Bir Yaş Günü Hediyesi...

Yalnızlık Terk Edilmek
Yalnız Kadın      

Yaş Günü Hediyem...

Kararından vazgeçmemiştin. Bana beni kaldıramayacağını, benim de seni kaldıramayacağımı söyledin. Aradaki konuşmaları tam olarak hatırlamıyorum ama tek hatırladığım, geçmişinle bütün bağlantılarını kopardıktan sonra ancak bana geleceğini, tüm sorunlarını halletmen gerektiğini, iyileşmeden bunun olamayacağını ve seni biraz kendi hâline bırakmamı istediğini, ‘zaman’ demenin lüks olduğunu (yaşımız gereği) bildiğini ama eninde sonunda bana; yanımda ölmek üzere geleceğini söyledin. Sabretmemi de. Ben tam dört senedir sabrediyordum. Yine sabrederdim, çünkü iyice anladım ki, ben bu düşüncesiz ama hassas adamı seviyordum.

Tabii ki hiç mutlu olmadığım bu konuşmanın hitamında ikimiz de ağlıyorduk. Ona ‘Beni yaktın sen, nasıl kıydın? Sevmek bu mudur?’ dediğimde ise, sanki ben bilmiyor muşum gibi “aşk demek ki acı çekmekmiş “ dedin. Ben bunu zaten biliyor ve tam dört senenin her günü ve her anı acı çekiyordum. Ailesinin ve yaşadığı çevrenin baskısı... Bunların tüm yüklü faturasını bana çıkartıyordu. Onu tamamıyla kaybetmekten korkuyordum. Yoksa bilmesi gereken kimseleri, bu yükten kurtulmam için haberdar etmek hiç zor değildi. Ucunu açık bıraktığı, bir yandan da onunla görüşme şansımın kalmadığını açık açık söylediği bir konuşmaydı. İlerleyen günlerde nasıl bir duygu durumuna gireceğimi telefonlarımızı kapattığımızda, anında düştüğüm hâlden anlayabiliyordum. Şu an göğsümün üstüne çökmüş, bana verdiği ayrılık cezası nasıl, ne zaman hafifler bilmem ama onu kaybetmek istemiyorum. Bana gelse de, gelmese de son hamlenin benden olacağını biliyorum o kadar. Zira o yıkıcı çıkışıyla bu hakkı kaybetmişti. 

Her gün konuşuyorduk, çok alışmıştım. Beni yetim bırakmıştı sanki… Ruhsal durumum pek iyi değildi. Ben mutlu olmayı çoktan unutmuştum. Ama o benimle olsaydı mutlu olurdum, bundan emindim. Bu yönden onu çok acımasız buluyordum. Bence o çoktan benden uzaklaşmıştı. Bunu günlerce ağlayarak yapmış ve beni içinden sökerek çıkartmıştı. Ama olmazdı, ben buna izin vermezdim. Şimdi uzun uzun düşüneceğim. 

Bugün benim yaş günüm. Kutlamadı. Beklemiyordum da zaten. Bloğum da dört yaşına girdi. Daha küçük ama çok yükümü çekti. Dilerim Allah izin verdiği sürece sizlerle olurum.

Bu duygu durumuyla giriyorum yeni yaşıma. Olsun varsın. Ben nelerin üstesinden gelmedim ki? Bu dünyada hiçbir şeyin boşuna yaşanmadığına ve hiçbir karşılaşmanın ve olayın tesadüf olmadığına ve bu hikâyenin böyle sonlanmayacağına inanıyorum. Hepinizin hayatınızın huzurlu geçmesini ve sevgilerinizin yarım kalmamasını diliyorum.



Ece Evren  20.08.2017

38 yorum:

  1. Hüzün dolu bir paylaşım olmuş Ece abla .S

    Bloğunda insallah nice senelere. Iyi ki varsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah sizlerle olmak için yeterince sürem olur Murat. Çok teşekkür ederim. İyi ki siz de varsınız ve tanımışım. Sevgilerimle oğlum.

      Sil
  2. Dogum gununuz kutlu olsun...Icime bisey saplandi sanki yazinizi okuyunca.Giden gitsin ya..Biliyorum demesi cok kolay yasayan bilir ama olmuyorsa birsey olmuyor vesselam!Malum giden zamanda asla geri gelmiyor...Sevgiyle kalin💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büşra kızım. Sadece onurumun kırıldığına üzülüyorum. Yoksa zaten yoksa ne yapılabilir ki? Teşekkür ederim yavrum. Sevgilerimle.

      Sil
  3. Ablacım büyük hüzünle okudum yazını.Çok içten yazmışsın bu belli oluyor, kelimeler haykırıyor resmen :( Yeni yaşını kutluyorum ve içinde bulunduğun bu sıkıntılı durumun bir an önce bitmesini diliyorum. İnşallah yüzün hep güler yeni yaşında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mücahit. Hüzünlü yazmak istemiyorum ama sizler benim sanki dert ortağımsınız. Üzdüğüm için mazur görün ne olur.
      Teşekkür ederim. Dilerim öyle olur. Sevgilerimle oğlum.

      Sil
  4. Hüzün solukladım her satırda.Ama bir yerlerde mutlu olacağınız zamanların geleceğini de umut ettim sizin adınıza.Hem sizin hem de bloğunuzun yeni yaşını kutluyorum.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. İnşallah dediğiniz gibi olur. Hayatta değişmeyen tek şey değişimdir derler. Dilerim bundan nasibimi alırım. Sevgilerimle.

      Sil
  5. Canım yaaa, çok üzülerek okudum:( sen bunu hak etmiyorsun, ay ne olur ablacığım seni üzenler senin sevgini, gözyaşını da hak etmezler ne olur çıkar, at bildiğin zehir gibi düşündükçe seni hasta ediyor.:( O edilen süslü laflara inanmadım ben, hepsi bahane, ismi lazım değil kişinin bu halkı kandırması gibi "Kandırıldım" diyor ya, bu da "şöyle şöyle olsun o zaman geleceğim" diye kandırmış kusura bakma abla diyeceksin ki, ben bu yaşımda kanmam elbette ama duygusal olarak aşık olan insanlar kanarmış, bu kişi her kimse kusura bakma 5 para etmez at kafandan, düşünme, yanlış kişiye bağlanmışım, düşünüp durdukça valla ben üzülüyorum, bırak ne hali varsa görsün, gelse de kapıyı açma sen buna valla yaa...

    Yaşgünün kutlu olsun, nice yıllara, bloğun da uzun uzun yazmanı dilerim.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde'm, bu yazı bir hatıra olacak ama ben bugün kendimde bir değişim hissettim. Benim inanmak ve affetmek gibi çifte sorunum var. Gururum değerlidir. Sanırım önerilerine uyacağım. Duygusallığımdan çok sıkıldım artık.
      Çok teşekkür ederim her şey için canım. Sevgilerimle.

      Sil
  6. Bir aşk romanının içinden koparılmış bir sayfa gibiydi yazın Ece abla..dokunaklı,haklı,duygusal. İyi ki doğmuşsun,iyiki yazıyorsun umarım yeni yaşın sana sağlık,huzur,mutluluk getirsin bütün acılar son bulsun inşallah 🙏🏻💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizem, ne güzel bir yorumdu bu canım 
      Amin duan için. Çok teşekkür ederim, dilerim hepimiz mutlu oluruz kızım. Sevgilerimle.

      Sil
  7. Hem sizin doğum gününüzü hem de blog doğum gününü kutluyorum, nice uzun ve huzurlu yıllarınız olsun Ece Abla.. Bu yazınızda tüm benliğimle kendimi bulduğumu hissettim. Ya da en azından empati kurabildiğim için sakinleşti içim. Hayat hep yarım kalmalarla dolu ama diliyorum o içinizdeki can veren umut hiçbir zaman bitmesin, az bile olsa..
    Çiçekli sevgiler yolluyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili herteldenşef, çok teşekkür ediyorum dileğiniz ve kutladığınız için. Amin, umut hep vardı zaten. Gerisi nasiptir ancak. Çiçekli sevgilerinizi aldım, mutlu oldum, ben de sevgilerimi gönderiyorum size.

      Sil
  8. Ne güzel yazmışsın, kalemine sağlık! Doğum günün kutlu olsun, iyi ki doğdun bu arada! ^_^ Eğer senin için doğru kişi oysa, hiç endişelenme. Yolunuz bir şekilde tekrar kesişecektir Allah'ın izniyle. :) Kendine çok iyi bak, umarım bundan sonraki hayatında daha sağlıklı, daha mutlu ve daha güçlü olursun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol İrem'ciğim. Tabii ki öyle. Allah bilir içlerimizi. Ben sadece beklerim.
      Evet, var olmak çok güzel bir şey. Sizler de iyi ki varsınız. Çok teşekkür ederim, sevgilerimle canım.

      Sil
  9. Nice senelere sevgili Ece...

    Bazen çok istediğimizi sandığımız şey, aslında bizden uzak olmasını dilediğimiz şey de olabiliyor. Eski zamanlarda bile gerçekleşememiş bir olay, üzerinden epey zaman geçtiğinde hayatımızdan çok şey akmış ve akmakta olduğundan gerçekleşmesi daha da zor bir olay haline geliyor. Hani bir laf vardır; "Bırak gitsin, dönerse senindir. Dönmezse zaten hiç senin olmamıştır."

    Ama gönderdikten sonra dönecek mi acaba diye hayatımızı o noktada durdurmayalım :) Yürekten sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Bırak gitsin, dönerse senindir. Dönmezse zaten hiç senin olmamıştır."
      Sanırım bunu uygulayacağım. Duygularımı bakıma almam lazım. Çok mutlu oldum yorumuna. Sevgiyle kucaklıyorum seni.

      Sil
  10. Ablacığım,biz iyi ki seni tanıdık,iyi ki varsın :) Blogunun da senin de yaş gününü gönülden kutluyorum.Yarın bir film önereceğim aşk acısını komedi tarzında anlatmış :) O filmi izlersen çok sevinirim :) Seviyorum seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim. Bugün ben yataktan kalkamadım. Ancak şimdi bloğa geldim. Yayınına bakacağım, çok teşekkür ederim. İzlerim yarın. Ben de seni seviyorum Yurdagül'üm.

      Sil
  11. Çok güzel bir yazı olmuş. Doğum gününün kutlamama olayını ben de bir hafta önce yaşadım tam.. Doğum günün çok kutlu olsun ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep, zaten benzer şeyler yaşıyoruz şu alemde hep. Üzüldüm şimdi, senin de doğum günün kutlu olsun, hep mutlu ol dilerim. Çok teşekkür ederim canım, sevgilerimle.

      Sil
  12. Nice güzel yaşlara, nice güzel umutlara abla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol. Çok teşekkür ederim. Hepimizin umutları hiç bitmesin. Sevgilerimle oğlum.

      Sil
  13. Hüzün bu hayatın gerçeği ece anne. Yürek(gönül)ne isterse o yaşanır. Aslolan güçlü bir şekilde devam etmek. Sen bunu yapıyorsun. Bloğun ve sen. Nice senelere inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacağım inşallah, bunun için çabalıyorum oğlum. Çok teşekkür ederim. Sevgilerimle.

      Sil
  14. İyi ki doğdunuz ve iyi ki varsınız. Sizi tanımış olduğum için çok mutluyum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de hepiniz de iyi ki varsınız Derya. Çok teşekkür ederim kızım. Ben de mutluyum seni tanıdığım için. Sevgiler sana.

      Sil
  15. Hayat aşığı Ece ablacım, yeni yaşın kutlu olsun.İyi ki varsın.Uzun ve mutlu yılların olsun bloğunda bizlerle.Hakkında hayırlısı ne ise onu getirsin sana hayat...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, bunca sızlanmama rağmen bunu anlaman ne güzel. Gerçekten hayatı, sevmeyi her şeyi seviyorum. Amin, haklarımızda hayırlısı yavrum. Sevgiyle kucaklıyorum seni Aytül kızım.

      Sil
  16. Kelimeleriniz çok güçlü. Sevgi dolu, duygu dolu, aşk dolu bir kadınsınız belliki. Ne güzel ki; bu duygularınızı yazarak içinizi dökebiliyorsunuz. Doğum gününüzü kutluyorum. Herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim. 💜🌈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Berfin, çok mutlu oldum ziyaretinden, düşüncelerin ve bu güzel dileklerinden dolayı. Teşekkür ediyorum, aynı dileğin sizin için de geçerli olmasını umut ediyorum. Sevgilerimle canım.

      Sil
  17. çok ilginç yaş gününüz ile blog yaş gününüz aynımış..:) her iki yaş gününüzü de kutlarım.. :) daima sağlıcakla kalın.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ertuğrul, ben de sana en iyi dileklerimi yolluyorum.

      Sil
  18. Ece ablacığım yaa çok sinir oldum o ismi lazım olmayan kişiye :( neden belirsizlik içinde bırakıyor ki. Bir insana yapılacak en büyük kötülük. ya git ya gel. kalmak isteyen kişiye engeller pek işlemez, bahane bulmuş sanki...
    Demek aslan burcusun, bu erkekler aslan kadınlarını kaldıramıyor galiba. Bir aslan burcu arkadaşımın da erkek arkadaşı onu kaldıramadığı için ayrılmıştı.

    Doğum günün kutlu olsun, yeni yaşında daha huzurlu ve sağlıklı olmanı dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, hiç bir şey imkânsız değil inan. Onu yordum ben. Ama birdenbire...
      Çok teşekkür ederim canım. Amin dileklerin için. Hepiniz, herkes mutlu olsun dilerim.

      Sil
  19. Ece Abla geçmiş doğum günün ve blogu'nun yaş gününü kutlarım . Hayırlı ve mutlu yaşamlar diliyorum.

    YanıtlaSil
  20. Hoş gelmişsin Emrah oğlum. Çok teşekkür ederim. Sağ ol dileğin için. Aynı dileklerimle Emrah.

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la