Ramazan Bayramınız mübarek olsun.


Dini Bayramlar
Ramazan Bayramı 
Ramazan Bayramınız mübarek olsun.


Sevgili kardeşlerim. Allah bütün ibadetlerinizi makbul eylesin. Ramazan bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, hayırlara vesile olmasını, tüm bayramlarımızı birlik ve beraberlik içinde kutlamamızı dilerim. Hepinize huzurlu bayramlar diliyorum. Sevgilerimle.

Ece Evren    24.06.2017      Görsel http://www.lezzetlisirlar.com dan alıntıdır.

35 yorum:

  1. Sağlıklı, huzurlu Bayramlar diliyorum sevgili Ece.
    Aydınlık, güzel günler olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ediyorum Sevgili Makbule hocam. Ben de eşinize ve size sağlıklı, huzur dolu bayramlar diliyorum. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  3. Aminnnn:))senin de bayramın kutlu olsun ablacım, ben de deist, deist amin diyorum ya alışkanlık işte, Bismillah'sız da iş yapmam, ya dinci olacağıma böyle bir garip deist olmak yine daha iyi be diyorum. Allah varsa yeryüzündeki tüm sahte dincileri yanına alsın, geriye sadece senin gibi, Recep bey gibi, annesinin prensesi gibi, şu an isimlerini sayamadığım tüm diğer arkadaşlarım gibi gerçek dindarlar kalsa dünya ne güzel olurdu, o zaman dinlerle bir alıp veremediğim de olmazdı:)))

    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen senelerdi. Uzun düşünmelerim sonucu, dünyada hüküm süren bütün haksızlıklara bazen dua, bazen beddua ederek içimizi rahatlatmaya çalıştığımızı acı bir şekilde fark ettim. Ama her kötülük ve ahlaksızlık tüm gücüyle devam ediyordu. İstiyor ya da diliyoruz ki, bir şeyler düzelsin bu şerefsizler mesela çarpılsın. Yok... görünürde değişen bir şey olmuyor. Hani illa ki beklemek ve görmek gerekiyor, o da kesin değil. Bizde sadece ezber var. Körü körüne itaat. İşte o zaman anlatımlardan ben deist olmaya temayülüm olduğunu anladım ve 'Ben Deist miyim? diye her şeyi, eleştiriyi göze alıp bunu yayınladım. Bir topluluk sahibi, Allah'ın buna hiç ihtiyacı olmadığı avukatlığını yaptı bana ve sanki inkar ediyormuşum gibi, sizi anlamazlar. Ateist diye değerlendirirler dedi. Biraz ürktüm. Savunacak söz bulamadım. Ama inancım hep sorgulamada. Mantıklı gelmiyor ezberler. Neyim bilmiyorum ama dünyada adalet olduğuna inanmıyorum. Zira onca haksızlıkla ölen canlar geri gelmedikçe bence hiçbir şeyin yararı yook. Ezberler gelişmemize ve insan olarak düzen için çabalarımıza sekte vuruyor. Mesela Cuma namazlarındaki vaazları onca insan hâlâ anlayamadılar mı? Anladılarsa niye uygulamıyorlar. Neden hâlâ insanoğlu aklını başına alamadı? Sanırım Deist olmak en dürüstçesi. Devrimizde bir adım ilerlemediğimizi, hatta gerilediğimizi düşünürsek din amacına ulaşmamış. Senin de bayramın kutlu olsun canım. Sevgilerimle :)

      Sil
    2. beni de sayın lütfen bücürük :) tanısanız çok seversiniz bence :))

      Sil
    3. Ne kadar iyi izah etmişsin ablacığım, dediğin gibi kötülükler, ahlaksızlıklar, cinayetler son hızla gidiyor, gerçekten tüm dinlerde yazdığı ve bize öğretildiği gibi insanları koruyan, gözeten bir Allah olsaydı, sadece insanları değil kediyi, köpeği koruyan, gözeten bir Allah olsaydı şu halde olur muydu dünya? Ben de düşününce Allah'ın dünyayla, insanlarla hiçbir ilgisinin olmadığına karar verdim. Keşke olsaydı, keşke masumları koruyup, kollasa, gözetseydi. Güçlü güçsüzü eziyor, kartal tavşanı yiyor, kuzuyu kapıyor, aslan ceylanı yiyor, büyük balık küçük balığı yutuyor, ta başından Allah bu işe karışmamış belli ki..yoksa bıraktım 9 aylık bebeğe tecavüz edeni engellemek, en baştan dünyayı böyle acımasız bir sistemde yaratmaz; insan dahil tüm canlıları mesela güneş ışınından protein alacak, bitkiyle beslenecek şekilde yaratırdı di mi ama?:) Ateist değilim ama olanı asla kınamam, ben kimim ki, yargılayacağım başkasını ateist diye? Deistler bir yaratıcıya inanır, ben de inanıyorum ve ateistlerden farkımız o. Ama dediğin gibi cahiller anlayamazlar aradaki farkı. Bizim kafamızdaki yaratıcı kavramı, din kitaplarındaki gibi değil, evet bir kainat yaratılıyor sürekli şu anda da yaratılıyor ama o kadar gerisine karışmıyor yaratıcı, yaratıp bırakıyor kendi haline. Beni anladığın için mutlu oldum.
      Sevgilerimle :)

      Sil
  4. Sağlıklı,huzurlu,mutlu bayramlar diliyorum.Sevgilerle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dileklerinize çok teşekkür ederim. Ben de sizi en içten dileklerimle kutluyorum. Sevgilerimle canım :)

      Sil
  5. Sizlerinde bayramı mübarek olsun ablacım :) nice mutlu bayramlar görürüz umarım hep birlikte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Büşra :) Epeydir göremiyordum, hoş geldin canım. Sizlerin de bayramınız kutlu olsun. Sevgilerimle :)

      Sil
  6. Teşekkürler Ece Abla, sizin de bayramınız mübarek olsun. Sevgilerimi iletiyorum.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :) Sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir bayram yaşaman dileklerimle. Sevgiler canım :)

      Sil
  7. Ramazan Bayramın mübarek olsun Ece Abla. Sevdiklerinle nice güzel bayramlara erişirsin inşallah :) Bu yorumu yazarken yukarıdaki yoruma verdiğin cevaba da göz attım. Gülümseyerek okudum. Çünkü sen de 'sorgulamayı idrak eden' o insanlardansın. Çok haklısın. Çoğumuz, bize dayatılanları sorgusuz sualsiz kabul ederek yaşıyoruz. Hiç düşünmeden, hiç idrak etmek istemeden. Yani şuursuzca... Özellikle 20'li yaşlarım beni bu sorgu sürecine doğru sürükledi. Bilmem nasipse 30'lar 40'lar nasıl olur... Evet, dünyada adalet varmış gibi görünmüyor. Huzur, istikrar, mutluluk, barış varmış gibi görünmüyor. Lakin dünyayı bu hale getirenler de bizleriz. Hepimiz seçimlerimiz doğrultusunda hayatımızı belirliyoruz ve ben bize bir akıl bahşedildiği için tüm bunların sorumlusunun yine insanoğlu olduğuna inanıyorum. O ölen canları, masumların çektiği çileleri ve bir yandan da zalimleri görünce hep Yüce Yaratıcı'nın kitabına sığınırım.
    Ankebut Suresi 20. ayet der ki:
    ''De ki: “Yeryüzünde dolaşın da Allah’ın başlangıçta yaratmayı nasıl yaptığına bakın.''
    Rabbimiz yaradılış sürecini sorgulamamızı istiyor. Körü körüne inanmamızı değil...

    Bir diğer ayet tefekkür üzerine...
    “Eğer Biz bu Kur’ân’ı bir dağa indirseydik, muhakkak ki onu, Allah korkusundan baş eğerek, parça parça olmuş görürdün. Bu misalleri insanlara tefekkür etsinler diye veriyoruz.” (el-Haşr, 21)

    İlk vahiy değil midir ''ikra'' yani oku.
    Oku, ilim sahibi ol, düşün, kavra ve öyle inan.

    Nice güzel günlere Ece Ablacığım. Senin gibi güzel kalpli insanları gördükçe o güzel günlere olan hasretim ve inancım artıyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hassas ve ne demek istediğini çok iyi anladığım yorumun için çok teşekkür ediyorum. Beni buna değer bulduğun için de. Görmediğimiz, bilemediğimiz, ancak inandığımız Rabbimiz aramızda dolaşıp her dakika müdahale edecek değil, bunu düşünmek zaten saçmalık olur. Yaratılış başladı akıp gidiyor ve gidişattaki önemli kavşakları her ne kadar kader tutsa da, kavşaklarda her zaman olmayacak bu fırsatları insanoğlu; aklına, mantığına ve isteyip de kendisi için hayırlı olup olmayacağına, doğrulardan giderek karar hakkını böyle kullanmalıdır. Zira ondan sonrası yine durdurulamaz bir yola sokar insanı.

      Büyük iradenin her şeyden haberdar olduğu fakat biraz evvel de yazdığım gibi münferit hareket etme durumunun olamayacağını kestirmek zor değil.
      İnsanoğlu yaradılışından itibaren, menfaatleri peşinde olmuş, dünyayı paylaşamamak başta olmak üzere, tutku ve hırslarının esiri olmuş. Milletlerde sınırlar aşağı yukarı belirlenene kadar ne kayıplar verilmiş. Ne katliamlar olmuş. Ama hayat acımasızca görünse de devam etmiş. Yine yeni fırsatlar çıkmaya devam etmiş. Yani fırsatlar hep olmuş. Önümüzü hep açmış. Bazı değerlerde birleşmeyi, birbirimizi ikna etmeyi ve dünyayı yola sokacak uygulamalara baş koymakta biz başarılı olamazken, terör örgütlerinin bu dünyaya tehdit olacak şekilde birleşmelerini ve planlarının tıkır tıkır işlemesini anlamak beni şaşırtıyor. Onların organize olmaları, bizim olamamamız mutlaka inanç eksikliğinden bence. Onlar yok etmenin gerekli olduğuna inanmışlar.
      Tabii ki ferdi düşünerek; zaaflarımız ve olaylara dayanıklılığımız, ya da bakış açılarımızın bize bazı kritik sapmaları kesinmiş gibi kabul etme lüksünü vermez.
      Bu dünya bize verilen belki de tek şans ki ondan bile kesin diye söz edemeyiz. İnancımızın ancak bizi rahatlattığı bu konuda neredeyse tek şansımız olan Allah'ı ancak kutsamak düşer bize. Gördüğümüz gibi olmayan, sırf ibret için yaratılmışlar var belki ve onlar zaten görevleriyle dünyada bulunuyorlar. Onlara olanlar seyredenlere acı veriyor, hem de çok büyük acı ama kesin hüküm verme hakkımız hiç olmadı, olmayacak.
      Bunca çekilenlerden sonra ve her olayın, her devrin miadı olduğu şahitliğinde düşünürsek elbet bir gün layık olduğumuz huzura kavuşacağız. Birlikte düşünmeye ve birlikte hareket edip inanmaya ihtiyacımız var. İnanmak oldurmaya doğru ilk adımdır. Ben bu yaşımın görmüşlüğüyle buna inanıyorum. İp bile çok gerilmeden kopmaz.

      Dileklerin için sonsuz teşekkürler. Kalbimde hepinizin sevgisine ayrı yerler var. Bir kalp eğer sevmeyi biliyorsa kainat kadar büyür bence. Sizin gibi genç ve akıllı yavrularımdan çok edinimlerim oldu. Çok teşekkür ediyorum canım. Vatanımın insanları; sen, ben hepimiz huzurlu bir bayram geçiririz dilerim. Sevgiyle kucaklıyorum seni :)

      Sil
    2. Sevgili Ece Ablacığım. Vaktinden vererek ve büyük bir özenle bu cevabı yazdığın için teşekkür ederim. Bir büyüğümüz olarak çok yol gösterici ve ışık verici bir insansın. İyi ki bloguma uğramış ve seni tanımama vesile olmuşsun. Bizim senden alacak çok daha fazla edinimimiz olduğuna inanıyorum. Dilerim uzun yıllar beraber oluruz. Bazen gerçek hayatta bulamadığım samimiyet, iyi niyet ve huzuru buralarda buluyorum. Keşke yüz yüze de görüşebilseydik...
      Yukarıda değindiğin bir husus çok önemli. Terör örgütlerinin organize olmalarından ve inançlarından bahsetmişsin. Katılmamak elde değil. Her ne kadar inandıkları şeylerin geçerliliği ve tutarlılığı olmasa da vazife edindikleri şeye diğer insanlardan kat kat fazla inandıkları ve bu yolda gözlerinin başka hiçbir şeyi görmediğini fark etmemek mümkün değil.
      Halbuki yürekten inanması gereken bizleriz. Bu dünyayı kendi ellerimizle güzelleştirebileceğimize, bu olumsuz tabiatımıza direnerek yaşayabileceğimize, irademizin kuvvetli olduğuna ve tüm bunların Yaratıcısına... Aslında hepsinin derin anlamlar sakladığına...Hakiki bir inanca ve samimiyete sahip değiliz demek ki bunlar başımıza geliyor.
      Söylediklerini çok iyi anlıyor ve dünyanın ancak tefekkürle yaşanabilir olduğuna inanıyorum. Ben de seni sonsuz bir sevgi ve saygıyla selamlıyorum. :)

      Sil
    3. Aynı şehirde olsak, karşı karşıya sohbet ederdik canım. Yazdıkların için çok teşekkür ederim. Sonradan yorumumu okuyunca bazı ifadelerimden tatmin olmadım. Örneğin teröristler için inançtan asla söz edemeyiz. Yok etmeye formatlanmış beyinler, zaman zaman durulmuş görünen ve insanlar tam rahatlayınca ummadık bir şekilde yeniden vuran... Hangi merkezlerden start aldıklarını hiç bilemeyeceğimiz; insanları katletmeye hazır bir takım gruplar.Eğitimler alıyorlar, eğitimin manasını utandıracak... Üstelik kendilerini de patlatarak hayatlarından vazgeçecek kadar, hangi amaçlarına ulaşacaklarını sanıyorlar? Sersemletilmiş insanlar. Ben bunları dünyaya dadanmış virüs tadında asalaklar olarak nitelendiriyorum. Bu kadar teçhizatı nasıl rahatça temin ettiklerini düşünürsek, belli güçlerin bilmemize imkân olmayan, geleceğe dönük planlarıyla onlara yardım ettiklerini ve mimledikleri ülkeler üzerinde büyük oyunlar döndüğünü tahmin edebiliriz.
      Dünyanın başında böyle bir bela varken; vatanımızın çok güvenilir bir idare tarafından yönetilmesi gerekir. Ama maalesef. Bu da bir kavşak bence. Geleceğimiz ve selametimiz için halk olarak etki potansiyelimizi kavramamız gerekirken, birbirine saldıran, düşman gibi gören bir halk olduk. Dileğim bu günlerin geçici olması ve zararın geç kalınmamış bir yerinden dönülmesi. Sevgiyle gözlerinden öpüyorum yavrum :)

      Sil
  8. Bayramınız mübarək olsun, canım ablam! Rəbbim neçə gözəl, hüzurlu bayramlar yaşatsın sizə.
    İnsanların günahlarını, yalnışlarını dinlə bağlamayaq nolur. Sadəcə bu qısa həyat üçün düşününcə olanları qəbul etmək çox çətin olur. Amma önəmli və əsas olanı bu 50-60 illik həyat deyil ki, əbədi bir həyat. Rəbbim əbədi mutluluğu nəsib etsin inşallah.Şair demişkən, "Bayram o bayram olar" yəqin ki. Qucaq dolusu sevgilər ablam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Umman kızım. Bu yorumuna bir üstteki yorumu okuyarak sana da bu düşüncelerle cevap verdiğimi düşün canım. Mutlaka bu yorumu yazarken iyice düşünerek ve kendimi tartarak yazdım. Seni tatmin edeceğini umuyorum. Beni seviyorsunuz, bunun için o kadar kibarca tavsiyelerde bulunuyorsunuz ki, sizleri takdir etmemem mümkün değil. Sen ve tüm ailenin mübarek Ramazan Bayramınızı kutlar, seni gözlerinden öperim yavrum. Allah'ın selameti üstünde olsun. Sevgilerimle :)

      Sil
  9. Aynı dileklerinize yürekten katılıyorum..Bayramınız kutlu olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ertuğrul. Senin de bayramın kutlu olsun. Sevgiler kardeşime :)

      Sil
  10. Birlik,beraberlik vurgusu çok önemli.Ben de birbirimizi olduğumuz gibi kabul ettiğimiz günleri dört gözle bekliyorum.Mutlu bayramlar ablacığım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım. Olduğumuz gibi kabul etmek, belki de en sevdiğini sandığını, sırf ikinizde zarar görüyorsunuz diye azat etmek. Mutlu bayramlar akıllı kızım. Sevgiyle kucaklıyorum :)

      Sil
  11. İyi bayramlar 😀 Nice bayramlara, hep beraber.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bayramlar Cem :) İnşallah hep beraber kardeşim :)

      Sil
  12. sevdiklerinle birlikte daha nice bayramlara ece

    YanıtlaSil
  13. İsmimle yani mahlas ismimle (ama o kadar benimsedim ki), hitap etmişsin. Nice mutlu bayramlara huzur içinde Ferhat. Seni takibe alalım bakalım :) Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baktım geldim. Daha düzenlemedesin. Bizleri tanıyorsun yavaş yavaş. Sen paylaştıkça biz okuruz. Kolay gelsin sana :)

      Sil
  14. Merhaba Ece abla, sana ve bütün ailene mutlu bayramlar diliyorum :) Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğlum, seni görmek çok sevindirdi :) Sağ ol, senin ve tüm ailenin bayramınızı kutlarım yavrum. Nice bayramlara dilerim. Sevgiler Oktay :)) Görüşmek üzere oğlum :)

      Sil
  15. Sağlığımızın elverdiği daha nice birlikte geçireceğimiz bayramlara inşallah. Ağız tadın yerinde olsun her daim. Şekerli sevgiler İzmir' den :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, şekerleri aldım ama senden aldım. Teşekkür ederim. Sağlığımız en önemli olan, şükretmemiz gereken belki ilk şey. Dilerim nice seneler beraber oluruz Momentos'um. Güzel bir bayram geçirmen dileklerimle. Sevgiler canım :)

      Sil
  16. Sizin de bayramınız kutlu olsun :)

    YanıtlaSil
  17. Bayramın mübarek olsun Ece ablacım, sevdiklerinle mutlu, huzurlu nice bayramlar geçirmen dileğiyle. Selamlar, sevgiler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Gözde kızım. Senin ve ailenin de bayramınız dilerim güzel geçmiştir. Sevgilerimle yavrum :)

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la