Öğretemedim Sana...

Kadın Umutsuz Mutsuz
Mutsuzluk     

Öğretemedim Sana...

Son çırpınışlardı onlar
Seni yolladığımın ardından.
Son haykırışlarımdı
Bütün güzelliklerimi sende bırakıp
Yeniden doğuşa gittim
Çünkü ben sende bittim.
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Şiir bazen hep ağlar, kalemin ucundan dökülür kağıtlara, kağıt emer, tadını hisseder o da eşlik eder ağlamalara. Kağıtlar tanır aşıkları, serilirler önlerinde… Bir rüzgar çıkar bazen, iter pencereyi telaşla, sayfalar açılır ve durur eski mutlulukların kayıtlarında, gözyaşları diner biraz...
Onca dertleri yazanın kalemini kırsan da bu macera bitmez...İnsan mutluyken pek yazmak istemez. Çünkü mutluluk yaşanırken kıymeti bilinmez, hep öyle devam edecek sanılır. Bazen sevdiğiniz bozar onu, bazen de sizin, sizce geçerli sebepleriniz. Hep bir taraf yıkılır genelde. O zaman o, ya da siz gerçekten içten değildiniz. Aşk riyayı, yalanı ve mazeretleri sevmez.

Uzaklıkları sen yarattın
Günde bin defa öldüm
Her dirilişimde 
Beni senden değil, benden soğuttun...
Hani benim sevdiğim,
Hani dirilten sözleri?
<<<<<<<<<<<<<<<<<

Aşk bir kadının yüreğinde uykuya dalmıştır umutsuzca
Gelip uyandırana kadar bir seven, o cansızdır adeta
Ne var ki, yumuşacık bir el sevgiyle dokununca ona
Uyuyan o değilmişcesine sahip çıkar uyandırana
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

En kötüsünü öğrettin yaşamanın
Çok kötü uyandırdın sen aşka
Nefesinin içinde solumayı
Aynı bardaktan su içmeyi
Bendeyken yapamadığım 
Her şeyi öğrettin de
Umursamaz olmayı
Sözle kırıp dökmeyi
Öğretemedin

Öyle uzaktan
Öyle başkasının hapsinde
Öyle dilinde ismi ezberin
Ancak heyecanlandığın
Öyle ulaşamıyordun ki ona
Böyle anladığın sevgiyi
Bir türlü almayan aklıma 
Öğretemedin
Sevmeyi dilde değil
Varlıkta yaşamayı gösterdim de sana
Sende ışığını bile göremediğim
İnsan olmayı öğretemedim.
Bende kalmayı ama
Beni harcamamayı öğretemedim sana

Aşkımızın bir kaçamak
Zamanları yok etmek
Söyle sevmek ne demek?
Bir türlü anlatamadım sana.
Emeklerimin heba
Senin bana bir ceza
Birbirimize uymadığımızı
Değişmeye değmediğimizi
Onurumu hiçe saydığını 
İtiraf edemedin bana
Olduğumuz gibi kabul edemedik bizi
Anlasana...

Ece Evren  08.07.2017

29 yorum:

  1. Şiirde ağlar tıpkı kağıtlar gibi. Ona eşlik eden gözlerde ağlar, sesini duyan kulaklarda. Kalpte ağlar, yankılanır boşlukta feryadı. Duysalar beni diye de ağlar kalp, bazen duymasalar diyede . Yüreğine sağlık. Hissettirdiğin her şey için müteşekkirim.
    Vesselam...

    YanıtlaSil
  2. Okuduğun, beni anladığın, üstelik bu kadar güzel yorumladığın için çok teşekkürler. Selam ve sevgiler oğlum :)

    YanıtlaSil
  3. Yoğun duygular yine yürekten dökülmüş kalemine ablacığım eline sağlık.
    Sık uğrayamadım yoğunluktan kusuruma bakma sevgilerimle canım benim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Hatice kardeşim. Kusura bakar mıyım hiç? Ben de sana gelemiyorum. Harika şeyler yapıyorsun. Buradan bari emeklerine sağlık diyeyim. Yetenek işte.
      Evet çok yoğun duygularla yazdım. Beğenmene sevindim. Sevgilerimle canım :)

      Sil
  4. Gece gece biraz hüzünlendirdin annem. Çok güzel yazmışsın gerçekten yüreğine sağlık. Birileri yine yara izleri bırakarak terk etmiş, anlaşılıyor bu. Neyse, şiirler sağolsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep aynı biri ama karakter anlaşılmaz ilginç. Ama alnımın akıyla çıkacağım. Şiir yazmak (eğer şiirse bunlar tabii, yazarların okuduğum makalelerinde şiirin çok şartı var görünüyor, bence nasıl görmek istiyorlarsa öyle yorum yapıyorlar şiir hakkında, bu benim biraz moralimi bozuyor ama vazgeçmeyeceğim) beni çok rahatlatıyor. Kağıtlar yazarken hep ıslak. Ondan hüzünlenmiştir oğlum. Sevgiyle gözlerinden öperim Samet :)

      Sil
  5. Süpersin ablacığım, eline, kalemine sağlık. "senin bana bir ceza" satırı müthiş, ne kötü insan ne umutlarla aşık oluyor ama aşık olduğu kişi aslında o kişiye bir 'ceza' oluyor. :( o zaman çaresi, çözümü ne? Böyle bir cezaya layık değilim diyerek hemen o kişiden uzaklaşmak hem de sonsuza kadar. Yoksa Stockholm sendromüne uğrarız mazallah:(( bu söylediğim sadece aşk konusunda da değil, aklıma geldi iki gün önce çok sevdiğim bir arkadaşımla telefonda sohbet ediyoruz, akrabaları bazen bunun merhametini, yardımseverliğini istismar etmeye kalkıyorlar hemen onları kendimden uzaklaştırıyorum dedi, kimsenin kahrını çekmek, arkasını toplamak mecburiyetim yok diyor haklı yani..kendimize değer vereceğiz, kimsenin bizi üzmesine izin vermeyeceğiz, biz izin vermezsek üzemezler. :)))
    Sevgilerimle ablacım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke becerebilsem Müjde'm. Dediklerini hep düşünüyorum, ben bir kedi için de buna benzer aşırı bağlanma durumları yaşıyorum. Yapım böyle. Çok etkileniyor ve böyle yazarak rahatlıyorum galiba. Suistimal ve menfaat, benim tanımadığım şeyler olduğu için çok üzüyor beni. Teşekkürler canım, sevgilerimle :)

      Sil
    2. Biz izin vermezsek üzemezler tabii Müjde'm. Ama ondan izinsiz onu üzeceğim sonunda galiba. Bu çok değişik bir durum. Şu onurumu bir onarsam, unutmayı becerebilsem sorun kalmayacak. Yine de önerilerini mutlaka düşünüyorum.
      Bir kediye bile bağlanan, onu ihmal ediyor muyum diye ağlayan ben, düşün ki bir insan ve alışıyorsun. Ama seni hep ertelemiş. Affedilir gibi değil. Sevgiler kardeşime :)

      Sil
    3. Ne olur unut ablacım, kedileri unutma ben de kedilerime bağlanıyorum ama onu unutmalısın çünkü sen yıpranırsın, yıpranma ne olur. Zaten artık ne ben, ne sen genç değiliz. Gittikçe de gençleşmiyeceğiz. Hatırladıkça üzülüp, yıpranacaksın, farzet sırtında bir yük, bırakıp atarsan sen hafiflersin. Sevgilerimle ablacım.

      Sil
    4. Dilerim Müjde'm. Sanırım toplantıya kızım getirecek beni. Sevinçliyim özellikle seni göreceğim için :)
      Yazmam için vesile oluyor ve kinimi böyle kusuyorum. Bir tek o işe yarıyor :) Sevgilerimle canım :)

      Sil
  6. "Aşk riyayı, yalanı ve mazeretleri sevmez." çok tuttum bu cümleyi..:) aynı şekilde düşünüyorum..Aşk bu, ne yapacağı belli olmaz,kimseyi dinlemez.. :) kaleminize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşk insanla oynuyor bir manada, riskli ve yorucu. Bunun adı aşk değil, işkence oluyor o zaman. Ama ben bayağı kinciyim. Üzgünüm ama öyle. Layık olmadığımdan emin olduğum bir şeyle karşılaşırsam acıtmadan bırakmam. Teşekkürler Yıldırım :)

      Sil
  7. "En kötüsünü öğrettin yaşamanın
    Çok kötü uyandırdın sen aşka
    Nefesinin içinde solumayı
    Aynı bardaktan su içmeyi
    Bendeyken yapamadığım
    Her şeyi öğrettin de
    Umursamaz olmayı
    Sözle kırıp dökmeyi
    Öğretemedin" o kadar beğendim ki bu mısraları... Yüreğine sağlık ablacığım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Destino, canım. Bu şiiri yazmamla yayınlamam bir oldu. Çok yoğun duyguluydum. Teşekkür ederim yavrum. Sevgimle :)

      Sil
  8. Daha çok yazmalı ve içindeki tüm safraları atmalısın... Şiir yön bulur böylece, akmak istediği mecrada gelir oturur. Günün birinde okur birileri, alır alması gerekeni, kimileri de kelimelerin ördüğü duvara toslar kalır öylece, nereye çarptığını hala anlamadan...
    Sevgiler sana Ece...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl bir yorumdur bu, şiir aşkına! O kadar çok yazdım ki son günlerde, biraz gözden geçirmem gerekiyor. 'Kelimelerin ördüğü duvara toslar kalır.' Çok hoşuma gitti canım arkadaşım. Sevgiler Momentos'um.

      Sil
  9. Duyguların öyle naif ki herkes kendisinden bir şeyler bulacaktır. Sevgiliye yazılan mektupta akan mürekkebin dağılarak kuruması gibi hem manidar hem de geçmişe özlem gibi satırlar. Teşekkürler emeğine sağlık Ece Abla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten yaşadıklarımız hep birbirine benzemez mi Doğuş oğlum, bazen birinin şiiri sanki bizim için yazılmış kadar durumumuzu anlatır. Duygularımızla oynanmasın ve hiç yıpranmasın dilerim. Çok teşekkürler oğlum. Sevgilerimle :)

      Sil
  10. İnsan hep acı duyduğu anlar da üretir. Şarkıyı, şiiri hep o anlarda yazar. O anlarda yazılanlar dokunur diğer insanların yüreklerine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen öyle Cem. Anladığın için de.Teşekkürler yorum için :)

      Sil
  11. 'Öyle uzaktan
    Öyle başkasının hapsinde
    Öyle dilinde ismi ezberin'

    Kelime oyunları, çok özgün ve raks edercesine sıralanmış. Çok beğendim :)

    YanıtlaSil
  12. Kelimeleri çok seviyorum. Onları önce karıştırmak, sonra yeni ve değişik bir manaya çıkacaklarını sanki hissediyorum. Eğer başarırsam çocuk gibi seviniyorum. Yorumun çok değerli benim için. Teşekkürler oğlum :)

    YanıtlaSil
  13. Biz olmayı başaramayınca,ilişki de bir yerde tıkanıyor.Senin kaleminle de çok iyi anlatmışsın zaten.Üstüne de fazla konuşmayım ben.Kalemine sağlık ablacığım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, sen konuş yeter ki, o kadar ihtiyaç duyuyorum ki bazen terapiye anlatamam. Ablam zehrini döküyor de, zira ben gerçekten böyle rahatlıyorum. Acıyı dillendirmem için kaderin sanki yemini var. Olsun varsın. Hiç tatmamaktan iyidir böyle duyguları. Sevgilerimle canım :)

      Sil
  14. Yine duygu dolu bir emek, kalemine sağlık Ece ablam

    YanıtlaSil
  15. Canım Yeliz kızım. Çok teşekkürler canımmm. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  16. Bu sıralar sizi oldukça hüzünlü görüyorum Ece Abla. Daha doğrusu yazdıklarınızdan o hissediliyor. Hüzünlü olmak neyse de üzgün olmanızı istemem. Ve maalesef (belki de iyi ki) insan üzgünken daha çok kaleme kağıda sarılıyor dediğiniz gibi. Duygularını yoğun yaşayan insanlar bilebilir bunu ancak..
    Sizi böylesine hüzünlendiren her ne ise yerini mutluluğa bırakması dileğim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin yavrum. Gerçekten durum bu. Yazarak atlatmaya çalışıyorum. İnceliğin için çok teşekkürler kızım. Sevgiyle kucaklıyorum seni :)

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la