Çocukları Bırakın Bari...


Ahiret Din İşleri
Eğitim gören çocuklar      

Çocukları Bırakın Bari...

Sübyan Mektepleri

Allah’ım, sen bizi üstümüzde oynanan ve oynanacak tüm oyunlardan koru. Din adı altında yapılan, tam hedefin ne olduğunu ancak her şeyden haberdar olan ve hiçbir müdahale şansı olmayan akıllar biliyor. Gün geçmiyor ki saçma bir uygulamayla karşılaşmayalım. Uzun süredir televizyonu layıkıyla seyretmediğim, bunu sırf ruhsal dengemi korumak için yaptığım ve şimdi öğrendiğim durum beni çok üzdü.

Çocuklarımızın üstünde hâlâ oyunlar dönüyor. Her şeyin zamanında ve tedbirlice öğretilmesi gereken çocuklarımıza, onların ruhsal, fiziksel ve her türlü gelişimleri adına, genel geçer kabul görmüş eğitimlerin verilmesini isteriz. Bu bizim hakkımızdır. Doğrusu da budur zaten. Siyasi kaygılarla başlangıç alan, adı eğitim olan, fakat amacı onları zehirlemek, beyinlerini yıkamak için uygulanan planlı her şey, onların tümden kimyalarını bozar.

Bu mektebe (okul diye biliyoruz biz, mektep geçmişte kaldı) sırf gelir düşüklüğünden dolayı teslim edilen çocukların anne ve babalarının karşısına dikilip onlara adeta fetva verecek duruma gelmeleri ne demektir? Hangi aile buna tahammül edebilir? Hastalıklı öğretilerin, ister istemez kabul etmek zorunda kalmış halleriyle bu küçük evlatlar dengelerini nihayet kaybetmeye başlamışlar. Aklıma hemen şu söz geldi. ‘Şeytan en çabuk çocukları kandırır’ Şeytan bu devirdeki kadar mesai yapmamıştır herhalde. İnsandan ayırt etmek artık imkânsız oldu. Zaten karmakarışık olmuş topluma bu kadar yük bindirmenin, Müslüman ahlakıyla ne kadar zıtlaştığını anlamayacak kadar aptal mıyız? Pes diyor ve selametimiz için bildiğim tüm duaları ediyorum. Allah yolumuzu kendine çeksin. Yeter artık!   


 (google’dan mektep nedir diye arattım.)       Resim sayfadan alıntıdır
mektep                        
eskimiştir
ad
1.    1.
okul.
2.    2.
okul çocuğu, öğrenci. Alıntıdır


Ece Evren/İstanbul 16.10.2017

27 yorum:

  1. Merhabalar.
    Ülkemizde buna benzer o kadar çok sıbyan mektepleri var ki; bizzat bir cemaatin hem mensubu hem de hocası olan birinin oğlunun ilkokula gönderilmediğine ve okuma yazma bilmediğine şahit oldum. Nasıl mı? Devamlı takıldığım bir emlakcı ofisi var ve bu ofisin sahibi o malum cemaatin üyesi olduğu için cemaatin hocası devamlı bu emlakcı ofisine gelir. Bir seferinde yanına 8-10 yaşları arasında olan oğlunu da getirmişti. Emlakcı ile hoca bir yere kadar gittiler. Ben hocanın oğlu ile ofisteyim. Çocuk bilgisayarın başına geçti ve "amca bana klavyeden "oyunlar" yazar mısın dedi. Ben de "sen niye yazmıyorsun diye sordum?" çocuk "benim okumam yazmam yok" dedi. "Sen okula gitmiyor musun dedim?" çocuk cevap verdi "ben okula gitmiyorum, evde öğreniyorum" dedi. İşte böyle. Devlet bunları takip etmiyor mu? Okula gönderilmeyen bu sıbyan çocukları devletin takibinden nasıl uzak tutuyorlar anlamış değilim.

    İleriye gideceğimiz yerde, zararından başka bir faydasını göremediğimiz bu geriye gitmenin alemi ne anlamış değilim?

    Duanıza yürekten katılıyor ve her şeyin en doğrusunu, en güzelini bilen Allahu Teala, bizleri güzel ve doğru bildiği kendi yoluna çeksin diyorum.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Recep Bey. Artık tahammül güçlerimizin sınırları zorlanmakta. Bu mektep(!)leri bilirdim ama anne ve babaların feveranı, çocukların söylemleri ve tavsiyeleri karşısında şaşkına dönmeleri yüreğimi burktu. İyi ki küçük ve bu durumda çocuğumuz yok demememiz ve topluca elimizden gelenleri hep yapmamız gerektiği inancındayım. Geleceğimizin adaylarının üstünde uygulamak istediklerini anlıyor ve şiddetle kınıyoruz.
      Kıymetli yorumunuz için teşekkür ediyorum. Selamlar, Allah'a emanet olun. Vatanım da Allah'a emanettir.

      Sil
  2. Şeytan bu devirde eskiden olmadığı kadar az mesai yapıyor çünkü şeytanlaşmış insanlar var ve onlar, şeytana iş bırakmıyor artık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru Recep Bey, işbirliği yapıyor, şeytan insanlara eksik kötülük kalmasın diye not defteri görevi yapıyor.

      Sil
  3. Çocuklara dua öğretmek güzel bir şey ama bunda aşırıya kaçmak da var..Tıpkı bunlar gibi..Gerçekten İblis her yerde.. Müslümanların içine bile sızmış durumda.."Şeytan bu devirdeki kadar mesai yapmamıştır herhalde." :) Bu sözünüz bu duruma yeterlidir kanımca..İyi çalışmalar.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde öğretilenlerle geldik bugünlere Ertuğrul kardeşim. Ne insanlığımızda herhangi bir sapkunlık, ne de imanımızda eksiklik var. Yeter artık, din sözcüğünün artık beni son derece irite etmesi sırf bu saçma sapan din söylemlerinden.

      Sil
  4. 4-6 yaş müftülüklern açtıgı okullar var. Ve ben bı kac ay görev yaptım. Çocuklarımız oyunlar oynuyor, dua ve surelerı ezberlıyor. Allahın isinlerni şarkı olarak söyluyor. Guzel ahlak benımsetılıyor. Yalan söylemenın yanlış oldugunu, Dogru sozlu olması çocuga gore anlatılıyor. Gunah sevap yok, o yastakı cocuklara.. Anlatmıyoruz da.. Sadece Peygamber efendımızın yaşantısından birseyler katmaya calısıyorz hayatalrına. Guzel ahlaklı olmalarını temennı edıyor ve o yonde bır egıtım verıyoruz.. Cok faydalı goruyorum ben acıkcası. Cunku, o yasta Kuranı kçKeeım ogrenıyor. Surelerı ogrenıyor ve bıdaha istesede unutmuyor. Peygamberlerın hayatlarından kıssalar dınlıyor.En guzelınden.. Ben cok cok cok yararlı ve faydalı buluyorum. Gondermek isteyenler, müftülüğe baglı busekılde 4-6 yaş kreşlere gonderebılır.. Diğer turlu de ınsanları yaftalamak lazım. Yanlıs bır eğıtım vermısler ve bu cocugun hayatına mal olmus, cok uzuldum.. Benım gördüğüm buzamana kadr karsılastıgım anne babaların hepsı bılınçlı suanda. Arastırıyorlar, hergun öğretmenlerle gorusuyorlar. Dıkkat edıyorlar.. O kursunda kapatılmasını ben de ısterım. Neyazık ki ıyı egıtım verenler, boyle egıtım veren( verdıgını zanneden) kreşler yuzunden kötü görünüyor. İnşallah ece ablacım sızde bu konuda, bızım verdiğimiz eğitimlede karsılasıp mutlu olursunuz. Bir çocuk ahlakını Kuran ahlakıyla ahlaklandırırsa, İslamı ogrenırse, emın olun, Türkiye yaşanılası bır ülke olur. Ne yalan soyleyen kalır, ne aldatan, ne tecavuze ugrayan.. Kuran ahlakını hayatına geçirmeye gayret gosteren bir insan bunların kotu oldugunu ve yapmaması gerektıgını bılır. Yaparken kendınden ve Rabbınden utanır ve yapamaz. Ben böyle bir toplum, nesıl yetıstırmeyı cok ısterım ve istıyorum.. Tabii ki dogru insanlarla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu günlere gelene kadar eğer anne ve babalar bu çocuklara verilmek istenen bu eğitimin tek tek maddelerinden haberdar değilseler bu onların eksikliği. Ben şahsen Konya alt yapılı olmama rağmen o yaşların bu tür eğitim için çok erken olduğu kanısındayım.

      Zira yaşadığımız devirde öğretilecek o kadar çok haslet var ki... İşte sonunda eve gelip "Anne, sen neden çalışıyorsun? Babamızın parası bize yeter" der. Zaten bu tür bir eğitim için ben şahsen evladımı teslim etmezdim. Ama gelip böyle bir laf etse suratına tokadı nakş ederdim. Kuran evrenseldir. Bir takım ezberlerden ve küçücük çocukların kafasını karıştırmaktan ileri gitmemiş belli ki. Hangi devirdeyiz? Arkadaşlarının arasında sürekli dinden, peygamberimizden bahsedip, bir de onlara öğrendikleriyle tavsiyelerde bulunmaya başlarsa sence dışlanmaz mı? O kadar çeşitli inançta insanlar ve bu evlerden topluma karışan çocuklar var ki, mutlaka uygulamaya kalkarsa karşısındakine anlatmakta zorlanacağı, üstelik böyle bir misyonun ağır geleceği durumlar olacaktır. Bence evimizde onlara doğruyu, iyiyi ve dualarımızı öğretmeliyiz. Bu yeterlidir. Yorum için teşekkürler Şeyda. Seni görmek ne güzel. Sevgiler ve sadece sevgiyle ve imanla ulaşılabilecek en güzel şeyler dileklerimle canım.

      Sil
    2. Tokat aşk ederimmiş. Silmeyi göze alamadım yorumu. Hâlâ öğreniyoruz ve öğrenmenin en doğru yollardan olması gerekiyor zira Şeyda.

      Sil
    3. Kötü bir çerçeveden bakmamak gerek, dıye düşünüyorum. 🤗Saglıkla ve sevgıyle😊

      Sil
  5. Bu konudaki yazıyı okudum, çocuklar annelerine "Anne sen çalışma günah", "Anne sen çalışıp para kazanıyorsun o para günah". filan demeye başlamışlar.
    Bunlar çocuk değil geleceğe "canlı bomba", "Psikopat", "ruh hastası" yetiştiriyorlar.
    Zaten akıl hastanelerinin koğuşları kafayı dinle bozmuş hastayla dolu, (bilimsel bir gerçek oraya giden gözlemleyebilir, başhekimden öğrenebilir). Minnacık çocukları ellerine geçirmişler ayrıca bu kadar minik çocukları böyle yerlere göndermek büyük risk orada tecavüz, taciz vs. her şeye açıklar, çünkü sapıklar nerede bol küçük çocuk varsa oralara dadanırlar. Bu tüm dünyada böyledir, kiliselerde az mı çocuk taciz edildi? Yazık...yazık...kahroluyorum.

    Ablacığım eline sağlık, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Din, alet olmuş bir şekilde ve her ne kadar anlamaya çalışıp, anlamamışlar tarafından, anlatmaya, dayatmaya varan çalışma çabasında ki, büyükler sıyırır da, çocukların bu konularla kafasını karıştırmanın alemi yok. Ezber, ezber iyiye yönelik hiçbir görüntü yok... Allah ve kul arasında kalması en uygunu ve en güzel halini alacakken, eğer eğitilecek konular burada takılıp kalmışsa, bilimin tavan yaptığından hiç nasiplenilmiyorsa bunda çok büyük bir yanlış var demektir. Kendileri de hâlâ ne çıkarabiliriz düşüncesinde iseler, devre uymanın cami ve imam çoğaltmayla olmayacağını, asıl olan bitenden dolayı, onlara hiç yararı olmadığını düşünürüm. Nedir bu böyle?

      Üzülüyoruz ama kendi kendimize. Çark dişlisini batıra batıra dönmeye, işlemeye devam ediyor. Teşekkürler Müjde'm. Sevgilerimle canım.

      Sil
  6. En çok üzüldüğüm çocuklar ve gelecek nesil:(

    YanıtlaSil
  7. Zaten en kötüsü bu Sami. Sağ ol yorum için.

    YanıtlaSil
  8. 👍👍👍👍👍👍👍👍👍❤❤❤❤❤💋💋

    YanıtlaSil
  9. Ece ablacım, yazıyı ve yorumları okurken konudan dolayı dişlerimi sımsıkı sıkmış olduğumu fark edip açtım şu anda.Çocuk demek temiz, saf birer melek demek.Ve kahrolası bu şeytanlar, melekleri ne hale koyuyorlar.Ablacım bu konu zayıf noktam.Bloğumda yazmak istediğim konulardan ama, öfkeden yorum bile yazamıyorum.Allah, yollarını kendine çeksin sözüne katılıyorum sadece.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Aytül kızım. Aynen ben de hırslandım. Bir de hâlâ doğru olduğunu savunanlar var. Bir kere çocuğun üç yaşları cinsiyetiyle tanıştığı dönem. Daha neyin ne olduğunu aklına sığdırmaya çalışan(ben sübyan demeyeceğim) sabilere ahlak öğretmek de neyin nesi? Hangi ahlak, kendilerinde olan!ından mı? Sızmadıkları yer kalmadı.
      Yorum için teşekkürler kızım. Sevgilerimle.

      Sil
  10. Merhaba,Din toplumları mahveden en büyük afyondur.Vaktinizi ayırıp sonuna kadar izlemenizi isterim.Saygılar,Tayfun Aksoy

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=BRkyY23mgVc

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki de seyredeceğim. Çok teşekkürler ve saygılar Tayfun Bey.

      Sil
    2. İzledim, biraz zorlandım, net bir kanıya varamadım, ne düşüneceğimi bilemiyorum açıkçası. Teşekkürler.

      Sil
  11. Çok üzücü. Inançli olmak tabii ki güzel fakat dünyada ögrenilmesi gereken dahs o kadar çok ilim ve bilgi var ki... sadece dine dayali egitime karsiyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Din, İslam Dini için düşündüklerimi yazıyorum. Ailede ilk temeli atılan fakat dayatıcı değil ama bilgi verilirken ölçülü olunması gereken, sadece kılavuz bilgileri vermenin yeteceği; merakları her an ayakta olan çocukların zor sorularıyla karşılaşma ihtimali ve zaten verilmesi zor cevaplarla ailelerin kendi içlerinde çıkmazlara girmelerine neden olursa değeri verilmemiş olur. O zaman da ne yararı olur ne de böyle bir misyon kabul edilemez bence. Ama artık çok şeye alet oldu.

      Sil
  12. İnanç kişisel olmalı... Zamanında ben de çok gittim cemaat denilen o yerlere. Toplumsal bir felaket hepsi. Din genel anlamda birilerinin kontrolü altında... Din de Tanrı da kişseldir... Hür düşünen, yaşamla evrenle ve bütün insnalarla barışık bir toplum için kesinlikle bu tür eşleri bırakmak gerkeli...

    YanıtlaSil
  13. Haklısın Mustafa. Bir cümleyle toparlanıp anlatılabilecek iman, din ya da Müslüman nasıl olmalı? şimdilerde iyice dillerde sakız oldu.

    YanıtlaSil
  14. Yukarıda yorum yazan Şeyda hanıma katılmıyorum, 4 - 6 yaş çocuğa din eğitmek doğru bir şey değil. 18 yaşına gelince insan kendi karar vermeli bu tür şeylere. Belki hiçbir dini seçmeyecek, belki deizm dinini seçecek, belki 'jedi' dinini seçecek. 4 yaş ne ya? Minnacık bebek. Allah, din, peygamber öğrenenlerden kötülük gelmeyeceğine gelince, hhhmmm ne kadar çocuk tecavüzü vakası varsa ençok kiliselerde, dini yerlerde oluyor, bizdeki Kuran kursları, ENSAR vakfı gibi, Fethullah Gülen de din, Allah, peygamber diyerek başımıza palazlanmadı mı? Çocukları rahat bıraksınlar. Eline sağlık tekrar ablacığım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Müjde'ciğim; bizim için ve gerçekte de doğru olan budur. Sözde imanlarıyla, çocuklara reva gördükleri yanlış ve çok acı. Ben o yaşta çocuğumun keyfi kaçmasın, ev hayatına doysun diye yuvaya bile vermemiştim, ta ki yaşı gelince ilk okula gitti. O zamanlar böyle tuhaf uygulamalar da yoktu okullarda. Şimdiden sonra dayatılan değişikliklerle anne ve babalar çok üzülecekler çocukları için. Teşekkür ederim canım. Sevgilerimle.

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la