"Kitap İsimleriyle Espriler | Mim


Mim Etkinlik Blog
Kitaplar      
"Kitap İsimleriyle Espriler | Mim

Mim konusu tavan yapmış…

Deeptone’da gördüm mimi. İlgimi çekti. Canım muziplik de yapmak istiyor zaten. Alttan vuran bir yığın artçı deprem, üstler zaten başka bir âlem. Hadi biraz neşeleniriz dedim. Ama romanları seçmek düşündürecek. Her roman adından mizah çıkmaz elbet, içinde yazanlara sonsuz saygılarım var, bunu önceden belirteyim. Bir emek eseri nihayet ünlüsünden ünsüzüne kadar yazanlara ait,  çalakalem yazılanı da olsa, daha birincisinde takılıp kalsa da. O da tutulmaz hepsi o kadar.
İlkin bu mim konusunun mucidinin ve deep dâhil linklerini vereyim ve yola devam edeyim.
 Bu güzel mimin sahibi İrem Akay
Yapanlar   Kağıt Salıncak
Sevgili deeptone

Dostoyevski  Rus Yazar
Yeraltından Notlar-Dostoyevski  

İlk romanımız, ilgi odağımdaki bir eser. Yeraltından Notlar…

Dostoyevski dillendi diyelim, ah neler söylemedi ki bu kitabı hakkında?
“Yeraltında notlar alabilmek, orayı her mekâna hatta bir dolabın içine sığdırmak ne demek bilir misiniz? Nerden bileceksiniz ki. Kişilerimin ruhlarınn karanlık noktalarını…
Bir yığın tünel kazdım, tek tek yerleştirdim kişileri, sataşmadan duramayan mı ararsınız, kalıbından fırlayıp kaçmak isteyen mi? Zaman zaman önceki roman karakterlerinden tehditler de aldım ama ipler bendeydi. Biraz değişmelerine göz yumdum, suistimaller de oldu. Ama Raskolnikov’dan çektiğim kadar hiçbirinden çekmedim… Tefeci kadını öldürdü ve kendini haklı çıkaracak şekilde ve yasalmışcasına şu açıklamaya sığındı. “Her şeyden önemlisi aşağılandığımdan kendimde, buna sebebiyet verenleri ortada kaldırmanın haklı argümanlarını buldum.” Buldun da ne oldu?
Ben taşıyabildim de kişiliklerimi, pay ettiklerim baş edemediler tekiyle bile. 
Prens Mışkin de yordu beni. Ezik kişilik… 
Tünellerin arasına, maden ocaklarındaki hava boşluklarına benzer alanlar yerleştirmeseydim, bu kadar uğraşmaya altmış yıl da yaşayamazdım belki. Ne kadar da gençtim. Bakın Tolstoy’a… O gamsızdı ya. Ama ben hep ezilmiş, yarılmış, bükülmüş, aşağılanmış kişilerin yanında oldum. Dünya ve kişiler, beni yordunuz. Şölene ulaşanlar var mı bilmem ama şu sözlerimi unutmayın.

Gerçek dışarıda değil sendedir. Kendini kolla, kendini bul, kendi önünde eğil, kendine üstün ol, gerçeği göreceksin. Bu gerçek ne eşyada, ne senin dışında ne de dışarı ülkelerdir, ilkin kendi kendine ettiğindedir. Kendini yener, kendi önünde eğilebilirsin, düşünde görmediğin kadar hür olacaksın; büyük bir işe başlayacaksın, başkalarını hür kılacaksın, çevrende hep mutluluk göreceksin. Hayatın gerçekten yaşanmış olacak, sonunda da ulusunu, ulusunun kutsal gerçeğini anlayacaksın. İnsanlık sevgisi, kardeşlik ülküsü ne çingenelerde, ne de başka bir yerdedir. Sen ilkin evrensel sevginin adamı olduğunu göster. Kinci ve mağrur olma. Sanma ki hayat sana karşılıksız verilmiş bir armağandır...😍"

 Saygı ile anıyoruz seni Dostoyevski.

Sabahattin Ali, Türk Yazar
Kürk Mantolu Madonna

Kürk Mantolu Madonna 

Madonna’nın ismini görmek bile sinirlerimi zıplatıyor 👀 Ben sanırım ön yargılı biriyim. Hristiyan dünyasını alt üst edip aforoz edilmesine neden olan  Like A Prayer şarkısı ve icrası nedeniyle gıcığım var ona. Tamam kitap güzeldi de; be ustam o adamı neden Almanya’ya yolladın? Türkiye’de yardımcı olsaydın, kadın ölmüş tamam da, çocuğundan olmazdı hiç değilse. Hem Raif’e, hem Maria Puder’e, hem de o gariban kıza yazık olmuş. Raif efendinin içindeki ukte ise çabası. Şaka şaka… 😉Zaten uzaktan yaşanan aşk kurbanıyım, ağlatmıştın beni de. Nurlar içinde yat usta yazar. 


Frambuazlı Hayat- Deeptone kitaplarından

Onunla yazışma, az çok görmeden tanışma imkânımız oldu. Şirin şey. Ama sen biliyor musun ben o kitabı okurken kaç tane frambuazlı pasta yedim? Haksızlık bu. Şekerim çıktı yahu o günlerde. Bu kadar cool olmak zorunda mısın deep?  Ol tatlı kız, hep mutlu ol. Deep’e sevgilerimizle💙💚💜


Roman Ece Evren kitabı
Kara Pazarlar    

Benim için en zor olanı da bu oldu. İçten içe üzülsem de kitabımla dalga geçmeliydim.


Kara Pazarlar – Ece Evren diye biri.

Nedir yahu bu kadar da mutsuz, umutsuz olunmaz ki. Pazarın da karası mı olurmuş yahu? Kara mı çalınmış yaşadığı pazar günlerine, yoksa karartılmış mı demek ister? Her önüne gelen de kitap yazıyor kardeşim. Zaten toplatıyormuş onu. Benden duymuş olmayın. Epeyce yazım hatası olan kitap elden geçmiş, son yaşananlar eklenmiş, bir de kapak resmi koyuyormuş ki, tam olay. ‘Hiçbir şey karşılıksız kalmaz benim kitabımda…’ diyor Ece hanım. Adı ise kitabın, tam da içindekileri özetler nitelikte. Çok yakında.
Aman içimizi karartma da Ece hanım💔


İsteyen yapabilir. Hepiniz yapsanız ne güzel olur. 


Ece Evren/Milas  15.08.2017

32 yorum:

  1. Ablacığım harikasın sen yaaa...Dostoyevski hakkındaki bölümü çok çok sevdim, frambuazlı pasta yeme kısmına çok güldüm:) ama kendisiyle dalga geçebilmek herkesin harcı değildir, mütevazi, kibirli olmayan insanlara özgüdür, çok tatlısın. Eline sağlık. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde'm, sevindim yorumuna canım kardeşim. Mim çok hoşuma gitti, hemen kuşandım, bunlar aklıma geldi, hazır Dostoyevski okuma günlerindeyim... Teşekkürler canım, sevgilerimle. (emojilerim yok oldu. Bir gün düzelteceğiz Mustafa Sönmez oğlumla )

      Sil
    2. Emojiler için takma ben hiç yapamıyorum bilgisayar klavyesiyle ne kadar olursa:)))Bu arada yeğenime sordum o kitabın ismini - yazarını öğrendim.
      Kitabın ismi: ANTİDEPRESAN TUZAĞI
      Yazarı:MUTLUHAN İZMİR
      sevgilerimle, :) ♥

      Sil
    3. Kitabı yazdığın için teşekkürler canım benim.
      Emoji yapmadığı gibi, iki nokta üst üsteyi bile yapmıyor. Sadece parantez, bak sizin yorumda bile öyle kalmış. Çok önemli değil dediğin gibi Müjde'm. Sağ ol, sevgiler canım.

      Sil
  2. Kendi kitabınla dalga geçmene epey güldüm :) Çok sevimli olmuş :) Deep'e de gönderme çok hoştu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurdagül'üm. Emojilerim yok oldu. Mustafa düzeltelim dedi ama bir türlü vaktim olup da iletişime geçemedim onunla.
      Deep'e ve kendime yer verdim. Kitabımla ilgili yazdıklarımda gayet samimiyim. Ben editör çalışması yapılmış sanıyordum. Bir baktım kitaba. Ooooo, okuyan, yorumlayanlara teşekkür ediyorum. Mutlaka yanlışları fark ettiler. Sevgilerimle kızım.

      Sil
  3. Güzel bir mim. Sizin de emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. hihi, Allah seni napmasııın yaaaa :) yeraltından notlar da bence en güzel kitabıııı onuun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptım bir şeyler deep'cim... (gülen surat)

      Sil
    2. Bence de en güzel kitabı daha bitirmeden anladım. Daha iyi anlamak için, önce yazdıklarını okuyorum şimdi. Ben kötü demedim ki.

      Sil
  5. Mimi yapmana çok sevindim! ^_^ Yeraltından Notlar'daki espriyi anlayamadığımı söylemem gerek, açıklarsan çok sevinirim. :) Bu güzel paylaşım için teşekkürler! ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında Yeraltından Notlar kitabını tam okumadan Dostoyevski hakkındaki yorumları, biyografisini ve elimde olanın dışındakilerin özetlerini okudum. Yazar bir çok ve genellikle psikolojik olarak rahatsız kişilikleri tasvirde çok başarılıymış. Ben böyle anladım ve affedilir bir mizah yapmaya çalıştım. Nihayetinde yorumcu misyonum yok. Yanlış anlaşılan yerleri yazarsanız da ben sevinirim.
      Rica ederim.

      Sil
    2. Ah, tamam, tamam şimdi anladım! O kadar iyi yazmışsın ki o yazdıklarını gerçekten Dostoyevski dedi, sandım! Harikasın! :)

      Sil
    3. Tamam canım. Sağ ol. Sevgilerimle.

      Sil
  6. Çok güzel ve değişik bir mim etkinliği olmuş. Zevkle okudum :)

    YanıtlaSil
  7. Keyifle okudum. Kaleminize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  8. Ay Ece abla sen çok yaşa emi. Resmen işyerinde sesli güldüm. Millet başıma toplandı ne oldu diye. Yok dedim birşey dağılın.Özellikle yeraltından notlara ne güldüm ya. Ömrün uzun olsun. Mim çok güzelmiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin de ömrün uzun olsun bebeğim. Öyle bir muziplik yapayım dedim. Sevgiyle kucaklıyorum seni Beyda'm.

      Sil
  9. Okurken çok keyif aldığım, ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
  10. Çok keyifli valla . Mükemmel sunum. :)

    YanıtlaSil
  11. Sağ ol, teşekkürler oğlum.

    YanıtlaSil
  12. kara pazarları toplatıyonuz mu? daha yeni duydum..umarım biran önce düzelir..neyse yazınızı ben de keyifle okuyanlardanım..elinize sağlık.. Prens Mışkin.. :)) en çok da buna güldüm.. :))

    emojiler düzelmezse,kopyala yapıştırla idare edin derim..böle de oluyor.. 😊 kolay gelsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani Ertuğrul, yayınevi artık ellerindeki bittiyse ki, benim hiç kazancım yok, basmayacaklar. Ben romanı çok değişik düzenledim, sayfa sayısı dâhil, çok değişik olacak. Heyecanlıyım bu defa ama bilinçlice.Aaaa, kopyal, yapıştır, çok akıllısın valla, dur ben de öyle yapayım olacak mı? Teşekkürler 😊

      Sil
  13. Olduuuu, çok teşekkürler tekrar 😊😊😊

    YanıtlaSil
  14. Güzel olmus Ece ablam 😁 sen yaparsinda olmazmikiii. Kara pazarlar icimizi karsrtmadi bu arada aksina yön veriyor. 😘 Ellerine saglk. Ama daha fazla pasta yeme un seker hepsi bir arada kalbe zarar alimallah :) sevgiler ablacim 💕😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmm. Sağ ol, Kara Pazarlar bir ibret hikâyesi. Bir zorluklar silsilesi. Sevginin bir yığın sınavlardan geçip, hâlâ devam etmesi. Yeni düzenlemesiyle tekrar çıkacak. Sizlere bildireceğim canım 😊
      Tatlıyı kontrole aldım canım. Dikkat ediyorum. Sevgiyle kucaklıyorum Özlem'ciğim💕😊

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la