Güne Nasıl Başlıyorum?– Mim


Gün, güneş
Gün, Güneş

Güne Nasıl Başlıyorum? – Mim

Herkese merhaba…
Yalçın Güler oğlum, dört gözle beklediğim bir mim etkinliğinde, beni mimlemiş. Uzun süredir yapılmıyor mu ya da takibimizde olmayan gruplar var da, biz mi görmüyoruz, onu bilemem. Bize düşen bu davete icabet etmek… Konu, başlıktan anlaşılacağı üzere, bir güne nasıl başladığımız. Ama geceler bazen, ertesi günün akışını değiştirebildiği için ben bir günü, tümden ele almak istedim. 
Yalçın oğlum, mimine de buradan ulaşabilirsiniz.
Yalçın miminde, Gökhan Tekin oğlumun mimi olduğunu,ziyarete gittiğinde, bu mimi yapmaya karar verdiğini yazıyordu. Gökhan oğlumun mimi de burada .

Gelelim ben ve bir günümün nasıl geçtiğine… Son üç senemi ölçü alarak cevaplayacağım bu mimi. 
“Bir gününüzü nasıl geçirirsiniz?” diye bana sorulduğunu farz ederek başlıyorum anlatmaya. Bilirsiniz kalemim gevezedir. Ya hemen ‘Pırrr‘  diye kaçın, eğer buradaysanız hâlâ, okumaya başlayın sevgili blogdaşlarım.

Her ne kadar bazı rutinlerim olsa da, zaman zaman bunların dışına çıkarım. Ya hayat benden önce yapmıştır programı, bana uymak düşer ya da kaderin canı ister, günlük tutmaya başlar, o zaman da yine bize uymak düşer. Son ihtimal ise, belki ben bizzat sıkılmış ve değişiklik istiyorumdur. Zaten mümkün müdür, bir günümüzün diğerine tam benzemesi? Mutlaka eklenen veya çıkarılan aktiviteler vardır. Ama her gün bize sunulmuş hediyedir. Bu gençlikte değil, genellikle ve maalesef yaş ilerleyince yüzleştiğimiz ve hayıflanabileceğimiz gerçeğimizdir. Sıra dışı geçen hayatımda, kaderin taktığı çelmelerle ancak doğrulmaya çalışır ve kendimi vardiyalı çalışan işçilere benzetirdim. Şimdi ise kendimi; meslek sahibi ama part time çalışan ve bu yaşta nasıl işe alındığına hâlâ şaşıran mutlu bir kadın gibi hissediyorum. İlk defa idealim oldu ve bu yolda ilerlemekse, benim manevi kurtuluşum oldu aynı zamanda. 

Sabahlarım, dün gecenin yoğun ya da sakin geçmesine bağlıdır. Bunu sırf, ertesi sabahki ruh hâlimin nasıl olacağının buna bağlı olduğunu anlatmak için yazdım. Değişken olduğumu söylerler davranış olarak, doğru söylerler ama o kadar olur. Zira ben çok duygusalım, çoğunuz biliyorsunuz zaten. Ben geceleri severim. Bu içinde dinlenebildiğim için ve sessizliğini sevdiğimdendir. Günlük rutinlerime gelirsek, ilkin kalktığımda, yatağımı düzenler, camları açar şöyle bir güneşe bakarım, doğuya bakar evimiz. Gün ışığını, bulutlar yoksa eğer ya da bir hareketlilik varsa görür selamlarım. Ona ve ışıklarının, her güzelliği aydınlatması tercih edilen o kıymetli yaşama ‘merhaba…’ derim.  Bazı günler bulutlar, güneşi bir mücevheri saklar gibi itinayla örterler.   
Evde uyanmanın kıymetini; o, senelerce hastanelerde ve hastamın yatağının dibinde, sandalye üzerlerinde yarı uyur vaziyette ve her an teyakkuzda olduğum delik deşik gecelerde anladım. 
Sabahın ilk saatleri, günün kirlenmemiş hâlini sergiler gibidir. O arada gözüm kapıya kayar. Yarısı kalın cam olan yatak odası kapımın ardında, yere yakın bir çift dikilmiş kulak görürsem neşelenirim hemen. 

Ponçik     

Evimizin müdavimi tekir kedimiz Ponçik, beni merak etmiş ve bekliyordur. Belli ki diğerlerinin kapılarından umudunu yitirip, son çare bana müracaat etmiştir. Bazen de hâlim yoktur kalkmaya vs… Ama kıyamam, yufkadır yüreğim. Benim onu oynatacağımı bildiği için, inanır mısınız kıpırdamadan belki bir saat bekler. Sonra karşılaşmak kaçınılmaz olur, el yüz yıkama faslında, bir adım ötemde beni bekliyordur. Sabahları çok keyifli olur bebekler ve işte bu yaramaz yaratıklar. Onu, keserek küçülttüğüm toplarla oynatırım, zira büyük toplardan ürker. Kediler çok korkaklar. Sanırım genetik onlarda bu. Hayvanlara kötü muamele belki, ne bileyim asırlardır sürüyordur da, nesilden nesile geçip, korkaklık yerleşmiştir onlarda 😸💓😹

Her neyse, mim ödevimin eksenini kaydırdım. Ben dümdüz yazmayı sevmiyorum. Bu tür esnetilebilecek konularda, araya mizah katarak, keyiflenmemizi amaçlıyorum. İşte bu tekire, evde yaşamasının onun şansı olduğunu düşündüğüm bu haylaz oyuncuya doğru topları birbiri ardından atarım. O parendeler atar, zıplayarak burgu hareketi yapar, sonunda yorgun düşer, kardeşinin yanına odasına postalarım. Kediler çok uyurlar.

Benim en düzenli yaptığım tek şey, sabah kahvaltımı hiç aksatmamamdır. Ev ahalisi, her zaman olmasa da, geç yatmayı, haliyle geç kalkmayı adet haline getirmişlerse düzenim bozulur benim de. Gece yarısını aşarsa evdeki hareketlilik, erkenden kaçar odama, uzanıp kitap okuyarak, daha erken uyur ve erken uyanmış olurum. Zira yaşlandıkça; eğer kötü bir rahatsızlığınız yoksa uyku ihtiyacı giderek azalıyor. Yalnızken çalışmak çok zevk verir bana. Genelde şiirlerimi sabah yazıyorum. Sonra da, o günkü duygularıma göre şekillenen yazılar çıkar, Notlar alırım, başlıklar belirlerim. Yeniden gözden geçirilmek üzere, masamın bir kenarında yerlerini alırlar. 

Çoğunlukla ilgim olan konulara dair kitapları bir bir okudukça, geç kaldığım öğrendiklerimle, düşüncelerimin kaynaşmasından çok mutlu oluyorum. Gün içindeki aktivitelerim durumlara göredir. Evde, hafta arasında kızımla asude bir hayat yaşarız. Gündüz televizyon açmayız. Ancak bir deprem veya sıra dışı bir olay ve dünyaya, vatanımıza dair bir olay olursa bu değişebilir. Kızım alış verişi ve tüm dış işlerini yapar. Ben öğlene doğru günün yemek hazırlığına geçerim. İki günlük yemek yapar, ertesi gün kendi meşguliyetlerimi geniş zamana yayarak, daha iyi randıman alırım. 
Artık, öğleden sonra olmuştur. Ece abla, gezmeyi sever misin diye sorarsanız. Gezmeyi artık seviyorum, başka şehirleri de görmeyi istiyorum. Kış mevsimi, benim kabuğuma çekilme zamanımdır. Çalışmalar daha verimli oluyor zaman ayırdıkça, sonra da beyni dinlendirmek şart oluyor. Dışarı pek çıkmam. Ancak nadiren kızıma eşlik ederim, bir de sağlık sorunum çıkarsa doktordan kaçmam. Gereken her türlü kontrollerimi yaptırırım. Verilen ilaçları dakikasını aksatmadan düzenli kullanırım. 

Yazları bir yerlere gideceğim, aklımın ucundan geçmezdi eskiden. Zira ne ailemde, ne de evliliğimde hiç denecek kadar gezmedim. Bu nedenle de ihtiyaç hissetmiyordum pek. Ama kader bu defa bana bir jest yaptı ve dinlenecek yer imkânı sundu. Orada ise, bu defa doğa ile iç içe ve  hava alarak yine aynı çalışma düzenimde devam ediyorum. Tıpkı bir eğitim görürmüşçesine hevesle, sevdiğim dallarda birçok şey öğrenmek istiyorum

Geceleri blog okurum. Okumaya karar verdiğim yayına mutlaka yorum yaparım. Her konuda yazan arkadaşlarımın ellerine sağlık. Tabii ki, aralarından bazı seçimlerimiz olur, bu doğaldır. Ama haksızlık etmem, diğerlerini de okurum.

Şiirsiz olmaz, onu da buraya geçerek fren yapayım. Şiirde anlatmak istediğim, biz ne kadar plan yapsak ve düzenli bir yaşam tutturarak gitsek de, bir gün her şeyin seyrinin değiştiğini görebiliriz... 

Kader günbegün yazdı da…
Tekstlerini vermedi
Sahne ayarladı da, rolleri söylemedi
“Benim işim bu kadar, aklınız yeter!” dedi
Böyle başladı hayat, dünyanın dört yanında
Görmezden geldi bazen, kaderi yazdı kullar
Yolları düğümleyip, feleği şaşırtırlar
Kimimiz geceye, 
Kimileri sabaha yetişemedi
Onlarca hayali vardı oysa…
Kimilerimiz ise, daha doğarken öldü
Buna da kader dedik…
Çaresizce baş eğdik…

Yalçın oğlumun mim yazısına bıraktığım yorumda yazdığım gibi, bu mimi yaparsanız beni mutlu edersiniz.😂😂😂 Ama uzun ama kısa... Yapamazsanız da canınız sağ olsun diyebilirim. Blogların biraz taze kana ihtiyacı var gibime geliyor. Sağlıklı, mutlu ve verimli günler geçirmeniz dileklerimle ve sevgilerimle 💖

Gelelim mimlediğim sevgili blog yazarı arkadaşlarıma...

https://bucurukveben.blogspot.com.tr/

http://daginikanne.blogspot.com.tr/

http://www.kiremithanem.com/

http://www.bolkahveli.com

http://www.dahamutluyuz.com

http://www.cafetigris.com/

https://delikizinbohcs.blogspot.com.tr/

http://busragurbuz.blogspot.com.tr

http://mavianne.blogspot.com.tr/

http://sessizkaldim.blogspot.com.tr/

https://esilammm.blogspot.com.tr

https://aynahikayesi.blogspot.com.tr

https://buyuklutuf.blogspot.com.tr/

http://yasamdanyazilar.blogspot.com.tr

http://meltemsert.blogspot.com.tr

Ece Evren/Halkalı 18.11.2017






62 yorum:

  1. Uyanınca pencereden bakıp mutlu olmayi bir tek ben beceremiyorum herhalde:) sistemli verimli geçiyormuş günlerin ablacim ne güzel üretken olmak... kutluyorum:) sevgiler 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah yavrum... Ben bunu hem yüksek katta oturunca, sonra da yeni yeni, yani üç senedir yapıyorum. Siz gençsiniz, kıyamam, dilerim yaparsın en yakın zamanda. Seni mime ekliyorum şimdi. Bu mimi hazırlamam biraz kötü zamanıma geldi. Herkesi mimlemek istiyordum. Bak şimdi seni de ekliyorum. Yaparsan beni mutlu edersin. Sevgiyle kucaklıyorum seni.

      Sil
    2. Teşekkürler ablacim:) ilk fırsatta yaparım. Bir ayligina evimde olamicam,blog yazmayı biraz ihmal edebilirim ama elimden geldiğince takip etmeye calisicam.ben de sizi kucaklıyorum:) iyi geceler

      Sil
    3. Teşekkür ederim canım. Hayat bazen es yaptırıyor bloğumuzda. Lütfen bunun için sıkıntı yapma canım. Sevgilerimle

      Sil
  2. Mim değil güzel bir roman ve çok güzel bir şiir okuduk ablacığım. Senin kaleminden çıkınca mimler bir romanlaşıyor o kadar tatlı anlatıyorsun ki, sabahları o bir çift kulak yok mu seni bekleyen ençok o kısma bayıldım. Bu arada kapıda beklediğine göre yatak odana almadığını da anladım:))))ama haklısın çünkü sanırım senin evde bir değil, birden fazla o tatlı tüylü dostlardan var o zaman hepsi de yatağına hatta tepene çıkmak isteyecektir ki, gel de uyu:)))Benimki bu aralar resmen kafama çıkıp uyuyor neyse ki, bir tane ve biraz kafa kafaya uyku modundan sonra ayak ucuna geçiyor:))gündüz bizde de hiç tv açılmaz, aynı dediğin gibi önemli bir olay olursa. O ne güzel şiir öyle çok sevdim. Mimini de tabii ki yapacağım teşekkürler:)
    Eline sağlık ablacığım, sevgilerimle çok öptüm.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı Müjde'ciğim. Ben geceleri okuyorum. Ondan cevaplarım bu saate sarktı.
      Ah Ponçik, o annesi, yani kızımla yatıyor. Baktı onu uyandıramadı, kapılar hafif, onun için zıplayıp kapıyı açabiliyor. Kızımı çok seviyor ayağını kızımın ayak bileğine dayıyormuş yatarken. Şeniz "hiç kıpırdayamıyorum anne, kıyamıyorum, çok tatlı" diyor. Ama benimle oynamaktan çok keyif alıyor. Bakımları kızımın üstünde, benimki en zevkli uğraş. Derhal bloğuma emoji eklemeliyim. Zira aralara ifade yerleştirince hoş oluyor.

      Beğenmen beni mutlu etti canım. Bu arada kitabımı bir ay içinde basacaklar. Bana belli sayıda kitap verecekler. Kardeşimin adresine yollayacağım. Bildiğin şeylerin, kulis arkası anlatımları olacak. Okuyabildiğinde fikrini almak istediğim nadir kişilerin başındasın kardeşim.
      Mimdeki bonus şiirdi. Zaten bütününü de canım şiirle anlatmak istedi de, 'yok artık, kendine gel kadın!' dedim. Mutlu oldum yorumuna, çok teşekkür ederim canım. Sevgiyle kucaklıyorum seni.

      Sil
    2. Aaaa ablacığım gözün aydınnnn, çok mutlu oldum senin adına. Çok sevindim.
      Hayırlı, uğurlu olsun. :))
      Bu arada mimini yaptım. :)
      Ben de sevgilerimle kucakladım. :)

      Sil
    3. Canımmm. Bak bu saatte dolaşıyorum. Şimdi sana uçacağım. Teşekkür ederim, hemen yollayacağım kitabımı kardeşime. Sağ ol, çok öptüm...Sevgiler💕

      Sil
  3. Güne merhaba dediğimiz saatler, en sevdiğim saatlerdir.Güzel bir mim konusu olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Mehtap, hoş geldin bloğuma. Teşekkür ederim. Güne'Merhaba' demeyi geç olsa da öğrendim ama gerçekten çok iyi geliyor. Sevgilerimle.

      Sil
  4. Her yeni gün mucizeler taşır fakat insanlar için günü taşıyabilmek bir yük olur çoğu zaman. Çünkü herkes mutlu ve huzurlu bir sabaha uyanmak ister. Aksini düşünürsek, hayatın yükünü taşımak zor gelir. İyilik kadar kötülüğün, güzellik kadar çirkinliğinde insana dair olduğunu düşünmek olgunluktan ileri gelir. Tasavvuftaki, "Hamdım, piştim, yandım" gibi hayatın meşakkatlerini de kabullenmek zamanın insana lütfüdür.

    Uyanınca pencereden bakıp, nasibimize düşenleri "Merhaba" sıcaklığıyla kabullenmek, günü "Eyvallah" sözcükleriyle uğurlamak yüce bir gönlün işidir. Ece ablacığım, tüm içtenliğimle yüreğimden yüreğinize selam ve sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlarını tüm yüreğimle aldım, yerleştiler bile, benden de bir dolu selam ve sevgiler Mukaddes'ciğim. Üst paragraf ne kadar güzeldi. Düşüncene, eline sağlık canım.

      Sil
  5. Sen istersinde yazmazmyim Ece ablamm. En kısa sürede yazacağım inşallah. Ama çok rutin bir hayatım var. Sıkılmazsınız umarım okurken :)

    Ponçiğini çok sevdim. Ablamın da kedisi var. Kediler hatta hayvanlar candır ya :)

    Hayat plan yapmaya gelmiyor ama anıda yaşayacak imkanımız olmuyor dimi.

    Aa az kalsın unutuyordum. Ne işi bu ? Ben ilk defa duydum 😮

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol canım. Çok sevindim. Ponçik candır.
      Sanırım benim işe girdiğimi düşündün Özlem'ciğim. Yok be canım. Kendimi meslek sahibi gibi düşündüm, yazı işleri yani.Burada gülen surat olacaktı, emoji yerleştiremedik bir türlü bloğa. Sevgiyle öpüyorum seni.

      Sil
    2. Aa bende öyle sandım abla kusuruma bakma.yanlis anlamisim demekki :) Bir gün inşallah gerçek olur. Bende öpüyorum seni 💕😘

      Sil
  6. Yazmak, okumak ne güzel şey... İnsan yeni bir şeyler öğrenince çok mutlu oluyor :)

    Ne öğrenmenin ne de öğretmenin yaşı yoktur bence, bol okumalı, öğrenmeli günleriniz olsun ablacım :)

    YanıtlaSil
  7. güzel bir şiir okudum sanki..👍 ne güzel cümleler bunlar..bi kedi gördüm sanki 😁 kedicik ponçik.. beni de mimlemişsiniz ama ben pek mim yapmayı beceremem..🙃 yine de düşündüğünüz için tşkr ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveeet Ertuğrul, çok teşekkür ederim 😁 Seni ayıramazdım, nasıl istersen kardeşim. Ponçik çok yaman bir tekir 😁 Sağlıcakla kal 😁

      Sil
  8. Ayyyy çok sıcak ve samimi olmuş bu yazı.Sade bir hayat yaşıyorsun,ben de basit ve sade yaşamayı seviyorum.Ponçik'e de bayıldım.Eskiden kedilerden korkardım ablamın kedisi Karamel sayesinde alıştım :)
    Beni mimlemişsin,gün içerisinden yazarım ben de..İnşallah ilerde bir gün tanışır ve güzel bir video çekeriz seninle.Olmaz mı yaaaa lütfen olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz mı tatlı kızım, nasıl isterim hem de seninle aynı karede olmayı... Misafirim ol yolun düşerse kızım. Kedilere aslında çok güven yok açıkçası Yurdagül'üm. Bir anda vahşileşebiliyorlar 😁 Ama alttan alıyoruz, dikkatli sevmeye çalışıyoruz, zira sevgisini tırnak ve dişleriyle gösterebiliyor ancak. Karammel ne güzel bir isim. Ponçik'ten Karamel'e selam... Biliyorsun kedi, kediden çok hoşlanmıyor.
      Beğenmene sevindim canım. Sevgiyle kucaklıyorum seni💕

      Sil
  9. Valla mim değilde öykü okurmuş gibi oldum Ece teyzecim, özlemişim yazılarını, kalemini.Günlerin hep uzun olsun, kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz öyle oldu Esra'cığım. Nasılsın güzel kızım? Yavrun, eşin hep sağlıklı ve mutlu olsun dilerim. Sevgiyle öpüyorum yavrum 💕😘

      Sil
  10. Tamda Ece abla sana göre bir cevaplama şekli. Aksi düşünülemez bile. Biraz daha yazsaydın da okusaydık iyiydi :)
    Sabahın altısında her yer karanlık nerede camdan bakmak.:) Hoş baksakta görecek bir manzara yok :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Beyda kızım. Pek sever oldum her şeyi öyküleştirmeyi. Şimdi "Öykü Kuramı"diye bir kitap aldım, bakalım neler öğreneceğim daha?
      Haklısın yavrum. Hepimizin sabahları aynı değil, işe gidenler şu saat uygulayamaması nedeniyle ondan da mahrum kaldılar. Burada da beton yığınları var karşilarda ama biraz tepedeyiz, görünüyor bir şeyler. Gmailimi vereceğim. Orada telefonum olacak, konuşalım seninle bir defa da olsa canım. Çok sevgilerimle Beyda'cığım 💕😘 eceevren20@gmail.com

      Sil
  11. ne kadar güzel ve keyfili olmuş Ece Ablam OY ben o ponçiği yerim kuzum benim :)) Bende en kısa zamanda yapacağım inşallah çok teşekkür ederim gönlü güzel insan :) Dilerim her gün yeni günden daha güzel olur Rabbim güzel gönlüne göre versin inşallah canım ablam sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin canımmm. Rica ederim, ben de teşekkür ederim kızım, senin de tertemiz yüreğin var. Merakla okurum canım. Sevgiyle kucaklıyor, öpüyorum kızımı 💕😘

      Sil
  12. Çok güzel ve anlamlı yazmışsın Ece Evren ablam ellerine saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımm. Teşekkür ederim Nisa'm. Sevgiyle kızım 💕😘

      Sil
  13. Ponçik çok tatlıymış. *-*
    Sabah kahvaltılarını ben de es geçmem asla. En sevdiğim öğündür kendileri. :)
    Sevgiler Ece Ablacığım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ponçik yaman Tuğçe'ciğim. Sabah kahvaltısı önemli imiş gerçekten. Sevgiler güzel kızım 💕

      Sil
  14. Benim ilk mim yazım olacak çok heyecanlandım açıkçası en kısa zamanda yazacağım bende :)
    Ponçik te çok tatlıymış bu arada :) Günlerin güzel ve verimli geçiyor Ece Abla bizimde günlerimiz böyle verimli olmalı. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atakan, hoş geldin oğlum 😁 Ponçik çok tatlı abisi... Çift kale maç yapıyoruz onunla 😁 Müsait olduğunda yaparsın oğlum. Senin de günlerin bereketli olsun, başarılar oğluma. Ailene selamlar. Sevgilerimle 😁

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim Ece Ablacığım :)

      Sil
  15. çok güzel bir sohbet yazısı olmuş, bu aralar pek gelemez oldum bloguna Ece ablam ksuruma bakma, baya yoğun bir dönem geçiriyorum okulda..
    sabahları güne ben de Fındık kızıma sarılarak başlyorum, her sabah uyanır uyanmaz soluğu yanımda alıyor minik patileriyle yüzüme dokunup miyavlıyor =) Ponçik de dünya tatlısıymış, sevgiler =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kızım 💕 Kibar Evrim yavrum. Bu resmine bayılıyorum ben 😁 Demek senin de Fındık kızım var, tatlı şey bunlar. Ponçik evde tek erkek, ondan da pek kıymetli, akıllı bir de. Kız kardeşlerini nasıl koruyor anlatamam. Çok mutluyuz onlarla. Enerjileri iyi geliyor.
      Canım, yoğunmuşsun. Allah yardımcın olsun. Hiç kusur olur mu bitanem? Sevgiyle kucaklıyor, öpüyorum kızımı 💕😘

      Sil
  16. eline emeğine sağlık güzelliklerle başlayıp öyle devam etsin günlerin. Ablacım şu ponçiğin çok şeker:) iyi ki etrafımızdalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Hatice kardeşim. Kedicikler çok tatlılar. Badem'di senin tatlı kedin. Çok güzel o maşallah 😘 Teşekkürler yorumun için, sevgilerimle 💕

      Sil
  17. Her zamanki gibi keyifle okuduğum içten bir yazı olmuş. Mimler bitmesin hakikaten bu sayede gözümüzden kaçmış güzel bloglarla tanışıyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahsen kızım. Özlemişim seni canım, hoş geldin. Teşekkür ederim canım. Sevgilerimle 💕

      Sil
  18. Keyifle okudum Ece abla, onlar iyi ki varlar tam bir huzur bazen de neşe kaynağı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin canım yavrum. Dediğin gibi o tatlışkolar iyi geliyor insana. Sevgiyle öpüyorum kızımı 💕

      Sil
  19. Ece ablacım, derin, duygulu kadın...
    "Kader günbegün yazdı da…
    Tekstlerini vermedi
    Sahne ayarladı da, rolleri söylemedi
    “Benim işim bu kadar, aklınız yeter!” dedi"
    (Bu kısma bayıldım ;)
    Ben de öğrenci gibi sürekli bir eğitimde hissediyorum kendimi, senin gibi.Uzun, sağlıklı ve hep mutlu yaşa ablacım.Öğrenip öğreterek... Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kızım. O satırlar benim bile hoşuma gitti. Şiir aceleye gelmiyor, duygu yoğunluğu gerekiyor. Tiyatro ile ilgili çalışmalarında başarılar dilerim yavrum. Sevgiyle kucaklıyorum seni canım 💕

      Sil
  20. Simdi Yurdagülden geliyorum ona sitem ettim ben bu mim konusunu çok sevdim keske beni de mileseydin diye meger mimlenmisim de haberim yokmus 😄😄😄. Bu gece yazip bitirmeye çalisacagim. Harika yazinizi da keyifle okudum 😚😚😚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Derya. Seni hiç unutur muyum canım ? Ben de zevkle okurum mimini. Kolay gelsin. Sevgiler Derya 💕 💕

      Sil
  21. Ablacım ben şimdi tekrar kontrol ettim ve Beyda'nın Kitaplığını mimlemediğin için ben mimledim, mimlediğin kişilere özellikle dikkat ederek onları seçmedim ben o kişileri mimlememek için, Beyda'nın Kitaplığı da benim onu mimlediğimi gördüğünde sizin daha önce mimlediğinizden bahsetmedi, ben tabiki sizin hakkınıza ve size saygı duyuyorum bunun aksi bir davranış yapmak bana yakışmaz, eğer benim mimlediğim kişilerde bir yanlışlık varsa lütfen bildirin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili oğlum. Aslında masa üstünde not defteri açıp önce yazılarımı oraya geçiriyorum. Yazılar düzgün oluyor o zaman. Ben linkleri de oraya sıralamıştım. Araya yazı girmiş, Beyda ve iki kişiyi de görememiş, haliyle buraya geçememişim. Üzüntü sırası bende. Mazur gör yavrum. Hiç sorun yok evladım. Sanırım gece çalışmayı kesmeliyim. Bugünlerde her gün hastanede fizik tedavi görüyorum. Sanıyorum onun rehaveti, benim konsantre olmamı engellemiş. Sevgilerimle Mücahit. Sağlıcakla kal oğlum.

      Sil
  22. Ne güzel mim olmuş :) Sıcak, samimi. Nasıl bittiğini anlayamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Arif kardeşim. Ben biraz muzipçe yazmayı da çok seviyorum. Çok teşekkürler. Sağlıcakla kalın.

      Sil
  23. Ece abla mim yazısında bende varmışım ama sanırım çıkmamış. Ama seni de yazarak mimi cevapladım. Umarım keyifle okursun. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyda'm, yukarıda Mücahit'e yazdığım yoruma bak canım. Orada yaptığım yanlışlığı anlattım. Dalgınlığıma geldi, o kadar emindim ki seni mimlediğimden, demek dalgınlık olmuş kızım. Şimdi yazını okumaya geliyorum. Sevgiyle kucaklıyorum canım.

      Sil
    2. Canım, not defteri vardı, ben orada yazıp, kopyalıyorum, yazılar güzel çıkıyor. Ama araya yazı girmiş, gece görmemişim üç linki. Mücahit mimleyince eklemedim yavrum. Ece ablan bugünlerde fizik tedavide elektrik yüklenmesine uğradı. Bence ondan oldu bitanem.Ben okudum galiba senin mimini. Mükemmelsiniz, hepiniz yaptınız sanki, Özlemişiz değil mi, mim yapmayı? Sevgiler canım.

      Sil
  24. Tam teşekküllü bir "mim" olarak blog tarihine geçecek bu sayfa. "Blogdaş" tabiri güzeldi ve beğendim... Kediler çok tatlılar ama bana bir türlü yaklaşamadılar. Oysa "deli gibi" seven biriyim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyyy, şımarttın beni Mustafa. Ponçik ya sevecek seni, ya da sevecek. Teşekkürler ve sevgiler kardeşime.

      Sil
  25. Yazarların ilacı yalnızlık herhalde. Mim için teşekkürler. Biraz geç kaldım. En kısa sürede cevap vereceğim 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Cem, ne zaman fırsat bulursan kardeşim.Teşekkürler yorum için.

      Sil
  26. Canım ablam Mim'i de şaheser yapmış :) Bu mim ayrı bir eser olmuş :) Bayıla bayıla okudum!
    Kendi ismimi görünce ayrı bir keyifle bayıldım ❤ (mimlenince bayılan, ablası mimleyince ayrı bayılan insan 😃)
    Yazına birkaç kez gelip gittim ablacım, yorum ve teşekkürüm bugüne kısmet oldu :) Ne okumayı, ne de teşekkürü kısa kesemezdim!
    Her yazını okuyorum ❤
    Bu mimine ayrıca bayıldım çünkü çok 'sen' kokuyor bu. Seninle aynı evde kalıyor da, odana çekildiğinde içeriki odada takılıyormuşum gibi hissettim...
    Ben de aynen senin gibi birazcık değiştirip yapabilirim bu mimi :) Malum düzenimiz bizim elimizde de değil nasılsa :D Senin kadar güzel anlatamasak da elimizden geldiğince alıp yürüteceğiz 👍
    ELİNE SAĞLIK!
    Ve ÇOOOK TEŞEKKÜR EDERİM beni de unutmadığın için ❤❤❤❤
    Koccccaman öpücüklerimi bırakıyorum şuraya ❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif'im geçmiş buralardan. Çok sevindim canımmm. İnan, senin yoğun olduğunu biliyorum. Bu satırları bile, oğluşumuz uyurken yazdın belki de. Elif'im, ne kadar görüşemesek de bir kere sevdik birbirimizi. Kısmetse o da olur bir tanem. Seni, Atakan'ı sevgiyle kucaklıyor, öpüyorum kızım. Allah'a emanet ol canım ❤❤

      Sil
  27. Ece Ablacım,gününü ne kadar güzel anlatmışsın,öykü tadındaydı,zevkle okudum gerçekten.Kedin de çok minnoş bayıldım 😊
    Ben de sabahları pencereleri açıp bol oksijenle güne başlamayı sevenlerdenim.
    Sevgiler dilerim ablacım ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim kızım. Hepimizin, her günü güzel geçsin dilerim. Sevgiler canım 😊

      Sil
  28. Ece abla şiire bayıldım ve yazını keyifle okudum. Ben güne sabah koşusu ile başlıyorum. Bol oksijen her zaman iyidir.

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la