Şikayetname 12.Bölüm

Kıyamet, Alametleri
Kıyamet       
Şikayetname

Kıyamet Alametleri

İlahiyatçı yazar sayın Mehmet Paksu hocamız, kendisine yönlendirilen” Kıyamet alametlerinin yüzde kaçı çıktı? sorusunun yanıtını aramış. Tesadüfen bir kelimenin yazılış ve manasını aradığımda karşıma çıktı. Bizim için gerçek olduğuna inandığımız Kıyametle ilgili gerçekleri, bu işe gününü gecesini harcamış bir hocamızın maddeler halinde belirttiği yorumundan hep beraber okuyalım dedim. Ben aralara görüşlerimi de yazdım. O da benim yorum hakkımdır diye düşündüm. Bakalım sizlere neler düşündürecek?
Ben açıkçası İslam Âlimlerini pek tanımıyorum. Özellikle seçmemiş olmama rağmen, biyografisini geçiyorum.

Mehmet Paksu Kimdir? Mumsema Biyografi

1953 Haziran’ında, bir Ramazan gününde Gaziantep’te doğdu. Temel dînî eğitimini ilk hocası olan babasından aldı. İlkokuldan sonra üç yıl kadar Gaziantep Ahmet Çelebi Kur’ân Kursu’nda Mehmet Gaye Hoca’dan ve iki yıl kadar da özel hocalardan Arapça dersler aldı. Eğitimini Gaziantep İmam Hatip Lisesi’nde sürdürdü (1970-1977). İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden mezun oldu (1981).
Yayın hayatına, 1980’de Yeni Asya Yayınları’nda başladı. Can Kardeş çocuk dergisinin yazı işleri müdürlüğünü yaptı (1981-1982). Yedek subay olarak askerliğini tamamladı (1982-1983). Yeni Nesil Yayınları’nda editör olarak 400 kadar kitabı yayına hazırladı (1983-2000). İlk yazısı 1978'de, ilk kitabı 1984'de yayınlandı.
Nesil Yayınları’nda araştırmacı-yazar olarak çalışıyor. 1992'den bu yana Moral FM‘de haftaiçi her gün Moral Kuşağı adlı dinî içerikli proğram hazırlayıp sunuyor. İki yıl kadar ”Dünden Bugüne Tercüman” gazetesinde yazılar yazdı. Halen Bugün Gazetesi‘nde köşe yazarlığı yapıyor.
Yazar, evli ve üç çocuk babasıdır. Mumsema’dan alıntıdır,

Öncelikle alametler, büyük ve küçük alametler olarak ikiye ayrılıyor. Bunlar hakkında az çok bilgim vardı. Ama bir hocanın düşüncesinden anlamak daha sağlıklı olacaktır. Buna göre küçük alametlerin neredeyse hepsi çıkmış. İşte bunlar

1-İlim ortadan kalkacak, cehalet yerleşecek. (Ben bu maddede ikilemde kaldım. Bilim ise yadsınmayacak bir hızla ilerliyor)

2-Sarhoşluk veren içkiler yaygınlaşacak. (Kim bilir kaç yüz yıl geriden? Bence o zamanlarda da bulmuştur insanoğlu uyuşturacak maddeleri, en azından keşfettiğinde 'bu da nedir?' diye şaşırmıştır 😃)

3-Çobanlar zenginleşerek, bina yapımında yarışacaklar. (Bunu hiç anlayamadım. Gerçi onlara verilecek maaş arttı diye duydum televizyonda ama yetmez ki bina yapımına. Bence bundan anlamamız gereken şey başka.)

4-Adam öldürme olayları ve fitne artacak. (Giderek yükselmeye devam ediyor zaten)

5-Elli kadına bir erkek düşecek derecede kadın nüfusu artacak. (Erkekler yine kârda gibi ama bence yükleri ağır olur)

6-Kadınlar sosyal konum açısından ön plana çıkacaklar (Bu çok iyi, zaten yolu yarıladılar bence ama kıyamet alameti olması bence şaşırtıcı)

7-Kadınlar erkeklere benzemeye çalışacaklar. (Niye erkeklerin kadınlara benzemeye çalıştıkları, hatta yarıştıkları yok burada?)

8-(Bu maddeyi yazarken zorlanacağım zira bana çok ters, yazarken fenalaşmazsam iyidir.)
Erkekler erkeklerle, kadınlar da kadınlarla evlenecekler. (Allah çocuksuz mutluluk versin, nasıl olacaksa...)

9-Zina açıkça işlenir hâle gelecek. (yani arlanmadan demek istenmiş herhalde, utanmadan ve umursanmadan) 

10-Kötülük ve fuhuş yayılacak. (Çoktaaaan.)

11-Açıklık (yani çıplaklık demek burada sanırım) yayılacak, hayâsızlık artacak (Biz medeniyet diyoruz ama tartışılır.)

12-İnsanlar hayatlarından bıkarak, ölülere imrenecek. (Vallahi bunu düşünmüşümdür hep)

13-Allah, Allah diyecek kimse kalmayacak. (İnsanlık demek ne hâle gelecek, şeytanla bütünleşme olmalı bu)

14-Gece ile gündüz eşit hâle gelecek. (Ya teki hâkim olsaydı o zaman çok kötü olurdu sanırım)

15-Camiler süslenecek ama ibadete önem verilmeyecek. (Bunu da şöyle yorumluyorum Rabbime sığınıp. Gösteriş ibadetleri artarak, Allah’tan korkmayıp, kullara yalakalık yapacaklar. Zira Allah’ın kanmayacağını en kıt beyinli bile bilir. )

16-Cihat ve irşad faaliyetleri terk edilecek. ( Aradım hakiki manalarını buldum, ben de yanlış biliyormuşum. Şöyleymiş. Cihat olunca din savaşları ama cihad mı acaba burada anlatılmak istenen. Zira dinler oturdu artık. Sorun şartlarını yanlış anlayan ya da kale almayanlarda. Yazıyorum. Cihat-d eki manayı değiştiriyor. Gayret etmek, ceht etmek, olanca gücünü ve kuvvetini sarf etmek demek. İrşad ise-Doğru yolu gösterme, uyarma)

17-Sadece din dışı ilimler öğretilecek. (En takıldığım yer burası oldu. Dinimin emrettiği dürüstlük adına fikrimi yazacağım. Dinimiz İslam dini... Alimler peygamberlerden sonra insanların en üstünüdür. İlim insanı kötülüklerden uzaklaştırır. Kur’an-ı Kerim’de “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” buyrulur. Ve ilme dair bunlar gibi birçok hadisler vardır. Dinimiz İslam, uyulması -insan olana- en kolay ve şartları ise hiç zorlamayan sonsuz hoşgörü dini değil midir? Zaten Allah kitabımızda belirtmemiş mi? 

Ferdi veya gruplaşmış din tüccarlarının verdiği zararlarla, bütünlüğün düzenini bozmak değil mi ters olan? Daha ne kadar oyuncak etmek gerekiyor?  Kuran sonsuzluğa kadar geçerli bir kitap değil midir? Aynı dinden olanlar neden düşman oldular birbirlerine? Allah’ı mı, insanları mı, yoksa nimetleri mi paylaşamıyorlar; aynına yakın metre olan karınlarındaki kolonlarıyla? Nedir ki onları birbirine ters düşürüp bizi aralarda derelerde bırakan? Allah size zoru emretmedi ki. Hak yemeyin, yerime can almayın, bana şirk koşmayın dedi. İslam ilmi aleni zaten. Bütün sorun ona uyulmamasında)

18-Kuran’ın önemi insanlar tarafından unutulacak. ( Kuran nimeti şu günlerde daha da fazla korunmaya alınmalı bence, içindeki bazılarının bir türlü çözemediği manaları bakımından. İslam âlimleri dışındaki bizim gibi insanlardan söz ediyorum )

19-Namaz kılınmayacak. (Bu konuda yorum yapmayı kendime ziyandan sayarım)

20-Emanete riayet edilmeyecek. ( Vah demek geldi içimden. Emanet olarak önce çocukları düşündüm ve olanları… Vah... emanet çocuklara hıyanet edenlere…)

21-Ebeveyne isyan edilip, beyler hanımların hizmetine girecek. ( Bence epey yol aldı bu maddede yazanlar)

22-Toplumlar geçmişlerine lanet okuyacak. (Hocamız bunu biraz açsaydı. Gerçekten merak ettim.Belki bizlerden çok sonraki nesiller olabilir ve öyleyse eğer çok haklı olacaklar )

23-Seviyesiz ve şahsiyetsiz kişiler yönetici olacak.(Buna yorum yapmak istemiyorum.)

24-Yöneticiler insanlara zulmedecek. 

25-Liderliğe elverişli kimseler azalacak.

26-Şerrinden korkulan insanlara itibar artacak.

27-Fasıklar toplumun efendisi haline gelecekler. (manasını lugatten yazıyorum. Bu küfrü gerektiren bir durumdur; bu noktada kişinin iman ile, din ile ilişkisi kesilmiş olur, olarak açıklanmış)

28-Ahmak ve alçak insanlar dünyanın en mutlu insanları olacaklar. (Ya olan biteni fark etmediği ya da umursamadıkları için. Gaflet durumu bu bence)

29-Ticareti dürüst olmayan insanlar ele geçirecekler.

30-Yalancılar tasdik edilip, doğru konuşanlara itibar edilmeyecek. 

31-Yıldız falına inanılacak. (Büyü vardır inancına istinaden bir iki düşüncemi yazacağım. Aslında gezegenleri inceleyen astrolojiyi bilimsel verilerden yola çıkan, ama bu bilgilerin daha içsel, manevi anlamdaki kırılımlarına da yer veren, sanatsal yönü de olan, bir ilim olarak değerlendirmek daha doğrudur. Der sözlükler. Belirlenen burçlara göre (bunu inanmak olarak düşünmeyelim) karakterlerin hakikaten benzerliklerini biz de çoğunlukla teyit ederiz. Biraz eğlenceli yönünden bakmaya çalışırsak, diğer büyük günahlara hiç benzemeyen, kişilerin biraz mutlu olmak için kendilerini anlık dahi olsa kandırmaya, iyi bir şeyler duymaya ihtiyaçları olması diye değerlendirebilirsek ve geleceğe dair kesinmişçesine olacakları söylemeye yeltenmek hariç, masumane bir oyalantı olarak düşünebiliriz. Zira mutlu olmak artık giderek zorlaştı. )

Daha çok madde var arkadaşlar. O nedenle ikinci bölüme ihtiyaç hasıl oldu. 

Kıyamet; doğum ve ölüm gibi bizim gerçeğimizdir. Hepimiz bir gün kıyametin kopacağına inanırız. Bu nedenle bu konuyu işledim. Allah’a ve inanmaya en çok bugünlerde ihtiyacımız olmasa bu yazıyı yazmazdım. Ama başı ve sonu gürültülü olmuş ve olacak yaradılış gerçeğinin bir gün mutlaka karşılaşacağımız bir şey olduğuna inanmasaydık deprem başta her türlü afatta “Allah’ım diyerek sağa sola koşmazdık. Hepinize birbirinizi sevin ve sevgiler diyorum. 

Ece Evren    11.05.2017

24 yorum:

  1. Bana kalırsa çoğu palavra. Bu maddelerdeki anlatılanlar tarihin her döneminde yok muydu? Yalan, hile, savaş, anarşi, ticarette hile, beceriksiz yöneticiler vs. sadece bu yüzyıla ve geleceğe mi ait? "Kadınların sosyal konum olarak ön plana" çıkması nasıl bir kıyamet alameti olabilir? "Camiler süslenecek" denilmiş. Camiler 100'lerce yıldır hat yazıları ile süslenir ve heybetlidir. Yani bu yeni bir durum mu? Yine eşcinsellik kıyamet alameti denilmiş bu olgu zaten binlerce yıldır var, evilik meselesine gelince bu insan ırkını nasıl tehdit eder?

    Sonra kıyamet kelimesinden anladığımız ne? Bence her şey iyiye doğru gidecek, yaşamı iyiye doğru götürmeye çalışmak bence daha iyi bir seçenek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte duymak istediklerim bunlardı Mustafa. Donanımınla çok güzel özetlemişsin. Teşekkürler.

      Sil
  2. Merhaba sevgili Ece Evren, söz konusu olaylara din açısından bakmayarak sosyal olaylar gibi bakıyorum ve çok durum zaten zamanın süzgecinden geçerek bir sonuç ve tahmin olarak çıkıyor ortaya. Örneğin son zamanlardaki "İnsanlığın kendi kendini yok edeceği" fikri gibi. Benim de düşündüğüm konular arasında ve iki yayınım var. Hoşça kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Halil bey. Ben de sosyal olarak bakmak istiyorum. Zira din uluorta yorum yapılacak bir olgu değildir. Aklımın almadığı çok şey var. Bence iyilik ve güzellik hâkim olacak yorgun dünyamızın sonlarına. Yorum için teşekkürler. Sağlıcakla kalın.

      Sil
  3. Hocaya sormuşlar kıyamet ne zaman kopacak diye.
    Hanım ölürse küçük kıyamet ben ölürsem işte o zaman seyreyle büyük kıyameti .
    Ahhh Ece Ablacım , kıyamet alametleri herkesin kendi elinde bence. Hem de aldığı her nefeste. Hayatını bızuk oara gibi harcayanların vay haline

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzeldi Tigris'im. Bence de,bırakalım o istediği zaman kopacak zaten . Ben bunların düşünüldüğüne şaşırıyorum. Biraz fikirlerimizi paylaşalım diye düşündüm. Kaçıncı asırdayız, azıcık gelişelim yahu :) Teşekkürler yorum için. Sevgiyle gözlerinden öperim kızım :)

      Sil
  4. Ben de bunu Nostradamus'un kehanetleri gibi görüyorum. Yoruma açık ve müphem cümleler, hiçbir anlam ifade etmiyor aslında.

    YanıtlaSil
  5. Bravo arslan oğlum. Cevaplar, yorumlar tam da istediğim gibi. Teşekkürler Emre :)

    YanıtlaSil
  6. Ece ablacığımmm ben yorumlarına katılıyorum. Bilenle bilmeyenin bir olmadığı bence maddelerde de görülüyor. Yaşadığımız bir olay bile yaşarken kıyameti aratmıyor bence ama ne olursa olsun dini konularda özellikle benim dediğim doğru diye yayınlanan yazılara kuşkuyla yaklaşıyorum. Emeğine, güzel yüreğine sağlık canım ablam <3 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Mary. Allah hepimize akıl vermiş.Bu konuyu işlememin amacı maddeleri teyit etmek değildi aslında. Bu konuların bu devirde bile hâlâ gündemde olması, abartılarak, sırf kendi görüşleri ve bugüne kadar katılaşmış ezberlerin ardından gidildiği belli olan yorumları ve bunların dışına çıkmaktan çekinceleri olma ihtimali yüksek bir gidişat olarak düşünmekteyim.
      Biz bile, bazı okuduklarımızı kabul etmenin aklımıza ihanet olacağından neredeyse emin olduğumuz hâlde, yine de temkinle yaklaşıyoruz. Zira dinimize saygılıyız. Haliyle bu devirde yaşananların bambaşka mesajlar verdiği,yaşantıların arasındaki bariz uçurumlar ve bunların bazı gruplaşmış ve amacı sadece dünyayı karıştırmak olan bunca örgütler varken, bu dar alanda takılıp kalmak, günah mevhumunu değiştirenler ve dünyanın giderek kötüye gideceği konusunda hemfikir olmalarının falcılıktan ne farkı var ki? Son haliyle dünya, içinde olan bitenleri hayret ve üzüntüyle seyrederek sıkıntı çekenler bir umutla ama nihayetinde beşer olmanın her türlü günahla sürekli yoklanacağını bilerek, bunun mücadelesini verirken bile inancından hiçbir şey kaybetmiyor.Dinimiz İslam, Allah ve kul arasındakinin tercih nedeni olduğu, o en güzelliğini yaşamaktır.
      Yok edenler, düzenleri allak bullak edenler ve kötüler. Tüm bunların biteceğine, er geç düzeleceğine inananlar halinde birlikte her türlü kötü sürprizlere açık yaşıyoruz. Her şeye rağmen hakkımız olan mutlulukları yakalamaya çalışıyoruz. Kolumuzu ters yöne kıpırdatmanın bile günah olacağı gibi bir şüphe yaratılması; asla olumluya ve iyiye gideceği mesajını vermeyen korkunç şeylerin eminmişcesine yinelenen bir zincir ifade ile anlatılması, İslamın felsefesine çok ters düşer. Kıyametin nasıl bir şey olduğunu ancak Yaratan bilir. Gerisi lafügüzaftır. İslam; iyiliği, dürüstlüğü ve duygudaşlığı, vicdanı ve yardımı tavsiye eder. Dayatma, kınama ve hüküm olmaz. Hâkimiyet Allah'ındır. Aklı olan herkes kehanet gibi yorumlara şüpheyle yaklaşıyor ve bunları kabul edemiyor zaten.

      Siz gençlerin dilerim bu tür korku dolu duyumlardan uzak, sağlıklı, mutlu ve başarılı olmanız ve Allah'ın sizin gibi pırıl pırıl gençleri sonsuz rahmetiyle koruması dileklerimle; sevdiceğinin ve senin gözlerinizden öperim yavrum. Sevgilerimle. İnanalım ki her şey güzel olsun :)

      Sil
  7. bütün bunlar tarihin her döneminde vardı ve herkes o döneme göre evet arttı diye yorumlayabilir ama cehaletin bilimle aynı hızda çoğalması da hele de bu bilgi ve hız çağında ayrı bir incelenmesi gereken durumdur bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu değerli yorumun için teşekkür ederim Audrey. Sevgilerimle :)

      Sil
  8. verdiğiniz cevaplarda yerinde olmuş.. :) ben de yorumcu arkadaşlara katılıyorum..aslında söylenecek çok şey var bu konuda..ama bir tek şunu söylemek isterim; Hangi peygamber böyle toplumları (özellikle de müslümanları) gelecekte olumsuz etkileyecek ,gelecekten haber veren hadisler söylesin ki? cek,cak'la biten gelecekten haber veren kehanetler bana göre peygamberlerin işi değil,bu işten karlı çıkmak isteyen ve güce sahip olmak isteyen kişilerin maharetidir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamiyle katılıyorum Yıldırım kardeşim :)

      Sil
  9. 12. bölüm dediğine göre bunun 1. 2. 3. vs bölümleri de vardı yani :D ben bunu kaçırdım o vakit neyse :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başından itibaren yazdım canım. Bazılarına hiç yorum yazmadım :)

      Sil
  10. Ben hiç bir hocanın dediğine inanmıyorum.Çünkü onlarda güvenimizi sarstılar. Garip garip bir çok hoca var. En iyi kıyamet alametleri kuranı kerimde ayetlerle bildirilmiştir. Benim için tek gerçek orada yazanlardır.
    Sevgilerimle Ece ablacım ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru yavrum. Kuran-ı Kerim yeter bizim için :) Sevgilerimle kızım :) Farkındalık için yazdım.

      Sil
  11. 6.Maddeyi okuduktan sonra ciddi enerjim düştü?Neden kadınların ilerlemesinden bu kadar kokar ki çoğu erkek?Gerçekten hiç anlamış değilim.Bir çoğuna gerçekten katılamayacağım :( İlginç bir yazıydı.Öpüyorum kocaman :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım irdelemek bütün amacım. Artık tepkilerimizin çoğunluk oluşturmasını ve farkındalık oluşmasını istiyorum. Sevgilerimle Yurdagül'üm :)

      Sil
  12. İnsanlık var olduğundan beri olan şeyler bunlar bence. Yani yeni değil. İnsan hep aynı insan. Hataları, kötülükleri, iyilikleri her şeyi aynı yani. Biraz korku duygusunu beslemek için ya da insanlar kendine çeki düzen versin diyedir belki bu tarz alametlerin yazılıyor olması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama Kadriye kızım, korkunun manası sanki değişti artık. Suçlar gittikçe yükselen bir değişik hazla bütün insan, hayvan, ve hatta çocuklar üstünde işleniyor. Kimse korkmaz bence.

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la