kız korunsa

Bir işe yarar mı bilmem
Kaybeden kaybetmiştir
Sonunda bilmediğimiz hiçler varsa
Kurban olan olmuştur zaten
Eziyetler çekilmiş
Karşılığı ne olsa?
Dönüşü imkânsız onca şeyden sonra
Adalet?
Güldürmeyin…
Bizim anlayacağımız dilden olsa
‘Eden bulur, inleyen ölür’ de
Edenin bulduğuna bu gözler şahitlik etse
Oralar meçhul, düşünmek günah
Onca ezber varken
Bunu da katın edenler sınıfına
Zincirleme günahlar dünyası
Bir dursana artık
Kimine hiç değmeyen, atını oynatan
Utanmadan Yaradan’ı arkasına alan

Rüzgârda sürüklenen kuru bir yaprak olmak vardı
Bir serseri boş vermişlik
Tonlarca ağır bir gaflet uykusu
Ölümün labirentli yolları, ne kadar da zor bazen ölmek…

Ece Evren/İstanbul         Görsel http://www.turseng.com'dan alıntıdır

26 yorum:

  1. Keşke dünya uzun bir süreliğine dursa ablacım. O kadar dokundu ki. Zaten bir özlem ve acı hakimdi bu gece bana. Dökecek bir yaşım varmış demekki şiirin çıktı karşıma. Ne denir bilemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok bunalıyorum Semanur kızım. Bu şartlarda mümkün değil mutlu olamam ben. Sanki bir arena, saldıranlar ve mağdurlar. Gördüğüm manzaralar içimi yırtıyor adeta.
      Güzel gözlerinden öperim anlayışlı, insaflı, içgörüsü tam kızım. Sevgimle canım.

      Sil
  2. Yinemi insanlar hayvanlasmış :( cok üzülüyorum ya ne olcak bizim bu gidişimiz.Masumlara bile zarar verir hale geldik :( ellerine saglk ablacm güzel ifadelendirmissin sende 💕💕

    YanıtlaSil
  3. Özlem; benim bugünü garantilemiş, gelecek için insanın beklentisini gerçekleştireceğinden emin olduğum samimi kızım. Gidiş hoş değil gerçekten. Köpek saldırgan derler. Dün de vücuduna iki tane şiş sokulmuş köpek resmi vardı. El insaf .Neler oluyor, hiç aklım ermiyor. Ben de böyle döküyorum içimi yavrum. Teşekkürler yorumun için. Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende iki gün önce haberlerde gördüm.abla.Pitbullları saldırtıyorlar gençler (ne genc ne insan olur bunlardan da ne diyim iste) valla korkar olduk sokakta gezmekten :( Allah sonumuzu hayr etsin insallah

      Sil
    2. Amin yavrum. Allah beterlerinden korusun dilerim.

      Sil
  4. hayvancağızların dili olmuşsunuz,elinize sağlık..her yerde hayvan vahşetleri,din tacirleri,çocuk tecavüzcüleri,hırsızlar,dolandırıcılar vs vs..bunlar yetmiyormuş gibi bi de siyasette karmarışıklık..masumları içeri tıkmalar,mallarına el koymalar,işlerini ellerinden almalar vs vs.. gerçekten iyice zıvanadan çıktık..ne diyelim artık umarım iyi günler gelir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah kardeşim, nasıl hırslanıyorum bilemezsin. Ama sadece uygulamaları seyrediyoruz ve şiştikçe şişiyoruz. Zaten düzen baştan bozuk diye artık kimse korkmaz oldu suç işlemekten. Dilerim, dileriz vatanımız bu kabustan kurtulur. Bayağı yorulduk zira. Ya hürriyetlerinden olanlar? Onların yakınları?
      Büyük vebal aldılar, çok büyük. Çok merak ediyorum sonlarını.Teşekkürler yorumun için :)

      Sil
  5. Merhaba Ece Hanım.
    Yaşamak zor zanaat vesselam, hele insan gibi yaşamaksa neredeyse imkansız gibi.
    Şu yaşında donma meselesine itirazım var doğrusu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da nazarlığı olsun şiirin :) Çok yaşayın siz. Güldürdünüz beni :) Kim ister ama gerçekten dayanamıyorum artık olanlara.

      Sil
  6. bir gün her şey son bulacak ama ne zaman hepimiz ölünce sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım, genç kızsın. Güzel günler gelecek, siz buna yürekten inanın ve dileyin. Sizler en huzurlu yaşamlara layıksınız. Bakma bana sen yavrum, ben celallendim birden :)

      Sil
  7. Of ablacım bakamıyorum gözlerimi kaçırıyorum, daha dün akşam Ekşi Sözlük'te yavru köpeğe tecavüz haberi vardı, yeter n'olur yeterrrrr diye sokağa çıkıp bağıralım biz iyi insanlar, biz hayvan severler, biz kedimizin, köpeğimizin, çocuğumuzun kılına zarar gelecek diye korkan, üzülen insanlar. Milyarlık saraylarda oturup, milyarlık belediye binaları yapıyor, trt vs. her kurumu arpalık yapıyor, 7000, 10000, 20000 maaşlı eleman çalıştırıyorlar, dizi oyuncularına bölüm başı abartmıyorum bir ev parası veriyorlar ama hayvan barınakları Hitler'in ölüm kampları gibi....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bugün Şişli Belediyesinin hayvan barınağındaki köpeklerin pisliklerinin içinde aç susuz oldukları haberini gördüm. Nasıl isyanlardayım anlatamam. Bu günlerin, çekilenlerin, başıboş bırakıldıkları için ve kontrol mekanizması diye bir şey olmadığı için, çocukları bile korumaktan aciz oldukları için, cezalar caydırıcı olmadıkça kuduran insanların da dahil bu kafadaki herkesin Allah belalarını verir tez günde dilerim. Nedir bu serseri idare böyle. Haklarımız ve bizlerin paralarıyla yaptıkları her şey haram olsun. Dilerim sonları yakındır.

      Sil
  8. Dünyadaki en savunmasız canlılardan biri de hayvanlar. Hayvanların bu tarz fotoğraflarını gördükçe içim acıyor / yanıyor. Her şeyi geçtim hiç mi Allah korkusu yok bu insanların. Anlam vermek gerçekten çok zor. Ece ablacım şiiriniz yine Harika olmuş bizlerin yüreğine dokunduğunuz size teşekkür ederim. Kucak dolusu Sevgiler 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meltem canım yavrum. Gerçekten anlatılır gibi bir duygu değil.Dayanamıyorum. Bunlar Allah tanımaz insanlar. Ama dilerim cezalarını bulurlar. Teşekkürler yavrum yorum için. Şiiri beğenmen mutlu etti :) Sevgilerimle :)

      Sil
  9. bloğunuza girdiğim zaman ağlamaktan gözlerim şişiyor gerçekten şiirleriniz ve yazılarınız çok anlamlı ve etkileyici :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah yavrum ben kıyamam ki şimdi sana. Ne olur beni mazur gör. Teşekkür derim ama ne olur fazla etkilenme :(( Sevgilerimle oğlum.

      Sil
  10. Ne güzel yazmış yorumda sevgili Özlem, insanlar hayvanlaşmış! Yazık gerçekten yazık :( Kocaman sevgiler sana Ece ablacım...

    YanıtlaSil
  11. Sana da benden yürek dolusu sevgiler yavrum benim. Nasıl tanımak istiyorum sizleri bir bilsen.
    Evet yavrum. Hayvanlar güdüleriyle hareket ettikleri için onların günah diye bir sorumlulukları yok. Ama bu insanların hiç mi eğlencesi kalmadı ki son zamanlarda hayvanlarla, resmen onlara acı vererek keyif yapıyorlar. Dayanamıyorum kızım. İçim artık acımaktan yara olacak neredeyse.Sağ ol yorum için yavrum.

    YanıtlaSil
  12. İnsanlar hayvanlıktan yaratıklığa terfi etmiş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var bir çok değişim ama fark ettiklerimiz bunlar canım. Kim bilir hangi moddalar. Akıl sır ermiyor :((

      Sil
  13. Bir poşetin içine kediyi koyup balkondan aşağı atmak nasıl bir insanlıktır? Dünya bir yana, keşke insanlar dursa. Aleme ibret olan o kavimlerden ders çıkarabilsek. İnsan akıllı olsaydı, akıllanırdı. Diline, eline, yüreğine sağlık annem. İyi ki senin gibileri var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Samet. İnsanlar daha empatiyi birbirlerine gösteremezken, hayvanları böyle eğlence ve sadizmlerini uygulama aracı olarak görüyorlarsa umut yoktur onlarda. Ne desen kâr etmez, ne yapsan düzelmez. Allah o kavimlerin başına gelenleri uğratsın bunlara da dilerim. Teşekkürler oğlum.

      Sil
  14. Adalet, merhamet ve başkasının yaşamına müdahale etmemek... Bu sadece insanlar arası ilişkilerde geçerli değil. Bitkiler, hayvanlar, dağ, taş... Aklımıza ne gelirse hepsi için geçerli... Bencillik, kibir, haksızlık, kendinden başkasını kabul etmeme... İşte modern insanın temel öğretileri ki hepsi yanlış...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Mustafa. Açıklaması tam da bu. Yanlış üzerinde yürüyoruz, kabul etmesek bile manasız bir sabırla :((

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la