Çocuk Hakları Günü


Taciz Tecavüz Çocuklar
Çocuk Denen Melek


Çocuk Hakları Günü!

Bütün meleklerimize kutlu olsun ve dilerim hakları verilsin.

OECD ülkelerinin içinde en yoksul çocuklar Türkiye’deymiş. Şaşırdım, ben en aç olanlar, Afrika’lı çocuklar sanıyordum. Nasıl böyle sondan birinci olduk? Acaba duyunca hiç vicdanınız sızladı mı, vaktiniz kalıp da duyduysanız? Yakıştı mı peki? Yakıştı vallahi. Bu da yakıştı. Taciz, tecavüz, çocuk işçi, üstelik bir de aç bunlar, nasıl bir düzensizliktir bu? Zaten cahil bir ülkeyiz, kadınlarımız maşallah üretimde çok faal. En çabuk harcanacak kesim, en zayıf ve korunması gerekenlerdir.  
Artık televizyon seyredemiyorum ama hatırladığım; bir hurdacının, komşusunun çocuklarına sık sık çikolata vermesi ve sonunda, üç yaşındaki minik kızı kaçırıp, evine götürmesi… Öldürene ve çöpe atana kadar ona yaptıkları idi.Sevgili Müge Anlı’nın programında bu sapık hurdacı onca gün yüzsüzce ya da hangi düşünceyle ve soğukkanlılıkla durup, sonunda suçunu itiraf etti ama ne fayda?  Aslında idamlık bir suç ama idam yok artık. Şimdi hapishanede güdülerini bileyliyor olabilir. Önce tecavüz ve katledilen kız... Baba akıl sağlığını kaybediyor. Cinnet geçirip, karısını ve diğer kızını da öldürüyor. Bu kadar basit mi bir insanın kahrolasıca nefsine bir ailenin kurban gitmesi? Yazıklar olsun…

Duyduk duymadık demeyin, bugün Çocuk Hakları Günüymüş… Tv de bir çocuk yuvasını gösterdi bu akşam akıllı, uslu bir kanal. Çalışan eleman, yani bir genç kız, dört-beş yaşlarındaki bir çocuk, sanırım yatmaya direnince, emziğini ve battaniyesini alıyor, hırsla ama pis bir kahkahayla yandaki dolabın önüne fırlatıyor. Çocuk sinirden ağlıyor, yataktan iniyor, ikisini de alıyor. Masum yavrucak, emziğini ağzına almaya yelteniyor, zira onunla teselli oluyor. Bu defa da, "o emzik ağza konur mu tekrar?" diye çekip, iyice ağlamasına sebep oluyor… Sinirimden dişlerimi kenetlenmiş buldum. Sonra ne mi oluyor? Aile şikayet ediyor. Müdür ve bu genç görevli kızın, sadece başka yere atamaları yapılıyor. Yakışır mı? Yakışır, tam size göre bir davranış… Kuran öğreten döverse, bu kızın da canı sıkılır. İlgileniyor görüntüsünde; zaten annesinden uzak ve evinde vakit geçiremeyen bir evlat olmanın sinsi acısını çeken bu yavrucakla, elin kızı kafa bulur böyle işte. Denetim? O neydi? Ben unuttum da… 

Allah kahretsin, çocuklara uzanan tüm eller kırılsın, sapıklıklarına alet edenlerin de organları kurusun. Çocuk bu. Onlar sadece ailelerinin değil, vatanımızın çocukları. El insaf hükümet, El vicdan!!! Bu, sondan birinci olma başarısını kınıyoruz. 

Şimdi de, dün seyrettiğim, hangi kelime ya da yazılım arama ya da hangi kendiliğinden bir akış, beni bir anda pedofili ile ilgili bir videoya çıkarttı, hatırlamıyorum. Gördüklerimden sonra, gecem bir kabusa dönüştü. ABD’dendi video. Sanırım senatör kişisi, bir etkinlik kapsamında veya her neyse; kucaklarında, yanında yöresinde, sınırı on üç yaş olmalı çocuklar ve kundaktaki bebek de dâhil bu grupları huzuruna kabul ediyor. Bir kartlaşmış fakat zinde bürokratın yanına sırayla geliyorlar. Biraz sohbet ve üst üste resim veriyorlar. Çocukları getirenler kimlerdir ve etkinlik neydi, onu ingilizce bilenleriniz çözer. Torunum evde olsaydı tercüme ederdi ama linkteki videoyu seyrederken anlayacaksınız zaten. Ben yorumlardan çözdüm biraz. 

Bu yaşını almış; sürekli sırıtan, ağzında yağ varmış gibi yayvan aksanıyla konuşan adam, her çocuğa gereken yakınlığı, ilgiyi fazlasıyla gösteriyor ve o yavrulardan; aklı yavaş yavaş rahatsızlığın ne demek olduğunu hisseden bilhassa kızlar, çaktırmadan göğüslerinde gezinen elden son derece rahatsız oluyorlar, kenara kaçmak istedikçe, bu yaşlı insan, kendi önüne çekiyor. Başlarındaki, bence kuş beyinli kadınlar (bu hareketleri anlamamaları mümkün olmamalıydı) ve çocuk grupları değişerek geçiyorlar. Ama hiç sıkılmıyor adam. Kadınlar da sürekli bir iki kelime söyleyip ve mutlaka gülüyorlardı. Videoyu seyrettim ama gelin bir de bana sorun, nasıl dayandım? Siz de seyredip lütfen en gelişmiş ülkede çocuk pedofilinin ne safhada olduğunu bir görün. Ahlaksız insanlar... Kim bilir belki de bunlar kimsesiz çocuklardı. İngilizce öğrenmeye karar verdim. Yapabilirim. Ama sırf bunun için değil... 










http://listelist.com/pizzagate-pedofili-skandali/

En çarpıcı olan ise bir ünlü pizza devinin burada (teşbih hakkımı kullanarak yazayım, biraz da sansürlü olmalı diye düşündüm) katalizör ya da distribütör olması. YUH!!! Dedim. Gerisini görüşlerinize bırakıyorum, kanlı canlı video işte...



BIRAKIN ÇOCUKLARI SAPIK İNSANLAR, ONLARA UZANAN ELLERİNİZ PARAMPARÇA OLSUN DİLERİM. 


Bir gün, bu insanlık dışı olaylardan arınmış bir dünyaya uyanmamızı diliyorum. Ya da bir güçlü sesin "Bunların hepsi bir rüyaydı..." diyerek bağırmasını... 

Ece EVREN/İSTANBUL  20.11.2017

28 yorum:

  1. Pedofili bitsin ve çcouklar çocukluklarını yaşasınlar. Bu sapıklara da gerekli cezalar verilsin. Farkıdalığın için sağol ablacığım. Müge Anlı'yı hergün işte dinliyorum ama hurdacının itiraf kısımlarında bizzat izledim. Kanım dondu resmen. Yazını hemen paylaşıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim kızım. Bir sürü hata buldum yazımda, şimdi gelmişken düzelttim. Öyle kızgınım ki dünyadaki tüm yetkililere. Birazcık insaf, terbiye yeterdi. Bunlar çocuk yahu, ne isterler bu yavrulardan? Bir yığın travmalı çocuk bırakıyorlar pis nefislerini tatmin ederken.
      Sağ ol Beyda kızım.

      Sil
  2. Rüya olmasını dileyeceğimiz o kadar çok şeye maruz kalıyoruz ki Ece Annem... Allah sabi sübyana ilişen şeref yoksunlarını iflah etsin olmuyorsa itlaf etsin inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Nihat. Sağ ol yorumun için. Allah razı olsun, sevgiler oğlum.

      Sil
  3. Çocukları anlayan mı var ki haklarını korusunlar.
    Tüm özel günlerin içeriği dışın da hatta olması gerektiğinin tam tersi şekilde yaşanıyor olması ne acı.
    Devlet bazın da bu konu da ağzını açan herkesin ağzının ortasına kürekle vurasım var. yasa koyucu ve koruyucu olan onlarken olup bitenleri dün gibi hatırlıyoruz unutmak mümkün değil.
    Olması gerekenin dışında hak ettiklerini onlara yaşatmalarının dışında, çocuklara yaklaşan kim olursa ölmesin kıvrım kıvrım kıvransın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Hatice kardeşim. Ben de çok hırslıyım. Teşekkür ederim yorumunun için.

      Sil
  4. ilk baştaki "Çocuk Hakları Günü" değil ama her gün, her saat ve her an onları korumak görevimiz olmalı artık..." düşünceniz,benim de uzun süredir aklımda olan bir düşünceydi..OECD ülkelerinin içinde en yoksul çocukların Türkiye’de olması doğrusu beni hiç şaşırtmadı..bir yandan medyatik zenginlik,hahalı şaşalı yaşamlar,lüks hayatlar; öte yandan yolsuzluk,hırsızlık,üçkağıtçılık medyada boy gösterirken; diğer yandan bunları imrenerek ve kinle izleyen açlık,yoksulluk ve sefalet içinde yaşayan fakir bir toplum kanadı..suç oranlarının artması,toplumun psikolojisinin bozulduğu anlamına gelebiliyor..doğal olarak da psikolojisi bozulan bir toplumun içinden,tacizci,tecavüzcü ve pedofili gibi sapkınlıkların çıkması ve çoğalması da bu şekilde kaçınılmaz olabiliyor..konuyu dile getirdiğiniz için emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamıyla haklısın her yazdığında Ertuğrul. Düzenimizi öyle bozdular ki, bakalım nasıl düzelir, ya da...
      Teşekkür ederim. Sağlıcakla kardeşim.

      Sil
  5. başlığa bakıp güzel şeyler okuyacağım dedim.. Ama sarsıldım..
    Maalesef!kendilerini savunmaya güçleri yetmiyor ki yavrucakların.. Kökten çözüm bulunmalı Bulmak için adım atılmalı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, çocuklar perişan durumda dünyada. Eskiden de böyle şeyler olurdu ama tek tük, bu kadar çok değildi. Sapık dolu her yer. Bilmem bu işin sonu nereye varır?

      Sil
  6. Okurken nabzım yükseldi. İğreniyorum insanlıktan. Ve sorguluyorum. Neden bunlara engel olunamıyor? Bunları yapanların başına kötü şeyler gelmiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Nil kızım. Artık iyice zıvanadan çıktılar, belki de hep böyleydi ama bu kadar çabuk öğrenilmiyordu. Benim de içim nefretle doluyor. Dilerim en kötü şeyler gelir başlarına. Teşekkürler kızım yorumun için.

      Sil
  7. Bende TV de izledim.Üç çocuk beş çocuk yapın diye bağırıyorlar ,ama nasıl bakılacaklar, doyurulup eğitilecekler bunu düşünmüyorlar.O yuvadaki kadınların yüzünü buğulamışlardı, neden anlamadım, göstersinler herkese rezil olsunlar.O analar babalar o kadınlara ne etsin şimdi?Çok sinir bozucu çook.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derler onlar Mehtap kızım. Tabii onların para-pul derdi yok. Aileler mahvoldu bu yönetimden, gına geldi hepimize. Sonumuz hayrolsun kızım.

      Sil
  8. Ah ablacığım, ben o videoyu tıklamaya korktum yeminle. Çünkü hastalanıyorum:((nasıl kedilere, köpeklere, tilki, rakumlara yapılan işkence videolarına tıklayamıyorsam, bunlara da tıklayamıyorum.
    Bir şey diyeceğim küfür edeceğim daha doğrusu çocuklara ve hayvanlara yani ENNN SAVUNMASIZ olanlara, ağzı var dili yok olanlara uzanan herkesin 7 sülalesini affedersin .......
    Kesinlikle İDAM cezası tekrar konulmalı, bunlar malum yerlerinden asılıp teşhir edilmeli ki, CAYDIRICI olsun, bak nasıl azalıyor bu haberler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben zorlandım ama önce bir sırp kadının saçma sapan deneylerinden, bir de baktım oraya çıkmışım. Obama, Clinton falan deyince, olmaz, olamaz dedim ve farkında değildim Müjde'm ne ile karşılaşacağımın. Amaaaa, maalesef sapıklığın insan soysuzluğundan olduğuna iyice kanaat getirdim. Kim teslim edecek bunca cinayet, taciz, tecavüze uğrayan yavrucakların hakkını? Ha, diyelim ki, bunda da hikmetler var, neresinde hikmet olur ki bu sapıklığın? İstedikleri gibi zevke dönüştürmüşler. Kahrolsunlar. Bunların yüzünden iman karmaşası yaşıyorum. Lanet olsun hepsine.
      Afedersin canım. Öyle kızgınım ki, tüm olan bitene. İdam cezası olmalı. Babam ağır ceza hakimiydi ya, bir idam cezası dosyasını babamdan gizli okumuştum. Olmaz böyle vahşet, iyi hakimdi babam. Oh demiştim, ne güzel o kararı vermiş. Bu yüzden mi sinirliydi acaba bu adam diye aklıma gelmedi değil. Bunları var ya sallandıracaksın. Güya etik değilmiş. Yaptıkları ne peki? hayatları karartmaktan başka?
      Kusuruma bakma canım, seni yordum... Dilerim telef olurlar. Sevgilerimle kardeşim.

      Sil
    2. Etik metik diyenlerin ağzına kürekle vurasım var, kimse hümanizm cart curt ahkam kesmesin ÇOCUK - BEBEK - HAYVAN deyince benim sigortalarım atıyor ablacığım, idam cezası kesinlikle gelmeli, değil bebeğe, çocuğa, kediye o işi yapanı da idam edeceksin bak bir daha kimse kediye, köpeğe değil tecavüz etmek yanına yaklaşabiliyor mu korkudan?

      Aminnnnnnnnnnnn telef olsunlar...cesetlerini de yakmalı ibret-i alem
      ablacığım kocaman öptüm..sevgilerimle:)♥

      not: küfürlü konuşuyorum dayanamıyorum kusuruma bakma..

      Sil
    3. Ah ben neler saydırıyorum Müjde'm. Genelde beddua repertuarım bayağı geniş ve neler türettim bir bilsen... Tabii ki küfüre de çıkıyor bazıları... Onlar utansın, şerefsiz insanlar. Daha gelip senin mimini okuyacağım canım. Bu tedavi günümün tam ortasını kaplıyor, uzak da biraz benim hep gittiğim hastane, gel yemek yap, ancak bu saatte okuyabiliyorum. Öpüyorum kardeşim.

      Sil
  9. Üff gerçekten bu sapık insanlardan, aklı uçkurunda adamlardan gına geldi. Yani şöyle bir gaz olsa dünya üzerindeki pedofilileri öldürse o kadar öfkeliyim.
    Çocuklar bizim geleceğimiz dünyanın renkleri, en masum, en sevgi dolu en hesapsız kitapsız insanları... Ben de beklerim www.idilob.com sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin İdil kızım. Aynı düşündüğün gibi olsun dilerim. Her şey bitti, masum yavrucaklar zevk aracı oldular ya, Allah kahretsin onları.
      Ziyaretine geliyorum canım. Teşekkürler yorum için. Sevgilerimle.

      Sil
  10. Dünyada "hak" diye bir şey yok ki abla... Güçlü ve güçsüz var. İnsan nüfusu arttıkça lüzumsuz insan sayısı da artıyor. Bizde de nice olaylar çıktı ama siyasiler çıkıp da adam akıllı konuşmadı... Üzeri örtüldü hep... Ülkemizde benim aklıma en çok takılan, devlet yurtlarındaki ve okullardaki "manevi rehberler" konusu... Sadece çocuklar değil herkes baskı altında... Aslında çocuk hakları sadece taciz, eziyetten sınırlı değil... Çocukların akıllarına yerleştirilen bilgiler, hayal güçlerinin derinliği, ileri görüşlü olmaları da çok önemli. Kötü yetiştirilen bir çocuk, aklına saçma sapan şeyler yerleştirilen çocuk da tacize uğramış demektir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamıyla haklısın. Beyne taciz, şimdi tasarlanan da o zaten. Hak, hak getire, unuttuk zaten. Sanırım dünya en pis devrini sürüyor ve sabrımız deneniyor. Kötülükle kanki olmuş güç, büyük ara galip. Sevgiler kardeşime.

      Sil
  11. Ahh ece ablam ah yine kanayan bir yaraya değinmişsin... Ne yazık ki dünya git gide daha ahlaksız daha vicdansız ve daha yaşanmaz bir yer oluyor ve özellikle de geleceğimizin umutu olan çocuklar bundan en çok etkilenen en çok pay alanlar oluyor... valla yazık bize yazık insanlığımıza

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süleyman, hoş geldin kardeşim. Kötüye gidiyoruz ve gerçekten halk olarak çok yıpratıldık. Hakkımızda hayırlısı.

      Sil
  12. Çocuk Hakları Günü Kutlu olsun !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeter ki onlara dokunulmasın, çocukluklarını az da olsa yaşasınlar Sezer oğlum.

      Sil
    2. Amin ece hanım çocuklara güzel bir gelecek bırakmak gerekiyor her zaman

      Sil
  13. Bu yazınız için link vermenize teşekkür ederim. Güzel bir çalışma. Ne yazık ki, Atatürk'ten sonra beceriksizlikler alıp başını gidiyor her alanda. Aslına bakılırsa Atatürk'ün kurmayı tasarladığı Cumhuriyet neredeyse Platon'un İdeal Devlet'i. Ama önemli bir durum, halka bakış önemlidir. Ne yazık ki Halkın eğitimi en alt düzeyde her toplumda. :)

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la